• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Blood diamond

Started by WARLOCK, 26-01-2007, 02:39:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WARLOCK

Mislim da ovaj film zasluzije topic..Ne pamtim kad sam gledao ovako napeti film..sjajna akcija koliko krvoprolica,ubijanja dece,ovo je retko da se nesto vidi..podsetilo me na spanski film onaj na ostrvu sa klincima koji ubijaju ne mogu se setiti kako se zvase. :x
E da Jeniffer Connelly je bila sjajna  :!: posle ovog filma mi se ne ide u Afriku,imam buraza koji zivi tamo :cry:

Kastor

O ne!
Ako se i Harviju svideo pogrešio sam u proceni...

:lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

WARLOCK

pitanje je da li ce dijamant stici do Harvija e da pominjali su Bosnu :lol:

Джон Рейнольдс

Quote from: "WARLOCK"podsetilo me na spanski film onaj na ostrvu sa klincima koji ubijaju ne mogu se setiti kako se zvase. :x

"Kako ubiti dete?" Kako god se to reklo na španskom.

Dobar je to film, vrlo dobar čak. Ovo me poređenje čudi, jerbo mi Blood Diamond ovako izdaleka izgleda otužno. Za gledanje DiKaprija moram najpre da meditiram dan-dva gledajući Bilija Draga ili Tobina Bela. Tek onda mogu da se odvažim na taj korak, te ću popričekati još malo.  :wink:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kastor

I ja imam problem sa DiKapretom (doduše, sviđa mi se u drugoj polovini Avijatičara), ali hoću da vidim Dženifer u ulozi u kojoj ne plače u svakoj sceni.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

WARLOCK

mislim da je taj,eh da znam spanski :x
film je obavezno za gledanje u bioskopu,na obratite paznju na Di Kaprija ako ga mrzite,ionako njega nisam prepoznao u pocetku filma.. :shock:  eh kad bi se Connelly kandidovala za oskara umesto onog crnca :cry:  :cry:  :cry:

Ghoul

Quote from: "John Reynolds""Kako ubiti dete?" Kako god se to reklo na španskom.

ne, nego KO BI MOGAO DA UBIJE DETE?
(eng. who could kill a child?)
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

Meni je film potpuno idiotski. Nisam primetio to nasilje o kome svi pričaju, mada možda i ja previše očekujem...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Morticia

Meni je Blood diamond  izašao na nos. Vrlo predvidljiv, udara tačno tamo gde je kompjuter smućkao da bi trebalo da se ubaci malo emocija, malo tenzije, malo tragedije, malo akcije da bi prosečni amerikanac rekao "auuu...".  
I sve tako dok ne postane jeftino.
Ne zanima me ni Connelyeva, ni DiCaprio (njega sam čak prihvatila kao H.H.)
Film nudi mudrost kao i prethodni, The last samurai.  :roll:
You're dead, son. Get yourself buried.

Джон Рейнольдс

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "John Reynolds""Kako ubiti dete?" Kako god se to reklo na španskom.

ne, nego KO BI MOGAO DA UBIJE DETE?
(eng. who could kill a child?)

Znam.  :(  Dva uveče...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

taurus-jor

Film je izvanredan. Ratna melodrama, bez patetike i cviljenja. Naglasak je na likovima i na njihovom doživljaju užasa kojim su okruženi, a ne na moralisanju. I dopada mi se što nasilje nije prenaglašeno, i što akcija nije u prvom planu. Ovo nije plitki, eksploatatorski blokbaster sa vrištećom porukom. Kripe, pokušaj još jednom...
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Usul

Quote from: "John Reynolds"
"Kako ubiti dete?" Kako god se to reklo na španskom.

¿Quien puede matar a un niño?
God created Arrakis to train the faithful.

crippled_avenger

Nemam snage za repete.

Morticia

Šta je sad bilo, Tauruse? Meni ne možeš da preporučiš drugo gledanje?!? Mislila sam da smo bliski, dovoljno bliski da bih se uvijala oko tebe.

Hajde me udostoji odgovara na kojoj li je to bilo žurci. I smisli nešto uverljivo. Moj mobilni imaš ali probaj da smisliš nešto inventivnije od onoga što mi pričate iza leđa, da sam "mentalni bolesnik i patološki lažov".

Srdačni pozdrav,

Morticia uvijača
You're dead, son. Get yourself buried.

taurus-jor

Onda, šta se tu može, Kripe. Ali, Leonardo di Kaprio me baš prijatno iznenadio.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Boban

Nešto sam propustio?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Tripp

Propustio si zbilja dobar film.
'Hey now!'

WARLOCK

"Kako ubiti dete?" :(
who could kill a child? :)
Quien puede matar a un niño? :!:

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

Nataša Dinić je poznat stručnjak  :x

lenny

Ako ovaj film nije patetican, onda je tears of the sun,
onaj ratni u africi sa brus vilisom,
verovatno samo film nabijen jakim emocijama.

Ja ne znam ni za jedan film u kome Djimon Hounsou nije olicenje one najljigavije patetike moguce. Uz to uvek igra epizodistu, a ovde ima minutazu skoro ko Leonardo.
A da! Nije toliko patetican u Beauty shopu!

crippled_avenger

TEARS OF THE SUN je za ovo hard core high art.

lenny

:?:

ja sam taj film jedva jednom uspeo da prezivim.
ne vraca mi se tamo ponovo.

Ali ipak mislim da je ona uloga jedna od najvecih blamaza
za Brusa.
Mada je interesantno da je dokaz njegovog ozbiljnog skretanja
sa pravog puta upravo u Zwickovoj  Opsadi.
Reditelj koji Brus Willisa  korisiti kao figuru represivnog
autoriteta, sta treba vise reci!

crippled_avenger

BLOOD DIAMOND je duzi i dosadniji od TEARS, a i slabije reziran.

lenny

moguce.
ali jennifer connelly u BD izgleda mnogo bolje od monice b., i gotivnija je cica. mada su otrcane, angazovane pametne odmetnice od drustva mogu ponekad da budu teske za odoleti.

Pri tom, BD je pretenciozan film, pun simbola i dubokih znacenja, te je mnogo sladji za hejtovanje i pljuvanje.  I to tokom samog gledanja filma, shto je dobro pomagalo protiv dosade i duzine.

crippled_avenger

BLOOD DIAMOND je simpa film za drustvo i gajbu piva... Mozda.

Tex Murphy

Evo i ja sam pogledao film, not bad, mada su mogli da ga srežu na neku podnošljivu dužinu, dva sata i dvaes minuta je waaaaaaaaay too long. Takođe, dijalozi povremeno zvuče kao da ih je pisao neki četrnaestogodišnjak. S druge strane, mislim da je onaj crnac što ga svi kude bio sjajan.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!