• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

J.F.K (film Olivera Stouna)

Started by Demo(n)lisher, 08-01-2007, 13:46:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Demo(n)lisher

Ovaj topic posvecujem jednom fenomenalnom filmu, koji horor nije, ali zato do jaja film jeste. Oni koji su gledali znaju, da je odlicna mesavina suspence trilera, akcije i dokumentovanih arhivskih snimaka o ubistvu 35 predsednika S.A.D Johna Fitzgeralda Kennedy. Kevin je odlicno odigrao ulogu Jima Garrisona, drzavnog tuzioca koji je bez kompromisa razbio nevidljive krugove moci, tu je naravno i Tommy Lee Jones, Kevin Bacon, Gary Oldman u ulozi "ubice" Harvija, Joe Pesci. Ukratko Stone je pazljivo odabrao najbolju ekipu glumaca i napravio najbolji po meni dokumentovani film, posle njega sledi takodje njegov film The Doors posvecen raskalasnom buntovniku Jimu Morisonu.
Ocena : 8 kao i na IMDB.
Za kraj naravno moram reci da i u knjizi Dosije Omega Milan Vidojevic se do slovce slaze sa filmom i kaze da su sve stvari tacne.
I`m a self - improved evil baby.

krema

Hm, cinjenica je da je film odlican, samo mi nije jasno kako je Stoun birao najbolje glumce, pa za glavnog izbrao covjeka koji je kriminalno los glumac. Ajd, u ovom filmu i dao bog, koliko- toliko moze proci...

Kastor

Quote from: "Demo(n)lisher"
Za kraj naravno moram reci da i u knjizi Dosije Omega Milan Vidojevic se do slovce slaze sa filmom i kaze da su sve stvari tacne.

Dobro, onda zaista jesu tačne.
Nema sumnje.
Cross my heart and hope to die.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Джон Рейнольдс

Već sam spominjao Vidojevića. Čovek jeste simpatičan i zabavan i sve što ide uz to, ali takođe veruje u priče Ala Bileka i Fila Šnajdera, a ne bi me iznenadilo da sliku Dejvide Ajkija drži kao ikonu. Slažem se da JFK postavlja ozbiljna pitanja i da je zagrebao finu glazuru laži o atentatu na Kenedija, ali je glupo spominjati Vidojevića kao nekakvog autoriteta koji filmu JFK daje veću težinu.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kastor

Quote from: "John Reynolds"ali je glupo spominjati Vidojevića kao nekakvog autoriteta koji filmu JFK daje veću težinu.

Baš tako, zato sam i ja odreagovo, zamalo da mi se zgadi film.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Джон Рейнольдс

Quote from: "Kastor"
Quote from: "John Reynolds"ali je glupo spominjati Vidojevića kao nekakvog autoriteta koji filmu JFK daje veću težinu.

Baš tako, zato sam i ja odreagovo, zamalo da mi se zgadi film.

Razumeli smo se mi, Kastore, nego ja momku skrećem pažnju da, ako već želi da izučava teorije zavere, ne nalazi zvezdu vodilju u Vidojeviću, nego neka kopa i razmišlja sam. Em je zabavno, em je poučno, em neće upasti u zamku priča o krilatoj deci, podzemnim vanzemaljskim bazama i Vindzorima koji su zapravo maskirani reptili.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Demo(n)lisher

Izvinjavam se u vezi Vidojevica, tacne su neke stvari, neke su cista izmisljotina.
Nadam se da ovo nece pokvariti vas ugodjaj o ovom fenomenalnom filmu.

krema

Niposto, film zaista jeste odlican...

Demo(n)lisher

Oliver Stoun je reziser koji se najbolje snalazi u dokumentarno - igranim filmovima. U filmove ubacuje gomilu podataka (proverene na naucnoj osnovi), istorijske snimke, dobru muziku, i iznad svega (na vrhu piramide) dobra glumacka postava.
Po meni Kevin je odlicno nosio ulogu u J.F.K
Ipak treba zapamtiti toliko cinjenica, dijaloga.
Tezak je zaista posao glumca.