• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

INVASION OF THE BODY SNATCHERS (1956, 1978, 1993)

Started by taurus-jor, 21-03-2003, 18:13:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

original, prvi ili drugi rimejk?

INVASION OF THE BODY SNATCHERS (1956) Don Siegel
1 (8.3%)
INVASION OF THE BODY SNATCHERS (1978) Philip Kaufman
10 (83.3%)
THE BODY SNATCHERS (1993) Abel Ferrara
1 (8.3%)

Total Members Voted: 11

Voting closed: 21-03-2003, 18:13:26

taurus-jor

Pozivam sve zainteresovane na predavanje o ova tri filma (original i dva rimejka!), koje cu odrzati u ponedeljak, 24. marta u prostorijama kluba Lazar Komarcic (Dom omladine, Beograd). Vreme uobicajeno - 19 sati.

Inace, u Holivudu vlada strah od "crnih lista" za one koji se izjasne protiv Busove politike. Prvu "Invaziju telokradica" zacele su holivudske "crne liste" tokom strahovlade Makartijeve komisije (nacionalna paranoja od najezde "crvenih", potkazivanja, sumnjicenja, isledjivanja, montirana sudjenja).

Ovaj film nikada nece zastareti i uvek ce biti aktuelan. A Kaufmanov rimejk je mozda jos snazniji i strasniji. Najbolji rimejk koji sam video u zivotu.

Vidimo se na predavanju.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Pavle

Wow! Ovo je najuniformnije glasanje do sada.
Pa, možda su mogli Ameri 50-ih (ah, te večite 50-te, sve je tada počelo) da se plaše prve verzije, ali je na svakom planu tuče Kaufmanov film, čak je i dobar film o samoj Americi tog doba, pored činjenice da je duboko uznemiravajući horor.
Završna scena je čista strava.
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Pavle

Vidimo se u ponedeljak, sem ako ne odlučiš da pošalješ svog dvojnika i ostaneš još malo na planini (iskreno ti savetujem).
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Ghoul

Glasao sam, naravno, za Kaufmanovu verziju – izuzetan film u svakom pogledu.
Mada, Jore, na um mi pada najmanje 1 rimejk koji šije ovaj – a to je Kronenbergova MUVA. Masterpiece if I ever saw one!
Takođe, Karpenterov STVOR je example No. 3 za priču o rimejcima koji su bolji od originala.
https://ljudska_splacina.com/

SANdMAN

dvojka rules. secam se da su mi se ko klincu jajca odsekla na rimejk sa donaldom sutherlandom, mada nisam siguran da sam ikad odgledao do kraja. ferrara suck big time...

jore, jel imas mozda ovo na divx-u?

Truba

gledao sam samo trojku :x

nemam srece sa dvojkom jer su mi tri različite osobe slale divix i uvijek neko sranje se zapriječi

naravno nikada ne odustajem i nikada se ne predajem jednom ću pogledati još ta dva filma
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Mene nijedna verzija telokradica nije dojmila...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Spider Jerusalem

Boban

Zapravo je vrlo lako; samo izbegni da mi napadas cula u preteranoj meri, da mi vredjas inteligenciju i nedaj mi da znam unapred sta ce se dogoditi...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

SANdMAN

Quote from: "Boban"nedaj mi da znam unapred sta ce se dogoditi...
pa to je bas ono najjezivije u telokradicama, znas i strepis...

taurus-jor

Nisam primetio da Invazija telokradica vredja gledaocevu inteligenciju. Mozda drugi rimejk, ali Zigelova i Kaufmanova verzija upravo PODSTICU na razmisljanje - kao malo koji film.

Kada se gleda Zigelova verzija BEZ naknadno (i na silu) montiranih dodataka (prolog i epilog, sa glavnim junakom koji se ispoveda u policiji), zaista se ne zna sta ce se dogoditi. A u Kaufmanovoj verziji car lezi upravo u onome sto je Sandman spomenuo. Znas da je borba uzaludna ali se nadas. Jebi ga, Bobane, ja sam obicno ljudsko bice i meni nada umire poslednja.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

Another ten years, another Body Snatchers remake. The producers of The Ring, Roy Lee and Doug Davidson, are leading the charge on this latest version. Warner Bros owns the rights to the story, after they last remade it in 1993, with Abel Ferrar at the helm.

Invasion of the Body Snatchers is sort of like Shakespeare, in that you can take the basic play and update and change it in all sorts of ways to take another look at the material or to reflect current life and issues. This will be the FOURTH version of the movie. The original classic, from back in 1956, was based on a Jack Finney short story and features that indelible image of Kevin McCarthy running through the streets yelling, "It's people! Soylent Green is people!" until confronted by the ruins of the Statue of Liberty. Chilling stuff. :lol:  :lol:  :lol:

The movie was remade in 1978 with Donald Sutherland as the star and Philip Kaufman directing. Who can forget the classic twist that one took, where it was revealed that Sutherland was dead all along and then he broke a cup and didn't have a limp anymore? :lol:

Who knows what sort of mind fucks this latest version will offer, especially since there is no creative talent onboard just yet. Lee and Davidson, by the way, are remake happy in general, and own the rights to just about every movie that comes out of Asia these days, including Infernal Affairs, Hitman, and the home video of the folks from my local Fook Chee Kitchen.

da li ce da bude i cetvrta sreca [buduci da je 1.vrlo dobar, 2. genijalan a 3.solidan]?
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Hm, užasno je očigledno da diskutanti sa ovdašnjeg filma ne posećuju phuzzyjev screaming planet. Šteta...

(phuzzy jesam li odradio to piće? :wink: )
My trees...They have withered and died just like me.

phuzzy

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"(phuzzy jesam li odradio to piće? :wink: )

Aye-aye. Polako se bližiš i drugom. ;-)

Truba

Quote from: "Boban"Mene nijedna verzija telokradica nije dojmila...

:cry:  :cry:  :cry:
meni je najbolji prvi film :!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/