• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Leteći ćilim iz Novog Pazara

Started by DušMan, 24-02-2007, 11:28:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

NOVI PAZAR - Pronalazač iz Novog Pazara Ensan Salihagić tvrdi da je konstruisao leteći ćilim i da planira da bude prvi čovek koji će poleteti na njemu iz Novog Pazara. Ovaj izum, kako je rekao Salihagić, može postati i dobar biznis, jer u inostranstvu već vlada interesovanje za ovaj proizvod, naročito u arapskim zemljama.

Salihagić je član JUPIN od 1992. godine, a dobio je poziv za Svetski sajam inovatora, koji će se održati u Moskvi 27. marta. On je naveo da će uskoro biti primljen i u Svetsku asocijaciju inovatora "Arhimed". "Ova letelica će se napajati solarnom energijom, a u njenu specijalnu tkaninu biće ubačene solarne ćelije. Onaj koji se bude vozio na ovom ćilimu nosiće kacigu iz koje će komande ići do senzora koji će biti utkan u ćilim", rekao je Salihagić.

Leteći ćilim biće dimenzija dva sa tri metra, a za izgradnju prototipa Salihagić će morati da obezbedi 80.000 evra. Ovaj inženjer tekstila nekada je proizvodio ćilime u fabrici "Vojin Popović", a sada ima sopstveni pogon za proizvodnju tepiha i ćilima.

(FONET)
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

WARLOCK

haha!  :) koja ludost onda slede leteci tanjiri :!:

Marina

to će verovatno da radi na dinamit a ne na solarnu energiju. xanix

Ghoul

Quote from: "DušMan"Ensan Salihagić će uskoro biti primljen i u Svetsku asocijaciju inovatora "Arhimed".

ovaj Ensan bi trebalo da se učlani u asocijaciju inovatora "Ahmed". :evil:
https://ljudska_splacina.com/

Marina

ahmed+dinamit=leteći ćilim :o

Meho Krljic

Vidim da je prvi April ove godine uranio.

zoskoz

meho, priznaj da si jednostavno zavidan na ideji (hm, vec patentiranoj?)  :wink:

Meho Krljic

Ja sam Turčin, ne Arapin, tako da me baš briga...

---

kao kad ali g donese dasku od skejtborda onim likovima da mu naprave leteci skejt.
"i come with idea, you come with science."
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Demo(n)lisher

Jadni Aladin mora da se prevrce u grobu. :twisted:
I`m a self - improved evil baby.

Tex Murphy

Misliš u mezaru?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!