• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Čarobnjak iz OZa

Started by marlowe, 08-02-2007, 01:10:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

U izdanju kuće Dagda iz Beograda objavljen je kolor album Čarobnjak iz OZa scenariste Šovela (Chauvel) i crtača Fernandeza. U pitanju je adaptacija Baumovog klasika a ovo izdanje sadrži sva tri albuma izašla u Francuskoj 2004. i 2005. godine. Album je A4 formata, na 96 strana, u koloru, i kosta 1080 dinara u knjižari Omen gde ga pokupih.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Meho Krljic

I? Jel' valja? Jel' smeće? Jel' dobar, al' samo ako imaš manje od devet godina?

DušMan

Koliko sam upoznat, ovo je prilicno verna adaptacija, tako da oni koji su se nadali akciji izmedju Doroti i Strashila uzmu neko drugo shtivo.
Plan je da ovaj strip uvale shkolarcima.

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Meho Krljic

Konsterniran sam načinom na koji vam radi mozak, druže Dušmane. Mislim, zar takvu reputaciju ja uživam u ovim krajevima? Doduše, hm, kad bolje razmislim, da... Uživam. Ali stvarno nisam na tako nešto mislio ovde... Više to - da li je ovo smplifikovana priča koju svi znamo ili uvažava činjenicu kolikoje stara i da joj valja udahnuti malo novog?

marlowe

Vizuelno je vrlo sveza i moderna, for what it's worth.
Kad procitam, nocas verovatno, javim utiske.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Meho Krljic

Valja!!!! Ja sam kao dijete dosta religiozno čitao Čarobnjaka iz Oza (kao i sequel Urfin Džus :lol: ) i rado bih ovo kupio ako zaključim da i mi se dopalo...

DušMan

Ma jok, nisam ja ni mislio da si ti mislio da sam ja mislio da si ti mislio... Tako jednostavno funkcionise moj mladalacki pokvareni um. Kad me neko pita kakav je Carobnjak iz Oz-a, meni na pamet pada gore pomenuta radnja. Bice da je to zbog "Lost girls". Pogan je pagan taj Mur.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Meho Krljic

Čuo sam da je i poligamiji sklon, pu pu pu, nemoj da ga spominješ na srpskom forumu da ne iskvariš pravoslavnu omladinu.