• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Oluje u Evropi

Started by lilit, 19-01-2007, 11:48:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

dole je tekst sa bbc news ( http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6277537.stm ), a ja da vas obavestim da je nocas i u Vienni bilo zabavno. vetar je jako duvao, a temperatura je u ponoc bila 18 stepeni (danas je 19. januar).
ljudi ovde kazu da, navodno, nisu imali topliju zimu.
kuda ovo sve vodi i da li ce the netherland uskoro biti potopljena? :cry:

Northern Europe swept by storms

A violent storm lashing northern Europe has hit the Netherlands and Germany after passing over Britain and France.
At least 28 people have been killed, as the high winds have sent debris flying and brought down trees and power lines.
Ten people were killed in Britain as rain and gusts of wind up to 99mph (159km/h) swept much of the country.
In Germany, hurricane-force winds claimed at least seven lives. Other deaths were reported in France, Poland, the Czech Republic and the Netherlands.
The severe weather has thrown transport systems into chaos, with hundreds of flight, rail and ferry cancellations and roads and schools ordered closed.
Meteorologists at London's Meteorological Office said the winds reached "severe gale force" as they crossed Britain and were the highest recorded since January 1990.
As the storm moved east over the continent, people in the Netherlands and Germany were warned to stay indoors.
Meteorologists in Germany said the storm was the worst in five years, with winds gusting up to 190km/h (118mph).
The national rail company suspended all its services, leaving passengers stranded at stations.
Air traffic too has been badly affected with many flights cancelled.
Berlin's new central station was evacuated after the winds tore off a section of steel support.
Tens of thousands of emergency workers are on standby to deal with the widespread damage that is anticipated.
Two people in Germany were killed by doors blown off their hinges and in Riel, the Netherlands, an 11-year-old boy was killed when he was blown into a car, AFP reported.
Most of the other fatalities across Europe have been from traffic accidents and flying debris.
Tens of thousands of homes are without power.
The winds are only expected to weaken once they reach Russia and Ukraine.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Da, mene najviše brine na šta će leto da liči... Doduše, prošle godine su najavljivali 60 stepeni i tako to, a u našem delu Europe je bilo sasvim prihvatljivo...

angel011

Najavljuju da će ova godina biti najtoplija od kad je uvedeno merenje temperature.
We're all mad here.

krema

Cuo sam to za ovo ljeto, mada tako najavljuju za svako. Ipak, ovo mirisi na vrucinu, kakav je pocetak godine, ne bi iznenadilo.
U neku ruku, ova oluja u zapadnoj Evropi mozda i nije tako losa(ok, naravno zao mi je zrtava), ali mozda dodje onima kojima treba, a koje je pogodilo, iz guzice u glavu.
Koliko sam cuo i Ban Ki Mun je sazvao veliku konferenciju o klimatskim promjenama za mart.

Alibaba

ALi izgleda da ce Balkan da ostane u nekoj umerenoj zoni nove svetske klime. Dok ostali budu padali mrtvi od toplotnih udara ili promrzlina mi cemo se zimi i leti opustati uz prijatne temperature.

Kazu u stvari da je to Srbija iskoristila Teslino oruzje i da tako namerava da pokori svet.

Mica Milovanovic

Ako ste zabrinuti zbog globalnog otopljavanja pitajte Amere šta misle ove zime o tome...
Mica

Boban

Vremenske prilike polako putuju površinom Zemlje u nekom svom ritmu i sve klimatske promene su posledica toga.
Ne treba se opterećivati oko toga.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

Dobro je znati da je Gregori Benford jeo govna u Timescapeu...

lilit

uh sto vi volite da oftopikujete...
pocetni topik se vise odnosio na orkane u evropi i tuznu sudbinu holandije u nadolazecim godinama, a ne na globalno zagrevanje.
:wink:

Meho Krljic

Meni je najteže jer imam rodbinu u Holandiji koja me već godinama zove u goste a ja odbijam da odem jer ne želim da napustim sveto srbsko tlo. Sad će okean sebi uzeti ono što mu pripada i nikad neću imati priliku da vidim tu divnu zemlju. Zato oftopikujem....

lilit

potpuno te razumem. i ja se bojim atomskog napada na amsterdam.

:P  :lol:

Meho Krljic

Šalio sam se ja kad sam to pisao. (Mada moji žive u Groningenu, tako da što se mene tiče, Amsterdam može da nestane s lica zemlje, drogeraši jedni, majku da im jebem stoputa u dupe :x ).

Truba

Quote from: "Mica Milovanovic"Ako ste zabrinuti zbog globalnog otopljavanja pitajte Amere šta misle ove zime o tome...

http://www.youtube.com/watch?v=SPE8vL5hlFA&eurl=

:evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kastor

Quote from: "Truba"
http://www.youtube.com/watch?v=SPE8vL5hlFA&eurl=
:evil:

:x  :x
Kakvi pacijenti, čoveče...
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

angel011

Quote from: "Meho Krljic"Šalio sam se ja kad sam to pisao. (Mada moji žive u Groningenu, tako da što se mene tiče, Amsterdam može da nestane s lica zemlje, drogeraši jedni, majku da im jebem stoputa u dupe :x ).

Ejbre, imam ja tamo rodbinu. U Amsterdamu. Ti to planiraš da vršiš sodomiju nad mojojm rodbinom (ako ćeš majke, moraćeš da postaneš i nekrofil)?  :evil:  :twisted:
We're all mad here.

Meho Krljic

Nikad ne znam kada će moj neki nasumučni čin prostote da pogodi u neku slabu tačku. Šalio se ja naravno i citirao usput Prti Bee Gee... Bolje da ništa više ne kažem jer ko zna šta bi još moglo da mi izleti. Izvinjavam ako je iole postojala mrvica uvrede.

Jake Chambers

Quote from: "angel011"
Quote from: "Meho Krljic"Šalio sam se ja kad sam to pisao. (Mada moji žive u Groningenu, tako da što se mene tiče, Amsterdam može da nestane s lica zemlje, drogeraši jedni, majku da im jebem stoputa u dupe :x ).

Ejbre, imam ja tamo rodbinu. U Amsterdamu. Ti to planiraš da vršiš sodomiju nad mojojm rodbinom (ako ćeš majke, moraćeš da postaneš i nekrofil)?  :evil:  :twisted:

Čuj sodomiju... ccc... :roll: :lol: NEgo ovi Ameri... majko moja...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

angel011

@Meho: znam da je bila šala. Samo koristim priliku za... Pa, ne znam ni ja za šta tačno. Ali koristim priliku.  :twisted:
We're all mad here.

Meho Krljic

Neka, neka, kako kaže i onaj sempl na početku Buthole Surfersovog 'Locust Abortion Technician': bolje je žaliti zbog nečega što si uradio, nego zbog nečega što nisi uradio.

Джон Рейнольдс

Ja mislim da se to Stari Bogovi konačno probijaju u ovu ravan postojanja.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Bab Jaga

Quote from: "John Reynolds"Ja mislim da se to Stari Bogovi konačno probijaju u ovu ravan postojanja.

Slažem se (eto, i to sam doživjela...)
Ghoul fhtagn!

lilit

direktni izvestaj za one koji su se previse opustili:
ovde je 1 stepen i pada sneg. :(

krema

Snijeg? Ja sam vec zaboravio kako to izgleda...

Demo(n)lisher

Prolece u Januaru, mislio sam da je to samo izvodljivo u Kovacevicevoj drami. :evil:
I`m a self - improved evil baby.

krema

Ne mogu vjerovati, i kod nas je napokon zahladilo. Jest da je samo kisa, al budi nadu...

džin tonik

Quote from: "krema"Ne mogu vjerovati, i kod nas je napokon zahladilo. Jest da je samo kisa, al budi nadu...
potop? hariken? tornado? cunami? sikire? ...

krema

Ha ha, znam da bi to volio, Zole, ali nista od toga, obicna kisa. :wink:
A sad je opet sunce...ipak nista od zime :cry:

džin tonik

PTY

Quote from: "John Reynolds"Ja mislim da se to Stari Bogovi konačno probijaju u ovu ravan postojanja.