• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

E sad više nema zajebavanja! Tatko se vratio. Kreće AVATAR

Started by crippled_avenger, 09-01-2007, 02:22:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lord Kufer

QuoteThe forest will heal, and so will the
hearts of the People. New life keeps the
energy flowing, like the breath of the
world.

Legenda, legenda  :x

raindelay

(CNN) — James Cameron's completely immersive spectacle "Avatar" may have been a little too real for some fans who say they have experienced depression and suicidal thoughts after seeing the film because they long to enjoy the beauty of the alien world Pandora.  On the fan forum site "Avatar Forums," a topic thread entitled "Ways to cope with the depression of the dream of Pandora being intangible," has received more than 1,000 posts from people experiencing depression and fans trying to help them cope. The topic became so popular last month that forum administrator Philippe Baghdassarian had to create a second thread so people could continue to post their confused feelings about the movie.  A user named Mike wrote on the fan Web site "Naviblue" that he contemplated suicide after seeing the movie.  "Ever since I went to see Avatar I have been depressed. Watching the wonderful world of Pandora and all the Na'vi made me want to be one of them. I can't stop thinking about all the things that happened in the film and all of the tears and shivers I got from it," Mike posted. "I even contemplate suicide thinking that if I do it I will be rebirthed in a world similar to Pandora and the everything is the same as in 'Avatar.' http://www.cnn.com/2010/SHOWBIZ/Movies/01/11/avatar.movie.blues/index.html
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Milosh

Kamo sreće kad bi takvi moroni prešli s kontemplacije na akciju...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Quote from: Milosh on 12-01-2010, 15:40:56
Kamo sreće kad bi takvi moroni prešli s kontemplacije na akciju...

Unfortunately, they never do...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

smrklja

pogledo i ja, bajka sa velikim štrumfovima, ništa posebno, ali sreo sam đejka koji ga gledao 4 put plus mi je rekao da zna čoveka koji ga je gledao 7 puta :?

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ubik

Film je odlican.Odgledao sam ga u jednom dahu.I mogao bih jos jednom, a mozda i vise puta.

Milosh

Za sve one koji su u dilemi da li da se ubiju ili da pogledaju Avatar još po koji put, evo i treće varijante - originalni scenario koji uključuje i scene kojih u filmu nema: http://www.joblo.com/JamesCameronAVATAR.pdf
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

scallop

Eh, kad se EF ne može bez mape. xfrog

A, Miloš bi mogao da skine i sačuva scenario. Meni se mnogo dopao, ali sam lenj. Moglo bi se iz toga štošta naučiti.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Agota

Quote from: Ubik on 12-01-2010, 23:14:57
Film je odlican.Odgledao sam ga u jednom dahu.I mogao bih jos jednom, a mozda i vise puta.
Za Avatar, tri puta je prava mera.
Titanik je ipak bolji,to sam gledala bar 5-6  puta u bioskopu ,sad kad se setim stvarno sam bila dete debil ,ma i sad sam ,kad se setim onih postera koje sam skupljala ,pa razglednice sa Leonardom koje jos uvek cuvam imam ih 77, zao mi je sto nisam sacuvala XZabavu posvecenu titaniku ,uh kakve su to bile novine kakav crni yellow cab.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

Quote from: smrklja on 12-01-2010, 22:48:36pogledo i ja, bajka sa velikim štrumfovima, ništa posebno, ali sreo sam đejka koji ga gledao 4 put plus mi je rekao da zna čoveka koji ga je gledao 7 puta :?

it figures.

ipak je đejk naš predstavnik (i pobednik) na natjecanju 'koliko poznajete X-FILES'!
plus, frikšo-kripšo fanatik za DARK TOWER serijal, i za HARIJA POTERA.

AVATAR je tačno za takve - tailor-made!
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

A ogovarate me, a? :D
Lepo si me opisao Gulino :lol:

Nego, ja Avatar neću više gledati u dogledno vreme :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Meho Krljic

O fala kursu.  :lol: Ovaj forum bez Đejka nije... ovaj forum.   :lol: :lol: :lol:

lilit

Definitivno nije.

Dzejk  xremyb. Nego, i ti dobio dojavu ili tajno citas ZS?  xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Jake Chambers

Ja nikad ništa ne čitam tajno, jer sve što je tajno, postane i javno  :!:
Dojava, naravno :lol:

lilit

Ghoul

eto, pa posle neko nek kaže da moj provereni princip provokacije ne funkcioniše! :)

Jake Chambers

cutter

Jake Chambers

Oni ne ukidaju NJEGA, već im je gledanost Lenoove emisije mala pa njega guraju  :mrgreen:

lilit

Zato je tu Press da te odmah prodju depresivne misli.  xrofl

Agota

Ja u naredne tri godine ne smem da se ubijem jer sam potpisala neki ugovor sa winerom i sad ako se roknem -pisi propalo.A stvarno mi komicno kolko ova Lidija Cuk sebe shvata ozbiljno
U ovakvim filmovima poremećen je koncept realnosti, jer je radnja daleko od stvarnosti. Posle projekcije ne može da vam bude dobro. To je patogen, bizaran svet. Tu nema jasnih granica između sveta u kome živimo i onog koji nam je predstavljen. Isti slučaj je i sa ,,Gospodarom prstenova" i ,,Harijem Poterom". Oni menjaju prirodne komponente prostora i stvarnosti - kaže Lidija.
A sto se tice Avatara jedva cekam south park parodiju do tada
South Park LOTR owns Harry Potter

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Albedo 0

Vatikan kritikuje skrivene doktrine filma "Avatar"
Tanjug | 14. 01. 2010.

Sveta stolica se oglasila povodom filma "Avatar" koji se sa ogromnim uspehom prikazuje u mnogim zemljama, ističući da to delo predstavlja apologiju paganizma.

Sa dosadašnjom zaradom od preko 1,34 milijarde dolara, "Avatar" je na putu da postane najrentabilniji film u istoriji sedme umetnosti.
Najnovije ostvarenje reditelja Džejmsa Kamerona koje doživljava ogroman uspeh, a koji prate pozitivne, ali i negativne kritike, privuklo je i pažnju Vatikana.
Medjutim, kako prenose strani mediji, Rimokatolička crkva nije zauzela baš najpovoljiniji stav prema novom blokbasteru.
"Planeta Pandora na inteligentan način flertuje sa pseudodoktrinama koje ekologiju pretvaraju u veru milenijuma", izjavio je portparol Vatikana.
Rimokatolička crkva u imaginarnoj planeti Pandori vidi apologiju paganizma i podseća da nikako ne treba mešati prirodu i Boga, pošto priroda nije božanstvo već božije delo.
Vatikan, takođe, žali što u filmu ima malo istinskih osećanja.

crippled_avenger

Pa, Vatikan je na Ghoulovoj i Miloshevoj liniji. I njima je falilo osećanja.

crippled_avenger

Lord Kufer

Nemam ništa protiv uvođenja novih tehnologija, ali kad se i Vatikan oglašava zbog falš etosa koji se ugnezdio u njoj, to nije samo zbog njihove navike da sole pamet i da se bore za duše, nego znaju da će ovo ići do F.K.Dickovskog "kraja sveta", odnosno do "neohrišćanstva" posle kraja istorije, kakvu poznajemo. Do totalnog "sitcoma"...

lou benny

bravo đejms

kamerun u kući, u kući rože mila
put duha sa sekirom je zaobilazni put

crippled_avenger

Neke od inspiracija za kadrove u AVATARu potekle iz istorije slikarstva. Ako neko ima capove iz filma, može da ih stavi radi komparacije,

Scena kada Jake postane Toruk Makto

Scena reanimacije Jakea u ljudskom obliku

Scena proterivanja Na'avija u zbegove posle prve bitke

crippled_avenger

Kako je Tatko pregazio BOOK OF ELI ovog vikenda. U petak je ELI nadmašio Tatka na početku MLK vikenda, jednog od bitnih frejmova tokom zime, ali se na kraju sve pretvorilo u 41 prema 31 za tatka. Inače, i dalje se nastavlja trend generalnog povećanja B.O. zahvaljujući AVATARu. Dakle, filmovi rade svoj rutinski biznis koji bi radili i inače, pod pokroviteljstvom Tatka s prvog mesta. U tom smislu, kao i HOLMES, i ELI se otvorio odlično, ja bih čak rekao i bolje nego što se očekivalo imajući u vidu profil projekta.

Ygg

Golden Globes, USA: 2010

Best Director - Motion Picture

Winner: James Cameron for Avatar (2009)     xcheers
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Milosh

Kathryn je realno zaslužila da dobije za režiju; makar su bili toliko razumni pa nisu nominovali Avatar za scenario, a sve mi se čini da će se ponoviti Titanic na dodeli Oskara i da će uzeti sve osim za scenario i uloge...

Ygg

Best Motion Picture - Drama

Winner: Avatar (2009)   xcheers  xcheers
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Milosh

Ygg

Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine.
Mogu samo da nas mrze oni što nas ne voleeeeeeee!!! :!:

Milosh

Predlažem obradu obrade čuvenog hita (Na'vi Mix): U plavo obojeno u meni je sveee...

Kunac

Quote from: Milosh on 18-01-2010, 05:38:16
Kathryn je realno zaslužila da dobije za režiju; makar su bili toliko razumni pa nisu nominovali Avatar za scenario, a sve mi se čini da će se ponoviti Titanic na dodeli Oskara i da će uzeti sve osim za scenario i uloge...
Ne daj Bože. Avatar je super film ali budimo realni... The Hurt Locker je superiorniji i kao celina a i u pogledu režije. Na kraju se , izgleda, sve svodi na to ko ima bolju zaleđinu. A tatko je ima. Bilo bi zaista sramota da tatko dobije Oskara za film i režiju pored žive Kathryn. 
"zombi je mali žuti cvet"

lilit

Sinoc odgledah Avatar: Creating the World of Pandora i stvarno je fascinantno sta su i kako su ljudi radili.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Tex Murphy

Quote from: Ygg on 18-01-2010, 06:10:01
Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine.
Mogu samo da nas mrze oni što nas ne voleeeeeeee!!! :!:

Skoro si pogodio. Naime, oni što vas ne vole mogu da vas mrze, to je tačno, ali takođe mogu i da bez vas gledaju kompletan serijal Strava u Ulici Brijestova.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

stale

Avatar wins Golden Globe for Best Drama, and James Cameron wins for Best Director   :x :x

scallop

Kad su ga "proglasili", Kameron je uputio kompliment mis Bigelou.

Ghoul

Quote from: scallop on 18-01-2010, 16:25:15
Kad su ga "proglasili", Kameron je uputio kompliment mis Bigelou.

šta joj je reko?
CLOSE, BUT NO CIGAR, HE HE HE!

Kunac

Kameron zna da Bigalou ima bolji film. Da je pravde, dao mi joj 100 miliona dolara i odrešene ruke da svoj sledeći film onako kako ona želi...
"zombi je mali žuti cvet"