• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Demonska šuma i smrtna presuda

Started by Tex Murphy, 10-02-2007, 02:46:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Pomognite mi da nađem naslove dva opskurna horor filma čije sam parčiće gledao kad sam bio mali. Znam prevode njihovih naziva, ali to ništa ne znači jerbo dotični sigurno nemaju blage veze sa originalnim naslovom (pokušavao sam na IMDb-u da kombinujem razne kombinacije raznih riječi i nisam došao do zadovoljavajućih rezultata). Kao što rekoh, filmovi su vrlo opskurni, tako da se uzdam jedino u onih nekoliko ljudi na ovom forumu koji su gledali sve filmove koji postoje.

Daklem, prvi se zove DEMONSKA ŠUMA, bio je čini mi se negdje početkom rata (možda i malo ranije) na teveu, reklo bi se da je sto posto snimljen negdje u osamdesetim godinama. Počinje tako što neko ogromno dlakavo stvorenje nalik na Jetija ili velikog majmuna ili nešto slično upadne u neku kuću i dal ukoka nekog tipa ili ga mazne iz kuće, ne sjećam se tačno. Poslije toga imamo klasičnu grupu mladih ljudi koji se nalaze u šumi da bi se fat... ovaaaaj, uživali u prirodi. Naravno, bivaju ubijani jedno po jedno. Vjerovatno da ih ubija ono gorepomenuto dlakavo stvorenje. E sad, twist u odnosu na generičke slešer filmove je što se ovde ti mrtvi iz nekog razloga pretvaraju u nemrtve. Međutim, twist u odnosu na generičke filmove sa zombijima je što ti nemrtvi (ako se dobro sjećam) ne napadaju preostale žive nego se samo polako gegaju ka nekakvoj pećini i izgledaju jezivo. Čuo sam od drugih ljudi koji su film gledali da je heroj bacio dinamit u tu pećinu i da se tako film završio, a ta je pećina valjda bila baza neke vanzemaljske invazije or something. Any ideas?

Drugi film je SMRTNA PRESUDA, bar tako su ga Hrvati preveli (što znači da sasvim sigurno nije nikakav Death Sentence ili bilo šta slično što ima veze sa smrtnom presudom). Početak filma sam gledao prije desetak godina na HRT-u (imali su tada nekakav ciklus horora u kojem su pustili i sjajni Silent Night, Bloody Night). Onda je u jednom trenutku nestalo struje i nikad nisam mogao da pogledam film do kraja. O čemu se zapravo radi? Pa, film počinje scenom u bazenu, nekakva cura se kupa (čini mi se da je, za divno čudo, bila skroz gola, i.e. bez kupaćeg kostima), neko je gleda, itd. No međutim (ako me pamćenje ne vara), nije riknula tada nego tek poslije. Nakon te scene upoznajemo se sa dvojicom glavnih likova filma. Jedan je neki ludi bajker or something, manijakalni ludak koji ubija svakog na koga naleti without asking too many questions. Primjera radi, on i neki tip pokupe dvije cure, završe kod njega u stanu, izbije neka sitna rasprava oko neke banalne sitnice i tip ih sve pobije, vrlo brutalno. Poslije je srokao i nekakvu curu koja se izležavala u nekom bazenu u nekom dvorištu. Drugi lik je jednako lud policajac (mlad, zgodan), scarred for life (čini mi se da mu je neko koknuo ženu ili nešto slično) i zbog toga po svoj prilici nastoji da pobije što više ljudi. Doduše, za razliku od bajkera, on ih ne ubija iz čista mira, nego samo sa dobrim razlogom (npr. ako ga neko poprijeko pogleda ili slično). Čini mi se da ima scena kad valjda nekakav pljačkaš izlazi sa plijenom iz prodavnice (moguće je i da je neki tip maznuo nekoj ženi tašnu, ne sjećam se baš tačno o čemu se radilo) i naš heroj pajkan ga je bez mnogo razmišljanja častio vrućim olovom. Apart from that, skoro sam siguran da naš pajkan proganja kroz film upravo ovog bajkera.

Da se odma razumijemo, ovo su grozno loši filmovi, ali me nekako živo interesuje da saznam kako se zovu, kad sam već gledao njihove komade. A i bilo bi interesantno vidjeti kako je izgledao showdown između bajkera i pajkana. Mada, bojim se da su toliko egzotični naslovi da ih čak ni Miloš, Ghoul, Rommel i ostali ne znaju.

P.S. Možda sam već prije na forumu pitao za ove filmove, ne uzmite mi za zlo ako jesam. Naime, mozak mi se raspada i u posljednjih nekoliko godina drastičnom brzinom gubim pamćenje.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

WARLOCK

sto se tice demonske shume ,secam se jako davno tog filma da nije naslov filma bio je u prevodu "noc demona"znam da postoji nastavci tri dela ali ovo je drugo,noc demona lici na slasher film kao Friday 13  :lol: ali sa dlakavim bicem u shumi kao sto si opisao....bio je na hrvatskom originalu koliko se secam mnogo davno..

Tex Murphy

Hm, nešto što je prevedeno kao Noć demona, a ima više nastavaka, mogao bi da bude film Night of the Demons (prvi dio je režirao Kevin S. Tenney, taj sam jedini i gledao).
Genetski četnik

Nyarlathotep

U prvom delu "Noci demona", secam se, kad demoni ulete ne neku tinejdz zurku, mesto trenutne zike pustaju Morbid Angel. Kako sam se ja odusevio tim momentom, iako je film klasicna sprdnja.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Kunac

Gledao sam pre mnogo godina taj prvi film - tada mi je bio OK, ali me nije oduševio (da jeste, presnimio bih ga na VHS). Prošvljao sam po netu, i našao kao se zove - Warlock je bio u pravu - NIGHT of the DEMON (Tenney je režirao NIGHT of the DEMONS) - ali nema nastavaka. (Konfuzija s naslovom se nastavlja, ako se imau vidu da je Jacques Tourneur 1957. snimio istoimeni okultni horor - pa se sada vi snađite ako možete.  :wink:) NIGHT of the DEMON (1980) nije izašao na DVD-ju, tako da je u opticaju, eventualno, neki izrabovan VHS rip - ako naletim, skinuću ga.
http://www.hysteria-lives.co.uk/hysterialives/Hysteria/night_of_the_demon.html
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

žao mi je deco, ali samo vas gledam kako harvestera navodite na krivi trag sa tim pogrešnim naslovima, pa reših da se umešam i prekinem ovu šaradu.

dakle, ta 'demonska šuma' se zapravo zove DEMONWARP, i radi se o jednom od najgorih 'horora' koje sam ikada video, sigurno spada u bottom-20, tim mi je čudnije da ga warlock ne poseduje na vhs-u i obožava na specijalno-konstruisanom oltaru.

imbecilnu ideju za scenario, kao i efekte, odradio je John Carl Buechler, efx veteran bezbrojnih B, C i D horora, a ovo zlodelo bilo jep rikazano u jednom od onih ciklusa ŽLJ-horora na počivšem III kanalu, zajedno sa remek delima kakva su ČELIK I PIČKA (ili beše ČIPKA?), INSEKT! (koji je, zapravo, mildly funny, sa stivom rejlsbekom) itd.

sve ostale detalje o ovom šit-festu imaš ovde:
http://www.imdb.com/title/tt0094998/

sad kad sam još jednom tako superiorno pokazao svoje znanje, mogu da mirnije duše priznam da onaj drugi naslov za koji si pitao spada u onu nekolicinu filmova koje još NISAM pogledao, ali nadam se da će ga neko prepoznati, jer zvuči kao podnošljiv time-waster.
https://ljudska_splacina.com/

Plissken

E dečaci, vi baš ne znate kome da se obratite....

Tata Pliss ne samo da poseduje kopiju gore spomenutog i prikazanog remeka, već je tu laku lektiru odavno apsolvirao.

Night Of The Demon je zabavna imbecilština, čije montažno insistiranje na repeticiji detalja tkivnih razderotina prevazilazi granice neukusa.

Definitivno film vredan posedovanja.

Ko zna šta će vas još iznenaditi iz Plissovog trezora neukusnih ostvarenja...
Can't argue with a confident man.

Tex Murphy

Hvala Ghoulu što je "skinuo" Demonsku šumu (naravno i ostalima što su pokušali, a i Pliskinu na ... ahem... SJAJNIM slikama). Još kad bi se pojavio Romel da provali ovaj drugi film...
Genetski četnik

Tex Murphy

Ko što reče Kristofer Voken u Biloxi Blues: "When you need sex - masturbate!"
Odgonetnuo sam identitet i drugog filma (trebalo je samo da se ukuca "death penalty"). U pitanju je nešto što se zove The Satan Killer, iz nekog razloga je navedeno kao akcija, mada se meni tada činilo kao čist horor.
http://www.imdb.com/title/tt0130996/

EDIT: Uuu majku mu, ovo je možda i bolje nego što sam se nadao! Idite na http://www.imdb.com/title/tt0130996/usercomments i pročitajte komentar pod nazivom "Jimbo's on the loose!"
Genetski četnik