• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

EVROVIZIJA!!!

Started by ...dijete u vremenu..., 02-03-2007, 21:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

makedonci su bili najbolji. nemci drugi. mislim, da sam ja glasala. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Plut

Zar nije pobednička pesma plagijat?

scallop

Kažite vi šta hoćete, ali Loni pogodi prvo i drugo mesto! :-?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alex

Quote from: Plut on 27-05-2012, 11:42:18
Zar nije pobednička pesma plagijat?

Ima trunčicu od My Heart Will Go On.

Ali u Željkovoj sam prepoznao (do sada) najmanje elemente iz 3 pesme, tako da nije bitno...
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Dr00d

There's no saint like a reformed sinner.

Dr00d

Quote from: Usul on 27-05-2012, 04:38:52
Irske taktove (Srbija)

Sad sam uzeo da preslušam ovih par pesama pri vrhu, a među njima i našu, ne znam šta si ti čuo irsko kod nas.

Moram priznati dobra mu je produkcija (i aranžman), sviđa mi se kad onaj bas slajduje i uleti na refren sa bubnjem. Upakovao je lepo (ili ko već je to radio) nema šta. A tema je definitvno ukradena od Coldplaya.

A ova pobednička je klasičan hitić, nije mogla da ne pobedi.

Alex

Quote from: Dr00d on 27-05-2012, 17:25:04
A tema je definitvno ukradena od Coldplaya.

Naravno da nije plagijat Coldplaya, jer bi to značilo da je cela pesma maznuta, a ovako imamo po neki ton od te pesma, poneki od druge, treće, četvrte...
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Dr00d

Pa jbga, ako upadneš u nečiju kuću i nađeš 10000e, a uzmeš samo 1000 to ne znači da nisi lopov zato što nisi uzeo sve.
Slažem se ja da on nije uzeo celu pesmu (poput Kebe), ali ukrao je početnu (i prepoznatljivu) temu, malo je razradio (tj. dodao još par tonova posle nje, a nju nije menjao) i napravio sebi refren. Ipak je to krađa.

Alex

Quote from: Dr00d on 27-05-2012, 20:28:01
Pa jbga, ako upadneš u nečiju kuću i nađeš 10000e, a uzmeš samo 1000 to ne znači da nisi lopov zato što nisi uzeo sve.
Slažem se ja da on nije uzeo celu pesmu (poput Kebe), ali ukrao je početnu (i prepoznatljivu) temu, malo je razradio (tj. dodao još par tonova posle nje, a nju nije menjao) i napravio sebi refren. Ipak je to krađa.

Jeste, ali je ujedno i način "komponovanja" 80% kompozitora tzv popularne muzike koji rade na tlu Srbije. Sad, što ljudi koji imaju bolji muzički ukus, uglavnom ne slušaju takvu muziku, pa možda nisu upoznati sa ovom činjenicom, a i većina pozajmica su od istočnog dela sveta (i često bezvredne muzike), a ne toliko od muzički nam poznatijeg zapadnog.

Barbarin

Da zvuči na Coldplay pobedio bi sigurno, a meni nema nikakve veze sa Paradise pesmom.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Dr00d

Quote from: Alex on 27-05-2012, 20:35:13
Jeste, ali je ujedno i način "komponovanja" 80% kompozitora tzv popularne muzike koji rade na tlu Srbije. Sad, što ljudi koji imaju bolji muzički ukus, uglavnom ne slušaju takvu muziku, pa možda nisu upoznati sa ovom činjenicom, a i većina pozajmica su od istočnog dela sveta (i često bezvredne muzike), a ne toliko od muzički nam poznatijeg zapadnog.

Ok, znam to, i mene ne dotiče to što oni kradu od drugih, ali lepo je što se ovaj internet ovoliko razvio pa ima ljudi koji s vremena na vreme skrenu pažnju na krađu kada neka od tih ukradenih pesama postane popularnija... kao u ovom slučaju.

Quote from: Barbarin on 27-05-2012, 20:41:20
Da zvuči na Coldplay pobedio bi sigurno
Logika je za medalju  :evil:

Quote from: Barbarin on 27-05-2012, 20:41:20
a meni nema nikakve veze sa Paradise pesmom.

Pa rekoh već da nije ukrao celu pesmu, jer to bi bila očigledna krađa. Uzeo je uvodnu temu na violini koja se povremeno provlači u pozadini kroz celu pesmu, a pred kraj tu temu peva sa tekstom (pričam o Coldplay pesmi). Od te teme Želja je napravio sebi refren.

Usul

Quote from: Dr00d on 27-05-2012, 17:25:04
Quote from: Usul on 27-05-2012, 04:38:52
Irske taktove (Srbija)

Sad sam uzeo da preslušam ovih par pesama pri vrhu, a među njima i našu, ne znam šta si ti čuo irsko kod nas.

Ćemane je veoma vuklo na irske tonalitete.
God created Arrakis to train the faithful.

Midoto

Zli podmladak sproveo teror u kući - te suprug i ja odslušasmo dobar deo Evrovizije (bez gledanja je još strašnije iskustvo). Ne kapiram zašto je italijanska pesma tako slabo prošla. Ja se čak kladila da će da pobedi, dok je suprug tipovao na sigurno: da će bljuzgavi švedski hit pogoditi ukus gledalaca (i slušalaca, kojih je daleko manje).

Usul

Plakanje nad sudbom kletom sa raznih strana

http://www.guardian.co.uk/tv-and-radio/2012/may/27/belligerent-eurovision-broken-europe

I komentari na clanak kao npr:

QuoteA Polish/Serbian/Russian language entry next year representing the UK. That will surely do the trick.

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/eurovision-just-doesnt-get-the-hump-7791547.html

Pa zatim španci i kuknjava
http://www.abc.es/20120527/tv/abci-cronica-eurovision-suecia-pastora-201205270055.html

Sa komentarima kao:
QuoteLa puesta en escena de la canción sueca es un plagio de una escena de la película "Memorias de una geisha" (scenografija švedske pesme je plagijat scene iz filma "Memorija jedne gejše")

zakk

Zato je Jape svirao protiv Evrovizije.  :-|
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

mac

Kako se to svira?

Meni je žao Britanaca, poslali su dobru pesmu, ali mator je Inglbert, džaba mu dobar glas. Italiji je mesto u prvih 5, ali i Islandu, a posle Lordija ni Babuške me ne iznenađuju.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Usul

Quote from: mac on 28-05-2012, 00:46:02
Kako se to svira?

Meni je žao Britanaca, poslali su dobru pesmu, ali mator je Inglbert, džaba mu dobar glas. Italiji je mesto u prvih 5, ali i Islandu, a posle Lordija ni Babuške me ne iznenađuju.

Da li neko iskreno može da kaže da je engleska pesma bila za među prvih 10?
Pesma je bila smorna, zastarela i neprikladna za evroviziju. Pa makar je pevao sam Elvis Presli ne ide...

Father Jape

Quote from: zakk on 28-05-2012, 00:36:23
Zato je Jape svirao protiv Evrovizije.  :-|

Bubnjar im je zapalio za Ameriku preko leta, a lik koga su prvo cimali za subotnju svirku je ispalio, pa smo u zadnji čas (utorak) upali Mateja i ja da se blamiramo pred svetom.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

zakk

dadada, 'blamirate'... mateja je egzibicionista pa uživa, a tebi žene šalju srciće po fejsu više nego ovde (ako je to moguće) :D

Father Jape

Jedina osoba koja mi je poslala srcić posle svirke je muško. I to strejt muško koje nije singl.  :cry:

Mme Chauchat

Neće to tako moći!
*srcić*

(fuj, kakva reč)

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 28-05-2012, 14:14:53
Jedina osoba koja mi je poslala srcić posle svirke je muško. I to strejt muško koje nije singl.  :cry:

Whoa.. Zvuči kao ja a ja čak ni nemam Fejsbuk!!!!!!!!!111

Father Jape

Melkor

Quote from: Jevtropijevićka on 28-05-2012, 14:19:03
Neće to tako moći!
*srcić*

(fuj, kakva reč)

Ali, ali... Ti si zensko, i to strejt i nisi singl!!!
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Mme Chauchat

Od svakog prema mogućnostima...

Loni

Za oko dve nedelje stiže nam i Eurosong '13.
Da vidimo šta su pripremile okolne zemlje i čiji su najveći aduti?

1. SRBIJA
Moje 3 - Ljubav e svuda

Moje 3 - Ljubav je svuda (Serbia) 2013 Eurovision Song Contest

Strofe su nešto bolje od refrena. Imaju neku uzlaznu dinamiku.
Refren me ostavlja ravnodušnim. Ne pokreće me.
Njih tri imaju energije koje nisu naročito spojive.
Sara je najviše po mom ukusu. Nevena previše kruta, a Mirna previše buntovna.
Pesma pak, može ući u glavu, ali tek posle 25. slušanja, što nije dovoljno za neki veliki uspeh.
Mada ko zna, možda je tinejdžerski ukus pogođen pa bude bilo i pozitivnih iznenađenja u bodovanju.
OCENA: dobar 3

2. CRNA GORA
Who See - Igranka
Who See - Igranka (Montenegro) 2013 Eurovision Song Contest Official Video

Čelnici Radio Televizije Crne Gore očigledno pate od toga da se pokažu što urbanijim.
Prošle godine Rambo Amadeus (nije prošao u finale), a ove takođe alternativa - dub stil.
Repovanje forsira značaj teksta.
Kad tekst razumeju 4 od 40 zemalja koje učestvuju na Eurosongu, gubi se značaj.
A da se peva na engleskom teško je. 20 puta teže nego pevati klasičan pop gde je teksta manje i
ne zahteva se bzo izgovaranje.
U studiju je pevanje ispalo ok, ali kako će izgledati uživo.

Evrovizija je ipak festival gde alternativa popu nije dolazila do izražaja.
Izuzetak je Lordi, ali je i tu metal komercijalizovan da bi bio prihvatljiv.

Pesma će se dopasti mladim urbanim ljudima iz bivših jugoslovenskih republika,
a u ostalim zemljama minornom delu publike.

Sve u svemu izbor je promašaj.
OCENA: dobar 3 (za mene lično možda i 4, ali za druge 2)
Uživo će biti za 2.

3. MAKEDONIJA
Esma Redžepova i Lozano - Pred da se razdeni
Esma & Lozano - Pred Da Se Razdeni (F.Y.R. Macedonia) 2013 Eurovision Song Contest Official Video

Lozano peva kao Dragojević. Vrlo lepo.
Esma kraljica romske muzike.
Ali kombinacija? A-a.
Ova pesma deluje kao veštački spoj dve potpuno različite pesme.
I Lozanov deo je dobar, kao i Esmin, ali ti delovi nemaju veze jedni s drugim.
OCENA: dobar 3 -

Loni

4. HRVATSKA
Klapa s mora - Mižerja
Klapa s Mora - Mižerja (Croatia) 2013 Eurovision Song Contest Official Video

Za razliku od Crnogoraca koji se 2 godinu za redom opredeljuju za urbano-alternativno,
Hrvati su išli na kartu autentičnosti - tipičan dalmatsinski melos u vidu klape.
,,Bićemo svoji pa kome se svidi nek se svidi''.
Nisu pogrešili u izboru jer pesma se zaista izdvaja po šmeku i emociji.
Nije lako ograničiti romantiku tako da ne pređe u patetiku, ali Klapa s mora je u tome uspela.
Vrlo nežna i pitoma pesma.
OCENA: Odličan 5

Jedina pesma bivše Jugoslavije koja sigurno ulazi u finale.

5. SLOVENIJA
Hannah - Straight Into Love
Hannah - Straight Into Love (Slovenia) 2013 Eurovision Song Contest

Potpini promašaj. Sintetika od muzike bez obrta i prelaza.
Dance 90-ih u jeftinom izdanju.
OCENA: Nedovoljan 1

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Anomander Rejk

Koji je lik osmislio ovu genijalnu koreografiju i kostime ? :x

Meho Krljic

Kostime je radila Ana Ljubinković, što se valjda i videlo iz njihovog izgleda, a koreograf je bio Miloš Paunović. Ni jedno ni drugo nije rđavo samo za sebe ali se loše kombinuje, to stoji.

Tex Murphy

QuoteDa vidimo šta su pripremile okolne zemlje i čiji su najveći aduti?

Couldn't care less.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Loni

Kostimografkinja je ista koja je radila odeću i za Lejdi Gagu.
Ipak što pristaje Gagi, nije baš leglo ovim našima.

Jedino što moram da priznam je da su ispale seksi.
Naročito Sarine butkice.
Al' da li treba biti toliko izazovan za ovu priliku?

Anomander Rejk

Sara kao iz bordela, s debelim butkicama i crvenim gaćama na bini. Nevenu su tek unakazili, sa onim helankama sa uzdužnim žutim prugama, izgleda ko izgladnela zebra.
Najgore od svega je što su ovim trima devojkama koje jesu talentovane i simpatične, učinile medveđu uslugu. Sad služe za podsmeh. Od početka su gurani da odu na Evroviziju, i ako je biloočigledno da sa ovakvom pesmom i nastupom nemaju šta tražiti.

Loni

Tačno tako.

Ma koliko da mi je seksi kad vidim razgolićene butkice Sare, nije baš umereno za ovu priliku.
Problem je što je ceo projekat izguran na brzinu.

Prvi glas Srbije završio se otprilike svega 5-6 dana pre zadnjeg roka prijave za Beosong.
Mare iskoristio njihovu slavu da promoviše svoje kompoziijske sposobnosti.
Sklopio pesmu za 3-4 dana, ponudio i to je to.

Na Beosongu sms-ove bacali klinci koji su pod uticajem PGS-a, pa glasaše za cure, a ne za pesmu i tu im učiniše medveđu uslugu
jer su Svilar, Marija Mihalović pa čak i one tri pulenke Skaj Viklera bile bolje.

Sve u svemu brzo i kuso.

Ali opet nisu mi jasni ljudi koji ih toliko pljuju i omalovažavaju.
Debakl, pa šta... Svi smo živi i zdravi.
Nema nikakve tragedije.
Ja bih, da sam ih blizu, devojke baš pojačano tešio i motivisao na što brže dalje korake u karijerama.

A što se tiče samog Eurosonga,
ipak nije u redu da sve pesme koje su u etno autentičnom fazonu i na svojim jezicima ispadnu.
U finalu nisu ni Hrvati ni Albanci ni Bugari... Niko ko je imalo autentičniji.
To govori o malo uskom ukusu žirija i građana Evrope.
Ok su pop/rok i engleski jezik, ali fali i malo šareniša.
Ne znam hoće li 3 pesme u finalu biti na neengleskim jezicima.

Anomander Rejk

I ja bi ih tešio.  :)
Pa ne mislim da je bilo neke zavere, kad smo imali lošu pesmu, kao sad, kao Cipela, Balkan prolazili smo loše. Kad smo imali solidnu pesmu, solidno urađenu, pevače dobrih glasovnih mogućnosti ( Joksimović, Marija Šerifović ) prolazili smo dobro.
A realno, ni ono ranije glasanje ,,ja tebi ti meni'' bivših SFRJ i SSSR republika često nije baš bilo fer prema ostalima.

džin tonik

Quote from: Loni on 29-04-2013, 11:55:20
...
Hrvati su išli na kartu autentičnosti - tipičan dalmatsinski melos u vidu klape.
,,Bićemo svoji pa kome se svidi nek se svidi''.
Nisu pogrešili u izboru jer pesma se zaista izdvaja po šmeku i emociji.
Nije lako ograničiti romantiku tako da ne pređe u patetiku, ali Klapa s mora je u tome uspela.
Vrlo nežna i pitoma pesma.
OCENA: Odličan 5

Jedina pesma bivše Jugoslavije koja sigurno ulazi u finale.
...

loni, vracas mi vjeru u europljane! :)

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Loni

U nedostatku bolji navijaću za Španiju. Zbog emotivnosti i nežnosti u glasu pevačice.

Jake Chambers

Vidi se da sam ovde debelo nedostajao.
Hvala Bogu.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

lilit

đe je đejk?

meanwhile, da obnarodujem mog kandidata for tunajt:

https://youtu.be/fAdSQxaXsSk
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.