• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mars Attack ili Mars Napada

Started by Bilja, 20-03-2003, 13:59:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bilja

Neverovatno los pokusaj parodije na SF filmove. Mislim da nesto tako glupo i lose uradjeno nikad nisam videla.  :x

Sto je jos gore, ocigledno da je na ovo nedelo utroseno nekoliko miliona dolara i jos su ukljucene desetine holivudskih zvezda i zvezdica na sopstvenu sramotu, sto uopste ucestvuju u tako necem ocajnom.

Ne samo da nije uopste smesno, nego je ocajna gluma, efekti na nivou neceg sto se da na brzinu isprogramirati na kucnom PC-ju, radnja neverovatno glupa, neduhovita, bez ikakve poruke, cak i lose parodirani SF filmovi. Ovaj film od ocena 1-10 ne zasluzuje ni nulu!

Ne znam ko je utripovao da je scenario "smesan" pa producirao to sranje.
:shock:
Zna li neko za neku bolju parodiju na SF?
Bilja
----------------------------------------@

Ivan Bevc

izgleda da sam pod stare dane jako oglupaveo...
ja sam uzivao u Mars napada...
pogledaj ga ponovo (sarkazam Saro!)
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Boban

Meni se cini da su se tvoci tog filma i glumci dobro zabavljali.
A ima i nekoliko nezaboravnih scena.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Spider Jerusalem

Ali je, in the overall, nevidjeno smoran.

Jasne su meni Bartonove vizije tu i kakav kemp je on hteo sa time da pravi, ali to je prosto dosadno.

Biljo, pri'vati se Galaxy Questa, to je niskobudzetno, ali onako, zabavno na momente.

Mada... ja sam ucio napamet Spaceballs kad sam bio mali, so... be warned.

Ivan Bevc

Biljo, please stavljaj pricu o filmu pod Film...a ne pod SF
Shoot it up
Shoot it up

Bilja

Meni je taj humor suvise sirov, suvise na prvu loptu da bi prosao.
Zao mi je ako sam nekog uvredila, nije mi bila namera. To je samo moje misljenje.
Jednostavno, zabavljali se glumci i tvorci filma ili ne, meni je film bio smrtno dosadan i ne da mi nije bilo smesno nego me je jos i zapanjila neduhovitost. Sarkazam mora da se odradi suptilnije.
Mislim oni vanzemaljci su glupavi do bola, pa na sta to lici? Ne svidja mi se ni ideja za kraj, totalno out. Ono sa zamenom glava je isto bezveze. Nijedan lik nije odradjen kako treba, svi su ispali sporedni.
CAk je i Mrak film bolja parodija od ovog. U stvari, meni je Mrak film bio smesan (sad mozete da me pljujete do mile volje  :) )
Galaxy Quest mislim da sam gledala i jeste NA MOMENTE smesno, ali nije to TO.
Nisam gledala Spaceballs.
Ej svidja mi se Ljudi u crnom ali kao parodija, ne kao pravi SF, narocito ono kad pise test, pa ga iznervira stolica i dovuce onaj ogroman sto uz sve to uzasno skripanje. I ona scena sa vanzemaljcem kuglicom.
Bilja

SANdMAN

treba uzeti u obzir da su sf filmovi iz 60-tih danas previse komicni sami po sebi da se to moze parodirati u fazonu, naprimer scary movie-a. ali upravo me takve parodije kao "mrak film" najvise smaraju, jer su scene i njihov humor toliko banalizovane da svojim tupavim humorom budu zanimljive i onim gledaocima koji njihovu referencu uopste ne kapiraju. u "mars attacks" pleni upravo koncept i stil, ali priznajem da mi se mnogo vise svideo i bio mi je zanimljiviji dok sam svojevremeno citao udarnu recenziju iz fangorie o ovom filmu nego dok sam ga gledao. ovako, svidele su mi se role Roda Steigera kao militaristicki nastrojenog generala i Jacka Nicholsona kao predsednika i bartonov kemp koji mi je bas najprivlacniji u tim neodoljivo arhetipskim vanzemaljcima.

jel se nekom mozda svideo "sleepy hollow" sa christinom ricci i johnnyjem deppom? meni je cak bio i zanimljiv, posebno gledajuci deppa kao smotanog prescotlandyardovskog inspektora...

Ivan Bevc

sleepy hollow je vrlo dobar film, steta sto ga nije bilo u bioskopima...prosto je neverovatno da je Burton posle toga snimio rimejk Planete majmuna, apsolutno dno od filma.
Shoot it up
Shoot it up

DUNADAN

Mars Napada je odlichan :)
Dzeka Nikolsona bih podnela i da glumi parazita u septichkoj jami.
nije mi jasno kako ti se nije dopao
parodija je parodija, Mars Napada je dobra parodija

Space Balls :)
odlichan :)
"Nobody knows the troubles I've seen" :)
ona scena na kraju sa likom iz Aliena :) i chudovishtem koje peva "Hello my baby, hello my honey..."  :lol:  :lol:

Scary Movie je SHIT na kub!
grozomoran kvazihumor, nategnut, smeh na silu
bljak
Two tears in a bucket, motherfuck it.

DUNADAN

da
zaboravih da pomenem Sleepy Hollow :)
bash sam ga sinoc opet gledala
Johnny Depp savrsheno glumi, dobra je pricha, Walken konachno pronashao sebe u ulozi monstruma :) (kontam da su mogli da smeste i Geri Oldmana, taj bi se isto pronashao u njoj)
Two tears in a bucket, motherfuck it.

Ivan Bevc

sto nas dovodi do nevidjenog promasaja zvanog From Hell, ni boljeg stripa ni losije ekranizacije, a bas sam gotivio bracu Hughes, Menace je klasik, a Dead Presidents propusteni biser.
Shoot it up
Shoot it up

SANdMAN

kako sam ikako mogao zaboraviti bezglavog Walkena? maestralno...

slazem se ivane, Sleepy Hollow prosto namece tu paralelu sa From Hell, jer Johnny Depp daje dve izvrsna, uverljiva, intrigantna a opet tako razlicita pristupa roli policijskog inspektora. Ian Holm je isto fantastican izbor, gotovo da sam ga zamisljao citajuci strip. Nemam cak ni neke narocite primedbe na reziju. u principu isti komentar ko za gospodara prstenova, film koji mozes odgledati i dobro se zabaviti, ako te suvise ne iznervira plitkost ubacenog i nedostatak slojevitosti orignalnog masterpiece-a...

crippled_avenger

Ako hoces dobru parodiju na SF, pogledaj Soderberghov SOLARIS. Ukoliko iole poznajes filmski jezik bice ti urnebesno. Ne na momente, vec stalno.

Izmedju, FROM HELL i SLEEPY HOLLOW, ne znam sta da izaberem. Kvalitet im je ujednacen. Ipak, nekako biram FROM HELL.

Naime, strip FROM HELL je kvintesencijalno remek-delo i film se naprosto ne moze povezati sa njim. Niti je remek-delo po sebi, niti ima mnogo veze sa stripom. Medjutim, Braca Hughes su ipak ozbiljni reditelji za razliku od Burtona koje je concept-meister cija je glavna ideja da podgreva vlastitu ikonu. Njihov film jemogao biti znatno bolji & krvaviji, ali hey, isti studio je snimio DAREDEVIL, SOLARIS i STAR WARS, ovo je jos dobro kakavo djubre Fox inace ispusta ovih dana...

SLEEPY HOLLOW pak, je negde ne pola puta. Zato sto je Burton naredio da Andrew Kevin Walkerov scenario prepravi Tom Stoppard i ucini ga veselijim. A ko to uradi, aktivno radi na izbacivanju iz holivudske sekcije Raja, ukoliko u Raju postoji Holivud.

FROM HELL je pak film lisen humora, sa autenticnom tongue in cheek patetikom. Samo Braca Hughes su dovoljno dementni da posmatraju rumenu Heather Graham kao olicenje pastoralne harmonije. Pritom, film je politicki subeverzivan jer u njemu Braca rade Italo, pardon, rade belacku pricu. I to sasvim belacku pricu. A to je Ice-T ranije govorio. Crnci ce pobediti kada budu radili isto sto i belci. E, Braca to rade. Radi reference, pogledajte briljantan dokumentarac AMERICAN PIMP koji su Braca snimila pre par godina.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Bilja

Quotenije mi jasno kako ti se nije dopao
parodija je parodija, Mars Napada je dobra parodija

Pa dobro, nije mi se dopao i gotovo. Sta sad?
Mislim da je izvikan, visokobudzetni, veoma izreklamiran ali los film. Meni se ne svidja. Mnogima se svidja inace ne bi zaradio toliko koliko je zaradio. Dzek Nikolson niposto nije moj omiljeni glumac. Odlican je, ali nema tog glumca zbog kojeg cu ja odgledati neki film, mislim, iskljucivo zbog glumca.
Ako ceo film zevam i ne nasmejem se ni jedan jedini put, a film bi trebalo da je smesan, onda to znaci da mi se ne svidja. Prosto tako.
Bilja

SANdMAN

biljo, ovo je net forum, opusti se. misljenje je samo misljenje, tvoje kao i bilo cije drugo. ako se neko uvredi onda je to samo njegova greska, sto je bacio svoju real-life reputaciju i suvise osetljiv ego u ralje bezosecajnog net-populousa.

Pavle

Ne mogu da verujem! Mars Napada!
Otkad nisam pomislio na taj film. Kad se samo setim... To mi je bila prva recenzija koju sam ikada napisao, u srednjoškolskim novinama. Film mi se toliko nije svideo, da sam se čak (u nastupu kritičarske kuraži, Spajder zna o čemu pričam) čak odvažio da ustvrdim da bi Džek trebalo dobro da razmisli pre nego što uzme ponovo da glumi. Toliko me je film iznervirao svojom "glupošću" (po mojim tadašnjim kriterijumima).
Posle ga nađem u "Znaku Sagite" broj 5, na čini mi se četvrtom mestu liste najboljih SF filmova i zapitam se...
Onda ga par godina kasnije ponovo odgledam i mislim da je to ipak polu-uspela parodija, samo što mi to ne možemo u potpunosti da shvatimo jer nismo odrastali uz te filmove iz 50-ih, da ne pominjem da se nismo k'o većina glumaca u filmu (kojima je to očigledno bila najveća draž), vaćarili sa devojkom po prvi put u nekom drajv-inu dok je na ekranu išao tip filma na koje je Mars Napada parodija.
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Spider Jerusalem

Divno. Cashing in nostalgia.

Ti klinci koji su se vacarili u drajv-inu i poskakivali zbog efekata na onim malim zvucnicima stavljenim na haubu svi odreda sada imaju oko 70 godina. Verovatno su suvise senilni da se i secaju svojih highschool shenanigans kad su bili samo "male zuce", kamoli da razumeju Burtonov (jos jedan matorac koji opet nije toliko mator da je bio na premijeri War of the Worlds i Them!) koncept.

Pavle

Ipak mislim da je to potrajalo malo duže, a i nostalgija iz 50-ih preovlađuje i u jednom "Povratku iz Budućnosti", mada jesi u pravu biće da sam se malo preračunao. Poenta je da su oni to zapamtili, makar su tad bili klinci.

Spider Jerusalem

Quotea i nostalgija iz 50-ih preovlađuje i u jednom "Povratku iz Budućnosti"

...koji je snimljen pre 20 godina...

Poenta je da su oni to zapamtili, makar su tad bili klinci.

Drago mi je zbog njih, i siguran sam da se deo americke gerijatrijske populacije divno smorio gledajuci Mars.

Truba

povraćam na Mars napada

inače Galaksi kvest je solidan filmić

barem su opisali kako se osjećaju glumci koji glume u Star treku :shock:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Bilja

Apslolutno preizvikan film i ogroman broj "velikih zvezda" Holivuda uz neverovatnu kolicinu ulozenog novca sigurno bi trebalo da rezultuju znacajno boljim filmom od "Marsa".
Mozda, da je rec o manjim ulaganjima i ne toliko mnogo extremno placenih zvezda, film bi usao u OK kategoriju, ali ovako kad je sve u startu preizvikano i neskromno, trebalo bi da ima vise opravdanja u smislu veoma dobrog filma i sa boljom glumom za ime boga.
Bilja

Spider Jerusalem

Veceras, nakon sto sam video legendu-koja-hoda, padaju mi samo ove mudre reci na pamet (a narocito nacin na koji su izgovorene):

"Why can't we just... get along!?"

Mars vredi da postoji zato sto ima Jacka Nicholsona.

Boban

Mars ima cudesnu vizuelnu dopadljivost i brojne vrlo uspele i originalne replike.
Ne bih ga stavio medju deset najboljih filmova, pa mozda ni medju 100, ali svakako sam uzivao u gledanju.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Pavle

Ma da, to je prosto jedna nepretenciozna zajebancija, a kvantitet zvezda koje se pojavljuju samo govori o poštovanju koje Barton ima u Holivudu, kao i još više o tome da kada se prave ovakvi filmovi, samo snimanje je takva neprekidna žurka i karambol, da glumci to ne doživljavaju kao posao i rado se odriču honorara da bi učestvovali u žurci.