• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Narodna

Started by ---, 27-02-2007, 05:48:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Father Jape

Erm... imam molbu. :oops: Naime, tražio sam, po Jetvropijevićkinoj preporuci, verziju one pesme u izvođenju Ibrice Jusića, i vidim da on na svom albumu Amanet pored nje ima i Eminu i U Stambolu na Bosporu, pa bih rado nabavio ceo taj album. Stvar je u tome što ne mogu nigde da ga nađem online, tj. onaj rapidshare link koji se može lako naći je mrtav, a na Soulseeku ga niko nema.

Pa ako ga neko od vas slučajno ima, bio bih mu vrlo zahvalan ako bi mogao da ga uploaduje.  :oops:

Za danas, evo malo Silvane:

Silvana Armenulic - Sinoc ja i moja kona
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Mme Chauchat

@Irena: Da, da, sve je tako, ali najstrašnije je što sad čim vidim kako se ljubavnici zovu jasno mi je o čemu se radi, a kad sam bila klinka nisam ni Dackin "Kaleš bre Anđo" kapirala.  :cry: :cry: :cry:  Moj dobar drug, dok je radio u školi, učio je decu da koriste glavu na primeru Anđe i Žutih dunja. Bio je mnogo popularan nastavnik. xnerd

A Ibrica... hm, ja ne umem da aploudujem ništa, ali me je ovo inspirisalo makar da odem na onaj drugi topik.

Father Jape

Ček, jasno mi je za ove dve... a je l' mi nešto promiče u Žutim dunjama?

A slušam ga sad na onom drugom topiku, nije ti loš taj Ibrica.

Mme Chauchat

Jedina pesma za koju sam slušala više tumačenja nego za Žute dunje je Haustorova Ena.  :lol:  Ideja mog druga jeste da je Fata - Fata a da je dragi verovatno pravoslavac, čim mu se ime prećutkuje i čim je imao tolike probleme da ode do Stambola i vrati se. Znam ženu koja je tvrdo ubeđena da su njega zapravo odveli u roblje pa mu je trebalo tri godine da pobegne itd. itd.
Naravno, to je sve više odraz ljubavi koju ljudi osećaju prema tim pesmama nego neko utemeljeno razmišljanje, ali meni je uvek simpatično kad npr. u društvu krene priča o 3N i Pauli Horvat i skoro odmah se pretvori u svađu, jer svako ima neko svoje krajnje precizno i ni na čemu zasnovano tumačenje.  :lol: :lol: :lol:

Father Jape

Hm, da, vidiš.... još mi pada na pamet mogućnost da je on u Carigradu našao drugu, i skućio se tamo.

Mme Chauchat

ne počinji.  :lol: :lol:
Da se vratimo topiku, evo kako vrlo, vrlo mlada Džoan Baez peva jednu Čajldovu baladu, sa sličnim motivom:
AMERICAN MASTERS : Joan Baez: How Sweet the Sound | ...

дејан

oче, имаш пм са нешто дужим упутством
...barcode never lies
FLA

Father Jape

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

nisam znao da postoji ovakva verzija pesme

HIMZO POLOVINA ... Anadolka
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

lilit

prosle subote, ovo su mi svirali na uvce u zemunu:
http://www.youtube.com/watch?v=MSPkvubUXKg#
dno, receno mi je vec! jevtro, reaguj!!!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mme Chauchat

Dno, nego šta! Ako već mora Tozovac, onda nešto ovako, pošteno:
Predrag Zivkovic TOZOVAC - Imao Sam Devet Zena

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Mme Chauchat

Sad bi pao jedan težak smajli, da su aktuelni. -.-

Barbarin

Sad već moram da pitam kakvih problema sa smajlijima imate, jel su izbačeni neki ili nešto drugo, pošto ja ih ja normalno vidim.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

pokojni Steva

Samo se foliraju, Barbarine, samo se foliraju. Znaš ono na FBu kad ženske krenu da meću isti status, u zadato vreme. Ili citiraju iz knjige prvi pasus (to već rade svi, bez obzira na pol). Slično ti je i ovo sa smajlijima. Ostalo im iz Lovca.

Barbarin

Neka interna zavrzlama  xwink2
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Mme Chauchat

Father Jape

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

reprizirala sekulu i njegove zene,prvom prilikom moram da postavim na yt insert iz filma .nada je carica

Nada Topcagic - Saram, saram, varam
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Father Jape

Nabasah, pa ga evo ovde:

Očenaš na aramejskom uz tradicionalnu melodiju Sirijske pravoslavne crkve

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Aboun.ogg

Agota

Po religijskom sastavu u Siriji ima oko 10 % hriscana ,e sad, koliko je pravoslavaca ...to ne znam.
Na primer u  Egiptu (Hurgadi ) sam primetila da ih ima poprilicno ortodoks ,mahom drze zlatare,(posto sam overila gotovo sve u Memsi u potrazi sa savrsenim prstenom sa Ramzesom II) te sam primetila da  imaju istetoviran krst u predelu sake izmedju palca i kaziprsta,pa sam tako usla u diskusiju...

pokojni Steva

Father Jape

Meho Krljic

Setimo se ovog sjajnog krosovera iz ratne 1999. godine:

Twins - Plavi slon

A ima i ova "živa" verzija iz Siti Kluba koja je još više fanki

Twins i Era - Plavi Slon [City Club]

Eh, koliko samo slojeva tu ima..

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Не знаш ти, био си дијете.

tomat

videh danas Muharema na TV, pa sam se setio ovoga. odlična B strana singla "Zašto su ti kose...".

MUHAREM SERBEZOVSKI - Džingo, Džingo, mango Džingo (PGP-RTB / S-10469 / P.1977.)

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Loni

Azijska instrumental interpretacija francuskog hita iz 70-tih.
Ko da je kineska narodna...

12 Girls Band - 女子十二乐坊 - Un banc, un arbre, une rue (complete version)

Meho Krljic

Quote from: Melkor on 16-02-2013, 22:59:53
Quote from: zakk on 16-02-2013, 00:05:59
ma daj  xfrog

+1

Boli me ovo neprepoznavanje umetničke dubine Twinsa koji su Eru ovde koristili samo kao diverziju. Ali... valjda ste bili mladi.

Milosh

Nismo bili baš toliko mladi...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

tomat

kad već pomenuh Muharema Serbezovskog nekoliko postova ranije, evo kako izgleda izvod iz njegove diskografije na vikipediji

What will my fortune (EP, PGP RTB, 1969)
I still love you / Come the day of the year / tragic love / Give me the loving (EP, PGP RTB, 1970)
Sleep, child, sleep (EP, PGP RTB, 1972)
Ramu frame (EP, PGP RTB, 1974)
Let us all sing (single, PGP RTB, 1975)
Ramayana / Izdajico my heart (single, PGP RTB, 1977)
Why are you hair hang pobelele (single, PGP RTB, 1977)
Susan, I love you (single, Records, 1979)
Why do these hair pobelele socialize (album, PGP RTB, 1984)

izgleda je radio gugl translejt. mislim, "Ramu frame"  :x

http://en.wikipedia.org/wiki/Muharem_Serbezovski

sandjama

ja bio u prolazu, pa se obradovao temi :). daklem, kidanje:

Tanino oro ( Bata Kanda )

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

ovo je nekako za entropijevicku, ona zena rek'o bi' ima prefinjenu dusu i ono, taj neki razvijen osecaj za tragediju:

Borka Trickova - Marko kosi treva detelina
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

da se nadovezem jos na stevu - super ja ta verzija "puza" - pogotovo kad kaze "na kartaaaama, na barbuuut...", uh jebem ti sve! sa istog izdanja:

Saban Bajramovic - 1983 - 2.Aman be Ali

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Mme Chauchat

Quote from: sandjama on 19-02-2013, 02:23:11
ovo je nekako za entropijevicku, ona zena rek'o bi' ima prefinjenu dusu i ono, taj neki razvijen osecaj za tragediju:
Nego šta nego je za mene! Skroz si potrefio! Ne znam šta je bolje, glas, harmonika ili sama pesma! I još o incestu!!! :-| Fenomenalna stvar, hvala ti!
(Htela sam da vidim više o pevačici i ko ovako rastura harmoniku, i imam šta da vidim!)
Didi Kushleva - Borka Trichkova - Ogreyalo yasno slance

sandjama

jeste, o incestu - kako sve znas :) . nema na cemu, drago mi je da ti se svidela - borka rastura sa vokalnom interpretacijom, didi s'aranjuje 'armuniku, al' ovaj basista iz drugog videa je ipak najveca faca :) .

oduvek mi bio fascinatan taj spooky momenat u rumunskoj muzici:

Ioana Radu - Bulgaras de gheata rece
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

džin tonik

Quote from: Jevtropijevićka on 19-02-2013, 20:10:33
Quote from: sandjama on 19-02-2013, 02:23:11
Nego šta nego je za mene! Skroz si potrefio! Ne znam šta je bolje, glas, harmonika ili sama pesma! I još o incestu!!! :-| Fenomenalna stvar, hvala ti!
(Htela sam da vidim više o pevačici i ko ovako rastura harmoniku, i imam šta da vidim!)

Cinkusi - Bratec kosi (2008)

sandjama

djavo bi ga znao na kakvu si kosidbu ti mislio zosko.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem