• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

The best FINAL GIRL (CLA$$IC SLA$HERS ONLY)

Started by Kunac, 28-01-2007, 23:00:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

The best FINAL GIRL (CLA$$IC SLA$HERS ONLY)

Jessica Bradford (Black Christmas )
3 (15.8%)
Laurie Strode (Halloween 1 & 2)
8 (42.1%)
Virginia Wainwright (Happy Birthday to Me)
0 (0%)
Sarah (My Bloody Valentine)
0 (0%)
Alana Maxwell (Terror Train)
0 (0%)
Marti (Hell Night)
0 (0%)
Sally Hardesty (TCM)
2 (10.5%)
Kim Hammond (Prom Night)
0 (0%)
Alice Hardy (Friday the 13th)
0 (0%)
Ginny Field (Friday the 13th Part 2)
0 (0%)
Pam MacDonald (The Prowler)
0 (0%)
Nancy Thompson (A Nightmare on Elm Street)
5 (26.3%)
Brenda Carter (The Hills Have Eyes)
1 (5.3%)
Constance (Just Before Dawn)
0 (0%)
Michelle (The Burning)
0 (0%)

Total Members Voted: 19

Voting closed: 28-01-2007, 23:00:40

Kunac

Čini mi se da sam nabrojao većinu značajnih slashera i njihovih heroina... Verovatno će većina glasati za Laurie, ali me baš zanima kako će se plasirati preostale dame...
"zombi je mali žuti cvet"

Truba

razmišljam o texasu i božiću  8)  dajem glas texasu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

postavlja se pitanje: šta čini NAJBOLJU final girl? na osnovu KOG kriterijuma ih biramo?
najsexipilnija?
najbolja glumica?
najkomplexniji lik?
najmuškija (in a a good way)?
najoriginalnija egzekutorka?
najhrabrija?
najčvršća?
najslađa?
...?

recimo, najsnalažljivije su ove kod krejvena, a posebno nensi: svi živi izginuše oko nje, a ona staloženo i spretno postavlja booby traps za fredita; avaj, suviše je slatka i nekako kmezava za moj ukus, pa bih joj dao tek 2. mesto na listi;
kroz najveće muke prolazi seli iz TCM, ali na kraju ne ubija nijednog od zlikovaca (što bi ipak morao da bude prerogativ za 'final girl'!) i, što je još gore, gubi razum, što je veliko ne-ne;
najoriginalnija egzekutorka je sigurno cura iz Just Before Dawn koja ladno gurne pesnicu u ždrelo zlom momku! ipak, do tada se nije pretrgla od 'finalizovanja', pa je sigurno ne bih stavljao u samcit vrh.

...
ukratko, odlučio sam da je bolje da budem predvidiv nego nedosledan, i glasao za kraljicu svih ovih curetaka, mamu na scream queens – lori.
pre svega, prava je (buduća) domaćica: ne jebe se pre braka, a ipak ispoljava materinski instinkt uspešno braneći onu decu; dobro se snalazi sa kuhinjskim priborom, a ume i sa iglama za pletenje, ofingerima i ostalim priručnim sredstvima svake dobre domaćice; dobra je i brižna drugarica; marljiva učenica; pouzdana i odgovorna po pitanju obaveza; hrabra i dosetljiva protivnica, dobra trkačica i vrištačica... sve u svemu, ove ostale su za 1 night stand, at best, ali lori je cura za ženidbu!
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

Ne mogu a da ne oftopikujem. Gledam ovaj spisak i žacne me misao koliko su se dobri filmovi ranije snimali. No, da ne bih lamentovao mnogo, evo...

Na prvom mestu mi je Stroudova, između ostalog jer je Džejmi i posle imala sasvim solidnu karijeru, a i nekako mi je najupečatljivija od svih ostalih navedenih. Kad kažem scream queen, pomislim - Laurie Strode.

Druga mi je Jessica Bradford. Opet moram da budem subjektivan jer mi je Black Christmas omiljeni slasher, za dlaku ispred Halloweena.

Na trećem mestu je, možda neočekivano, Ginny Field. Ipak treba imati petlje pa se uhvatiti u koštac sa onom mrcinom.

Krejvenove heroine nisu ušle u top tri jer sam u oba slučaja suviše navijao za "negativce" da bi mi one prirasle za srce. Prema ostalim filmovima sam manje-više indiferentan, osim TCM sa tim da Sally pokazuje nedovoljno inicijative za moj ukus, potencira se to da je ona ništa drugo do žrtva.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

WARLOCK

nisam jos glasao,ne mogu se setiti kako devojke izgledaju :? ima li novijih naslova? :?

Kunac

KAda sma napisao The best FINAL GIRL nisam imao neke posebene specifikacije na umu... Uostalom, svako ima svoje kriterijume, tako da o tome ne treba previše raspravljati - već glasati po svom ubeđenju.

Meni lično nije neophodno da cura zadovolji sva opšta mesta iz THE FINA GIRL kanona. Jess i Ginny , na primer, nisu nevine i ne ubijaju agresore, ali su na samom vrhu moje liste. Volim kada heroina u slaheru pokaže određeni stepen samostalnosti, preduzimljivosti i inteligencije. Naravno, možda je i najvažnija stvar da mi budu simpatične - da poželim da prežive.

Šot se tiče novijih slashera, ovom prilikom ih nisam uvrstio - kako ne bih zagušio čitavu stvar s previše naslova i imena.

Ghoul

4 dana kasnije, samo 8 glasova...
hmmm :(  :x

izgleda da finalistice vise nisu u modi...

Bab Jaga

Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "Bab Jaga"Ne ložim se na ženske ;)

da, ali zar nismo vec zakljucili da su muski na ovom forumu u vecini?

Bab Jaga

U pasivnoj večini. Izuzev tebe i još nekoličine...
Ghoul fhtagn!

Kunac

Jednostavno, većina ljudi na forumu nije zainteresovano za ovu vrstu diskursa... Da se raspreda neka pljuvačina, nakupilo bi se do sada bar 100 postova. Sve što zahteva neko predznanje (pa makar ono podrazumevalo i poznavanje klasičnog slasher kruga) je u startu predodređeno na tihu i brzu smrt...

Morticia

Quote from: "Dr Kunac"Jednostavno, većina ljudi na forumu nije zainteresovano za ovu vrstu diskursa... Da se raspreda neka pljuvačina, nakupilo bi se do sada bar 100 postova. Sve što zahteva neko predznanje (pa makar ono podrazumevalo i poznavanje klasičnog slasher kruga) je u startu predodređeno na tihu i brzu smrt...
Tačka.
...........

A meni će ruka najverovatnije na Black Christmas. Ali Happy birthday to me je odličan film, dosta obrta, stvarno ga volim. A My bloody valentine... koja to beše, sve su mi ne upečatljive.
Neodlučna sam, prokletstvo. :x
You're dead, son. Get yourself buried.

Truba

meni samo nije jasno kako pamtite sve te krajeve i ubistva

gledao sam skoro sve filmove iz ankete... osim proma
ali se sjećam kraja samo 3-4 filma...
jel vi to zapisujete negdje dok gledate ili ponovno prevrtite sve krajeve na divxu  :shock:

ili ste jednostavno debili  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Джон Рейнольдс

Quote from: "Truba"ili ste jednostavno debili  :evil:

Ovo.  :?:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kunac

Kada odgledam film koji mi se koliko-toliko dopao ja se i posle sećam kraja, ne vidim šta je tu čudno. Tokom vremena, određeni detalji se zaborave, to svakako, ali uglavnom nemam problema da se setim ko je glavni lik u nekom filmu i šta se sa njim/njom dogodilo na kraju.
Nego, koliko ja znam, debili su ti koji ne mogu da se sete kraja filma, a ne obratno...

Truba

i znajte da vas volim sve i da vas cijenim  :)

Tex Murphy

QuoteNego, koliko ja znam, debili su ti koji ne mogu da se sete kraja filma, a ne obratno...

Ne po bosanskoj nomenklaturi  :twisted:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

Sasvim slučajno sam nabasao na ovaj topic, pa odlučih da pokušam sa veštačkim disanjem... Možda bi još neko želeo da glasa?