• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TV serija i Srbija

Started by ---, 01-03-2007, 02:46:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

RTS I 'AVE SERBIA' REALIZUJU TV SERIJU 'GORKI PLODOVI'

kovacevic-rts Radio televizija Srbije i producentska kuća 'Ave Serbia' potpisali su sporazum o zajedničkoj realizaciji velike TV serije 'Gorki plodovi', scenariste i reditelja Siniše Kovačevića, u kojoj će učestvovati više od 200 glumaca.

Kovačević je na konferenciji za novinare rekao da takva serija, koja pripada tragičnom dramskom korpusu, dugo nije bila na televizijskom repertoaru i da se bavi današnjom situacijom u Srbiji.

Serija će prikazati živote političara, robijaša, izbeglica, silikonskih lepotica, dilera droge, probleme različitih porodica, 'jednom rečju to je priča koja se bavi svima nama', objasnio je Kovačević.

On je istakao da serija takvih razmera može jedino da bude realizovana sa RTS-om, jer nacionalna televizija mora da bude stub nosač nacionalne kulture.

Serija ima 1.200 stranica scenarija, a biće snimljeno do 30 epizoda sa vrsnom ekipom glumaca, među kojima su Ljiljana Blagojević, Goran Sultanović, Vuk Kostić, Nenad Mirčić i drugi, rekao je Kovačević.

Glavni i odgovorni urednik kulturnog i obrazovnog programa RTS-a Božidar Nikolić je najavio da će serija na programu biti najverovatnije u jesen sledeće godine.[/b]
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

DušMan

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"'jednom rečju to je priča koja se bavi svima nama'
Pošto smo svi mi političari, robijaši, izbeglice, silikonske lepotice i dileri droge.

Neuništivi Lj. Blagojević i Vuk Kostić su opet tu, kakvo iznenađenje.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

Quote from: "DušMan"Neuništivi Vuk Kostić je opet tu, kakvo iznenađenje.

verovatno je jugodrvo (ili tako neka firma) sponzor serije  :idea:
https://ljudska_splacina.com/

ginger toxiqo 2 gafotas

SRPSKA DINASTIJA

Press na snimanju porodične serije "Ljubav i mržnja"

Televizija Pink predstavila je juče svoju novu TV seriju "Ljubav i mržnja", pandan čuvenoj američkoj porodičnoj sagi - "Dinastija". Na pres-konferenciji upriličenoj u jednoj dvospratnici elitnog beogradskog naselja Mačkov kamen, gde se serija već mesec dana snima, domaćin i reditelj bio je Jug Radivojević, koji je istakao da je prvih deset epizoda, od planiranih sto, već odrađeno:

- Već oko 10. septembra emitovaće se prva epizoda i nema sumnje da će ovo biti izuzetno gledan serijal. U svim segmentima tretira se psihološki realizam da bi se publika identifikovala sa likovima. Serija "Ljubav i mržnja" je vrlo dinamična i brzo će vezati ljude za ekran - rekao je Radivojević za Press, i dodao da je prezadovoljan izborom glumaca:

- Angažovali smo tri tipa glumaca, neke pomalo zaboravljene kao što su Branko Đurić Đura i Adrijana Videnović, neke aktuelne i neke kojima možda do sada nije pružena prava prilika.

Serija se snima prema scenariju Vide Crnčević, a u glumačkoj ekipi nalaze se, pored ostalih, i Milica Zarić, Maja Romčević, Ivan Bosiljčić, Nebojša Ljubišić, Katarina Radivojević, kao i Marijana Mićić (voditeljka "Emoušna").

ginger toxiqo 2 gafotas

- Konačno smo reditelj Branko Baletić i ja postigli dogovor da novi film i seriju ,,BALKAN EKSPRES 3" radimo sa RTS-om. Snimanje će početi na jesen, a glavni problem će biti da se ponovo iskupi sjajna glumačka ekipa koja je igrala u prethodnim nastavcima. Ja bih lično voleo da ponovo na okupu budu Gaga Nikolić, Bata Živojinović, Voja Brajović, Bora Todorović, Olivera Marković i Tanja Bošković. Naravno, sve je sade dogovoreno i na reditelju je Baletiću da formira ekipu- kaže za BLIC scenarista Gordan Mihić.

ginger toxiqo 2 gafotas

Uskoro počinje snimanje mini-serije PUTUJUĆE DRUŠTVO (ŠTO NEKADA BEJAŠE) u režiji Miše Vukobratovića i Ivana Stefanovića, koja će se od novembra prikazivati na RTS-u u pet epizoda u trajanju od sat vremena.

Scenario je, prema Sremčevim pripovetkama, napisao Siniša Pavić, a ekipu glumaca čine Milan Gutović, Nenad Jezdić, Predrag Ejdus, Milenko Zablaćanski, Predrag Smiljković, Nela Mihajlović, Mirjana Karanović, dok glavne uloge tumače Milan Vasić i Danijela Štajnfild. Prema rečima Miše Vukobratovića, akcenat je bačen na jednu ljubavnu priču.

-   Dešavanja u seriji se vrte oko putujućeg pozorišta koje početkom 20.veka dolazi u jednu varošicu, a lokalni činovnik, odnosno Milan Vasić njihovu posetu shvati kao životnu priliku da ostvari svoj san i postane glumac. On se zbog glume odriče ljubavi, ostavlja devojku (Danijela Štajnfild) koja se posle udaje za drugoga. Njihova ljubavna priča je u stvari glavna priča serije. S druge strane, glumcima iz putujućeg pozorišta se dešavaju razne peripetije, oni tako u malom mestu propadaju jer ih meštani baš i ne prihvataju, a na kraju putujuće pozorište odlazi- ispričao je za BLIC režiser Miša Vukobratović i dodao da će se snimati na tri lokacije u Valjevu, Beogradu i Pančevu. Pošto se u seriji, kroz više Sremčevih pripovedaka, prepliću sudbine meštana i putujućih glumaca, tako će se Lane Gutović i Milenko Zablaćanski naći u ulozi kafedžija, Nenad Jezdić u ulozi oficira koji želi da se izvuče iz alkoholizma, Mirjana Karanović kao putujuća glumica.

- Igram glumicu iz Beča koja je u životu videla bolje dane, ali se na kraju zaglavila u Srbiji. Sviđa mi se scenario i mislim da će serija biti veoma zanimljiva- ispričala je Mirjana Karanović.

Ghoul

uuu jebote al su se razvrednili sa tim serijama!
držim palčeve da, najzad, posle uvredljivo dugog zavlačenja, odgovorni drugovi aminuju i jednu bombonicu koju đ. kadijević sprema.
ako bi neko na rts-u trebalo da ima blanko ček, to je kadija (samo 'vuka' da im je napravio, ništa drugo, pa zbog toga da ga tetošu!); a umesto toga, gnjave ga i teraju da jednu mega-ambicioznu seriju iz perioda I svetskog rata skraćuje na dvodelni TV film...
nadam se da će u narednim nedeljama ipak da se pojavi zvanično objavljenje da se to, ipak, radi (do tada ne smem da budem konkretniji od ovoga).

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"SRPSKA DINASTIJA

Press na snimanju porodične serije "Ljubav i mržnja"

Televizija Pink predstavila je juče svoju novu TV seriju "Ljubav i mržnja", pandan čuvenoj američkoj porodičnoj sagi - "Dinastija". Na pres-konferenciji upriličenoj u jednoj dvospratnici elitnog beogradskog naselja Mačkov kamen, gde se serija već mesec dana snima, domaćin i reditelj bio je Jug Radivojević, koji je istakao da je prvih deset epizoda, od planiranih sto, već odrađeno:

- Već oko 10. septembra emitovaće se prva epizoda i nema sumnje da će ovo biti izuzetno gledan serijal. U svim segmentima tretira se psihološki realizam da bi se publika identifikovala sa likovima. Serija "Ljubav i mržnja" je vrlo dinamična i brzo će vezati ljude za ekran - rekao je Radivojević za Press, i dodao da je prezadovoljan izborom glumaca:

- Angažovali smo tri tipa glumaca, neke pomalo zaboravljene kao što su Branko Đurić Đura i Adrijana Videnović, neke aktuelne i neke kojima možda do sada nije pružena prava prilika.

Serija se snima prema scenariju Vide Crnčević, a u glumačkoj ekipi nalaze se, pored ostalih, i Milica Zarić, Maja Romčević, Ivan Bosiljčić, Nebojša Ljubišić, Katarina Radivojević, kao i Marijana Mićić (voditeljka "Emoušna").

...i još...

Otac, bogati poslovni čovek u ozbiljnim godinama (tumači ga Branko Đurić) sa znatno mlađom suprugom skorojevićkom (Andrijana Videnović), dva potpuno različita sina (Ivan Bosiljčić i Nebojša Ljubičić) i ćerkom ,,večitom buntovnicom" (Ivana Popović) živi u raskošnim uslovima, i jedini problem koji ova porodica nema je – novac... Cilj ove serije je da zabavi i gledaoce veže za svoj sadržaj i da, pre svega traje- zaključio je Slobodan Šuljagić.

U glumačkoj podeli su još i: Milica Zarić, Slobodan Stefanović, Katarina Radivojević, Jelica Sretenović, Boris Komnenić, Marijana Mićić...

-  Reč je o porodičnoj sagi, a ne o ,,sapunici" niti telenoveli- objašnjava Pinkov pi-ar Tatjana Vojtehovski predstavljajući seriju u režiji Juga Radivojevića i Vlade Aleksića po scenariju Vide Crnčević i Baskjere Pjerina.

...na programu od jeseni!!!

ginger toxiqo 2 gafotas

SIS KAFANICA

U novoj sezoni serije "Agencija za SIS" televizije Pink glavni junak delatnost proširuje na - kafanu za klijentelu sa "posebnim" zahtevima

Humoristička serija "Agencija za sve i svašta" televizije Pink u drugoj sezoni emitovaće se pod novim imenom - "Kafanica kod SIS-a". Novosti vezane za popularnu seriju predstavljene su juče na konferenciji za novinare u studiju na Košutnjaku.

Vlasotinačko preduzeće koje posluje u Južnoj Srbiji, a i šire, čiji je osnivač i vlasnik firme Spiridon Don Karamarković, neznani junak, nekadašnji pripadnik Legije stranaca, koga tumači fascinantni Nikola Simić, gledaocima će na jesen doneti intrigu, misteriju i preokrete.

Agencija će se i dalje baviti rešavanjem problema svojih klijenata, ali će se delatnost proširiti na "Kafanicu" koja prima klijentelu sa specifičnim zahtevima.

Autor serijala Slobodan Šuljagić za Press kaže da je zadovoljan dosadašnjim rejtingom, ali glumačku ekipu, u kojoj su Bogoljub Mitić, Tanja Pjevac, Katarina Marković, Milenko Pavlov, Gorica Popović, Vlasta Velisavljević i drugi, ipak je pojačao sa dva zvučna imena.

- Inače sjajan glumački ansambl pojačali smo Paulinom Manov i Markom Nikolićem - otkrio je Šuljagić, i dodao da je pred ekipom studiozan rad na čak 120 novih epizoda.

ginger toxiqo 2 gafotas

Novi projekat scenariste Gordana Mihića
,,Lov na leptirove" serija na RTS-u

Jedan od naših najpoznatijih scenarista Gordan Mihić u dogovoru sa RTS-om ove jeseni počinje da snima seriju i film ,,Lov na leptirove" koju će producirati Ljubiša Samardžić i Ivana Mihić.

Gordan Mihić, tvorac legendarnih serija ,,Kamiondžije", ,,Sivi dom", ,,Gore dole"..., za ,,Blic" kaže da se raduje novom projektu.
- Veoma sam zadovoljan kako je proteklo repriziranje moje serije ,,Gore dole" na RTS-u. Serija je imala tako veliku gledanost da su me čelni ljudi Javnog servisa pozvali na novu saradnju. Kao plod zajedničkog dogovora nastaće serija ,,Lov na leptirove" - kaže Gordan Mihić, koji će kao reditelja angažovati Ljubišu Samardžića.
- Režiju će raditi moj kolega i prijatelj Ljubiša Samardžić. Za početak se radi trinaest epizoda, a u celom projektu važnu ulogu ima i moja ćerka Ivana, koja se već dokazala kao producent i glumica. Pretpostavljam da će takav tim uz podršku RTS-a napraviti seriju koju će ljudi gledati - dodaje Mihić i otkriva radnju serije.
- ,,Lov na leptirove" je jedna složena melodramska priča, a sve se dešava u Banatu revolucionarne 1848. godine. To je bio istorijski veoma zanimljiv period kada je u Budimpešti izbila revolucija i kada je jedan broj generala pokušao da svrgne carski režim. U borbama pobunjenika i carske vojske više puta stradali su mali gradovi u Banatu. U tako zanimljiv period situirao sam klasičnu romantičnu priču o ljubavi mlade slikarke i lekara - kaže Gordan Mihić, koji ovih dana radi i na nekim drugim filomovima, privodi kraju pripreme oko trećeg nastavka filma ,,Balkan ekspres" sa Brankom Baletićem, a nemački reditelj Vait Haimer je uradio film ,,Apsurdistan" po njegovom scenariju.
- Film nemačkog kolege će biti komedija apsurda - kaže Gordan Mihić.

Ljubiša Samardžić: Romantična priča
- Novi scenario za seriju koji je napisao Gordan Mihić je jedna divna romantična priča. Sve je prepuno melodramske poetike kakvu ja veoma volim i situirano u period mađarske revolucije. Radićemo trinaest epizoda za početak, a mislim da cela stvar može kasnije i da se širi - kaže Ljubiša Samardžić.

Ghoul

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"[Za početak se radi trinaest epizoda, a u celom projektu važnu ulogu ima i moja ćerka Ivana,

oh! kakvo iznenađenje! hvala, tata!

ginger toxiqo 2 gafotas

Počinje snimanje serije ,,Ulica lipa"

Snimanje serije ,,Ulica lipa", koju režira Mirjana Lazić, koja je i autor scenarija, počinje 1. avgusta u Beogradu, a glavne uloge tumače Josif Tatić, Radmila Živković, Svetlana Bojković i Predrag Ejdus, a serija će krajem novembra biti prikazana na Prvom programu RTS-a.

Prvih trinaest epizoda serije ,,Ulica lipa", čija radnja prati živote stanara jedne zgrade u Beogradu, snimaće se na trgu Kopitareva gradina, a u ulogama stanara našli su se glumci Josif Tatić, Radmila Živković, Svetlana Bojković, Predrag Ejdus, Ana Franić i Dragan Mićanović. Osim njih, sporedne uloge u seriji tumače Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Vuk Kostić, Aleksandar Janković...
Stanari zgrade žive tuđe živote... pakosni i zavidni, skloni ogovaranjima, ipak se na kraju nađu jedni drugima u nevolji...
Radmila Živković i Josif Tatić, igraju bračni par koji iza zavese iz svog stana u prizemlju, prati i komentariše ponašanje ostalih stanara. Njihovu komšinicu igra glumica Ana Franić, koja kao trudna podstanarka postaje predmet malograđanske zlobe i pakosti. Glumac Dragan Mićanović igra smotanog intelektualca koji se zaljubljuje u trudnu Anu. Svetlana Bojković tumači lik jedne duhovite i energične žene kojoj se udvara Predrag Ejdus.
U svakoj epizodi se otkriva neka tajna ponekog stanara. U ,,Ulici lipa" ogovaranje, gledanje kroz špijunku... sasvim uobičajene situacije za jednu stambenu zgradu u Beogradu prikazane su na jedan sasvim realan način.

Tex Murphy

Hehe, TV seriji u Srbiji predstoji teška i mračna budućnost.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

...u, primetićete, veoma ushićenom tonu, VEČERNJE NOVOSTI pišu o sledećem...

Među domaćom projektima, koji će se sigurno naći u igranom programu RTS, je i humoristička serija ,,Drim tim", koju piše scenarista i režiser Miloš Radović za glumca i producenta Lazu Ristovskog.

Ovaj tandem je već sjajno sarađivao na ,,Padu u raj", čiji je izvršni producent bila flimska kuća Ristovskog ,,Zilion", ono kada Laza kao ljuti Srbin sruši nekom svojom napravom američkog pilota za vreme bombardovanja Beograda i zarobljava ga, ali mu se neudata sestra (Branka Katić) zaljubi u agresora!

-   Priča ,,Drim tima" je čista urbana legenda- kaže Miloš Radović.- Postojala je, navodno, šezdesetih godina na Zvezdari, a postoji tamo još i neko fudbalsko poljanče, porodica u kojoj se rodilo baš jedanaest sinova, i otac (uloga za Ristovskog!), neispunjenog sportskog sna, dolazi na ideju da napravi svoj porodični ,,drim tim". Oni imaju savoj mali teren, naekakve tribine, i veoma posećeno kafanče, takmiče se u nekoj nižereazrednoj ligi, a sanjaju o Ligi šampiona!

Da li je baš bilo toliko sinova koliko će se u seriji  od 13 epizoda zvati ,,Zvezdarski soko", nije bitno, jer će ionako sve, osim početne ideje, biti plod Radovićeve mašte.

-   Važnije je da će se, kao što često biva kada čovek nešto strasno želi, i glavnom junaku i njegovim sokolovima desiti hepiend i utakmica sa poznatim engleskim timom- kaže još Radović, koji tekst treba da završi do oktobra, a snimaće se početkom iduće godine.

Sve epizode će imati svoju priču, sve će se dešavati, naravno, na Zvezdari, a osim Lazinih televizijskih sinova, koji treba da imaju od 16 do 30 godina, serijom će defilovati i mnogobrojni drugi, gostujući likovi. Kakva lepa ideja išansa za naše mlađe, ali i starije glumce! O tome kako će tek publika da uživa, da ne govorimo mnogo unapred!

ginger toxiqo 2 gafotas

Marko Živić, voditelj i glumac
U seriji ,,Premijer" glumim ministra sporta

Popularni glumac Marko Živić neprekidno radi ovog leta. Njegova emisija na ,,Foks televiziji" je za kratko vreme postala najgledaniji tok-šou program. Po uzoru na Džeja Lena i Dejvida Letermana, Marko Živić u svoju emisiju dovodi popularne ličnosti i na duhovit način razgovara sa njima.

- Izuzetno sam zadovoljan kako je ,,Marko Živić šou" zaživeo. Od nule za par meseci popeli smo se na rejting devet, što znači da nas svako veče gleda oko devetsto hiljada ljudi u Srbiji. Ljudi iz ,,Foksa" i producentske kuće ,,Adrenalin" su više nego zadovoljni. Za sada imam ugovor sa njima da vodim šou šest meseci. Potom ćemo videti šta dalje. U svakom slučaju, neće biti letnje pauze. Srećan sam što je moj šou uspeo i što nema javne ličnosti koja je odbila učešće u njemu. Svi rado dolaze da mi budu gosti - kaže Marko Živić.
*** Na jesen izlaze dva filma u kojima ste imali veće uloge. Šta očekujete?
- Nadam se da će ih publika dobro prihvatiti. Reč je o filmovima ,,Beogradski fantom", u kojem glumim inspektora, i ,,Čitulja za Eskobara", u kojem igram prijatelja sitnog kriminalca.
***Pozorište ste u poslednje vreme zanemarili zarad uloga na filmu i televiziji?
- Da, imam mnogo obaveza zbog snimanja mog šou-programa, pa mi ostaje malo vremena za druge uloge. Glumio sam u seriji ,,Premijer" koju radi Milan Karadžić na Televiziji ,,Pink". U toj futurističkoj parodiji glumim ministra kulture i sporta. Zasad sam se pojavio u jednoj epizodi, a moguće je da ću se naći i u nastavku. Sa Milanom se znam odranije i to je ekipa sa kojom sam dosta sarađivao. Rezultat će sigurno biti dobar.

ginger toxiqo 2 gafotas

Valter komanduje Kinezima

Dok u Kini čak dvadeset scenarista ubrzano smišlja dogodovštine
harizmatičnog Valtera - ikone nebrojenih Kineza svih generacija, Velimir-Bata Živojinović u Srbiji privodi kraju pripreme za snimanje televizijske serije "Valter brani Sarajevo". Osim što je, po ugovoru koji je potpisao sa kineskim
producentima, zadužen za izbor kompletne glumačke i autorske ekipe, nekadašnji Valter će se pojaviti samo u ulozi naratora na početku svake epizode. Po želji ogromnog broja kineskih gledalaca, koji su se u anketi sprovedenoj preko svih sredstava javnog informisanja svi do jednog izjasnili za snimanje serije o kultnom Valteru, nastaće 35 epizoda od po 45 minuta. Finansijer je jedan bogataš dok je Bata sa naše strane angažovao filmsku radnu zajednicu "Viktorija" zbog velikog iskustva ove kuće sa koprodukcijama. Autorska prava već su otkupljena od porodica reditelja Hajrudina Krvavca i scenariste Đorđa Lebovića, a snimanje bi trebalo da počne čim scenaristi, kojima bi se po Batinoj želji pridružili i naši Gordan Mihić i Predrag Perišić, završe posao - najverovatnije
krajem godine. Režija serije će biti poverena Radivoju-Raši Andriću, a kineska strana zahteva da bude angažovan i jedan njihov reditelj, mada Bati nije baš najjasnije "šta bi on tu mogao da uradi i doprinese, ali neka im, kad već snimamo za njihove pare". Scenograf je Mile Jeremić, "jedini preživeli iz autorske ekipe filma".
- Jedini od svih glumaca iz filma koji može da se pojavi i u seriji, i to u istoj ulozi, jeste Rade Marković, koji je svojevrstan fenomen jer uopšte ne stari - kaže Velimir Živojinović. - Inače, likovi neće uopšte ličiti na one iz filma, a kao i u svakom dobrom filmu, i ovde postoje tri pozitivna lika i tri negativca. Valtera će igrati Nikola Kojo - on je sjajan glumac, ima harizmu, a i dosta je smršao, a "dobri" su i Milorad Mandić Manda i Marko Jeremić, dok nemačke oficire igraju Zoran Cvijanović, Bogoljub Mitić i Dragan Petrović, a lažnog Valtera Dragan Bjelogrlić. Tu su i Alek Rodić, Branka Katić, u nekadašnjoj ulozi Nede Spasojević, i Miljana Kravić. Svi glumci su prihvatili moju ponudu sa oduševljenjem, nisam razgovarao još jedino sa Brankom Katić.

REJTING
BATA kaže da je poslednjih godina u Kini malo opao rejting "Valtera", jednog od najgledanijih filmova svih vremena koji su Kinezi decenijama gledali svake Nove godine u ponoć, te da su sada tamo najgledanije srpske komedije, recimo u režiji Milana Jelića ("Moj tata na određeno vreme" iz 1982. godine), a to objašnjava time što im je blizak srpski humor. Upravo zato naš glumac je predložio Kinezima i snimanje humorističke serije u zajedničkoj produkciji, što je prihvaćeno.

TEMPO
- NEMOGUĆE je snimiti epizodu za tri dana, kao što planiraju kineski
producenti, ili to ide na uštrb kvaliteta - tvrdi Bata. - Oni tvrde da je to normalno, ukoliko se bude radilo po 15 do 18 sati dnevno, a ja kažem: "Da, dobro, a onda ovi što su radili 18 sati mogu pravo u grobnicu". Međutim, sve zavisi, jer kakav je naš narod, ako mu dobro platiš - radiće i 24 sata dnevno, pa onda Kinezi neće moći da izdrže.

mrkoye

Ovo ipak zvuci bolje od svega sto nam sprema Javni Servis
Ko kaže da je Silkeborg daleko? Za junake nije!

Meho Krljic

Meni ovo zvučio kao izmišljotina... Aj min, Bata je jednom nogom u grobu, Alaha mu...

ginger toxiqo 2 gafotas

SNIMANJE GORKIH PLODOVA OD 1. SEPTEMBRA

Dramski pisac Siniša Kovačević počinje 1. septembra snimanje svoje prve tv serije 'Gorki plodovi', čiji je i reditelj.

Kovačević je rekao da planira da između 21 i 25 nedelja na više lokacija u Beogradu snima seriju, čija se premijera na Radio-televiziji Srbije [RTS] očekuje od oktobra sledeće godine. Posle iskustva u režiji brojnih tv reklama i svog prvog filma 'Sinovci' [2006], Kovačević se odlučio da po sopstvenom scenariju režira 30-tak epizoda dramske serije o isprepletenim problematičnim sudbinama nekoliko savremenih beogradskih porodica.

Neke od nosećih uloga u 'Gorkim plodovima' tumače Goran Sulatanović, kao otac koji se posle 20 godina robije zbog ubistva supruge vraća u život ćerke, Vuk Kostić kao narko diler i sin poznatog političara, dok je Nenad Maričić slepi pijanista.

'Tu su i vrhunski političari, princeze i bitange, silikonske lepotice, izbeglička boranija, tranzicione žrtve i pošteni ljudi koje istorija ako ne ugrize onda bar udari repom', rekao je Kovačević, naglasivši da će serija 'bolje svedočiti o našem vremenu nego tv dnevnici'.

Kako je najavljeno, u 'Gorkim plodovima' će glumiti oko 200 glumaca, među kojima su Kovačevićeva supruga LJiljana Blagojević, njihova ćerka Kalina Kovačević, kao i Marina Lazarević, Ljubomir Bandović, Ružica Sokić, Rada Đuričin, Miodrag Krivokapić, Neda Arnerić, Tanasije Uzunović i Petar Kralj.

Pisac pozorišnih drama poput 'Đeneral Milan Nedić' i 'Sveti Sava', Kovačević je bio i scenarista tv drama 'Portret Ilije Pevca', 'Mala šala' i 'Svečana obaveza', kao i filmova 'Država mrtvih', 'Bolje od bekstva', 'Najbolji' i 'Najviše na svetu celom'. Na osnovu svoje 'Srpske drame' Kovačević je snimio film 'Sinovci' [2006], ali ističe da za 'Gorke plodove' kao osnovu nije koristio neki svoj dramsku tekst.

RTS i Kovačevićeva produkcijska kuća 'Ave Serbia' nameravaju da 'Gorke plodove' snimaju na lokacijama u Beogradu, od Knez Mihajlove ulice preko izbegličkih naselja Altina i Grmovac, do kartonskih
naselja.

ginger toxiqo 2 gafotas

Srpski FOX i hrvatski RTL udružiće snage i sa prvim danima jeseni krenuti sa snimanjem ex-yu franšiže mega-uspešne latino sapunice "RUŽNA BETI" (Selma Heyek je sa velikim uspehom producirala američku varijantu iste) sa kombinovanom srpsko-hrvatskom glumačkom podelom. Više detalja uskoro.

ginger toxiqo 2 gafotas

...GORDAN MIHIĆ završio narudžbinu- 20 epizoda TV serije ĐORĐEVIĆI za producenta Dejana Petrovića, kanda viđenih za prikazivanje na RTS, uz već pominjane LOV NA LEPTIROVE Ljubiše Samardžića i BALKAN EXPRESS III Branka Baletića...

ginger toxiqo 2 gafotas

...a MIHIĆ najavljuje i mega TV projekat za izvesne zagrebačke producente...

ginger toxiqo 2 gafotas

SNIMA SE RIMEJK DRAME MASKA, PO DELU CRNJANSKOG

Snimanje rimejka televizijskog filma 'Maska', po drami Miloša Crnjanskog, počeće 17. avgusta, a film će biti prikazan 30. novembra na RTS-u.

'Maska' je za RTS snimljena prvi put 1978. godine, u režiji Mire Trailović, a redakcija dramskog i domaćeg programa RTS-a odlučila je da ove godine snimi rimejk, u znak obeležavanja 30 godina od smrti velikog srpskog pisca Crnjanskog.

Planirano je da snimanje 'Maske' traje do 7. septembra, a snimaće se na Dedinju, u Skupštrini Srbije, Geozavodu, Belom dvoru i drugim lokacijama.

Režija rimejka 'Maske' poverena je Marku Novakoviću. Glavni lik Generalice tumačiće Vladica Milosavljević, ulogu Mimi Vanja Ejdus, generaličinog nećaka igra Branislav Tomašević, dok Sergej Trifunović tumači lik pesnika Branka Radičevića.

U filmu igraju i Goran Jevtić, Tanasije Uzunović, Mrgud Radovanović, Feđa Stojanović, Dragiša Milojković, Branislav Vidaković, Nataša Marković, Ljiljana Stjepanović, Aleksandar Durica, Sinisa Ubović i drugi.

ginger toxiqo 2 gafotas

...odjavnu pesmu u Pinkovoj neu-frisch sapunici peva Dado Topić...

...ring any bells ???

DušMan

Đura Mornar sprema seriju o novom talasu
Povratak u osamdesete
Autor: M. Č. | 18.08.2007 - 08:02

Film, igrana TV serija od 13 epizoda i dokumentarna serija o vremenu novog talasa u SFRJ, pod naslovom ,,Osamdesete", ovih dana lagano se priprema u okrilju producentske kuće ,,Media net". Period od 1979. do 1984. godine bio je izuzetno plodan u istoriji domaće rok muzike na teritoriji čitave bivše Jugoslavije, a priču za igranu seriju uradio je Vladimir Đurić Đura, novinar i muzičar, i sam svedok vremena o kom piše.

- Serija ,,Osamdesete" je moj stari projekat koji je iz raznih razloga morao da čeka više od deset godina da bi se realizovao. Izvorno serija se zvala ,,Beograd bez sna" i bila je zamišljena kao generacijska serija za sve koji su svoju mladost proživeli tokom osamdesetih godina. Lično sam želeo da to bude nešto slično kao kultna serija ,,Grlom u jagode" Srđana Karanovića šezdesetih - priča Đara Mornar, inače i novinar našeg lista i dodaje: ,,Osamdesete godine u bivšoj Jugi su bile poslednje doba kada se u čitavom regionu živelo opušteno, kada su bendovi iz Beograda, Zagreba, Sarajeva i Ljubljane svirali po celoj teritoriji bez bilo kakvog osećaja nacionalne podeljenosti. Tada su nastali i delovali bendovi poput 'Azre', 'Idola', 'Šarla Akrobate', 'Filma', 'Lačnog Franca', 'Električnog orgazma', 'Zabranjenog pušenja', 'Prljavog kazališta', 'Partibrejkersa', 'Boe', 'Dbojsa', 'Haustora', 'Parafa' i mnogih drugih koji su sa svojom muzikom prosto živeli novotalasnu rokenrol utopiju, kada je kosmopolitski duh bio pokretač velike kreativnosti."
Igrana serija bavi se ljubavnim anegdotama glavnog junaka Stefana Baronijana zvanog Baron, koji u tom periodu bezuspešno pokušava da upiše filmsku režiju na FDU, pa prolazi faze od pankera, preko ljubitelja ska muzike, ortodoksnog nju vejva, sve dok ne postane pravi novi romantik. U seriji će se prepoznati mnogi autentični heroji osamdesetih. Jedan od producenata serije ,,Osamdesete" Bane Antović planira da ona bude pokretač brojnih akcija.
- Dokumentarna serija ,,Osamdesete" bi trebalo da na pravi način predstavi brojne projekte koji su nastajali u periodu novog talasa, od biografija muzičara kao što su Džoni Štulić, Koja, Milan Mladenović, Vlada Divljan, Srđan Šaper, pa do zanimljivih multimedijalnih televizijskih ostvarenja kao što su bili ,,Rokenroler" ili ,,Ruski umetnički eksperiment" koje su radili Boris i Tucko. Povratak ,,Osamdesetih" uključuje i reizdanja kultnih albuma i knjiga kao što je ,,Almanah novog talasa", sve do koncertnih akcija tipa ,,Pozdrav iz Beograda - pozdrav iz Zagreba" ili YURM-a - kaže Bane Antović.
Trinaest epizoda igrane serije ,,Osamdesete" trebalo bi da režira naš poznati pozorišni umetnik Kokan Mladenović, dok će dokumentarnu seriju raditi ekipa autora.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

ginger toxiqo 2 gafotas

Paulina Manov u seriji ,,Kafanica kod SiS"
Gazdarica kafane

Vlasnicu ,,Kafanice kod SiS-a", serije koju ćemo na jesen gledati na TV ,,Pink", igra Paulina Manov. Ona je Madam Žaklina, dolazi iz Pariza sa idejom da u Vlasotincu napravi nobles kafanu. Slobodan Šuljagić, reditelj, kaže da je Paulina unela novu svežinu u seriju. A ova poznata pozorišna glumica, koju filmska publika zna po ulogama u ,,Apsolutnih 100", ,,Bumerangu" i ,,Zatamnjenju", priča za ,,Blic" o ovom novom iskustvu.

- Žaklina je slojevita ličnost. I pokvarena je, ali i naivna. I tužna je i smešna. Sva je u kontrama. Ovo je drugačije od svega što sam radila zbog tempa i načina rada jer se snima svaki dan - kaže Paulina koja zbog serije ovog leta ne može da ode ni na odmor.
- Ovo je pravo radno leto u Beogradu. Tek kada počne nova pozorišna sezona, biće veoma naporno uskladiti snimanja, probe, predstave... Eto, ima takvih momenata kada samo radite, ili samo odmarate. Uglavnom kada dobijete jedan posao, stiže još ponuda, a kada nema posla, nema ga uopšte. Tako je to u životu - kroz smeh priča Paulina.
Da bi uprkos napornom radu sačuvala zdravlje i podstakla imunitet, Paulina ima poseban režim ishrane.
- Svako od glumaca ima neki svoj recept kako da sačuva imunitet. Ja pijem tablete od ajkulinog ulja u jesen i u proleće i vidim da mi to prija. Takođe hranim se umereno i zdravo, jedem voće, povrće, ribu... - otkriva Paulina i dodaje da ne dozvoljava da privatni život trpi zbog posla.
- Kad završim probu predstave ili završim sa snimanjem, ja se na neki način isključim iz toga i ne mislim više na posao. Trudim se da budem prisutna i budna u onome što se u tom trenutku dešava oko mene. Jeste da se puno radim, ali svi mi radimo. Neko glumi, neko radi u fabrici. Kad god mi obaveze dozvoljavaju, trudim se da se vidim sa prijateljima, da negde izađem, pogledam neku izložbu, predstavu... Obično izlazim u klubove na reci jer me voda baš opušta.
Obou, kaže, nije odavno svirala i već je pomalo izašla iz forme.
- Ona je zvučna, glasna pa ne mogu da sviram kad ja hoću, već kad je vreme za to. Snimanje serije je naporno, a i obou je naporno svirati, zato je izbegavam u poslednje vreme.

ginger toxiqo 2 gafotas

Gordan Mihić objašnjava kako je i zašto je junake BAKAN EXPRESSa izmestio u skoriju prošlost, u period NATO bombardovanja 1999. ...

-   I ako je bombardovanje Srbije našlo mesto u seriji, ona nije napisana na tu temu. Suočeni sa svetom u koji više nikako ne mogu da se uklope nekadašnji mali lopovi žele da nekako izmuvaju penziju. Tako sve počinje da se pretvara u kovitlac zbivanja za koja bi se nekada reklo da su apsurdna i suluda, a danas su uobičajeni deo svakodnevice.

*** Kako izgleda ambijent u kome se događa novi BALKAN EXPRES?

-   Sticajem okolnosti, kao i u prvom BALKAN EXPRESSu, oni će postati ličnost dana i za njima će tragati strane službe, naša mafija, razni unprofori, novinari, TV ekipe, prevaranti veikog stila, bivši okupatori, a sada i veliki biznismeni, piloti koji lete četiri godine bez benzina. Jedini zračak sunca u njihovim životima je susret s ćerkom devojčice koju su 1941. krili od esesovaca u furuni. I pored svih apsurda i tragikomičnih zapleta, priča ima srećan kraj.

*** Da li su vaši sitni lopvi iz BALKAN EXPRESSa u današnjim okolnostima avanzovali do organizovanog kriminala?

-   Ne, oni i ne pokušavaju da se uklope u današnji lopovluk. Oni nisu deo onih koji kradu fabrike, banke, stotine hiljada hektara, rudnike, novine, kombinate, strujne gigante, penzije miliona nesrećnika....

*** U kojoj mere ste radeći na scenariju morali da ga prilagođavate sada već podmaklim godinama glumaca koji će igrati u BALKAN EXPRESSu 3?

- Imao sam muke u početku, ali onda me je spasla moja ćerka Ivana (Miihić, glumica i producent) koja je, gledajući me kako se premišljam rekla  :"Zašto ti je to problem, ko je ikada pitao Džemsa Bonda za godine?"

Meho Krljic

Bez zlata vrednog saveta Ivane Mihić možda svega ovoga nikada ne bi ni bilo. Hvala Alahu što nam ju je podario :lol:

ginger toxiqo 2 gafotas

...i još malo o vojnikovanju i inim planovima Vuka Kostića....

Vuk Kostić sprema dve nove serije dok služi vojni rok
Moji vojnički dani

Vuk Kostić, mlad i talentovan glumac, uskoro će se naći u novom filmskom ostvarenju Stefana Arsenijevića ,,Ljubav i drugi zločini", te serijama ,,Ljubav je samo reč" i ,,Gorki plodovi". Iako je trenutno u vojsci, uspeva da pronađe vreme za sve svoje obaveze.
- Bio sam prvo u Jakovu u vojsci, tu sam prošao obuku. Bilo mi je super. Taj period mi je obeležilo sve što sam tamo prošao. Jer nisam navikao na takvu vrstu života. Živim sa hiljadu ljudi i zbližio sam sa nekim momcima. Sada sam dobio prekomandu u Ministarstvo odbrane i ostajem još tri meseca - priča Vuk Kostić koji se našao u glavnoj muškoj ulozi u filmu ,,Ljubav i drugi zločini". Radnja filma govori o životu devojke koju igra Anica Dobra. Ona rešava životne probleme tako što planira da ukrade novac, ali tu odluku dovodi u pitanje onda kada upozna mlađeg momka kog igra Vuk.
- Igram momka koji živi na ivici zakona. On je u suštini dobar dečko, nije opasan, već sitan kriminalac. On se još kao klinac ložio na devojku stariju od njega. Nju igra Anica Dobra - otkriva Vuk.
Ovaj mladi glumac takođe se sprema i za ulogu u novoj seriji Siniše Kovačevića ,,Gorki plodovi", koja će se prikazivati na RTS-u.
- Serija još nije počela da se snima, počinjemo krajem septembra. Priča ,,Gorkih plodova" prati život nekoliko porodica koje imaju probleme u svojoj kući. Jedna porodica je profesorska, ima sina oštećenog vida. U drugoj taksista ima sina koji se zamonašio, a ćerka se prokurvala. U trećoj porodici je otac političar, a sin, kog igram ja, bavi se kriminalom. Igraju Ljijana Blagojević, Tanasije Uzunović, Kalina Kovačević, Goran Sultanović... velika glumačka ekipa. ,,Gorki plodovi" će se prikazivati u oktobru sledeće godine - otkriva Vuk, kog ćemo uskoro gledati na TV ekranima i u ulozi specijalca u novoj seriji Miroslava Lekića ,,Ljubav je samo reč".
- Radnja prati priču jedne stambene zgrade u Beogradu. U toj zgradi svako želi da zna šta komšija radi... Igram lika za kog niko do samog kraja ne zna ko je. Na kraju se ispostavlja da radi u Državnoj bezbednosti kao neki specijalac. Igra mnogo glumaca među kojima je i Radmila Živković, Josif Tatić, Nenad Jezdić, Vojin Ćetković, Ana Franić... - priča Vuk.
Na na pitanje šta bi još voleo da uradi i promeni u svom životu, iskreno odgovara:
- Ponekad sam previše impulsivan. Reagujem na neke stvari previše bučno, a posle mi bude krivo. Moja narav mi je ponekad veliki problem. Menjao bih neke stvari koje ne mogu. Nedostaje mi otac, kog sam izgubio kada sam imao 21. godinu. Imao sam divnu porodicu, imam je i dalje, naravno. Imao sam vrh ćaleta, koji me je naučio mnogim vrednim stvarima u životu i kada sam njega izgubio, shvatio sam da mnoge druge stvari nisu vredne sekiracije.

Poseta bratu
Nakon brojnih obaveza i vojske, Vuk planira putovanje kako bi posetio brata.
- Zbog obaveza, ove godine prvi put nisam otišao na more. Moj rođeni brat živi i radi kao ronilac na egzotičnim destinacijama - u Majamiju, na Karibima... evo sada je u Meksiku. Uskoro idem kod njega. Uželeo sam se brata. Evo, sad skoro je bio u Srbiji posle sedam godina. Moram da priznam da sam se uželeo i putovanja - kaže Vuk.

ginger toxiqo 2 gafotas

Nove epizode serije ,,Selo gori"

Nove epizode hit serije ,,Selo gori, a baba se češlja" počinju da se snimaju 28. avgusta. U decembru će gledaoci RTS-a videti reprizu prve četiri epizode, a onda sledi novih 20.

- Emitovaće se baš u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kada su ljudi kod kuće, ispred televizora. Ostali su isti glavni junaci: Milorad Mandić Manda, Dragan Nikolić, Radoš Bajić, Mirko Babić, Nedeljko Bajić, Ljiljana Stjepanović... Oni nastavljaju da žive svoje živote prepune lepih, tužnih, veselih i ružnih situacija, ali se pojavljuje i mnogo novih likova. Biće i glumaca amatera, mladih ljudi kojima dajemo šansu - kaže Jelena Bajić, izvršni producent, inače ćerka Radoša Bajića.
Jelena otkriva ponešto od onoga što ćemo ove zime videti. Život sina Dragana će se drastično promeniti. Ispostaviće se da on nije tako ćaknut kao što je u prvom delu bio predstavljen, već da je, verovali ili ne - čist genije! Radašin se vraća iz Švedske i ostaje da živi ovde, što će, naravno, izazvati mnoge komične i nesrećne situacije.
Osim u Srbiji, postoji ogromno interesovanje za ovu seriju i u državama u okruženju.
- Hrvatska i BiH su zainteresovane, Makedonija takođe. Novost je i to da će ovoga puta i repriza prvog dela i nove epizode ići preko RTS-ovog satelita, pa će i gledaoci u celom svetu moći da gledaju dogodovštine junaka iz serije ,,Selo gori, a baba se češlja".

Meho Krljic

Eto, nisam bio tako daleko od istine.

ginger toxiqo 2 gafotas

...evo kratko podsećanje na već viđeno, tek da vas, u slatkom iščekivanju novog fixa, prođe milina....

[/URL]
[/img]

ginger toxiqo 2 gafotas

...nešto malo i o toj ULICI LIPA Miroslava Lekića...

Sa snimanja serije "Ulica lipa", reditelja Miroslava Lekića
O LjUDIMA KOJE BISMO VOLELI DA IMAMO ZA KOMŠIJE

Beogradska četvrt Kopitareva gradina protekle dane dočekala je u novom, svežijem ruhu - očišćena, sa malenom cvećarom postavljenom u parkiću i ljuljaškama ofarbanim u vesele boje. Tako "uglancana" mesto je na kojem se snimaju neki od početnih kadrova nove serije RTS "Ulica lipa". Ovaj dugo najavljivani projekat započet je prvog avgusta, radi se u režiji Miroslava Lekića, prema scenariju Mirjane Lazić i predstavlja jednu od ambicioznijih serija koje je RTS realizovala u proteklim godinama.

Pred jednom od niskih zgrada zatičemo trudnu Anu Franić kako zabrinuto stoji ispred kamiona za selidbe, iz kojeg nosači spuštaju komad po komad njenog nameštaja. Dok brižno miluje i zagleda lišće drveta života, Josif Tatić, u kućnom izdanju, pita je kroz otvoren prozor: "Gospođo, jel` vam treba pomoć?" Međutim, Ana ga ne čuje, već zamišljeno gladi svoj stomak...

Reditelj Lekić izlazi iz prikolice, odobrava kadar, i daje instrukcije za postavljanje sledećeg. Anu, koja nam kaže da dobro podnosi "trudnoću" i sa čijom scenom počinje serija, pitamo da nam pojasni o čemu se radi:
- Igram Nataliju, jednu od četiri glavne uloge, lepšu polovinu mlađeg para u seriji - druga "polovina" je Dragan Mićanović, prvi komšija koga ću upoznati kada se uselim u zgradu. Stariji par igraju Radmila Živković i Josif Tatić. Moderna sam devojka, violončelistkinja, u ljubavnom trouglu koji bi trebalo da se razreši do kraja serije. Biću trudna do polovine serije, pa ću se poroditi, a sve vreme, pošto sam neudata, predmet sam razglabanja po zgradi. Moja ljubavna priča zasniva se na dvojbi da li da budem sa ocem deteta ili čovekom u koga ću se zaljubiti (Mićanovićem) - kaže Franićeva.

Ana smatra da se ovaj projekat veoma razlikuje od svega što se prikazuje na našim televizijama, jer nije pošto-poto urnebesna komedija, već je porodična priča koja govori o nama, ali iz neke drugačije perspektive.

U pauzi zatičemo Josifa Tatića koji igra Tihomira Živkovića, policajca u penziji koji je u komšijskim odnosima ove zgrade u svakoj čorbi mirođija.
- Nije grub, već je tip koji hoće svakom da pomogne, da pomiri zaraćene strane. Ovo je vrlo realistična dramska humoristička životna priča, kao laki film. Uloga mi odlično leži i lako se igra - kaže Tatić.

Miroslav Lekić do sada je učestvovao u režiji samo nekoliko serija, dok je za filmove maher, te je i ovaj projekat "preveo" na filmski. Naime, svaka od epizoda trajaće 55 minuta, kao TV film, a sve se snima jednom kamerom.

- Ovo je priča o stanarima jedne zgrade, koja ima šest stanova sa različitim likovima. Reč je o dobrim ljudima, sa svojim malim, sitnim problemima, ljudima koji su dobre komšije i prijatelji. Ova zgrada ima svoj unutrašnji život, svi se dobro poznaju, a neki su i u porodičnim vezama, te ćete se osećati kao da pratite život jedne velike porodice. Radimo prvih trinaest epizoda, a postoje naznake da bismo mogli da uradimo i nastavak od isto toliko epizoda – kaže nam Lekić, koji takođe smatra da je serija drugačija od onih koje možemo videti na TV.

- Liči na serije koje su se radile pre dvadeset godina na televiziji, ambiciozno je zamišljena, a i sama priča je bajkovita. Hteo sam da joj dam vizuelni izgled male urbane bajke. Ovo je serija o ljudima koje bismo voleli da viđamo u svom komšiluku. Kod nas se ne dešava ništa krupno, već pratimo ljude sa običnim problemima koje rešavaju u međusobnoj komunikaciji - dodaje reditelj. Uvodi nas i u glavnu glumačku podelu – ima osam velikih uloga, koje su ravnopravne, a tumače ih Josif Tatić, Radmila Živković, Svetlana Bojković, Dragan Mićanović, Ana Franić, Nenad Jezdić i Aleksandra Jovanović.

Pored njih, u seriji učestvuje još dvadesetak poznatih glumaca.

Dragana Mićanovića, koji igra profesora, a do sada nije igrao ni u jednoj seriji do sada, pitamo zašto je prihvatio baš ovu ulogu.
- Privukao me je tekst koji je veoma dobar i drugačiji od svih, a i to što ga radi reditelj koga jako cenim. Uz to, odgovaraju mi i kolege sa kojima sarađujem, kao i filmski način na koji se snima. Igram Nedeljka, profesora koji se zaljubljuje u novu stanarku koja dolazi u zgradu. Naša ljubavna priča vrlo je značajna za celu seriju - ističe Mićanović.

Koketnu studentkinju tumači Ana Sakić, koja je sat pre snimanja kadra doputovala iz SAD. Ipak, bez ikakvih tragova umora, veselo nam priča:
- Igram devojku koja je zaljubljena u profesora i koja ga proganja. Ona je lujka, koja duva i čudno se ponaša, progoni profesora po liftovima, skida se pred njim i hoće da ga osvoji na svaki način.

Za razliku od svog kolege, Sakićeva se u serijama snalazi kao riba u vodi, nedavno je igrala Merlinku u seriji "Agencija za SIS", a od jeseni ćemo je videti i u serijalu "Selo gori a baba se češlja".

Početak emitovanja "Ulice lipa" možemo očekivati u januaru, u nedeljnom terminu RTS.

ginger toxiqo 2 gafotas

...a sada i zvanično....

IVAN KARL UREDNIK FILMSKOG I SERIJSKOG PROGRAMA RTS-A

Za odgovornog urednika redakcije filmskog i serijskog programa Radio Televizije Srbije imenovan je Ivan Karl.

Karl je veliki poznavalac filmske umetnosti. Pisao je filmsku i TV kritiku i reportaže za brojne časopise. Bio je urednik i voditelj specijalizovanih emisija o filmu i urednik filmskog programa. Radio je na Trećem kanalu i TV Politika, bio koordinator međunarodne saradnje u Filmskom centru Srbije, a potom i glavni i odgovorni urednik kablovske televizije Film Plus. Bio je selektor ili član žirija brojnih filmskih festivala u zemlji i inostranstvu.

Novi urednik Ivan Karl kaže da će raditi na tome da filmski i serijski program RTS-a zadrži ili dodatno unapredi lidersku poziciju koju uživa kod domaćeg TV auditorijuma.

Ghoul

iz pouzdanih izvora saznajem da je jedan od prvih poteza novog urednika: ukidanje horor termina petkom!  :x  :x  :x

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"iz pouzdanih izvora saznajem da je jedan od prvih poteza novog urednika: ukidanje horor termina petkom!  :x  :x  :x

Nas'o na sta da udari...........dobro da su ga ovako pompezno najavili(cak i na Dnevniku 2 malopre !).Mislim da bi njegovo delovanje trebalo biti javno,barem na nekom od foruma(RTS !!!),jer on trosi i zaradjuje pare koje mu i ja placam,i vecina ovde !

VlaD

Ništa, konjska glava u krevet.... :?
Dark Side - that s where the energy is, the passion. People are afraid of it because it contains stuff they are busy denying...

Meho Krljic

Vido i ja na dnevniku sinoć. Ne znam čoveka, ali is footagea bih rekao da je teški control freak....

mac

Quote from: "Ghoul"iz pouzdanih izvora saznajem da je jedan od prvih poteza novog urednika: ukidanje horor termina petkom!  :x  :x  :x

Ako horor bude bio zamenjen naučnom fantastikom evo ja se ne bih bunio. 8)

crippled_avenger

Karlitov dolazak je informacija koja je već sedmicama aktuelna. Ja je nisam širio iz prostog razloga što sam odbijao da poverujem u nju.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Shozo Hirono

SO WHO THE FUCK IS CARLITO ????

ginger toxiqo 2 gafotas

Serija u kineskoj produkciji prema kultnom filmu
Valter ponovo brani Sarajevo

Uloga Valtera od Bate Živojinovića
preuzeće Nikola Kojo, a 30 epizoda serije
režiraće Raša Andrić

Serija ,,Valter brani Sarajevo", nastavak kultnog filma iz 1972. počeće da se snima do kraja godine u režiji Raše Andrića. Valtera igra Nikola Kojo, lažnog Valtera Dragan Bjelogrlić, a supervizor je, naravno, Bata Živojinović, koji je pre 35 godina igrao Valtera i svojom glumom osvojio Kineze. Upravo u njihovoj produkciji i za njihovo tržište radi se serija od 30 epizoda.
Kineska producentska kuća ,,Šangaj partner film studio" obratila se Živojinoviću sa molbom da, kao glumac i supervizor, učestvuje u oživljavanju legendarnog lika.
Bata je najpopularniji glumac u Kini, a ,,Valter brani Sarajevo" jeste ubedljivo najgledaniji film u najmnogoljudnijoj državi na svetu. Do sada je film gledalo 12 miliona ljudi i tradicionalno se prikazuje svake nove godine u ponoć.
- U Kini je napravljena anketa u vezi s tim treba li da se snimi serija ,,Valter brani Sarajevo" i niko od anketiranih nije rekao ,,ne" - kaže Bata Živojinović, koji se u novoj verziji pojavljuje kao narator koji svom unuku priča kako je sve to, u stvari, bilo.
- Od postojećeg filma može se napraviti maksimalno četiri epizode, pa tim kineskih scenarista sa Gordanom Mihićem i Predragom Perišićem piše još 26 nastavaka. Kinezi su me molili da nađem lokacije na kojima će se raditi. Mile Jeremić, scenograf, to je već rešio i što se mene tiče snimanje može da počne za tri dana. Sve masovne scene, kao i kadrovi s eksplozijom voza biće preuzeti iz filma - objašnjava Bata.
On kaže da će u filmu Valtera igrati Nikola Kojo, lažnog Valtera Dragan Bjelogrlić, pratioce čuvenog borca protiv fašizma igraju: Milorad Mandić Manda i Marko Jeremić.
- Od glumaca iz filma ostaje samo Rade Marković, koji opet igra časovničara. On se uopšte ne menja! Izgleda isto kao pre 35 godina - kaže Bata.
Slavnog glumca su Kinezi angažovali i za još jednu seriju koja će se raditi u kinesko-srpskoj koprodukciji.
- Reč je o komediji koju će snimati jedna naša televizija (još ne znamo koja) i jedna kineska. Biće i naših i njihovih glumaca i snimaće se i u Srbiji i u Kini.
Bata ima puno posla. Početkom septembra nastavlja da snima novih 50 epizoda serije ,,Seljaci", a o razlozima tolike popularnosti ove serije kaže:
- To je ono što nedostaje. Svi se za pomoć obraćamo seljacima. Šta bismo mi bez njih!? Osim toga što nas hrane i poje, evo sad nas i zasmejavaju. ,,Seljaci" su popularni u celoj bivšoj Jugoslaviji, u celom svetu... Ta serija ide preko 11 ,,Pinkovih" kanala - priča Bata, a na pitanje odakle mu snaga da u tim godina i dalje toliko radi, odgovara:
- Nije meni naporno da radim! Naporno mi je kada ne radim jer mi je dosadno. Eto, toliko radim da nemam vremena ni da se oženim (smeh). Planirao sam da pravim crkveno venčanje i svadbu, ali od silnog posla ne stižem. Oženiću se ja sa mojom Lulom i u crkvi, ima vremena, život je pred nama - vedro i optimistički govori legenda eksjugoslovenskog filma.

Batina rakija od vina

Bata kaže da se odlično oseća i da se potpuno oporavio od operacije srca.
- Meni je rad rehabilitacija. Mnogo mi je bolje nego pre operacije, imam više snage i ništa mi nije teško. Svratim i u kafanu ,,Bevanda", ali ne pijem više. A ni manje. (smeh). Žao mi je samo što zbog operacije nisam stigao da se ove godine bavim mojim vinogradom u Koraćici. Eto, ove jeseni neću peći svoju čuvenu rakiju od vina. Jeste, od vina! U kazan se lepo sipa staro vino i peče se. Od 100 litara vina, dobije se 20 litara odlične rakije. Ali, dobro, peći ću je dogodine - kaže Bata.

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: "Shozo Hirono"SO WHO THE FUCK IS CARLITO ????

Ivan Karl je bio je selektor Festivala studentskog filma, Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji i Festivala filmova 'Eurimaža' u Beogradu.

U svojstvu člana žirija kritike 'Fipresci' učestvovao je na međunarodnim Festivalima u Vizbadenu, Ankari, Ljubljani, Hihonu, Trstu i Motovunu.

Bio je kordinator međunarodne saradnje u Filmskom Centru Srbije, a potom i glavni i odgovorni urednik kablovske televizije 'Film plus'.

Pisao je filmsku i TV kritiku i reportaže za brojne časopise. Kao autor i voditelj specijalizovanih emisija o filmu i urednik filmskog programa radio je na Trećem kanalu i TV Politika. Rođen je u Beogradu i diplomirao je filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.

[/URL][/img]

ginger toxiqo 2 gafotas

Katarina Marković, glumica
NETAKTIČNA LJUBAVNICA

Popularna Roza iz "Agencije za SiS" otkriva kakvi je muškarci privlače, zbog čega se nikada ne zaljubljuje na prvi pogled i zašto je baš uvek ona ta koja bira

Mlada glumica Katarina Marković osvojila je srca svih Leskovčana, ali i mnogih drugih, šarmantnim i duhovitim likom sekretarice Roze u humorističkoj seriji "Agencija za SiS". Iako su joj svi u familiji ekonomisti, ona je oduvek htela da se bavi glumom. Akademiju je upisala iz drugog pokušaja, i na žalost njenog oca, batalila Pravni fakultet. Najpre se oprobala u  nekoliko uloga u pozorištu, koje nisu prošle nezapaženo, ali je široj javnosti postala poznata zahvaljujući Rozi. Ova Kruševljanka kaže da je ona, iako je mnogi poistovećuju s luckastom sekretaricom, potpuno drugačija - niti obožava policajce i burek, niti voli roze boju. Priznaje da imaju samo dve zajedničke osobine - temperament i "brz jezik".

U toku je snimanje nove serije "Kafanica kod SiS". Šta je novo i drugačije što će gledaoci moći da vide?

- Epizode će trajati duže, estetika je promenjena, uvedena je kafanica i cela serija će biti životnija. Veći je akcenat stavljen na odnose među likovima, koji su sada produbljeni, a dešavanja imaju kontinuitet. Zato i nije više sve u formi skeča i videćete da je mnogo ozbiljnije.

Kako uspevate da tokom snimanja ne prasnete u smeh?

- Dešava nam se to u situacijama kada sami sebe iznenadimo ubacujući neke stvari koje nisu napisane u tekstu, i to naročito Đoša i ja. Često mu nadenem neki nadimak poput "Bubice", "Mrvice" ili ga udarim po glavi nenajavljeno.

Da li ćemo te uskoro gledati u nekim novim ulogama?

- Ove godine sam uradila dva filma. Jedan je "Promeni me", koji je već krenuo po festivalima i režirao ga je Milan Karadžić, a drugi je "Čitulja za Eskobara", koji je režirao Milorad Milinković.

Naša publika je sklona da glumce identifikuje sa ulogama, pa tako za tebe misle da voliš burek, policajce i da si iz Leskovca. Koliko si slična, a koliko se razlikuješ od Roze?

- Slične smo utoliko što je ja igram. Jedina prava sličnost između mene i nje je brzina, pošto sam i ja temperamentna. Detinjasta nisam, niti postavljam stvari tako kao ona, ne izgledam i ne oblačim se kao ona.

Ne voliš roze boju?

- Ne, to je na njoj tako iritirajuće! Ja uglavnom nosim tamnije boje.

A da li puno pričaš?

- Ne puno, ali pričam brzo. Ako mi odgovara tema, znam da budem oštra i kažem ono što mislim.

Da li ti je bilo teško da savladaš leskovački akcenat?

- Nisam vežbala i nije mi trebalo mnogo vremena da ga savladam jer su mi dijalekti prilično dobro išli i na Akademiji. Ja sam Kruševljanka, a ljudima iz provincije je lakše da usvajaju druge dijalekte jer pre svega moraju da usvoje književni govor.

Da li ti je Đoša u tome pomagao?

- Jeste, ali ne preterano. Pitam ga za neku reč pošto mi se ponekad potkrade neka šumadijska koja se ne izgovara u Vlasotincu, pa mi onda on objasni kako se kaže "kod nas", a kako "kod njih".

Jednom si svoje ljubavne veze nazvala "agonije". Zbog čega?

- Mama mi je baš zamerila zbog toga! Nisu sve moje veze bile agonije, nego sam ja prosto u tom momentu izlazila iz jedne veze i to sam rekla pod tim utiskom. Imala sam ja i lepa zaljubljivanja.

Da nisi i sada u nekoj "agoniji" ili vezi?

- Slobodna sam.

Kakvi te muškarci privlače?

- Auu... ne znam šta da ti kažem. Mislila sam da imam svoj tip muškarca, a ispostavilo se da to nije tako. Jedino znam da me ne privlače plavi ljudi, al' opet - nikad se ne zna. Uvek sam racionalna i na kraju sam ja ta koja bira partnera.

Izjavila si i da se ne zaljubljuješ na prvi pogled?

- Prilično loše i netaktično igram u tim stvarima, ignorišem onoga ko mi se dopada, ali uvek! Čak me zezaju da sada već mogu da prepoznaju ko mi se dopada - onaj koga najviše ignorišem!

Šta ume da te iznervira?

- Glupost i netalentovanost! To toliko iritira da ne umem da sakrijem. Prema takvim osobama sam gruba, odsečna i odvratna! Pogotovo prema osobama koje se bave ovim poslom a ne zaslužuju ga!

Ko su ti glumački uzori?

- Nemam ih. Ali moram da spomenem moju "mamu" Danicu Maksimović, koja mi je veliki prijatelj i bez koje ne znam šta bih radila. Ona ima sina, a oduvek je htela da dobije i devojčicu, pa je dobila jednu pre godinu dana! Dosta vremena provodim s njom. U nekim situacijama brižnija je od moje majke, koju neizmerno volim. Dok sam bila na moru, stalno me je zvala i brinula da se ne prehladim i da li jedem redovno. To je jedan potpuno fantastičan i redak odnos između dve glumice. Sve je to krenulo otkako mi je u "Mandragoli" igrala majku. Dosta smo slične, obe smo temperamentne i drčne.

Tex Murphy

Čovječe, ova vijest sa Valterom me je inspirisala - moram pod hitno da pogledam sve dostupne komunističke filmove. Kakav crni South Park, Monti Pajton i ostalo, OVO je pravi laugh-a-thon! A Valter je jedan od najblistavijih predstavnika svoje vrste, sa neprevaziđenim Ljubišom Samardžićem koji je najveći komičar dvadesetog vijeka poslije braće Marks (nažalost nesvjesno), uvijek harizmatičnim Batom Živojinovićem, "fenomenalnim" akcionim scenama, antologijskim dijalozima ("Vidite li ovaj grad? To je Valter!"  :x  :x  :x  :x ) i naravno predivnim komunističkim moralom. Can't wait!
Genetski četnik

ginger toxiqo 2 gafotas

Voditeljka ,,Velikog brata" igra u seriji
Marijana kao medicinska sestra

Marijana Mićić, voditeljka producentske kuće ,,Emotion", uskoro će se pojaviti u novoj seriji ,,Ljubav i mržnja" koja će se od kraja septembra prikazivati na ,,Pinku". Marijana za ,,Blic" otkriva šta očekuje od drugog serijala ,,Velikog brata", kako se snalazi na snimanju serije i priznaje da je srećno zaljubljena.

- U seriji ,,Ljubav i mržnja" glumim medicinsku sestru koja je zaljubljena u svog šefa, direktora bolnice. Ali, on već ima ženu, decu i ljubavnicu... Našu ljubav najbolje opisuje moja replika iz serije: ,,Nisam mu ni prva, ni druga, već treća". Moj lik je, prema tekstu, pomalo zao, ali ja ću se glumom potruditi da ne ispadnem tolika zloća. Jer, ja sam zaljubljena i šta god da uradim, radim iz ljubavi - objašnjava Marijana.
Priča serije koja je nalik čuvenoj ,,Dinastiji" vrti se oko porodice Lazarević koja je prebogata, ali ima svoje probleme koji, ipak, ne mogu da se reše novcem. Glumačku ekipu čine Ivan Bosiljčić, Branko Đurić, Milica Zarić, Katarina Radivojević... a za sada je snimljeno dvadesetak epizoda.
Iako je Marijani ovo prvi put da glumi u seriji, kaže da nema tremu: ,,Na snimanju se super provodim i ne doživljavam to kao posao. Moj partner je Ivan Bosiljčić, s njim sam već radila na jednom projektu, tako da mi uopšte nije teško".
Sredinom septembra saznaćemo koju će ulogu imati Marijana u novom serijalu ,,Velikog brata" koji se najavljuje pod parolom ,,Očekuj neočekivano".
- Ovaj serijal će tehnički i u ostalim stavkama sigurno biti bolji od prvog. Jedini problem je što ljudi koji sada uđu u kuću znaju kako sve to izgleda, kada i šta se snima, šta gledaoci vole ili ne, pa mislim da takmičari neće biti toliko opušteni kao prva ekipa. Možda će isuviše praviti strategije, a možda baš to bude najinteresantije - zaključuje mlada glumica i voditeljka.
Iako se dosta spekuliše o njenom ljubavnom životu, Marijana kaže da je srećno zaljubljena i da njen dečko nema veze s javnim životom.
- Imam dečka, dugo smo u vezi i jako sam zaljubljena. Ipak, on nije poznata ličnost i ne želim da otkrivam ko je - rekla je voditeljka najpopularnijeg šoua u Srbiji.

Tex Murphy

Zašto svaka prokleta fufica sa televizije misli da je narodu jedina briga kako joj se zove momak? Who gives a f...
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Zašto svaka prokleta fufica sa televizije misli da je narodu jedina briga kako joj se zove momak? Who gives a f...

ginger gives a f!  :!:

crippled_avenger

You are gonna love this.

Tokom snimanja svoje B92 seoske serije VRATIĆE SE RODE, Goran Gajić je otišao dve nedelje na more, navodno. I onda je, navodno, Bjela preuzeo da režira neke second unit stvari.

Dakle, konačno se dešava, Bjela je počeo da režira...

crippled_avenger

23.08.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
PRODAO PLAGIJAT RTS-u
Bogdan Stojiljković, vlasnik ,,BS grupe",pretio našem kolegi Aleksandru Saši Ignjatoviću, čiji je scenario za seriju ,,pozajmio" i prodao RTS-u?!

Siguran u svoja ulaganja... Vlasnik ,,BS grupa" poručio da niko ne može da spreči emitovanje, jer je on ,,podmazao" gde treba

Naš kolega Aleksandar Saša Ignjatović, jedan od urednika u Pressu, uskoro će objaviti svoju treću knjigu, pod naslovom ,,Dosije S - misterije, predanja i paranormalne pojave u Srbiji".

Prema istinitim pričama iz ove knjige, za koju je materijal sakupljao još od početka devedesetih, on je napisao i originalni scenario za dokumentarno-igranu seriju, za koju je zainteresovano nekoliko TV kuća sa nacionalnom frekvencijom.

Stojiljković: Ideje se kupuju za jedan evro

Bogdan Stojiljković, vlasnik ,,BS grupe", pokušao je na sve načine da ubedi našeg novinara da ova priča ne bude objavljena, a zatim prokomentarisao:

Serija se bavi globalnim problemima i problemima Srbije, a Aleksandar Ignjatović je autor samo jedne epizode, koja nije ušla u seriju. Neka taj autor sedi gde jeste, ideje postoje svuda na internetu i mogu se kupiti za jedan evro. Nisam mu pretio, zašto bih ja njemu pretio - rekao je Stojiljković, da bi na naše pitanje da li je istina da je nudio nekoliko stotina evra odštete Ignjatoviću pobesneo i spustio slušalicu.

Tokom čitavog dana Stojiljković je pokušavao na sve načine da spreči objavljivanje teksta, pokušavajući da stupi u kontakt sa direktorom ili glavnim i odgovornim urednikom Pressa.

Međutim, pre nekoliko nedelja, ovu seriju RTS-u je ponudio bivši Ignjatovićev saradnik Bogdan Boca Stojiljković, vlasnik producentske kuće ,,BS grup". Kako Press saznaje, Stojiljković je već snimio prve epizode i naplatio prvu ratu dogovorenog honorara, a na pokušaje Ignjatovića da zaštiti svoje autorsko delo odgovorio je ucenama i pretnjama!

- Serija ,,Dosije S" je moja ideja koja datira još od sredine devedesetih - kaže za Press Ignjatović, i nastavlja: - Materijal sam sakupljao putujući Srbijom i najveći deo priča predstavlja moje lično iskustvo. Sredinom 1999. uz pomoć tehničke ekipe ,,BS grup" snimio sam i promo-epizodu o ukletom putu u Stepojevcu.

U međuvremenu otvorile su se nove poslovne mogućnosti pa je serija ostala ,,na čekanju", a ni ja nisam bio zadovoljan kako je promo-epizoda izmontirana. Još pre dve, tri godine saznao sam da Stojiljković moju seriju, odnosno scenario i promo-epizodu, nudi raznim TV stanicama. Kada sam ga pozvao da pitam o čemu je reč, odgovorio je da to nije tačno i da je samo pokazivao scenario nekim prijateljima sa televizije.

Scenario za seriju ,,Dosije S" Ignjatović je još 1999. ponudio RTS-u, ali tada za njegovu realizaciju, navodno, nije bilo sredstava.

Ne pristaje na ucene... Aleksandar Ignjatović, autor scenarija za seriju ,,Dosije S"

- Na sastanku sa Božidarom Nikolićem, tadašnjim urednikom dokumentarnog programa RTS, koji je održan 28. jula 1999, predao sam scenario sa sadržajem šest epizoda, kao i promo-epizodu, što je zavedeno u arhivi nacionalne TV kuće. Bilo je to vreme neposredno posle NATO bombardovanja i uoči demokratskih promena u Srbiji, pa tada očigledno nije postojalo dovoljno entuzijazma da se uđe u jedan takav projekat.

Sada se situacija promenila, pa je Stojiljković verovatno prepoznao priliku da RTS-u proda plagijat mog scenarija, a pokazao im je promo-epizodu čiji sam ja autor.

Pre nekoliko nedelja, ,,BS grup" je sa RTS-om potpisao ugovor za snimanje serije, a kako Press saznaje, već su snimljeni i delovi nekih epizoda.

- Kada sam došao do pouzdane informacije da je Stojiljković zvanično ponudio seriju RTS-u pod svojim imenom, i počeo da snima, pozvao sam ga na sastanak koji se završio ucenama i pretnjama - kaže Ignjatović, i dodaje:

- Ponudio mi je ,,odštetu" od nekoliko stotina evra, a kada sam odbio počeo je da mi preti, rečima ,,ne možeš mi ništa, nemaš pojma ko stoji iza mene", ,,bolje ti je da odustaneš ako imaš nameru da bilo šta još radiš u ovom gradu", a na kraju spominjući i neke ,,jake igrače" koji će me, navodno, smiriti.

E, to bih baš voleo da vidim. Takođe, poručio mi je da više niko ne može da spreči emitovanje, jer je on ,,podmazao gde treba". U svakom slučaju, ako serija bude emitovana neću imati drugog izbora nego da zaštitu svojih prava potražim na sudu - završava Ignjatović.

(R. J.)