• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

National Geographic, juni, 1985.

Started by lilit, 26-01-2007, 12:57:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

bog je stvorio e-bay radi hvale svoje...

salu na stranu, uspela sam da dodjem do 4 broja National Geographic iz 1985. i prvi utisak je kako je to nekad bio ozbiljan casopis (tad mi nije tako izgledalo, ali izgleda da je odredjena vremenska distanca ipak bitan zivotni faktor).
ne vise od 5 clanaka po broju, 130 strana, ozbiljni tekstovi, fenomenalne fotke, super papir, stampa...ma uzivanje.

elem, verovatno me prica o simonsu, cionistima i arijevcima asocirala na sve ovo :cry:, ali seca li se neko naslovnice iz juna 1985. (iz vrlo zanimljivog teksta: Along Afghanistan's War-torn frontier)?

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

krema

Ako se ne varam, djevojku sa ove naslovne strane su, 2005., znaci 20 godina nakon sto je snimljena, potrazili u Avganistanu i nasli. Bila je citava prica oko toga. E sad da li sam to pomijesao s necim drugim, ne mogu sa sigurnoscu reci...

lilit

S.

De nada.

Ja inace uopste nemam neko ekstra dobro misljenje o NG, ali ako neko voli, ne branim. odo' ja sad ...

lilit

i ja nisam neki extra veliki "ljubimac" NG, ali nekako mi je evidentna razlika izmedju NG pre 20 godina i NG danas.
pojma nemam...mozda starim... :wink:

krema

Razlika je kao izmedju Sarbat Gule 85'. i 05'. :lol:

Джон Рейнольдс

Imam skoro sve brojeve NG koji su izlazili osamdesetih (ne mogu da se setim kada je mom ćaletu krenula pretplata, negde oko '80), pa sve do početka sankcija. Iako je pretplata još uvek važila, neke brojeve nikad nisu isporučili, a oglušivali su se na sve zahteve da ispune ono što im je i plaćeno. Od tada sam u ratnom stanju sa NG, te niti čitam, niti gledam. Ne znam kako sada izgleda, ali da je svojevremeno bio sjajan - bio je.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mixitron M. Storm

Tokom NL avantura sam iščitao 5-6 (tada) novih brojeva NG... tjah, ne vredi to ničemu. Uvr' kape 10-15 stranica stvarnog teksta, ostalo popunjeno reklamama i kojekakvim tričarijama koje se za dž mogu naći na netu bez mnogo muke.

Što se tiče ove s očima, vidite na wpediji o bojama očiju. Njenim očima su potpuno fascinirani, što samo ukazuje da nikad nisu čuli 'brate aj daj dinar' na nekom semaforu  :evil:

Boban

NG je uvek imala za cilj da predstavi ostatak sveta kao poluprimitivnu gomilu paćenika bez nade u budućnost.
Ekipa ode šest meseci na teren i onda pronađe sve prosjake, jadnike, govna na trgovima i bezumne ludake po ćoškovime, intervjuiše ih, snimi iz svih uglova i od tog materijala pravi članak.
To ti je kao kada bi pravio članak o USA pa izvukao nekog stočara iz Wajominga kako kreše ovcu i to postavio za udarnu fotku koja predstavlja USA. Imam neka dva NG članka o Jugoslaviji i Srbiji iz sedamdesetih, to je da povrćaš...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Usul

Quote from: "lilit_depp"i ja nisam neki extra veliki "ljubimac" NG, ali nekako mi je evidentna razlika izmedju NG pre 20 godina i NG danas.
pojma nemam...mozda starim... :wink:
NG se definitivno srozao u kvalitetu (i ranije nije bio neko mega čudo ali ipak). Sada je na nivou hupera (ako to još izlazi) po tekstovima sa kvalitetnim fotografijama i dobrim papirom.
Još samo fali specijalno izdanje sa 999 najboljih članaka NG...
God created Arrakis to train the faithful.