• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

EVROVIZIJA!!!

Started by ...dijete u vremenu..., 02-03-2007, 21:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jamesdean Hadzibegic

Zajebajem se, ba, nisam ja iz te price o zrtvama i budalizmu.
Selo moje ljepse od Pariza, lijepo iz daleka jos ljepse iz bliza!

ginger toxiqo 2 gafotas

OSNOVAN ORGANIZACIONI ODBOR EUROSONGA 2008

Organizacioni odbor takmičenja za Pesmu Evrovizije 2008 osnovan je na današnjoj sednici.

Članovi odbora su ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, v.d. gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić, član gradskog odbora Skupštine grada Andreja Mladenović i direktor Turističke organizacije Beograda Olivera Lazović.

Članovi odbora su i savetnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Ljiljana Trgovčević, generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, glavni i odgovorni urednik Zabavnog programa RTS-a i izvršni producent ESC 2008 Sandra Šuša, direktor finansijskog sektora RTS-a Branka Ružić-Hinic i direktor marketinga u RTS-u Nebojša Nedeljković.

Ministar Dinkić je jednoglasno izabran za predsednika odbora, a za generalnog sekretara Ljiljana Trgovčević.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Jamesdean Hadzibegic

A gdje je Veljo? :?
Nemere to proc bez Velja :wink:

Ghoul

Quote from: "Jamesdean Hadzibegic"A gdje je Veljo? :?
Nemere to proc bez Velja :wink:

on je MASKOTA!  :lol:
https://ljudska_splacina.com/

Jamesdean Hadzibegic

:? E vala ste shooopci! Od toliko lijepih djevojaka, vi bolan nasli Velja za maskotu????
:lol:  :lol:  :lol:  :lol: Zezam se, jarane. Vala` je seljo.

Ghoul

Quote from: "Jamesdean Hadzibegic":? E vala ste shooopci! ...Vala` je seljo.

sviđa mi se što urbani duh neumoljivo prosijava iz tvojih postova!

Jamesdean Hadzibegic

Zajebaji, zajebaji - moze ti se  :!:  :!:  :!:  :)  :)  :)  :)  :D :lol:

Htjedoh rec, mozda sam ja malo ostro ragiro na neke od stavova ljudi ovdje, al` dodjoh sa nekih foruma u BiH i Hrvatskoj gdje su ljudi pravo poludjeli. Ja prob`o shoopcima objasnit da su prave vrijednosti amer`cki dolar i vel`ke sise, i da je Arabija daleko preko svijeta, al neima se tu kome pricati. Jednima se prividjaju nevjernici na sve strane i da mogu, klanjali bi 15 puta nadan, a onim drugima puna usta Zzidova.
Vidim, ovdje je fora ispravljanje historijskih nepravdi i nerviranje oko proslosti. Jes, pa ja bi onda trebo plakat povazdan zbog neceg sto je  cukundjedov djed uradio glupo. A mene zaato zabole.
Ja zivim danas, i znam, da mene, kad neimam novaca dobre koke gledaju k`o shoopka i golju. Kontas? I odavno je meni sve jasno, jarane. Necu da budem shoopak i goljo. I donji u kapitalizmu.

Ghoul

Quote from: "Jamesdean Hadzibegic"Ja zivim danas, i znam, da mene, kad neimam novaca dobre koke gledaju k`o shoopka i golju. Kontas? I odavno je meni sve jasno, jarane. Necu da budem shoopak i goljo.

spoken like a true hillbilly!
(tj. kazo si to baš ko da si seljo!)

Jamesdean Hadzibegic

Respect.
Zaboravih rec - ovdje na srbijanskim forumima, je sramota pravo, ako nisi elita. Elita se ovdje podrazumijeva. :x
Ali, necu ni pokusavat da mijenjam svoj stav.

Mozda poslije, kad se ufatim kakvoga vrha. Onda cu prodavat finocu i pazit na rijeci. Al` sad nije vrijeme za to. Sad je tranzicija.  :lol:  :lol:  :lol:

ginger toxiqo 2 gafotas

NA 'BEOVIZIJI' 20 PESAMA U TRCI ZA ODLAZAK NA EVROSONG

Selekciona komisija odabrala je 20 pesama, od pristiglih 100 na konkursu, koje će se takmičiti na festivalu 'Beovizija 2008' 19. i 20. februara sledeće godine u beogradskom Sava centru, saopšteno je iz RTS-a.

Pobednik 'Beovizije' predstavljaće Srbiju na 'Pesmi Evrovizije' u Beogradskoj areni 24. maja sledeće godine.

Kako je saopšteno, Selekciona komisija je utvrdila da su učesnici 'Beovizije' po azbučnom redu - duo Alekse Jelića i Ane Štajdohar sa pesmom 'Beli jablan' i Andrej Ilić bend sa pesmom 'Tijana'.

Zatim tu su prošlogodišnje prateće pevačice evrovizijske pobednice Marije Šerifović 'Bjuti kvins' sa pesmom 'Dobra vila', koju je komponovao Vladimir Graić jedan od autora Šerifovićkine pobedničke 'Molitve'.

Pop pevačica Goca Tržan izvešće 'U život kockam se', koju su komponovali članovi grupe 'Zana'.

Prošlogodišnje učesnice 'Beovizije' ženska pop grupa 'Beti bup' izvešće 'Kvar', Dejan Vozlić pesmu 'Ako me čuješ', a duo 'Denis i Obule' pesmu 'Bezimena'.

Vojvođanski rege sastav 'Dram en zez' izvešće pesmu 'Dunav', dok će 'Čudesne svetove' otpevati grupa 'Zoe Kida u Zemlji Gruva'.

Pop pevačica Ivana Ćosić dolazi sa pesmom 'Kao da hodam', a ranija beovizijska učesnica Jelena Tomašević sa 'Orom', koju je komponovao Željko Joksimović.

Pobednica ovogodišnjeg Budvanskog festivala Lejla Hot izvešće svoju kompoziciju 'Da si tu', Marko Vulinović 'Sada ili nikada', a grupa 'Mogul' pesmu 'Možda baš'.

Redovni učesnici 'Beovizije' grupa 'Negativ' nastupaju sa pesmom 'S tobom bih ostala', a Nenad Ćeranić će opevati 'Slepu ulicu'.Etno džez sastav 'Ognjen i prijatelji' pevaće 'Čućemo, čućete', Sloba Bajić dolazi sa 'Prečicom do dna', a pobednica prvog i jedinog domaćeg televizijskog takmičenja talenata 'Idol' Cveta Majtanović udružila se sa 'Studijom Alektik' za pesmu 'Iznad nas'.

Pevačica Tamara Nikezić izvešće 'Nisi prvi' koju je komponovala Leontina Vukomanović.

U rezervi su pesme 'Samo hir' Miloša Žikića i 'Ipak volim te' Irene Perišić.

U radu Selekcione komisije učestvovali su muzički urednici u RTS-u Ana Milićević, Anja Rogljić, Zoran Dašić, Nikoleta Dojčinović, Jelena Vlahović, Biljana Krstić i Miki Stanojević.

ginger toxiqo 2 gafotas

ELVIR LAKOVIĆ LAKA NA EVROSONGU

Bosnu i Hercegovinu će na ovogodišnjem Evrosongu, koji se održava u Beogradu, predstavljati ekstravagantni rok muzičar iz Goražda Elvir Laković Laki. Žiri sastavljen od muzičkih producenata i novinara izabrao je bosanskog muzičara, koji je pre nekoliko godina skrenuo pažnju na sebe pesmama sa vrlo neobičnim tekstovima, među kojima je jedan od hitova bio "Ti si se upiškila".
Evrovizijska pesma ovog izvođača, navodno, počinje laganim ritmom, a onda se nastavlja u žestokom tempu. U prvoj izjavi koju je dao za medije Laković je rekao da pesme nisu samo ljubav i suze, te da ide u Beograd, pa kom opanci, a kom obojci!

DušMan

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Prošlogodišnje učesnice 'Beovizije' ženska pop grupa 'Beti bup' izvešće 'Kvar'
hahaha...
One za svaku Beoviziju izdaju pesmu. Tim tempom ce za 10-15 godina imati album, a do tad ce im valjda roditelji osiromashiti pa im nece vise placati ucestvovanje na ovakvim manifestacijama.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zakk

ja bi tako voleo da vidim Pero Deformero na Eurosongu  :(
mada, ni ovi nisu nezabavni :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Jake Chambers

Quote from: "DušMan"
Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Prošlogodišnje učesnice 'Beovizije' ženska pop grupa 'Beti bup' izvešće 'Kvar'
hahaha...
One za svaku Beoviziju izdaju pesmu. Tim tempom ce za 10-15 godina imati album, a do tad ce im valjda roditelji osiromashiti pa im nece vise placati ucestvovanje na ovakvim manifestacijama.

Ili ću ja da ih ubijem pre toga  :twisted:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

DušMan

Priznaj da si samo ljubomoran (kao i ja) i da zavidno zelis da budes na njihovom mestu.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Jake Chambers

Brate, ne znam da li sam ovde napisao detaljan prikaz ovogodišnje Beovizije... ali ja sam sedeo u šestom redu i samo sam blenuo otvorenih usta u njih, ne verujući, i na kraju sam samo ovog do sebe pitao "Šta ovo bi?"... znači užas, jeza, smrt.

ginger toxiqo 2 gafotas

...moguci predstavnik/ca Hrvatske na takmicenju u Beogradu kanda se krije medju ovima...

1. KAŽI MI
Glazba i tekst: Fedor Boić
Izvođač: VLATKA GRAKALIĆ

2. IDI LEĐA MI OKRENI
Glazba i aranžman: Marino Mahić
Tekst: Darus Despot
Izvođač: MARTINA

3. GDJE JE SRCE TU JE DOM
Glazba: Antonija Šola i Silvio Pasarić
Tekst: Antonija Šola
Izvođač: ANTONIJA ŠOLA

4. ROMANCA
Glazba i tekst: Miran Hadži Veljković
Izvođač: KRALJEVI ULICE & 75 CENTS

5. DOTAKNI ZVIJEZDE
Glazba: Zoran Jeager i Srđan Sekulović
Tekst: Srđan Sekulović
Izvođač: DANIJELA PINTARIĆ

6. LAKO ZALJUBLJIVA
Glazba: Branimir Mihaljević
Tekst: Fayo
Izvođač: MAJA ŠUPUT

7. TVOJE OKO ZA MORE DUBOKO
Glazba i tekst: Ivo Mikulčin
Izvođač: BONACA & NERA

8. KAKAV TUŽAN KRAJ
Glazba: Stjepan Marković
Tekst: Ivana Radovniković
Aranžman: Ante Gelo
Izvođač: IVANA RADOVNIKOVIĆ

9. ZA TOBOM LUDA
Glazba: Joško Banov
Tekst: Nenad Ninčević
Izvođač: ZORICA KONDŽA

10. ANĐEO
Glazba i tekst: Emilija Kokić
Izvođač: EMILIJA KOKIĆ

11. JA SAN UMRA ZA LJUBAV
Glazba i tekst: Miro Buljan i Nenad Ninčević
Izvođač: ĐANI STIPANIČEV

12. SANJAM
Glazba: Andrej Baša
Izvođač: IVO GAMULIN GIANNI

13. ISKOČI SA MNOM IZ JUREĆEG VLAKA
Glazba: Marko Tomasović
Tekst: Mario Vukelić
Izvođač: IBRICA JUSIĆ - za keru mu ne znam, ali ovaj je ocito jos zivuci!!!

14. NE RAZUMIJEMO SE
Glazba: Vedran Šilipetar
Tekst: Vedran Šilipetar
Izvođač: MOR ROLL

REZERVE

1. SPOZNAJA
Glazba: Mateo Martinović
Tekst: Luka Bulić
Izvođač: LUKA BULIĆ

2. PRIJATELJSTVO
Glazba: Duško Rapotec
Tekst: Robert Pilepić
Izvođač: LEONORA SURIAN

3. BURE I PLIME
Glazba i tekst: Robert Jaman
Izvođači: Vlatka Kopić Tena i Robert Jaman

4. MOJA PRESUDA
Glazba i tekst: Matko Šimac
Izvođač: LITE MOTIVE

DORA 2008. - POPIS PJESAMA S POZIVNOG NATJEČAJA

1. PLAVA VJEŠTICA
Glazba i tekst: Miro Buljan i Nenad Ninčević
Izvođač: GIULIANO

2. ZVALA SAM GA ANĐELE
Glazba i tekst: Nenad Ninčević i Miro Buljan
Izvođač: MAJA BLAGDAN  

3. MIR
Glazba i tekst: Ante Pecotić
Izvođač: IVANA BANFIĆ

4. LEŽIM NA SUNCU
Glazba i tekst: Hari Rončević
Izvođač: HARI RONČEVIĆ

5. AMOR
Glazba: Tamara Obrovac
Tekst: Anja Gasparini
Izvođač: TAMARA OBROVAC  

6. MIRNO SPAVA KOSA PLAVA
Glazba: Rajko Dujmić
Tekst: Nenad Ninčević
Izvođač: ALEN ISLAMOVIĆ

7. OTVORI MI OČI
Glazba:Denis Dumančić
Izvođač: PERO GALIĆ  

8. VILA
Glazba: Miroslav Škoro i Željko Barba
Tekst: Miroslav Škoro
Izvođač: PRVA LIGA I DRUGE  

9. ZAŽMIRIM I PUTUJEM
Glazba i tekst: Husein Hasanefendić Hus
Aranžman: Dus
Izvođač: DIANA LOVRIN

10. MILINA
Glazba i tekst: Željko Banić
Aranžman: Željko Banić, Dino Dvornik i Srđan Sekulović
Izvođač: DINO I BANE

ginger toxiqo 2 gafotas

'BEOVIZIJU 2008.' PRATIĆE CELA EVROPA PUTEM INTERNETA

Evropa je pokazala veliko interesovanje za festival 'Beovizija 2008.' čiji će pobednik predstavljati našu zemlju na takmičenju 'Pesma Evrovizije 2008.' koja će biti održana ove godine u Beogradu, izjavila je glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a Sandra Šuša.

Prvi put gledaoci iz celog sveta moći će putem Interneta da prate naš nacionalni festival na kome će se nadmetati 20 kompozicija, rekla je Šuša na konferenciji za novinare, dodavši da očekuje da će glednost 'Beovizije' biti rekordna.

Novina je i veća popularizacija ovog festivala, rekla je urednica 'Beovizije' i 'Pesma Evrovizije 2008.' Ana Rogljić i objasnila da će gledaocima biti omogućeno da se unapred upoznaju s interpretatorima ovogodišnjeg festivala kroz dva specijalna izdanja emisije 'Evropsko lice' koje će na programu biti 28. januara i 4. februara.

Publika će moći prethodno da čuje svih 20 kompozicija u okviru 10 specijalizovanih emisija pod nazivom 'U susret Beoviziji', koje će se emitovati od 9. do 18. februara na Prvom programu RTS-a.

RTS će svakog radnog dana prikazivati po dve kompozicije u tri termina, a pesme se mogu pronaći i na sajtu, rekla je Rogljićeva.

Direktor produkcijske kuće 'Megaton', koja učestvuje u realizaciji festivala, Predrag Milutinović najavio je da će grafička produkcija 'Beovizije 2008.' biti originalna i specifična sa dosta vizuelizacije, kompleksnija po sadržaju nego prethodnih godina i prikazivaće prizore iz Beograda i Srbije, a sve u skladu s predstojećom 'Evrovizijom 2008'

Polufinalno veče 'Beovizije', na kome će od 20 kompozicija biti izabrano 10 finalista, biće održano 19. februara, a finale festivala već narednog dana, objašnila je PR menadžer 'Beovizije' Duška Vučinić.

Rogljićeva, koja je bila i član selekcione komisije, rekla je da je bilo teško izabrati 20 kvalitetnih pesama izmedju 100 prijavljenih i da se među njima nalazi mnogo mladih autora, ali i već afirmisanih.

Pobednik će biti izabran na osnovu glasova žirija i glasova TV gledalaca, a na festivalu će biti dodeljene i godišnje nagrade najimanentnijim muzičkim stvaraocima.

Prve takmičarske večeri nastupiće i gosti iz inostranstva, kao i zvezde domaće muzičke scene, najavila je Vučinićeva.

Voditelji festivala 'Beovizija 2008.' biće pobednici emisije 'Evropsko lice', koje biraju gledaoci, što je još jedan vid popularizacije ovog festivala, rekla je Šuša.

Obe festivalske večeri RTS će prenositi na svom Prvom programu, kao i putem satelita.

EKSTREMISTA

Eh,Sanja...
Mada očekivao sam više, ali ipak je to glupi Maxim i ipak je ona isuviše fina devojka.
http://www.maximmag.co.yu/maximdevojke/devojkesnaslovne/184/ana_i_sanja.html
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

taurus-jor

More, najavljeni Lordi na Castle festu. :lol:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

ginger toxiqo 2 gafotas

ODUSTALA OD EVROSONGA

Pevačica Goca Tržan neće nastupiti na festivalu ,,Beovizija", umesto nje numeru ,,U život kockam se" otpevaće grupa ,,Zana"

Pop pevačica Goca Tržan ipak neće učestvovati na ovogodišnjem festivalu ,,Beovizija" koji će biti održan 19. i 20. februara u dvorani beogradskog Centra ,,Sava". Kako saznaje Press, poznata pevačica je u poslednjem trenutku otkazala učešće organizatorima pod obrazloženjem da je njen nastup neizvodljiv zbog privatnih obaveza.

U izjavi za Press, Goca Tržan je potvrdila da se ove godine neće boriti za pobedu na ,,Beoviziji", iako je važila za jednog od glavnih favorita:

- Ne želim da nastupam. Nije mi se dalo da otpevam tu pesmu i odustala sam. Nisam trenutno raspoložena da učestvujem na bilo kom festivalu, i to je to. Navikla sam da dam sve od sebe, a u ovom trenutku to ne bi bilo moguće - rekla je Goca za Press.

Prema rečima sagovornika Pressa, pesma ,,U život kockam se" s kojom je Goca prošla strogi kasting (za ,,Beoviziju" konkurisalo više stotina pesama, prim. ur.), ipak će biti predstavljena, ali u izvođenju njenih autora Jelene Galonić i Zorana Živanovića iz grupe ,,Zana".

- Sve je bilo dogovoreno i pesma je baš legla Goci, ali je ona u poslednjem trenutku odustala iz zasad nepoznatih razloga - navodi sagovornik Pressa, blizak organizatorima, i dodaje:

- Pre dva dana telefonom je obavestila čelnike predtakmičenja za ,,Pesmu Evrovizije" da joj je jako žao, ali da mora da otkaže učešće. Iako su već krenule spekulacije da je došlo do sukoba između Goce i grupe ,,Zana", ona je objasnila da razlog njenog odustajanja sa takmičenja leži u privatnim obavezama koje nije mogla da odloži. U celoj priči je dobro što će tako dobra pesma ipak biti izvedena na ,,Beoviziji", i to će je izvesti grupA ZANA.

Alexdelarge

Estonci na Evroviziji pevaju na srpskom

Estoniju će na izboru za Pesmu Evrovizije 2008, koji će u maju biti održan u Beogradu, predstavljati pesma na srpskom jeziku "Leto svet" u izvođenju grupe "Kreisiradio".

Pesma, pored reči na srpskom, sadrži i stihove na estonskom i nemačkom, a predstavljaće Estoniju u prvom polufinalu 20. maja.
Prvi stih na srpskom glasi "Ko ja sam?/ Račun molim/ Nestalo mi je plina/ mi je plina", a drugi "Dva dupla/ doboš torta./ Mahuna, to je dosta/ to je dosta".
Refren je "Leto svet,/eto leto svet./Leto svet,/eto leto svet", nakon čega ide sledeći stih "Krompira,/kraška, luka/jastoga/to je dosta."
Tekst pesme nalazi se na internet stranici estonske televizije www.etv.ee.
Predstavnici Estonije prvi put će se ove godine takmičiti na Evroviziji sa pesmom koja nije na estonskom ili engleskom jeziku. Estonija je svog predstavnika na Pesmi Evrovizije 2008. izabrala na takmičenju Eurolaul, koje je odrganizovala Televizija Estonije.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Jake Chambers

Javio mi je za njih drug iz Finske... znao sam da imaju nevezan tekst (odnosno da nemaju tekst uopšte), te sam ih i ignorisao.  :lol:

Ghoul

Quote from: "Alexdelarge"Prvi stih na srpskom glasi "Ko ja sam?/ Račun molim/ Nestalo mi je plina/ mi je plina", a drugi "Dva dupla/ doboš torta./ Mahuna, to je dosta/ to je dosta".
Refren je "Leto svet,/eto leto svet./Leto svet,/eto leto svet", nakon čega ide sledeći stih "Krompira,/kraška, luka/jastoga/to je dosta."

ovo su smisleniji textovi od većine novijih srpskih pesama koje mi, protiv moje volje, prodiru u ušesa tijekom vožnje grackim prevozom!

u svakom slučaju ovo je trijumf vilijembarouzovskog cut-upa!

Ugly MF

Pazite ovog Ukrajinskog genijalca... :!:   :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=lpJ44NV6m-E

Kolko god da se zeza i mlati ,muzika je taaaaako zarazna,cudo jedno...
kao i sa proslogodisnje evrovizije....

Jake Chambers

Ja juče na jutubetu pogledas svich 20 pesama za Beoviziju i kao i svake godine ne mogu da se načudim šta sve ljudi štalju, i šta se sve prima na taj festival. Ogromna većina učesnika festival koristi kao samostalan i za promociju... sebe, ili čega već (Ivana iz Negativa je prošle godine promovisala dete... blago njoj, niko ne rađa kao ona...), umesto da festival tretiraju kao ono što on jeste - četvrt/polufinale za Evroviziju. Shodno tome, pesma a priori mora biti usmerena... pa na publiku generalno, kad smo već kod toga. Jer, neke pesme su toliko dosadne da se pitam kako oni misle s tim bilo šta da postignu, bilo gde, pred bilo kojom publikom, a kamoli na Evroviziji.
Ove godine, nažalost, vidim samo dve pesme koje mogu da se stvarno slušaju ono... ne u pozadini u kafiću ili u kolima dok se vozi, nego uvek i svugde - Beauty Queens sa Zavetom (ista ekipa kao Mariji Šerifović prošle godine) i Jelena Tomašević sa pesmom Željka Joksimovića - Oro. I jedna i druga pesma imaju etno-prizvuk, ova druga malo jači, a prva je više pop-balada sa sićušnim etno-prizvukom. Tekstovi obe pesme mogu da se protumače pomalo politički, ali ne moraju. Kod Beauty Queens se pominje beli golub (koji je kao voljena osoba), bele zastave, da nas rastave, bla bla. Kod ove druge je Vidovdan i klasje i ona je sama, bla bla bla. Mislim da će se borba za predstavnika na ESC odvijati između ove dve pesme i ja bih dao prednost Beauty Queens, jer ih je pet, jer zajedno zvuče odlično, i jer im je pesma manje... "žalopojka" (mada mi nije jasno zašto ljudi uvek baladu u molu nazivaju žalopojkom)... a plus, njih je pet lepih devojaka, Jelena je samo jedna. Mada, ime Beauty Queens mi bode oči, al jebiga.

zakk

Ja se upravo oduševio a potom smorio. Żywiołak je bio u izboru Poljske. Nažalost, poslali su neku cicu... :roll:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"ELVIR LAKOVIĆ LAKA NA EVROSONGU

Bosnu i Hercegovinu će na ovogodišnjem Evrosongu, koji se održava u Beogradu, predstavljati ekstravagantni rok muzičar iz Goražda Elvir Laković Laki. Žiri sastavljen od muzičkih producenata i novinara izabrao je bosanskog muzičara, koji je pre nekoliko godina skrenuo pažnju na sebe pesmama sa vrlo neobičnim tekstovima, među kojima je jedan od hitova bio "Ti si se upiškila".
Evrovizijska pesma ovog izvođača, navodno, počinje laganim ritmom, a onda se nastavlja u žestokom tempu. U prvoj izjavi koju je dao za medije Laković je rekao da pesme nisu samo ljubav i suze, te da ide u Beograd, pa kom opanci, a kom obojci!

Laka je the best. :lol:
Pesma koja predstavlja BiH na evroviziji:
http://www.youtube.com/watch?v=IZmbRYextg4

Ubacio je i dosta komercijalnih tonova u odnosu na ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=x4lmooEriY4&feature=related
ili ovo: http://www.youtube.com/watch?v=x4lmooEriY4&feature=related
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Zbog pominjanja Makedonije, Irska menja evro-pesmu

Dustin the Turkey, predstavnik Irske na ovogodišnjoj Evroviziji, moraće u Beogradu da peva izmenjenu verziju svoje pesme Irelande Douze Pointe - zbog spominjanja imena Makedonije.

"EU radio i televizijski komitet (ERT) uputio je Irskoj zahtev za promenu pesme", navodi se na sajtu Eurosong2008.

Sajt navodi i da ,,nije poznato da li je Grčka intervenisala zbog spora oko makedonskog pitanja".

Pre desetak dana objavljeno je da se grčka nacionalna televizija ERT suočava sa brojnim problemima zbog Pesme Evrovizije – naročito zbog teksta pesme Irelande Douze Pointe.

,,Ćurka koja govori" u spornoj pesmi nabraja mnoge države, među kojima je i Makedonija, a ERT-u ,,smeta to što se pominje ime Makedonija, a ne Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija.

Tvorci pesme kažu da im nije bila namera da uvrede Makedoniju ili Grčku: ,,Geografija nam nije jača strana; pa, mi u pesmi kažemo da Dunav prolazi kroz Francusku".

Problematičan deo pesme glasi:

Eastern Europe we love you
Do you like Irish stew?
Or goulash as it is to you?
Shake your feathers
Listen Bulgaria we love you
Belarus, Georgia, Montenegro,
Moldavia, Albania, Croatia,
Poland, Russia, Ukraine,
Macedonia, Love you Turkey
Hungary, Estonia, Slovakia,
Armenia, Bosnia Herzegovina
And don't forget the Swiss!

kakav debilan text pesme! čak se ni srbija nigde ne pominje!  :(  :roll:

mac

Da su sad džekovi pa da zamene Makedoniju Srbijom, ako već ne može Makedonija, ali mislim da nisu.

Ghoul

možda ubace tu tzv. državu 'kosovo'.

uostalom, srbi su tolerantan narod, siguran sam da ni na nastupu ne bi rastrgli umjetnike, niti išta slično, čak i ako ovi posvete celu pesmu nezavisnom i slobodnom kosovu...

Loengrin

Quote from: "Ghoul"Tvorci pesme kažu da im nije bila namera da uvrede Makedoniju ili Grčku: ,,Geografija nam nije jača strana; pa, mi u pesmi kažemo da Dunav prolazi kroz Francusku".

Problematičan deo pesme glasi:

Eastern Europe we love you
Do you like Irish stew?
Or goulash as it is to you?
Shake your feathers
Listen Bulgaria we love you
Belarus, Georgia, Montenegro,
Moldavia, Albania, Croatia,
Poland, Russia, Ukraine,
Macedonia, Love you Turkey
Hungary, Estonia, Slovakia,
Armenia, Bosnia Herzegovina
And don't forget the Swiss!

kakav debilan text pesme! čak se ni srbija nigde ne pominje!  :(  :roll:
Ma nije važno da pesma bude pevljiva, ok, ni tekst ne mora da bude vrhunski, pa šta ako iz neznanja širimo pogrešne informacije!
To i nije toliko važno. Važno je daa, ovaaj... ček, ček, šta mu ono na kraju zaista biva važno?
:idea: NIŠTA!  :!:

Pozliće mi  :(
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Tex Murphy

Just for the record, Srbija se spominje u pjesmi, samo ne u tom dijelu nego u ranijem. Treba da budemo ponosni, izdvojeni smo od ovih ostalih istočnoevropskih protuva (ni meni geografija nije jača strana, ja sam vazda mislio da smo mi u južnoj Evropi, ali eto).
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

...mislim da je izlišno očekivati smisao od pesme na ovom takmićenju, a posebice od one koju izvodi čovek godinama sakriven iza kostima krpene ćurke...

gizda75

kako da koristim ovo chudo, nov sam na forumu

gizda75

или да се ја не бакћем око овога, дај оглас уместо мене!!! ја бих продао моју аутобиографију, пуна је акције итд. итд... заинтересовани нека се јављају на б р. тел. 0643590191 :P

ginger toxiqo 2 gafotas

Glasa i žiri

KADA u maju naredne godine, zahvaljujući pobedi Dime Bilana u Moskvi bude organizovan ,,Evrosong", mnogo toga biće drugačije u odnosu na prethodne godine. Za početak, gotovo je izvesno da neće biti oboren rekord iz Beograda, kada su na sceni ,,Beogradske arene" nastupili predstavnici iz čak 43 zemlje. Naime, kako smo već pisali, zbog sukoba na relaciji Rusija - Gruzija, a povodom statusa Južne Osetije, neke baltičke zemlje najavile su da, najverovatnije, neće slati svoje predstavnike u rusku prestonicu.
Takođe, pošto je prethodnih godina bilo mnogo kritika na račun glasanja, ubuduće će o pobedniku takmičenja, osim glasova gledalaca, odlučivati i stručni žiri iz svake od zemalja učesnica. Na koji način će žiri glasati i kako će se deliti glasovi publike i žirija, biće odlučeno krajem godine.
- Ništa nije demokratičnije nego kada publika glasa, ali žiri ima šansu da presluša pesme nekoliko puta pre nego što donese konačnu odluku. Verujemo da će ova kombinacija učiniti šou
zanimljivijim - reči su Svantea Stokselijusa, izvršnog supervizora ,,Evrosonga".

KREĆE "AZIJAVIZIJA"
ODGOVOR azijskih zemalja na najdugovečnije evropsko muzičko takmičenje biće ,,Azijavizija". Premda mnogi kude ,,Evrosong", nazivajući ga paradom kiča, čini se da ga na drugim kontinentima smatraju zanimljivim.
Prva azijska ,,Pesma Evrovizije", čiji je glavni moto ujedinjenje muzike koja ,,šalje univerzalnu poruku", biće održana naredne godine. Već je nekoliko zamalja izrazilo želju da bude domaćin ovog muzičkog takmičenja, budući da se procenjuje da bi ga moglo gledati više od 500 miliona ljudi!
Na ,,Azijaviziji" će se nadmetati takmičari iz 15 zemalja, među kojima su Kina, Indija, Vijetnam, Indonezija, Japan, Pakistan, Filipini, Južna Koreja...
Andreas Gerlah, prvi čovek ,,Azijavizije", kaže:
- Ljudi u Aziji vole muziku, ali imaju i jak nacionalni ponos. Organizovaćemo prijateljsko takmičenje između različitih kultura.

zakk

Krećemo opet, večeras prva od tri večeri.
RTS kreće sa prenosom u 21.00.

Tex Murphy

BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING!
Genetski četnik

raindelay

Kakvi  dosadno, jedva cekam.
:D
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

EKSTREMISTA

Džaba se Milo otvorio i za nemačkog kompozitora i za nemačkog kreatora i džaba je mala Crnogorka učila engleski.

Meni je super Konova pesma a pogotovu balerina mada mi je stara koreografija bila bolja.
Uzdamo se i u jevrejski lobi.  ;)
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

Лутајући Бокељ

ginger toxiqo 2 gafotas

Novi način izbora srpskog predstavnika na Evroviziji

Radio-televizija Srbije saopštila je danas da je usvojila novi pravilnik o izboru srpskog predstavnika za narednu "Pesmu Evrovizije", po kome će jedan kompozitor pisati takmičarske pesme koje će izvoditi nekoliko izvođača.

"RTS angažuje jednog kompozitora koji će za različite izvođače napisati nekoliko pesama. Interpretatore koji će izvesti kompozicije bira kompozitor uz saglasnost RTS-a. Pobednička kompozicija biće odabrana sms glasovima gledalaca u okviru direktnog programa koji će realizovati RTS", kaže se u saopštenju.

Prema novom pravilniku kojeg je usvojio Upravni odbor RTS-a, odluka o izboru kompozitora biće saopštena tokom januara.

"Kompozitor, angažovan po pozivu, bira se po sledećim kriterijumima: značajno je autorsko ime u oblasti popularne muzike, svojim umetničkim delovanjem ostvaruje zapažene rezultate, i svojim umetničkim radom garantuje najviše profesionalne standarde", navode iz RTS-a.

U obrazloženju promene pravilnika, iz RTS-a ističu da svaka nacionalna televizija, prema pravilniku Evropske radiodifuzne Unije samostalno odlučuje na koji će način odabrati predstavnika za "Pesmu Evrovizije". RTS podseća da zbog posledica opšte finansijske krize, sve zemlje preispituju način izbora kandidata, a nekoliko je već odustalo od učešća na takmičenju u Oslu 2010. godine.

"Kako bismo našim gledaocima omogućili da i dalje prate rezultate srpskog predstavnika na najprestižnijem evropskom muzičkom takmičenju, odlučili smo da i sledeće godine nastupimo, ali da bitno smanjimo troškove nacionalnog izbora", tvrde uz RTS-u.

Do sada je srpski predstavnik za "Pesmu Evrovizije" biran na festivalu "Beovizija", odlukom žirija i sms glasovima publike, između 20 takmičarskih pesama i njihovih izvođača, uz direktan prenos na RTS-u.

Tex Murphy

Genetski četnik

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

mac

A kako im ova odluka smanjuje troškove?

zakk

Damn, znači nema vašara :/

ginger toxiqo 2 gafotas

...pretpostavljam da će biti manje učesnika-pevača i da će sve to trajati samo jedno veče...ali jeste bizzarno!!!

Mica Milovanovic

Kornelije Kovač
Mica

Tex Murphy

Dobar je Kornelije. Te bi pjesme mogle i da liče na nešto, ali ne vjerujem da u Srbiji trenutno postoji izvođač kalibra Zdravka Čolića koji bi to izveo na najbolji mogući način.
Genetski četnik