• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Faktor 4 broj 5

Started by milan, 31-01-2007, 11:05:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

milan

Izaslo - zavrsetak prve, uvodne priche.
Evo naslovne (bez logoa)

i dve table iz stripa

Jake Chambers

Gde sam ovo već video... a da, tamo na onom sajtu.  :lol:
Tinina sisa definitivno ima čudan oblik.  :lol:  :lol:  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

milan

To su ti tinejdzeri buducnosti - sve sam mutant

Meho Krljic

Silikon... a ja to tako volim.

Nasovna mi se sviđa uprkos tome što naši junaci na njoj više izgledaju kao action figures nego kao ljudi. Ko je crtao? Nije Džontra i nije Aleksa kolko odavde mogu da vidim...

Ovo ostalo - šta se desilo sa pozadinama??? Mirko žurio da nacrta? Mislim, nije da se bunim nešto specijalno al nisam do sada imao utisak da je pozadina primetno siromašnija od prednjeg plana.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Meho Krljic"Silikon... a ja to tako volim.

Nasovna mi se sviđa uprkos tome što naši junaci na njoj više izgledaju kao action figures nego kao ljudi. Ko je crtao? Nije Džontra i nije Aleksa kolko odavde mogu da vidim...

Ovo ostalo - šta se desilo sa pozadinama??? Mirko žurio da nacrta? Mislim, nije da se bunim nešto specijalno al nisam do sada imao utisak da je pozadina primetno siromašnija od prednjeg plana.

Dzontra je crto...

Meho Krljic

Jake Chambers

Pročito! Bogami, Tinina sisa u nekoliko kadrova veća od one druge... sveži silikoni izgleda....  :lol:
err... ajd sutra ću detaljnije.

Jake Chambers

E, ajd da prozborim pokoju...

Gde da počnem. Sama priča... hm... pošto sad rekoh upravo čitam Morisona, naravno kao i svaka druga budala očekujem kvalitet istog, ali to se ovde naravno ne može (još uvek) očekivati, s tim što Milanu treba priznati da ume da ima DOBRU dozu humora. Mada, ja hoću JOŠ. Sam tekst je iz broja u broj prirodniji, nenategnutiji, teče normalno, čita se normalno... osim... osim nečega što mi u oba stripa (DM i F4) još od početka bode oči. SUVIŠE boldovanih reči. Po meni boldovane reči imaju svoju funkciju i to veoma lepu, ali ako se s njima pretera, postanu trivijalne i nerviraju... naročito ako se jasno vidi da je nekako pogrešna reč boldovana (pih, sad nemam primerak stripa kod sebe da navedem primer, ali večeras ću kad dođem kući). Ne mora svaki mehurić imati boldovanu reč ili dve. Stvarno. Super je i ovako.
Mnogo mi se dopada nagla promena raspoloženja samog tima. Od uplašene dece koja hoće kući imamo odjednom uplašenu decu kojima se sviđa ideja da budu superheroji (Ema jebe kevu kad preuzme vođstvo... što li sam baš od nje i očekivao da će se nametnuti kao šef? :lol:) i koji se polako privikavaju na ideju da imaju moći... čuj polako, nema tu polako, to je dan posla, ali sagledavajući iz perspektive da je ovo već peti broj... X-Meni su od prvog broja bili superheroji (i to isto kao tinejdžeri... eh, Henri u ljudskom obliku... :lol:). Sviđa mi se što se devojke pokazuju kao... stabilnije. Iako je Ema jelte prvo odbijala moć, sad je prihvata i ono kao jebiga, šta je tu je sad ćemo im jebati kevu, dok "debeli" do skoro samog kraja ne zna šta će sa sobom, iako je u stvari bio oduševljen idejom moći. Kod njega promena raspoloženja, kada otkrije svoju moć, deluje pomalo prenaglo, ali drži se u granici. Neko će reći da su im moći lame, ali sve to zajedno iskombinovano može da nam priušti mnogo dobrih priča. I ajde ČIK neka neko kaže "već viđeno" ili šta već. Napišite vi onda nešto stvarno originalno.
A crtež... hm... sam stil me još uvek boli. Deluje neujednačeno, neuobličeno, prosto... ali opet, ne ometa previše priču, i da ne trošim više reči na to (pošto jelte znamo da je to ipak crtano pre godinu i po), već da se pozabavimo onim što Čolak SADA radi:

Za one koji ne znaju, ovo je naslovna za sledeći broj. Čolak je radio naslovnu i za peti, ali ovo... ovo je stvarno wow. JEDINO što mi je malo... smešno... je Markova kosa. Izgleda kao gomila glista. Ali nema veze. I ajde da se nadamo da će ovako uskoro izgledati i U SAMOM stripu.
Uzdravlje.

jeremiah

Quote from: "milan"Izaslo - zavrsetak prve, uvodne priche.

Imam izuzetan primerak, idealan za skeniranje - nije zaheftan. Ne postoji ni najmanji predznak pokušaja uvezivanja, tako da sam listove skupljao svuda po kolima jer sam ga samo bacio na zadnje sedište jutros  :shock:
:: orange is faster color ::

Jake Chambers

Pa što ga ne vratiš kiosku?

jeremiah

Quote from: "Đejk Ćejmbrs"Pa što ga ne vratiš kiosku?
Pa neću, ovako imam unikat  :lol:

Duh_koji_hoda

jak ti unikat, evo ako ti treba mogu ja da ti nabavim jos par takvih komada, normalno kako su to poebni primerci cena je malo skuplja (150 din). Sta kazes, a?

jeremiah

Quote from: "Duh_koji_hoda"jak ti unikat, evo ako ti treba mogu ja da ti nabavim jos par takvih komada, normalno kako su to poebni primerci cena je malo skuplja (150 din). Sta kazes, a?
Kažem da ti je cena jaka, gde sam tu ja, nisam planirao da ih prodajem preko 160  :lol:
Šalu na stranu, mogli bi da povedu malo računa. Da je leto leteli bi kroz prozore pa niz ulice kao pravi superheroji  :lol:

Death Wish

efektan kraj uvodne price.

slazem se u vecini stvari sa Jakeom....

kolorit nove epizode mi se posebno dopada jer daje neki osecaj hladnoce i mraka...

i dalje se nadam da Colaka nece mrzeti da malo bolje crta u nastavcima... strasno bih zeleo da Tina i Ema makar malo ostavljaju dojam Adane iz DM, ali kad kod pomislim da ce sada da ih nacrta kao extra cice, on nacrta neke karikature! :(

dosta akcije kao i uvek, duhovito naravno, narocito poslednja slika!

mana - nema Omara! bolje da je on bio sa bazukom umesto Ane Grirson.

navijam za Faktor 4 najiskrenije, cak ga u poslednje vreme gotivim vise nego Divlju Magiju... Valjda zato sto je jos uvek autsajder medju vecinom citalacke publike kada se usporedi sa DM...

I want more! a tek slede extra epizode...
Pol Kerzi ne oprasta!

Alex

Zadržaću komentar samo na koloru:
dosta je slabiji od prethodnika. Koža, odeća, kosa, drvo - sve se boji sa jakim odsjajima karakerističnim za čelik i slične glatko sjajne materijale, što je, podrazumeva se, neodgovarajuće.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Jake Chambers

Neka me ljudi isprave ako grеšim, ali naslovna za sledeći broj je valjda nov crtež, a ovo u stripu stari... zato su još loši... nego Milane, kad ćemo dobiti epizode sa aktuelnim Čolakovim crtežima? Od kog broja?