• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

E sad više nema zajebavanja! Tatko se vratio. Kreće AVATAR

Started by crippled_avenger, 09-01-2007, 02:22:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mac

Quote from: Bilja on 28-12-2009, 11:56:34
Vrlo zanimljiva diskusija sa dva razlicita stava. Verujem da je film kvalitetan vizuelno, ali me unapred odbija sve sto je suvise izvikano. Sta cu, to je psiholosko ogranicenje. ;)

Biljo, Avatarova priča je izvikana koliko i neka priča iz Biblije, recimo o Samsonu i Dalili. Je li to razlog da ne odgledaš dobar film? Mene su Ghoulovi komentari nekoliko puta prevarili da ne odgledam neki kvalitetan film, tako da njega slušam samo ako kaže da je nešto dobro, ili ako je ocena dva minus ili manje.

Ghoul

neki ovde se ili namerno prave glupi, ili im to prirodno polazi za rukom.
možda je moj rivju AVATARA trebalo da sažmem u 3-4 proste rečenice kako bi shvatili da moja glavna zamerka *nije* to što priča nije originalna.

ali ja ne mogu i ne umem da pišem sms reviews for dummies.
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

AVATAR je u Srbiji imao skok 44% i sada je na 48 747 gledalaca.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Agota

Upravo odgledala 3D verziju u ,,Rodi,,i mogu samo da kazem da sam uzivala u svakom trenutku,i ako su stanovnici planete Pandora plavi Kameron je jos jednom dokazao da je on jedan veliki ,,zeleni ,,cika.
Uzivajte u filmu i zaboravite na kritike ,zasto bi klinci od 12-13 godina vise uzivali od nas gledajte ovaj film decijim ocima,jer ovo je ipak bajka ,posto svako ima svoju verziju mene je podsetilo na ,,Pokahontas,, i nista mi nije zasmetalo ,ma ja sam izasla sa najvecim osmehom na svetu. :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

WARLOCK

Quote from: crippled_avenger on 28-12-2009, 21:11:00
Quote from: crippled_avenger on 28-12-2009, 21:11:00
Ludilooooo :)

Ygg

U hrvatskom Plejboju intervju sa Tatkom! Na šest strana! Upravo iščitavam.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Ghoul

Quote from: Ygg on 29-12-2009, 00:07:21
U hrvatskom Plejboju intervju sa Tatkom! Na šest strana! Upravo iščitavam.

ako je tatko na duplerici, pošalji dimbu.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

crippled_avenger

To je preveden intervju koji sam vec postovao. Ipak, skeniraj ga zbog Ghoula, znamo da on slabije divani engleski...

Ghoul

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

cutter

niko nije prokomentarisao onu scenu kad žejk kroti veliku crvenu karakondžulu? odnosno skok na leđa, crno, pa dolazak na plemenski savet. meni je to baš tatkov fail, ispuštanje dizgina iz ruku, kao da je osetio da bi se previše razmahao da prikaže i to kroćenje, pa je ključan mobilizacioni detalj ispao nešto što se toliko podrazumeva da ne mora ni da se prikaže.

u svakom slučaju, dizajn navija je sasvim prijemčiv i super kada stoje u manje čarobnom okruženju, dizajn ostatka pandorine faune je prosečan do katastrofalan (kad se pojavi onaj nosorog, šta li je, cgi izgleda sasvim osrednje i ozbiljno liči na običnu animaciju). props za saldanu čija mimika kraljicu furija čini veoma simpatičnom, posebice u scenama kukumavčenja. film ne bih nazvao lošim uprkos tragičnim detaljima - uber patetičan i mega jednostavan scenario, razvučenost srednje deonice i, pre svega, upadljivo robovanje postavke mnogih scena tehničkim mogućnostima, dakle fokusiranje na 3d prikaz, iako film može i treba da može da se gleda i bez toga i bla bla. završni okršaj je uglavnom majstorski. kameron definitivno nije izlapeo, avatar porukom dosta podseća na završnicu abyssa... na kub. uvek je bio takav, jedino se plašim da sada ne zaglavi u ovoj franšizi mesto da radi alitu i druge lepe tehno vejstlend stvari. osim naravno ako avatar 2 ne bude kraći edukativni film o orbitalnom bombardovanju ili dugometražni o rezurektovanju pukovnika kvarića.

naravno, svima je jasno da su naviji oblik života koji je stvorio dr. menhetn mešanjem sopstvene plave boje, ljudske dnk i bubastisa.

cutter

evo, alex ne sumnja u dobre namere ekipe ali ukazuje na ponornice kojih nisu svesni.

Review of Avatar - Alex Jones 12-20-09

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

odličan text (i još odličniji naslov), ali:
"...pre svega ogleda u VASKRSEĆU jednog..."

mora da je lektorka već na NG proslavi...
imenica je: 'vaskrsnuće' ili 'vaskrsenje'

Milosh

Izgleda da nisam mogao da se odlučim između te dve varijante, pa sam ih iskombinovao. :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

scallop

Evo, i ja odgledao AVATAR. Uz sve moguće tehnike. 6,5$+2,5$ za 3D. Stvarno sam uživao. Kameron je ponovo uradio dobar posao i nikom nije oprostio. Čak je potkačio i sistem zdravstvenog neosiguranja, odmah, na početku. A, tek replike na temu: "Sve su zapalili, a mi smo teli samo malo kamenja." Jeste film prvog reda.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Lord Kufer

Gledao sam Apokalipto sinoć i zaključio da je Avatar načinjen kako bi kontrirai i uništio pozitivan efekat koji Apokalipto ostvaruje. U Avataru je sve netačno i naopako u poređenju s Gibsonovim filmom. Priroda kakvu slika Kameron nema blage veze s pravom prirodom, a prirodu ljudskih bića je toliko našminkao da je ona potpuno neprepoznatljiva u njegovom filmu. Čista, isprazna propaganda koja apeluje na čula i ljude čini tupim.

crippled_avenger

Sinoć am gledao Eli Rothov kratki film iz INGLOURIOS BASTERDS i on me je podsetio na reditelja koji je zapravo snimao takve filmove za naciste, a danas je porpuno zaboravljen, to je Herbert Selpin.

E Selpin je snimao svoju verziju TITANICa, i snimanje njegove verzije imalo je brojne sličnosti sa Cameronovim...

Titanic was a 1943 Nazi propaganda film made during World War II in Berlin by Tobis Productions for UFA.

History of the film
The film was shot on board the JJ Cap Arcona, a passenger cruise ship which itself was sunk in the last weeks of World War II with a loss of life far heavier than that on the actual Titanic. The scenes with the lifeboats were filmed on the Baltic Sea and some of the interior scenes were shot in Tobis Studios.

Titanic was the most expensive German production up until that time and endured many production difficulties, including a clash of egos, massive creative differences and general war-time frustrations. The unfinished film, the production of which spiraled wildly out control, was in the end completed by Werner Klingler. The reason that the production "spiraled wildly out of control" was that the original director, Herbert Selpin, made a unflattering comment about the Kriegsmarine. This was reported to the Nazi party and Selpin was then arrested by the Gestapo. Shortly thereafter, he was found hanged in his jail cell.

The premiere was supposed to be in early 1943, but the theatre that housed the answer print was bombed the night before the big event. The film went on to have a lacklustre premiere in Paris around Christmas of that same year, but in the end, Goebbels banned it altogether, stating that the German people, at that point going through almost nightly Allied bombing raids, were less than enthusiastic about seeing a film that portrayed mass death and panic. Titanic was re-discovered in 1949, but was quickly banned in most western and capitalist countries. After the fifties, the film went back into obscurity, sometimes showing on German television. But in 1992, a censored, low quality VHS copy, was released in Germany. This version deleted the strongest propaganda scenes, which immensely watered down its controversial content. Finally, in 2005, Titanic was completely restored and, for the first time, the uncensored version was released in a special edition DVD by Kino Video.

[edit] Plot
The movie opens with a proclamation to the White Star stock holders that their stocks are currently falling. The president of White Star Line J. Bruce Ismay promises to reveal a secret during the maiden voyage of the Titanic that will change the fate of the stocks. He alone knows that the ship can break the world record in speed and that, he thinks, will raise the stock value. He and the board of the White Star plan to lower the stocks by selling even their own stocks in order to buy them back at a lower price. They plan to buy them back just before the news about the record speed of the ship will be published to the press.

The issue of capitalism and the stock market plays a dominant role throughout the movie. The hero of the film is fictional German First Officer Herr Petersen (played by Hans Nielsen) on the ill-fated voyage of the British ocean liner RMS Titanic in 1912. He begs the ship's rich and snobbish owners to slow down the ship's speed, but they refuse and the Titanic hits an iceberg and sinks. The rich are shown as sleazy cowards, while Officer Peterson and a handful of German passengers in steerage are shown as brave and kind. Peterson manages to rescue many passengers, convince his lover to get into a lifeboat (in a scene which was famously echoed in the 1997 film) and saves a young girl, who was obviously left to die in her cabin by an uncaring, callous British capitalist mother. The film makes the allegory of the Titanic's loss specifically about British avarice rather than, as most Titanic retellings do, about general human arrogance and presumption.

This film does include all the "classic" trappings of a Titanic film. The numerous subplots include greed, arrogance, star-crossed lovers, young love, old flames meeting again on the doomed ship and has an emotional scene where a wife refuses to leave her husband on the doomed liner. Ironically, the real-life couple on which this scene was based were Jewish, a fact which was not set forth in this 1943 German film.

zakk

11. januara u Komarčiću pričamo o AVATARu. Bilo bi jako dobro & zanimljivo da neke od ovih tema a i duskutanata prenesemo na tribinu. Cripple? Miloše? Cuttere? Kunče? Gingere? Kufere? Samuraje? Ghoule, tu li si za priliku?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

za sada nisam imao planove za dolazak 11og: u bg sam 22og.
ako ispadne da zbog nečeg dolazim ranije, javiću, ali prilično mrka kapa.

crippled_avenger

Kod nas je na 76 555. Ili jezikom novca, 255 884 eura.

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

lilit

moj muz hteo veceras opet gledati avatar. kad njega slusam, ko da kripl progovara. :)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

Quote from: lilit_depp on 04-01-2010, 23:47:25
moj muz hteo veceras opet gledati avatar. kad njega slusam, ko da kripl progovara. :)

Mora da je strašno kada neko iz okoline zvuči kao ja, a nekmoli najbliži.

Eriops

Vizuelno jeste sjajno, ali iskreno me ta prica u filmu nije mnogo dotakla.
Toliko sablonizirano i plitko- Zla ljudska civilizacija koja bez milosti unistava drugi svet; bivsi marinac koji se zaljubljuje u taj svet i domorotkinju, i menja stranu; zli.. porucnik, cini mi se ? Naucnica.. totalno predvidivi likovi, bez ikakve dublje karakterizacije.
Opet, da ne bi bio pogresno tumacen, to je moje misljenje i nikog ne prozivam niti napadam kome se film dopao. Mene je razocarao.

mac

Pogrešno si shvatio film. Prvo, šabloni nisu nešto loše, a drugo, stvari nisu baš tako jednostavne. Drugi svet ne uništava ljudska civilizacija nego ljudska korporacija. Korporaciju na terenu vodi samo jedan čovek, a ostale je potrebno indoktrinisati da bi prihvatili ubijanje domorodaca. Čak i taj jedan čovek je primoran na svoje postupke, jer njegova jedina funkcija je da isporuči velike količine nemoguće skupog elementa.

Drugo, bivši marinac nije tek bilo koji rednek. Njegov brat blizanac je bio naučnik, dovoljno priznat da mu je poveren jedan avatar. Možemo pretpostaviti da naš bivši marinac vrlo dobro koristi moždane vijuge, i da nije promenio stranu razmišljajući samo kako da ga umoči.

Naučnica je sporedan lik u radnji, a malo glavniji u uticaju na glavnog junaka. Zamerati da je ona predvidiv lik je isto kao zamerati Šekspiru da nije valjano okarakterisao Merkucija pre nego što ga je ubio u Romeu i Juliji. Besmisleno.

Eriops

Korporacija je produzena ruka, ona ovde mislim da predstavlja ljudsku civilizaciju, ili uprosteno sistem, kako americki tako i globalni.
Dve osnovne stvari zameram filmu. Prvo, likovi su ocajni, toliko uradjeni po stereotipima, da nakon pola sata za svakog mozes predvideti sta ce i kako raditi.
Drugo, cela prica o ekosistemu i prirodu je mogla dobiti mnogo dublju i bolju dimenziju, ali se nije islo na kvalitet nego na uspeh; dobilo se nesto sto ce doneti profit i puniti bioskopske sale, ali naustrb kvaliteta. Mladoj publici ce biti zanimljivi efekti i cudovista sa Pandore, lebdece planine, ali za nekoliko godina, kad izadje kakvo novo tehnolosko cudo, ko zna koliko ce ih se secati ovog filma ?
Recimo ona scena kad on dolazi u pleme.. odmah imamo zenu koja se zaljubljuje u njega, tipa koji se mrsti na njega i odmah bi da ga secne, to smo gledali xy puta u raznim filmovima. Ako cemo vec o ekosistemu, meni je to mnogo bolje uradio Herbert u Dini.

lilit

Quote from: crippled_avenger on 05-01-2010, 01:35:17
Quote from: lilit_depp on 04-01-2010, 23:47:25

Mora da je strašno kada neko iz okoline zvuči kao ja, a nekmoli najbliži.
Nije to strasno. Strasno je sto ne mogu da opovrgnem tu argumentaciju. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

Pretio je da će odvesti decu ako ne zavoliš AVATAR?

Lord Kufer

Pa da ga je barem taj tip secnuo, ali nije. Oni su u stvari svi dobri i poslušni i samo malo emocionalno inteligentni.

A marinac je ko da nikad nije ni bio marinac. Ja mislim da nije... To je jedan stereotipni lik na koga je kao karakterni trait nakačena neverovatna tvrdnja da je bio marinac, iako to nije bio, pa su mu još i noge polomljene, kao dokaz da je bio marinac (a uopšte nije bio marinac).

Alexdelarge

Megalomanska šarena parada
Film ,,Avatar", scenario i režija Džejms Kameron, uloge: Sem Vorington, Zoi Saldana, Stiven Lang... Trajanje 161 minut, proizvodnja SAD, 2009.

Konfuzan i predugačak, otupelih oštrica, sav podređen efektima i upakovan u priču koja se da svesti na osrednju bajku za uzrast deteta od desetak godina – takav je, u najkraćem, ,,Avatar", novi film Džejmsa Kamerona.

Velikom filmskom magu se ipak mora priznati da niko kao on ne ume da potroši i zaradi tako ogromne pare. Čak i za nešto što se, na nivou sadržaja, može nazvati i najobičnijim ,,mlaćenjem prazne slame", a na nivou forme i spektakularnom vizuelno-tehničkom ekstravagancijom kojom više treba da se bave kompjuterski genijalci, recenzenti video-igara, majstori fotošopa, negoli filmski kritičari.

No, šta je tu je. Pred nama je najskuplja filmska produkcija svih vremena, film u 3-D tehnici, bliskiji animiranom nego klasičnom igranom filmu, megalomanska šarena parada najnovijih tehničko-tehnoloških dostignuća, s kojima Kameron ni izdaleka ne nudi ono što je nudio u svojim prethodnim filmovima, poput ,,Terminatora", ,,Istinitih laži", a o ,,Titaniku" da i ne govorimo. Sve su to, baš kao i ,,Avatar", bile komercijalne bombe ali su ih, za razliku od ovog poslednjeg filma, krasile inventivnost i stvaralačka originalnost.

Štos sa avatarima, odavno popularizovan zahvaljujući kompjuterskim igricama, već je viđen i iskorišćen u nizu filmova, a Kameron sada samo pokušava da mu pridoda jednu novu dimenziju baveći se projekcijom sveta budućnosti. Taj svet smešten je na daleku planetu Pandora, na koju su se iskrcali zemaljski naučnici u nameri da se domognu dragocenog minerala koji bi rešio zemaljsku energetsku krizu. Da bi umilostivili domorodačka plemena, visoka bića plave kože i žutih očiju, Zemljani su smislili avatare – imitacije domorodaca, sa zadatkom da nagovore stanovništvo Pandore da prepusti nalazište minerala...

Tu sada nailazimo na prilično problematičan i neinventivan zaplet. S jedne strane, priča o sukobu ,,okrutnih" zavojevača i ,,idiličnih" i neiskvarenih domorodaca poprima sve obrise praistorijske filmske matrice naučene napamet još iz vremena filmova o kaubojima i Indijancima. S druge, Kameron na iznenađujuće providan način pokreće aluzije na niz američkih intervencija po svetu, od Vijetnama do Iraka, na uništavanje prašuma i sve moguće goruće probleme sveta, usput se služeći čitavim serijalom banalnih dijaloga. Uz sve to, baveći se i tragičnom sudbinom kolektiva, opasno ,,gazi" i po patetici.

Za ,,Avatar" se može još reći i da je očekivano politički korektan film. Iako vidno fasciniran vojnom tehnologijom, Kameron ipak kritikuje militarizam, uz to i pohlepu velikih kompanija, a samim tim i surovost kapitalizma. Međutim, i ove su priče već hiljadu puta ispričane, a jednu od njih priča trenutno i Obama. No, Kameron kao da o tome nije obavešten, kao da je izgubio kontakt sa realnošću, pao s Marsa ili Pandore, svejedno. Neko sa njegovim talentom, zanatskom veštinom i vizuelnom darovitošću, ovo sebi ipak nije smeo da dozvoli.

Dubravka Lakić

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Megalomanska-sharena-parada.lt.html
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Iako vidno fasciniran vojnom tehnologijom, Kameron ipak kritikuje militarizam, uz to i pohlepu velikih kompanija, a samim tim i surovost kapitalizma.

Pljuneš na nekog velikog i veruješ da si i sam veći. Ovaj naš nepatvoreni debilitet viđam svakodnevno. Što je stvaralac uspešniji više kretena se osovi i izmisli nedostatke koje je ovaj sebi "dopustio". Rečenica koju sam izdvojio je ostavila na mene najveći utisak u ovoj pomami. Prosto ne mogu da zamislim šta je po uverenju autora prikaza Kameron trebalo da snimi, pa da bude pošteđen? Ustvari, mogu: kritičaru je bilo svejedno, čekao je da se film pojavi i da ospe paljbu.

I, primedba da je Kameron bio suviše eksplicitan. Treba da sedite u SAD da bi vam bilo jasno da se ovde ne može biti suviše eksplicitan. Komentari koje sam čuo izlazeći iz sale nisu imali veze sa filmom. Jeste, prikovao im je dupeta za stolice, ali su tintare ostale u teškoj magli. Entertaintment dovede publiku u sale, ali ih sadržina i dalje ostavlja nezainteresovanim. Muka je biti veliki reditelj u SAD i težiti da se ostane zapamćen po veličini, a ne po količini (dolara). I Tesla je bio bezveze (nije zaradio dolare).
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Lord Kufer

Shvatili smo odavno da Amerikancima treba sve nacrtati. Avatar je film za Amerikance i oni će mu i dati svih 15 oskara.

crippled_avenger

AVATAR je prešao LORD OF THE RINGS i sada je drugi najgledaniji film u istoriji, na nivou celog sveta, kad je reč o zaradi sa bioskopskih blagajni.

Le Samourai

Ja sam negde propustio deo u kojem stoji podatak da su kritichari prigrlili Avatar, te da je isti jedan od favorita za sve Oskare.

Nije da sam gajio previsoka ochekivanja za buducnost i razvitak chovechanstva, ali ovo je i po tim niskim kriterijumima prilichno porazhavajuce i ponizhavajuce.

crippled_avenger

Pa na metacriticu ima prosečnu ocenu 84. To je dosta solidan skor. Nisu ga prigrlili Duda Lakić i Ghoul. Njih nažalost ne konsultuje metacritic.

Le Samourai

To i kazhem. Mislim da je sve to prilichno shokantno i obeshrabrujuce za bilo koga ko film voli i njime se bavi.

Ghoul

šta je obeshrabrujuće?
što metakritik nije pito mene i dudu, ili što je pito kripla, raju, gaju i vlaju?

crippled_avenger

Cripple se odavno ne bavi kritikom. Problem je u tome što je njegov trag toliko dubok da svi misle da se i dalje bavi.

Le Samourai

Shto ima ljudi zdravih, pravih, u razumnoj meri cenjenih koji misle da Avatar nije prosek proseka na mahove premalan plavom bojom.

crippled_avenger

crippled_avenger

As "Avatar" continues to make box office history, James Cameron is eyeing a slice of history for a potential helming gig.
The "Avatar" director has optioned Charles Pellegrino's upcoming nonfiction tome "The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back" with his own personal funds.

While in Japan in late December promoting "Avatar," Cameron asked 20th Century Fox for a day off Dec. 22 in order to visit Tsutomu Yamaguchi, one of the last survivors of the U.S. bombings of Hiroshima and Nagasaki during WWII. Yamaguchi died Monday at the age of 93.

Pellegrino's book, published by Henry Holt, is set to hit bookstores Jan. 19. Advance reviews have been glowing for the title, which takes place over two days and weaves together eyewitness accounts of the Japanese civilians and American pilots who experienced the atomic explosions firsthand. According to the book, 30 people are known to have fled Hiroshima for Nagasaki -- where they arrived just in time to survive the second bomb. Yamaguchi was the sole survivor who experienced the full effects of the detonations at ground zero both times.

At this point, project is not set up at Fox or Cameron's Lightstorm Entertainment.

Lord Kufer

Veruje li neko zaista da će se, nakon drastičnog smanjenja troškova snimanja filmova zbog pojave digitalne tehnologije snimanja, sada sve usmeriti na skupe projekte zbog uvođenja ove nove 3D zajebancije?
Eto čemu služi Avatar, da reklamira skupe studije za jeftine animirane trikove.

Koliko su oni plavi, Navi-šta-li, zapravo RUŽNI...

A zašto je Kameron hteo da se sretne s Japancem koji je preživeo dve atomske bombe? Iz čovekoljublja? Ili prosto da ga upotrebi?

scallop

Evo, jutros malo raspravljali o 3D TV. Povezano sa AVATAR-om, a sa ciljem da se saopšti vest da će uskoro početi i TV emitovanja sa 3D tehnologijom. Kao, već od Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi, biće programa u 3D. Najpre oni sa izražajnijim kretanjem, a kasnije i drugi. Tehnologija, po gostu (pojma nemam ko je), već postoji, a zadovoljstvo će, u početku, koštati 1500-2000$. Evo dobrog razloga za snažnu podršku Kameronovom filmu. AVATAR je sjajna promocija novog 3D sistema TV.

Lično sumnjam da je tehnologija koja zahteva cvikere podobna (kako će oni koji već nose cvikere sa različitom dioptrijom? Hoće li oni naručivati 3D cvikere sa svojom dioptrijom?). Međutim, vizuelnost iste je opčinjujuća.

Lord Kufer

Mislim da će se ići na tu vrstu 3D s ciljem da se iskombinuje s nekom vrstom virtuelne stvarnosti uz pomoć kompjutera - dakle, ne ginu nam karakondžule od slušalica i vizira. Ili možda čip u glavi...

Pravi holografski 3D je nezgodan za korišćenje u filmovima, jer objekti moraju da se snimaju s tri strane istovremeno. Možda bi uspeli samo neku pozorišnu predstavu tako da snime, sa fiksiranim ili malo pokretnim kamerama.

crippled_avenger

scallop

Zaboravio sam da napišem, ali, kad smo mi išli da gledamo AVATAR, u Tulsa, Oklahoma su u IMEX bioskopu bile rasprodate karte, unapred, za 48 sati. Tako nečega se moja ćerka ne seća. U drugom bioskopu, na periferiji Tulse, na šetalištu kraj reke Arkanzas (tu ljudi slabo dolaze zimi), morali smo da čekamo u redu za 3D projekciju. AVATAR jeste postavio nove aršine, ali to neće dugo trajati. Prekretnica nije stožer.

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666