• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

E sad više nema zajebavanja! Tatko se vratio. Kreće AVATAR

Started by crippled_avenger, 09-01-2007, 02:22:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

Bio bi provokativniji i zapaženiji, ali ne bi bolje funkcionisao. Gde je tu katarza?

crippled_avenger

Twentieth Century Fox's "Avatar" grossed $3.5 million in midnight runs from approximately 2,000 locations in a strong start for James Cameron's sweeping 3D sci-fi fantasy.

Friday matinees are also selling out.

Many of the midnight runs were in 3D locations.

"Avatar" has a strong shot at securing the best December bow of all time. Current record holder is Will Smith starrer "I Am Legend," which posted an opening weekend gross of $77.2 million. That film grossed roughly $30.6 million on its first Friday, including $1.7 million in midnight grosses from roughly 1,100 theaters.

"Avatar" also is expected to do big business in its day and date international launch, having already scored impressive first-day launches in a number of territories, including France.

"Avatar" faces the challenge of being an original title, versus a franchise sequel.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Pogledao sam Avatar. Realno gledano, film je dno dna, ali trodimenzionalnost donekle vadi stvar. Prvi put da me kod nekog 3D filma nije zaboljela glava. Kameronov pristup tu je bio dosta suptilan, nije bilo kopalja, strijela i kamenja niti ispruženih prstiju pravo u oči. Međutim, ili ja imam neki problem sa očima ili se objekti u prvom planu jednostavno ne vide najbolje. Kad su u pokretu, onda su samo zamrljani. Tek kad miruju, počnete da primjećujete da npr. nečija ogromna glavurda bježi s ekrana i ispunjava kino dvoranu.

Sve ostalo je blaga katastrofa. Ja ovde čuh silne pohvale na račun nekakve Tatkove "hrabrosti" i nekakvih "američkih" vojnika koji nešto ubijaju. Moguće da su se pojavili u onom dijelu kad sam zaspao, ali u ostatku filma vidio sam samo no-name futurističke Zemljane. Znam, preneseno značenje and all that crap, ali to sve smrdi na kilometre. Nije ovo nikakav Soldier Blue ili sličan film koji zločince imenuje imenom, prezimenom i zastavom. No, pravim digresiju. Dakle, to NIJE mana filma, samo ispravljanje nečijeg krivog navoda.
Ono što JESTE mana filma jesu toliko generički, predvidljivi i stupidni likovi da ozbiljno pariraju Emerihovoj 2012. Ozbiljno pariraju, kažem, ne dostižu niti prestižu. Ali, dok sam kod gledanja 2012. i npr. scena sa Denijem Gloverom konstantno imao utisak da se Emerih valja od smijeha iza kamere, strava leži u tome što je potpuno očigledno da Tatko samog sebe shvata smrtno ozbiljno. Ne da mi se ni da nabrajam sve te klišee od likova, a i scenario je papazjanija skrpljena od gomile raznoraznih starijih (boljih) filmova, sa očiglednim uticajima revizionističkih vesterna (Soldier Blue, Dances With Wolves, etc. etc.). Takođe, patetika (sorry, Alex) koju Kameron dostiže u pojedinim scenama stvarno izaziva povraćanje. Historijski herojski govori, sa sve gudačima u pozadini koji kreću tiho pa su sve jači što se heroj bliži vrhuncu (govora), da bi sve na kraju eksplodiralo u prelijepoj eksploziji osjećanja čojstva, junaštva i herojstva, daklem ti govori su u meni izazvali žaljenje što nemam pored sebe kesu u koju bih mogao da deponujem svoje mišljenje o takvim scenama.
Film je ekstremno predug, bar sat vremena, a predug je zato što Kameron takes his sweet time da bi nam šoukejsovao ljepotu svijeta koji je kreirao kroz gomilu besmislenih scena. I na kraju, posljednjih pola sata je bilo baš ko u Titaniku: "Ajde završavaj već jednom, LJEBA TI!". A taj Kameronov prelijepi svijet zapravo uopšte nije toliko spektakularan - 3D na stranu, Avatar po vizuelnom utisku može samo da pljune pod prozor recimo Gospodaru prstenova, koji je eto star skoro čitavu deceniju.
A tek oni Indijanci, pardon Nabisti, pardon Na'vi'ja'či ili kako li se već zovu... Pa to je tek urnebes - Ejva, pa Drvo Duša, pa Drvo Glasova, sve neke ultrafensi prirodne tvorevine koje ko da su maznute iz nekog trećerazrednog Zagorovog romana.
Ukratko, tokom gledanja Avatara nijednom nisam pomislio "Wow, ovo moram ponovo da gledam!", što je katastrofa za jedan 3D film.
U odbranu filma valja priznati da (vjerovatno) ne gubi mnogo od vizuelnog izgleda (koji je odličan, uprkos mom zanovijetanju) ako se gleda u dvije dimenzije, sve to zahvaljujući prilično pametnom kadriranju. Nije ni pretjerano dosadan, ali treba se skratiti za bar 45 minuta. I mislim da je konačno vrijeme da Tatko pusti nekog maštovitijeg da mu piše scenarije jer je, realno gledano, ovaj film slabiji i od Titanika.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ygg

Harvi nema pojma, kao i obično. :evil:

Film je ODLIČAN. Ja sam uživao svih dva sata i 40 i nešto minuta i nisam se dosađivao niti jedne sekunde. I ja jesam pomislio "Wow, ovo moram ponovo da gledam!", i pogledaću uskoro ponovo, u 3D naravno, jer mislim da se mnogo gubi gledanjem u 2D. Likovi jesu generički i predvidljivi ali u ovakvoj bajkovitoj priči takvi i treba da budu. Patetika je krajnje umjerena i ne zauzima mnogo minutaže filma i meni nije ni najmanje smetala, iako se inače grozim patetičnih scena u filmovima (napominjem da Titanik nisam gledao, niti namjeravam). Na'vi su odlično urađeni, kao i flora i fauna planete. A 3D prikazi šuma i litica su me ostavili bez daha, prosto sam u tim scenama uživao kao malo dijete i oduševljeno se cerio od uva do uva. Od mene čista desetka! Tatko, hvala ti! xjap
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Tex Murphy

Wow, super! Nisam znao da u isto vrijeme sa Avatarom igra još jedan 3D film sa Na'vijima, samo bolji. Kako se zvao taj film, da ga i ja pogledam?
Genetski četnik

Ghoul

gledo sam avatara u koloseju, 3-d i sve po ps-u.

pošto ionako nemam vremena sada, samo ću da potpišem sve što je harv gore rekao čime je pokazao da za njega još uvek ima nade.

znači, avatar je besramno patetična hipi-baljezgarija, čak još banalnija i gluplja nego što sam mislio.
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Genetski četnik

Tex Murphy

Genetski četnik

Alex

Quote from: Ygg on 19-12-2009, 02:34:19
Harvi nema pojma, kao i obično. :evil:

Nogekako. Harvi je ekvivalent Edu Woodu u pisanju o filmu. Zato i volim njegova pisanija, koja nepogrešivo idu protiv dobrih, a uzdižu loše filmove,  za razliku od Ghoula koji se uvek trudi da bude mrtav ozbiljan i autoritativan, a ispada nekako... patetičan, u odnosu na Harvija. :evil:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Hm. Ja sam stekao utisak da moja laprdanja redovno idu protiv loših filmova, a uzdižu dobre.
Genetski četnik

Ghoul

ma pusti alexa: on da zna nešto o filmu, ne bi mu kompas bili imdb i oskari.

Will-O'-The-Wisp

Odgledao sam Avatar:D

Tatko se zbilja vratio.  xjap

Najbolji film godine, i najbolji SF još od Starship Troopers:|

Još ne mogu da se oporavim. Idem u ova dva-tri dana na još jednu Big Daddy terapiju, a onda da se prisaberem i sumiram utiske.  :D
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

WARLOCK

ma ekstra je Avatar,meni nema nikakvi zamerki cista destka :) idem opet  :|

crippled_avenger

Opening 12 years, almost to the day, after his behemoth film "Titanic," James Cameron's 3D sci-fi spectacle "Avatar" drew a strong $27 million in its first day at the box office from 3,452 theaters.

First day for 'Avatar' is the highest for a Twentieth Century Fox release opening outside the summer frame. Previous champ was 2006's "Ice Age: The Meltdown" which took in $21.8 million.

Among all opening days which are Fridays in December, "Avatar" ranks behind Will Smith's 2007 sci-fi tentpole "I Am Legend" which grossed $30.1 million. 2003's "Lord of the Rings: Return of the King" continues to own the all-time opening day record in December with $34.5 million, however, that film unspooled on a Wednesday.

It's quite possible that the east coast winter storms cut into the opening day figure for "Avatar" a bit. However, much like Cameron's "Titanic," "Avatar" is bound to sprout a fantastic set of legs based on word of mouth -- a huge asset heading into the Christmas holiday, which falls on Friday. Immediately evident: the exit polls for 'Avatar,' both stateside and abroad, have been truly fantastic.

When "Titanic" was released on Dec. 19, 1997, it posted a first day gross of $8.7 million and an opening weekend of $28.6 million -- figures which were respectable, but far from being records. However, with Christmas falling on a Saturday in 1997, "Titanic" saw boffo gains of 40% on its second Friday and 24% for its second weekend. "Titanic" finaled its domestic tally at $600.8 million.

The box office champ in terms of opening records back in 1997 was Steven Spielberg's "The Lost World: Jurassic Park," which bowed over the Memorial Day frame that year with a first day record of $21.6 million and a three-day haul of $72.1 million according to Rentrak Theatrical.

Coming in second on Friday was Disney's hand-drawn animated toon "The Princess and the Frog" which generated $3.4 million at 3,475, down 52% in its second Friday of wide release. Since bowing four weeks ago, "Princess" has accumulated an estimated domestic gross of $35.9 million.

Staying tough in third was Sandra Bullock's football drama "The Blind Side" which counted $3.2 million at 3,407 in its fifth Friday ,down 33% with a domestic B.O. of $157.9 million.

Vying to counterprogram "Avatar," Sony's new comedy this weekend "Did You Hear About the Morgans" with Hugh Grant and Sarah Jessica Parker collected an estimated $2.4 million from 2,718 in fourth.

Summit Entertainment's "The Twilight Saga: New Moon" slotted fifth with $1.4 million from 3,035, repping a 43% decline and a running domestic tally of $271.6 million.

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

lilit

Upravo stigoh iz Koloseja gde sam se smrzla, u sali nije radilo grejanje.
Al bes koji je rastao u meni kako je film odmicao je zagrejao moj smrznuti ogranizam. Svi pokusaji da film posmatram ko fantasy, nisu urodili plodom. Titanik je vrhunska nepatetika za Avatar. Znaci, najnize moguce ispoljavanje i prikaz emocija, a daleko od toga da se gadim pateticnih filmova.

Eto, moram reci i da su mi se dopali CGI, kao i fluorescentna shuma. I to je otprilike to.

E da, srecom sam se utesila arabiatom sa linguinima u Vapianu, inace propas'.

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Quote from: lilit_depp on 19-12-2009, 20:42:29Znaci, najnize moguce ispoljavanje i prikaz emocija, a daleko od toga da se gadim pateticnih filmova.

tačno tako.

Ghoul

mislim da je ovako pompezni hardver filma savršeno nevredan, tj protraćen na onako infantilan, površan, detinjast, hippie softver.

tehnologija - odlična; priča - budalaština; likovi: tipovi (klišei); situacije - predvidive, otrcane, samo ovde našminkane svim šarenim lažama koje 320 miliona $$$ mogu da plate.

od autora TITANIKA zaista nisam mnogo očekivao, ali ovo je još ispod tih smanjenih očekivanja - kao da je pokušavao da napravi još klištetiziraniji, površniji, debilniji film od spilberg-lukasovih, i u tome je, na žalost, i uspeo.

ako hoćete, smatrajte ove moje izjave 'pomodarstvom' (kao da mene zabole koga je 'in' hvaliti ili pljuvati, i kao da ja pratim bilo koje trendove), ali eto, ja kao običan konzument koji je došao na kameronov rolerkoster nisam dobio skoro nimalo onog andrenalina, saspensa, akcije i ostalih čari koje je čak i TITANIK imao.

sve je ovo fejk fejk fejk, emotivno potpuno prazan i čak smešan film.

vilja

Quote from: Ghoul on 19-12-2009, 21:17:09
mislim da je ovako pompezni hardver filma savršeno nevredan, tj protraćen na onako infantilan, površan, detinjast, hippie softver.

tehnologija - odlična; priča - budalaština; likovi: tipovi (klišei); situacije - predvidive, otrcane, samo ovde našminkane svim šarenim lažama koje 320 miliona $$$ mogu da plate.

od autora TITANIKA zaista nisam mnogo očekivao, ali ovo je još ispod tih smanjenih očekivanja - kao da je pokušavao da napravi još klištetiziraniji, površniji, debilniji film od spilberg-lukasovih, i u tome je, na žalost, i uspeo.

ako hoćete, smatrajte ove moje izjave 'pomodarstvom' (kao da mene zabole koga je 'in' hvaliti ili pljuvati, i kao da ja pratim bilo koje trendove), ali eto, ja kao običan konzument koji je došao na kameronov rolerkoster nisam dobio skoro nimalo onog andrenalina, saspensa, akcije i ostalih čari koje je čak i TITANIK imao.

sve je ovo fejk fejk fejk, emotivno potpuno prazan i čak smešan film.

Toliko loše? :?
Dakle, neću da se smaram. Hvala Ghoule. :)

Ghoul

ček, ček, polako: nisam reko da je film negledljiv pa ni užasno loš per se: numerički, moraću da mu dam nešto kao trojku - nije mi bio previše dosadan, čak i ti otrcani i predvidivi delovi zanimljivi su za oko, barem za jedno gledanje, ali zaista nisam siguran da ću nešto mnogo da se zaletim ponovo da ga gledam.
možda ga odgledam jednom i u 2D, za mesec dana, for the hell of it, ali sigurno me ne zanima ni da posedujem dvd ni da pratim extra dodatke, making of, intervjue ili bilo šta vezano za ovaj kičasti svet i njegove nabudžene a šuplje stanovnike.

za jednokratnu exkurziju, avatar je ok... može se izdržati ako niste nešto preterano alergični na hipi tree-hugging bullshit i na zaslađene debilne verzije bajki o 'majci prirodi' i sl. sranjima.
ja sam uzdisao glasno i proizvodio neke zvukove samo na 4-5 mesta u filmu, ostatak sam se suzdržavao i samo kolutao očima.

vilja

Ako liči na DISTRICT 9, neću da ga gledam. Ovaj me zdravo smorio... :(

Tex Murphy

Distrikt 9 je odličan, a Avatar koliko znam ni po čemu ne liči na njega. Ali vrijedi za jedno gledanje jer je svijet koji je Kameron kreirao prilično lijep (vizuelno). Dakle, ko što već rekoh prije (ili možda nisam reko, ali sigurno jesam pomislio), uz neki kvalitetan MP3 plejer sve će biti mnogo bolje. Inače, zaboravio sam da spomenem da je muzika odlična, u nekim dijelovima skroz minimalistička, kao Jarreov Cousteau.
Genetski četnik

Lord Kufer

Iz čistog rišpekta prema nekadanjem mužu Linde Hamilton, koju su sklonili, onako, da ne smeta...

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

Quote from: Harvester on 19-12-2009, 02:11:21
Pogledao sam Avatar. Realno gledano, film je dno dna, ali trodimenzionalnost donekle vadi stvar. Prvi put da me kod nekog 3D filma nije zaboljela glava. Kameronov pristup tu je bio dosta suptilan, nije bilo kopalja, strijela i kamenja niti ispruženih prstiju pravo u oči. Međutim, ili ja imam neki problem sa očima ili se objekti u prvom planu jednostavno ne vide najbolje. Kad su u pokretu, onda su samo zamrljani. Tek kad miruju, počnete da primjećujete da npr. nečija ogromna glavurda bježi s ekrana i ispunjava kino dvoranu.

Sve ostalo je blaga katastrofa. Ja ovde čuh silne pohvale na račun nekakve Tatkove "hrabrosti" i nekakvih "američkih" vojnika koji nešto ubijaju. Moguće da su se pojavili u onom dijelu kad sam zaspao, ali u ostatku filma vidio sam samo no-name futurističke Zemljane. Znam, preneseno značenje and all that crap, ali to sve smrdi na kilometre. Nije ovo nikakav Soldier Blue ili sličan film koji zločince imenuje imenom, prezimenom i zastavom. No, pravim digresiju. Dakle, to NIJE mana filma, samo ispravljanje nečijeg krivog navoda.
Ono što JESTE mana filma jesu toliko generički, predvidljivi i stupidni likovi da ozbiljno pariraju Emerihovoj 2012. Ozbiljno pariraju, kažem, ne dostižu niti prestižu. ( xrofl) Ali, dok sam kod gledanja 2012. i npr. scena sa Denijem Gloverom konstantno imao utisak da se Emerih valja od smijeha iza kamere, strava leži u tome što je potpuno očigledno da Tatko samog sebe shvata smrtno ozbiljno. Ne da mi se ni da nabrajam sve te klišee od likova, a i scenario je papazjanija skrpljena od gomile raznoraznih starijih (boljih) filmova, sa očiglednim uticajima revizionističkih vesterna (Soldier Blue, Dances With Wolves, etc. etc.). Takođe, patetika (sorry, Alex) koju Kameron dostiže u pojedinim scenama stvarno izaziva povraćanje. Historijski herojski govori, sa sve gudačima u pozadini koji kreću tiho pa su sve jači što se heroj bliži vrhuncu (govora), da bi sve na kraju eksplodiralo u prelijepoj eksploziji osjećanja čojstva, junaštva i herojstva, daklem ti govori su u meni izazvali žaljenje što nemam pored sebe kesu u koju bih mogao da deponujem svoje mišljenje o takvim scenama.
Film je ekstremno predug, bar sat vremena, a predug je zato što Kameron takes his sweet time da bi nam šoukejsovao ljepotu svijeta koji je kreirao kroz gomilu besmislenih scena. I na kraju, posljednjih pola sata je bilo baš ko u Titaniku: "Ajde završavaj već jednom, LJEBA TI!". A taj Kameronov prelijepi svijet zapravo uopšte nije toliko spektakularan - 3D na stranu, Avatar po vizuelnom utisku može samo da pljune pod prozor recimo Gospodaru prstenova, koji je eto star skoro čitavu deceniju.
A tek oni Indijanci, pardon Nabisti, pardon Na'vi'ja'či ili kako li se već zovu... Pa to je tek urnebes - Ejva, pa Drvo Duša, pa Drvo Glasova, sve neke ultrafensi prirodne tvorevine koje ko da su maznute iz nekog trećerazrednog Zagorovog romana.
Ukratko, tokom gledanja Avatara nijednom nisam pomislio "Wow, ovo moram ponovo da gledam!", što je katastrofa za jedan 3D film.
U odbranu filma valja priznati da (vjerovatno) ne gubi mnogo od vizuelnog izgleda (koji je odličan, uprkos mom zanovijetanju) ako se gleda u dvije dimenzije, sve to zahvaljujući prilično pametnom kadriranju. Nije ni pretjerano dosadan, ali treba se skratiti za bar 45 minuta. I mislim da je konačno vrijeme da Tatko pusti nekog maštovitijeg da mu piše scenarije jer je, realno gledano, ovaj film slabiji i od Titanika.
to harvi! ovo mora da se kvotuje.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Kunac

Juče sam pogledao AVATARA u 3D, onako kako Bog i Kameron nalažu. Uživao sam više nego prvi put. Sada sam shvatio št znači kada kažu film veći od života. Kameron je omogućio da za 500 dinara "otputujete" na nepoznatu planetu i upoznate njene stanovnike. Opšta mesta u scenariju u "dramski naboj na granici patetike" su mi ovoga puta smetali mnogo manje nego tokom prvog gledanja, znao sam šta da očekujem pa sam se samo zavalio, prepustio filmskoj magiji i uživao. Ljudi u sali su dobro reagovali na film, na kraju je čak pao i aplauz... To se ne događa često kada odete u bioskom a da nije premijera.

xcheers

Jedino što su oni u Koloseju poludeli. Kada sam došao da kupim karte, rekli su mi da je projekcija u 17 pod znakom pitanja zato što je 6D sala hladna. Okej, uzeo sam karte za 18:10, za projekciju u drugoj sali. Kada smo ušli i krenuli ka sali - posle cepanja karata - čekalo nas je izneneađnje. Naočare su se iznajmljivale odvojeno. Naplaćivali su ih 100 dinara. Pitao sam kako sad to - zar nije logično da su naočare obuhvaćene cenom karte (kao gledati 3D film bez 3D naočara?). Zaposlene počele da izvinjavaju... Kažu, tako je naređeno, nisu one krive, priznaju da je svinjarija ali ne mogu ništa da urade itd.

Da stvar bude gora, kada smo ušli u 3D salu ustanovili smo da je poprilično hladna. Znači, grejanje u obe sale sa 3D tehnikom (6D i 3D) se pokvarilo. Pre početka filma, ušle su dve devojke koje rade u Koloseju i objasnile da grejanja neće biti. Ko želi da film gleda u 2D u drugoj sali ili da mu se vrate pare - biće mu omogućeno, rekle su.

Niko nije izašao. Ni tada, ni tokom projekcije - bez obzira što je postalo ozbiljno hladno posle sat i nešto. Kameronova magija nas je sve zagrejala.

"zombi je mali žuti cvet"

zakk

Da doplatiš za naočari!?!!! Užas! Hohštapleraj!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

za inat posle filma dušmanima nisam vratio naočare - jer to je 'najlepše' u toj idiockoj priči, ti plaćaš 100 din za IZNAJMLJIVANJE, a na izlaznim  vratima te posle sačekuju da ti ih oduznu!

naravno, ja sam reko - možete mi ih uzeti samo iz mojih hladnih, mrtvih, zgrčenih prstiju, svinje!

pošto su moji prstići, kao što vidite, još uvek topli, živi i razigrani, eno mi ih naočari za uspomenu i neko naredno gledanje. :)

mac

Na njihovom sajtu piše da se naočare iznajmljuju ekstra. Istovremeno piše i da je cena 3D karte vikendom 370 dinara. "Čudno" da nepoklapanje informacija ide na štetu kupaca. Da li je ovo posao za tržišnu inspekciju?

Ghoul

a možda će da traže doplatu za grejanje?

znači, 300 din je osnova karte + 70 din: taxa za vikend + 100 din. za đozluke + 100 din za grejanje + 200 din. reket/osiguranje da neko ne upadne usred filma da vas bije + 125 din taxa za luxuz (na ovu krizu oćete da gledate extravagancije kao što je 3-D film, dok narod nema ni za leba? ima da platite) + PDV...

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Alexdelarge

Quote from: Ghoul on 20-12-2009, 15:15:10
a možda će da traže doplatu za grejanje?

znači, 300 din je osnova karte + 70 din: taxa za vikend + 100 din. za đozluke + 100 din za grejanje + 200 din. reket/osiguranje da neko ne upadne usred filma da vas bije + 125 din taxa za luxuz (na ovu krizu oćete da gledate extravagancije kao što je 3-D film, dok narod nema ni za leba? ima da platite) + PDV...

ovo, k'o da je reklama za mastercard. :idea:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ygg

Kod nas u Banjaluci karta za 3D projekcije je 7KM a za 2D 5 KM. A đozluke naravno dobiješ besplatno, ne kad kupuješ kartu, već pri ulasku u salu, i uz njih čak dobiješ i paket maramica (da đozluci mogu da se obrišu).

I ja sam pao u iskušenje da zdipim naočale, ali sam se suzdržao u zadnjem momentu. Možda to uradim kad budem gledao film ponovo. :evil:
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Tex Murphy

QuoteKod nas u Banjaluci karta za 3D projekcije je 7KM a za 2D 5 KM. A đozluke naravno dobiješ besplatno, ne kad kupuješ kartu, već pri ulasku u salu,

Možeš to i tako da posmatraš. A možeš i onako kako jeste, tj. da naplaćuju iznajmljivanje cvika 2 KM :-)
Genetski četnik

JasonBezArgonauta

Quote from: mac on 20-12-2009, 15:00:40
"Čudno" da nepoklapanje informacija ide na štetu kupaca. Da li je ovo posao za tržišnu inspekciju?

Jeste, neko bi to trebo da prijavi.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

mac

Pokušavam ceo dan da ih nazovem da pitam za grejanje. Prvi put (11h) niko se nije javio. Svaki sledeći put je bilo zauzeto.

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Ghoul

73 milja za vikend.

hm, pa i nije baš tako spektakularno.

ne znam samo dal su računali i pare iz srbije. ovo je, slutim, samo usa skor.

Tex Murphy

Alex, koji je očekivao da će zadovoljno da trlja ruke kako Kameron bude slagao milijarde na svoj bankovni račun, moraće da prizna da je Tatka do nogu potukao moj favorit Roland Emerih! :!:
Genetski četnik

mac

Stvari ipak nisu tako crne. Vikend karta je 370 dinara, kao što i piše na sajtu, a i grejanje je bilo sasvim prihvatljivo. Što se tiče samog filma u pitanju je prvoklasni spektakl i za oči i za dušu. OVO je film, a ne onaj 2012. Zamerke o bajatoj priči mogu da upućuju samo oni koji su sve velike priče već pročitali, ali oni bi trebalo da shvate da su sve velike priče već i ispričane. Svet Pandore je već opisan u Legvinovom romanu "Svet se kaže Šuma". To je ta priča. I to fercera bez greške.

Milosh

Nameravao sam da pogledam AVATAR ponovo u 3D verziji, ali kad smo se smestili u praznjikavu salu takvuda gde je u okviru redovne projekcije trebalo da bude i nova novinarska, obavestili su nas da je projekcija otkazana iz tehničkih razloga. Tja. E sad, za neki drugi film bih bez problema dao i 500 dinara da ga ponovo pogledam u 3D verziji, ali kad je reč o AVATARU, shvatio sam, kad su mi se utisci još malo slegli, da ja naprosto nemam želju da ovo gledam ponovo, pa bio film u 7D. Mislim da to najbolje sumira moje razočarenje.

Zanimljivo mi je da čitajući kritike (pretežno fanovske), još uvek nisam naišao ni na jednu argumentovanu pozitivnu kritiku i sve se svode na ekstatično oduševljenje koje meni, moram priznati, deluje potpuno iracionalno. E sad, iracionalnost jeste bitan deo filmskog doživljaju, ne želim to da negiram, ali u ovom slučaju to je do te mere ekstremno da zaista imam problem da razumem čime su se to silni ljudi oduševili.

Takođe, ne slažem se sa tom pričom, koja se manje ili više suptilno protura, kako su svi oni kojima se AVATAR ne sviđa previše zapravo cinici koji imaju averziju spram jednostavnih priča koje stavljaju akcenat na čistu emociju na granici patetike (melodrama). Ja nemam ništa protiv takvih filmova, ali pod uslovom da su zanimljivi, da su originalni, da su uzbudljivi, da imaju interesantnu priču koja nije ravna i predvidiva, da imaju zanimljive junake koji mogu biti i skice, pod uslovom da su vešto ocrtane, da imaju replike koje se pamte, bar neku scenu koja se na prvo gledanje ureže u svest, ali ne zbog efekata, već zbog svega ovog prethodno pobrojanog. Cameron je ranije snimao takve filmove, ali vremenom kao da je prestao da mari za scenario i ostao je samo suv hardver koji ma koliko da je impresivan ne može da iznese film. Najgore od svega, AVATAR me je ostavio gotovo potpuno ravnodušnim u smislu bilo kakvog emotivnog angažmana spram onoga što gledam; završni jedan na jedan sukob gde se te sirove emocije, kojima Cameron redovito barata, filtriraju kroz fizički sukob i borbu je i jedini trenutak za pamćenje, ali too little too late.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Lord Kufer

Prerafaelitsko šarenilo prija čulima, a još više prija to što ne mora da se razmišlja. Oni koji (ionako) razmišljaju, ne mogu da uživaju u tome. Merila su potpuno drugačija. Jedno ide na ono "jao, što je lepo" a drugo na "jao, što je dobro".

Milosh

Voleo bih da je moguće to tako lako razdvojiti, ali ima pametnih ljudi koji se oduševljavaju ovim filmom, tako da verovatno nije ključno ni to što je nešto 'dobro', ni 'lepo', već emocija koju pobuđuje kod nekih gledalaca, a tek je to subjektivno...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

mac

Ovo je i dobro, i lepo, i zanimljivo. Jedino je priča stara ko biblija. Zamerati svakom bogovetnom filmu da ne pruža ništa novo je suviše egocentrično. Nije novo vama, ali ima kome jeste.

Lord Kufer

Traže nešto drugo. Neki sistem koji je u vezi s upotrebom nove tehnologije, ili koji je zabavan pre svega. Ako je u skladu s nečjim predstavama, takvi će reagovati pozitivno.
Da sam klinac, sigurno bih uživao u tome kako je sve predivno animirano. Ali sada tražim još nešto pride.

Ygg

Ja sam film doživio kao nekakvu bajku i zaista mi je legao. I priča kako je film patetičan mi je besmislena. Onda isto možemo tvrditi da je "Snježana i sedam patuljaka" ili "Pepeljuga" patetična priča.

I moram priznati da sam bio iznenađen. Očekivao sam bezvezan film sa dobrim efektima, i da film nije prikazivan u 3D ne bih ni išao u kino da ga gledam. Nisam očekivao da je Tatko još uvijek u stanju da napravi dobar film. Dakle, nisam njegov fan (Titanik nisam gledao i ponosim se time  :lol:) i nisam imao nikakvih pozitivnih predrasuda prema filmu. A još manje sam fan fensi šmensi specijalnih efekata. A iz kina sam izašao naprosto ushićen. I to me još uvijek drži.

Tex Murphy

Sreća tvoja što te ovde većina ljudi ne zna, pa ne mogu sebi da predstave šta znači tvoje USHIĆENJE nekim filmom ;-)
Genetski četnik

Lord Kufer

Ja bih gledao neki dobar film, ali ne prave ih više.
Gledao sam Humanity's end. Simpatično.
Pandora - malo sam se mučio.
Gamer - preskakao.
District 9 - socijalna alegorija (Alien Nation 2).
Avatar - od Kamerona bih očekivao nešto sasvim drugo, ali šta ćeš. On je doživeo regresivnu transformaciju ličnosti.
Jedino još Rodrigez ume da napravi dobar film.

Ygg

Quote from: Harvester on 21-12-2009, 01:00:51
Sreća tvoja što te ovde većina ljudi ne zna, pa ne mogu sebi da predstave šta znači tvoje USHIĆENJE nekim filmom ;-)

Ali tebe na žalost poznaju sasvim dobro, tako da znaju šta znači tvoje USHIĆENJE nekim filmom. xfrog
:D :D :D