• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Neverovatna i tužna priča o ministru, bez bezdušne babe

Started by varvarin, 09-02-2007, 11:11:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

Jutrošnja POLITIKA  (09.02), prva strana:
SVAĐA U SLOVAČKOJ ZBOG KOSMETA

Slovački monistar spoljnih poslova Jan Kubiš omekšao je svoju prekjučerašnju izjavu u parlamentu o referendumu u Srbiji o Kosovu i Metohuji (valjda referendum o Ustavu, primedba, Varvarin) i faktički odustao od dovođenja u sumnju njihovih zvaničnih rezultata. Ali po ocenama poslanika i političkih analitičara, ostaje da je učinio težak diplomatski gaf...
Kubiš je pokušao da objasni da je sa srpskim ministrom Vukom Draškovićem (koga je prekjuče citirao da mu je poverio da je odziv na referendumu bio 42, a ne zvaničnih 53 posto), navodno razgovarao u "hiperbolama"...
Poslanici iz Odbora za evropska pitanja u kome je Kubiš prekjuče istupio drukčije vide ovu stvar.Ministar je prema njima, kako prenose mediji, jasno govorio o izmanipulisanom referendumu, i iz njegovih reči se nije osećala nikakva hiperbola.
Opozicija zato insistira da je Kubiš počinio tešku diplomatsku grešku. "Tvrdnje o nižem procentu učešća građana na referendumu bile su jasne", ističe poslanik SDKU  Ivan Štefanec, dok njihova koleginica, ranije ambasador i državni sekretar za spoljne poslove, Magda Vašariova primećuje da bi Kubiš "ubuduće morao više da pazi na svoj jezik".
... Dzurinda je optužio Kubiša da je naneo štetu nacionalnim interesima Slovačke kada je ubeđivao poslanike da sami Srbi nisu zainteresovani za Kosovo, potkrepivši to navodnim izjavama iz poverljivog razgovora sa srpskim ministrom spoljnih poslova, Vukom Draškovićem. "Mislim da je naneo štetu i pregovaračkoj poziciji Srba", rekao je Dzurinda...

Toliko od Slovaka, koji pomalo brinu i za Srbe.
Šta reći o našem ministru?
Častim pivom onog ko ponudi najkraću i najprecizniju kvalifikaciju- dijagnozu njegove bolesti.

angel011

We're all mad here.

Meho Krljic

Vuk je, nažalost ministar sa skoro pa najpribranijim izjavama u poslednje tri godine... Što pokazuje tužnu situaciju na toj sceni...

varvarin

Da li u najpribranije izjave spada da vuče Slovaka za rukav i priča mu kako je referendum farsa ??

Meho Krljic

Quotepotkrepivši to navodnim izjavama

Ne bih baš ovako oštro i na prvu reagovao na nešto što ne da nije javni istup nego ne znamo ni da li se dogodilo.

varvarin

Ako slovački ministar stavi to u govor, pa ako slovačka opozicija to dočeka za napad na ministra... Što ne reče "Javlja mi se... ", a ne "Rekao mi srpski ministar..."

Angel, imaš pivo.

Meho Krljic

Pa, znaš kako stvari u politici idu. Ti kažeš 'Nemoj ovo da širiš dalje, strictly off the record, ali ne bi me začudilo da su ovi moji malo muvarili sa listama da napumpaju referendum preko 50% ne bi li ustav prošao, jebiga, nacionalni interes, ti me bar razumeš', a onda se to pretvori u 'Srpski ministar spoljnih poslova mi je pokazao dokumente u kojima se vidi da je procenat izlaznosti bio oko 40'.

Ja radim na samim obodima ove scene pa znam kakva je ludačka količina spinninga i čistog izmišljanja tu, a možeš misliti u visokoj politici...

varvarin

Samo jedno:
Zašto srpski ministar uopšte otvara tu temu, jel' stvarno nije imao preča posla kod Slovaka, nego da mu poverava svoje intimne sumnje/ nezadovoljstva/ projekcije/ vizije... ili je otišao sa preciznije definisanim putnim nalogom ???
Debil.
A propos:
Legenda kaže da je Miloš Obrenović dao poslaniku u Carigradu sledeća uputstva: "Turci traže pare, mi te pare nemamo. Ali Tuci vole i dupe... Pa sad, vi se starajte  kako možete, ali dajte dupe ako to traže...Posao ima da se uradi!!"

Meho Krljic

Pa, sad, ja to ne znam, naravno, ali ne bi me iznenadilo da je ta vrsta poveravanja bila način da se intimizira sa datim ministrom a sve u cilju ostvarivanja nekog višeg cilja. Koji bi mogao da bude od nacionalnog ili samo ličnog interesa...

Mislim, daleko od toga da ja sad nešto branim Vuka u globalu, ali ovi ostali su nam daleko više štete naneli internacionalno...

varvarin

Dopisao sam prethodni post.
To je otprilike ono što očekujem od ministra, a ne da laprda nekontrolisano...

Meho Krljic

Jasno, jasno, ali kao što sam sugerisao, ovo je možda i bio deo davanja dupeta. Metaforikali spiking. Diplomatija je gnusna rabota.

angel011

Quote from: "Meho Krljic"Jasno, jasno, ali kao što sam sugerisao, ovo je možda i bio deo davanja dupeta. Metaforikali spiking. Diplomatija je gnusna rabota.

I nije za debile.

Naravno da sposoban diplomata mora da bude i kurva, između ostalog, ali kurva s mozgom.
We're all mad here.

Meho Krljic

Nemojmo sad sve u te vode da oteramo. Prvo dupe, pa onda kurva. Ja se malo uzbudim kad čujem te reči ovako slobodno izgovorene. Pubertet...

angel011

Quote from: "Meho Krljic"Nemojmo sad sve u te vode da oteramo. Prvo dupe, pa onda kurva. Ja se malo uzbudim kad čujem te reči ovako slobodno izgovorene. Pubertet...

Uzbuđenje bi trebalo da prođe čim uz te reči dodaš Vukovu sliku.  :twisted:
We're all mad here.

Meho Krljic

Ne znam baš... Do 1995. bih bio spreman da se složim, ali posle toga se Vuk dosta izšlifovao. Možda ti lično voliš mlađe i utegnutije, ali ja sam dosta sklon šarmu ozbiljnih godina i lakoći ophođenja koja dolazi uz bogato životno iskustvo. I brada mu je potkresana baš kako treba. Ne bih ga ja tek tako odbacivao. Pogotovo što je pokazao mnogo puta koliko strasti ima u tom naizgled krhkom telu.

angel011

Kao što rekoh na onom drugom topiku, volim one sa mozgom.
We're all mad here.

Meho Krljic

:x  :x  :x  :x

Znači svi odlasci u teretanu & pun buđelar ne znače ništa??? Argh, taman kad čovek pomisli da je razumeo žene....

angel011

We're all mad here.

lilit

Quote from: "varvarin"potkrepivši to navodnim izjavama iz poverljivog razgovora

uz svo postovanje prema listu koji je doneo ovu vest, dve reci mi jako bodu oci. ovo ne treba shvatiti kao da ja branim aktuelnog ministra inostranih poslova, daleko od toga. niko, pa ni on, ne moze pomutiti moju ljubav prema ex-ministru. 8)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Quote from: "angel011"Naravno da sposoban diplomata mora da bude i kurva, između ostalog, ali kurva s mozgom.
i sa zlatnim srcem! :!:
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Pa Vuk je lud, to je valjda jasno.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Bab Jaga

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "angel011"Naravno da sposoban diplomata mora da bude i kurva, između ostalog, ali kurva s mozgom.
i sa zlatnim srcem! :!:

Svakom dala?
Ghoul fhtagn!

varvarin

Jebi ge, u ovom slučaju nema kurve zlatnog srca!!!
Ovo je sa sajta ministarstva inostranih poslova Srbije. ALI:
Obratite pažnju na polednju rečenicu - veseli Slovak  JESTE rekao to što je rekao...
http://www.diplomacymonitor.com/stu/dm.nsf/dn/dn0DC5C72973FC01B88525727B005A281A

DRASKOVIC DENIES STATEMENT BY SLOVAK FOREIGN MINISTER

BELGRADE, Feb. 06 (Beta) - On Feb. 6, the Serbian Foreign Ministry released a statement saying that Foreign Minister Vuk Draskovic had never told anyone, including Slovak Foreign Minister Jan Kubis, that less than 50 percent of the country's voters had voted in the referendum on the country's constitution.

"To the contrary, he said that various advocates of independence for Kosovo were claiming that the turnout was under 50 percent because they wanted to dispute that Kosovo is a part of Serbia."

The Slovak foreign minister told a Slovak parliamentary committee for European questions that the Serbian public's apathy was a factor conducive to Kosovo's independence, as the poor referendum turnout had shown.

Kubis told MPs that Serbian Foreign Minister Draskovic had confessed to him that the turnout was only 42 percent.

"After such a claim I would have to leave (my post)," Kubis said.

AKO OVO NIJE ZA USTANOVU ZATVORENOG TIPA, SA KOŠULJOM BEZ RUKAVA, ŠTA BI DRUGO MOGLO DA BUDE POVOD ZA LUDARU ???

Meho Krljic

Ma, otkud bre znaš ko tu laže & izmišlja, nemoj tako. Doduše, Vuk jeste za ludaru poodavno, ali...

lilit

a i jan kubish je pre ministrovanja bio sef OEBS-a u Becu.
zar sama ta cinjenica ne govori sama za sebe s kakvim likom imamo posla?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Od prošle srede imam vrlo loše mišljenje o OEBS, hehehehe.

drf

Posle marta 91. (prošlog veka) prijatelju iz SPO sam predložio da sam bira kvalifikaciju za Vuka.
1. Visoki oficir kompartijske Službe
2. Korisni idiot
3. Magarac

Mesugahh

Izgleda da je VUk jedini za ludaru?  :roll:
A niko se seca Zivadina Jovanovica, kadar SPS-a za MIP?

varvarin

Ti kanda braniš nove ludake, podsećajući da su stari bili luđi?
To ipak ne opravdava ovaj Vukov biser.

Kastor

Stari ludaci su van konkurencije. Ovi novi imaju mogućnost da misle svojom glavom - krivica je samo njihova.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Loengrin

Ženio se mladi miš u selu Šalali  :D
vodili su devojku mačka nisu zvali...

Ja tu mirišem osvetu, a čekam je još od onomad kad je složio facu kao uvređena baba, kad su se svi nešto dogovarali i natezali (valjda oko referenduma i izbora) i napokon odlučili, a njega niko nije zvao ... pitam se zašto  :roll:  :idea:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.