• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

300

Started by Boban, 06-03-2007, 01:22:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Van svih formata i van svih edicija uz fantastičan pogovor Zorana Stefanovića na deset strana posle čega ćete ovaj strip gledati drugim očima.

Velika promocija (stripa i filma, zajedno sa Tuckom) 15. marta.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

daredevil

Nije bitan toliko format kao sto je bitan papir, kvalitet štampe i povez stripa (da ne bude šugav kao hellblazer koji mi se razlistao posle prvog čitanja)

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

tvrdokoričeno, prošiveno; format 32×25; hartija najkvalitetnija vebeda 135 grama.
Svaki strip BP će uvek i zauvek biti prošiven, a bar polovina tvrdokoričena, pa se zasigurno neće dešavati ništa slično prvim izdanjima.

Alex

Kakvo iznenađujuće iznenađenjije!

Kolko ima strana?
Koji je beše format?
Kakav je povez?
Cena, otprilike?
Hoće li i Liga uskoro?
Još neka g. novela?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Liga sigurno ovog meseca.
I bar jedan Grad greha, onda još jedan GG, jedan Konan...

Alex

1 minut ranije...
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex

Quote from: "Boban"tvrdokoričeno, prošiveno; format 32×25; hartija najkvalitetnija vebeda 135 grama.
Svaki strip BP će uvek i zauvek biti prošiven, a bar polovina tvrdokoričena, pa se zasigurno neće dešavati ništa slično prvim izdanjima.

Bravo za prosivanje! Sve mi se raspade(osim Konana)! :cry:

Boban

ma hajde... baš sve. I Sin City? Vendeta, Nadzirači?
Samo prvih pet mogu da se raspadnu, ostalo sve je šiveno i UVEK će sve biti šiveno, tako da je ta priča oko opasnosti od raspadanja izlišna.

Meho Krljic

Prelepo!!

Kao da je juče bilo kad sam ovde cmizdrio da BP objavi 300 i - evo ga!!!

Ajde sad taj Planetary!1!111!!1

milan

Quote from: "Meho Krljic"

Uuuuuu, Planetary!!! Ne smem da se nadam!!

SuperGoof

Prava stvar! Samo da brzo dodje!
We ain't getting any younger, you know!

kraken

Kolika je cena i da li ce biti neke promotivne prodaje?

zakk

Quote from: "milan"
Quote from: "Meho Krljic"

Uuuuuu, Planetary!!! Ne smem da se nadam!!
ja smem i hoću!!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Tex"
Quote from: "Boban"tvrdokoričeno, prošiveno; format 32×25; hartija najkvalitetnija vebeda 135 grama.

stvarno mi nije jasno kako se svim raspadaju stripovi... pa sta radite sa njima?

Alex

Quote from: "Boban"Liga sigurno ovog meseca.
I bar jedan Grad greha, onda još jedan GG, jedan Konan...

Ne bih da kvarim,
ali nadam se da će BP doći do dogovora i sa DC-om za dalje.

jeremiah

Quote from: "Duh_koji_hoda"
stvarno mi nije jasno kako se svim raspadaju stripovi... pa sta radite sa njima?

Pa čitamo ih  :D
:: orange is faster color ::

daredevil

stvarno mi nije jasno kako se svim raspadaju stripovi... pa sta radite sa njima?[/quote]

Pa recimo da imam dosta Americkih TP-a i da se nijedan nije razlistao, tako da znam da je u pitanju los kvalitet od BP-a barem za hellblazer-a (inace gde si cuo da kolekcionari ne obracaju paznju na stripove kako treba)

maccak

Quote from: "Duh_koji_hoda"
Quote from: "Tex"

Meni su se (to sam još na početku rekao) nakon jednog jedinog čitanja raspali Hellblazer i 100 Metaka. Kasnije i Betmen, ali je on doživio više čitanja, dva ili tri. Ništa nisam radio sa stripovima sem što sam ih čitao... Bar ja nikad nisam zakerao oko izgleda stripova, formata, debljine korica pa ni ovog raspadanja, ali je činjenica da ja te stripove više ne mogu čitati; a "samo jednom nije dovoljno"... :P

Meho Krljic

...osećam se jako zlovoljno :lol:

Al to tako kaže pesma. Meni se ništa nije raspalo al ja to i ne čitam, nego sam kupio da mi pozira na polici...

Boban

To smo već raspravili davno.
Problem je u hartiji.
Najkvalitetniji kunzdruk koji smo mi koristili je ubica za meki povez, američka tanka novinska hartija mnogo se bolje drži, posebno ona koja nije sjajna.
Ameri su proveli decenije i decenije i milione odštampanih trejdova da bi došli do dobitne kombinacije; Beli Put je vrlo brzo uvideo da mi nemamo niti takvu hartiju niti takve poveze kao Ameri i prešao na prošivanje. Narednih koliko god stripova bude zauvek će biti prošiveni, ali izgleda da če pojedinci, takođe zauvek, čim se pomene Beli Put, potrčati da kažu kako im se prvi strip koji su kupili raspao.
Valjda sve to i ne može drugačije.

The Force

De su ona lepa vremena kada se izdavači i čitaoci nisu poznavali...
Izdavači nisu gubili nerve govoreći onima koji nikad nisu zadovoljni, a čitaocima je važniji bio lik iz stripa nego favorizovani izdavač.  8)  :!:
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

daredevil

Stari dobri Srpski mentalitet - das im pare, pa onda jos seru sto im se zalis da je nesto lose. Da zaboga Ultra Bobane ja sam kriv jer sam to kupio

Boban

ma to je sve u redu, ali da li ćeš doživotno da se žališ ma istu stvar, zauvek, decenijama u budućnost? rekao si da nije valjalo, znamo da nije valjalo, donesi primerak da ti zamenimo, šta više možemo da učinimo? da li treba svako od narednih 500 izdanja belog Puta da bude obleženo time da je, eto, prva serija bila loša i da se raspala?

daredevil

Pa sta ako sam se pozalio? Ne secam se da sam to ranije pominjao al' nek ti bude, i treba takve stvari da se pominju a ne da se cuti kao da je sve u redu jer tako ne biste  znali koji su propusti

maccak

Quote from: "Boban"To smo već raspravili davno.
Problem je u hartiji.
Najkvalitetniji kunzdruk koji smo mi koristili je ubica za meki povez, američka tanka novinska hartija mnogo se bolje drži, posebno ona koja nije sjajna.
Ameri su proveli decenije i decenije i milione odštampanih trejdova da bi došli do dobitne kombinacije; Beli Put je vrlo brzo uvideo da mi nemamo niti takvu hartiju niti takve poveze kao Ameri i prešao na prošivanje. Narednih koliko god stripova bude zauvek će biti prošiveni, ali izgleda da če pojedinci, takođe zauvek, čim se pomene Beli Put, potrčati da kažu kako im se prvi strip koji su kupili raspao.
Valjda sve to i ne može drugačije.

Nemoj zezati, pregledaj npr. sve moje postove (ovdje ili bilo gdje), nikad nisam potrčao da nešto prigovorim nego baš naprotiv. Pa ja sam vas među prvima ( u stvari, možda i prvi na webu)  promovisao na Deksinom i mom sajtu (koji se ne apdejtuje već godinu i više)...

Sjećam se  ja da smo (ste) raspravljali, i prihvatio sam stanje takvo kavo je jer ste pominjali da se preko 200 stranica onakvog papira mora prošivati, da ljepilo ne pije vode (ali eto raspale su se i mnogo tanji trejdovi)...

Ne bih se ni sada javljao, ali nekad baš čovjeka povučete za jezik pa mora...

Takođe, meni (ako si mislio na mene) ne treba da mjenjate primjerak.

Nisam uspio nabaviti novija izdanja BP, ali sam čitajući po netu stekao utisak da se ne dešavaju propusti.

Quote from: "Meho Krljic"...osećam se jako zlovoljno Laughing

Al to tako kaže pesma. Meni se ništa nije raspalo al ja to i ne čitam, nego sam kupio da mi pozira na polici...

Da, da, pesma kaže, zato i stavih pod navodnike... Mada, stvarno ima istine u ovim stihovima ;)

Pavle

A sta nas ocekuje na toj velikoj promociji?
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Boban

Ne znam.
Svakako neka iznenađenja.
Verovatno prijatna.
Uz uobičajenu promotivnu priču o stripu, drugim izdanjima, filmu, uzvišenosti svega toga i tako to...

jeremiah

Quote from: "Boban"Van svih formata i van svih edicija uz fantastičan pogovor Zorana Stefanovića na deset strana posle čega ćete ovaj strip gledati drugim očima.

Obzirom da je BP site i dalje krajnje neažuran dobro je da bar ovde ima informacije i to iz prve ruke.
Dakle, ako neko (Boban ?) iz BP može da kaže, kada će se primati uplate za '300' , koja je cena i kada će biti isporuka, jer, evo gotovo mesec dana posle uplate još uvek nema poštara da mi donese  'Tamo gde pogled ne dopire'  :(

Boban

Možda si dospeo na crnu listu... možda nikada nećeš dobiti svoje stripove.
Ne znam šta da ti kažem, zovi, žali se, preti... iskreno, ne mogu da verujem da ti se ovo ponovo događa jer je skrenuta pažnja na tvoj slučaj.
Proveriću sutra na nadležnom mestu...

Duh_koji_hoda

a gde ce biti promocija?

Alex

Džeremajo,
a što svoje probleme ne rešiš ovako: stupi u kontakt sa knjižarom Alan Ford - uplatiš im pare na račun, i za 3-4 dana ti stripovi stižu.

Mislim da je neznatno skuplje nego kod izdavača, ako uopšte jeste.

Ali nema dugog čekanja.

Boban

Quote from: "Duh_koji_hoda"a gde ce biti promocija?

insajderu, slabo si obavešten u poslednje vreme, a?
izgleda da si izabrao pogrešnu stranu.

Duh_koji_hoda

he, he, ovo bi trebalo da bude provokacija.... propao pokusaj, posto ja nisam ni na jednoj strani, lebdim u medjuprostoru  :wink:

Duh_koji_hoda

Eh da, imam ja jos insajderskih informacija samo ne bi bilo lepo da ih jos uvek otkrivam  :roll:  :roll:  :roll:

Boban

koji je smisao insajderske informacije koja se ne obelodanjuje?

Duh_koji_hoda

pa ja sam odavno batalio to insajdersko zanimanje.... shvatio sam da za to bas i nema nekog talenta...

jeremiah

Quote from: "Alex"Džeremajo,
a što svoje probleme ne rešiš ovako: stupi u kontakt sa knjižarom Alan Ford - uplatiš im pare na račun, i za 3-4 dana ti stripovi stižu.

Šalje meni AF stripove samo na osnovu tel. poziva i bez unapred uplaćenog iznosa.
Želim da verujem da kod BP postoji klub čitalaca i ostalo o čemu je bilo reči, uopšte nije reč o ceni već o principu ...

Boban

Ovo je pretpostavljam stiglo do tebe:

Blizu sam toga da shvatim šta se desilo u tvom slučaju, ako je ova pošiljka Bleksad i Sambrovi, a uplata bila odjednom za sva tri integrala. Tvoje narudžbine su izdvojene i okarakterisane kao "prioritetne", ali izgleda da je onda taj papirić sa prioritetima odleteo negde i ispalo je da jedino onaj ko je istaknut kao važan ne dobije primerak, mada je trenutno čovek koji to vodi odsutan pa ne možemo baš sve da rekonstruišemo.
U svakom slučaju, propust je ovde i imaš razloga da se ljutiš i tražiš zadovoljenje.

jeremiah

Quote from: "Boban"Ovo je pretpostavljam stiglo do tebe:

Blizu sam toga da shvatim šta se desilo u tvom slučaju, ako je ova pošiljka Bleksad i Sambrovi, a uplata bila odjednom za sva tri integrala. Tvoje narudžbine su izdvojene i okarakterisane kao "prioritetne", ali izgleda da je onda taj papirić sa prioritetima odleteo negde i ispalo je da jedino onaj ko je istaknut kao važan ne dobije primerak, mada je trenutno čovek koji to vodi odsutan pa ne možemo baš sve da rekonstruišemo.
U svakom slučaju, propust je ovde i imaš razloga da se ljutiš i tražiš zadovoljenje.

Samo ingeniozan strip Sambrovi, Blacksad nisam uplatio, Pogled sam uplatio 13.02.
Ne ljutim se, rešićete vi to tamo, a ja ću očigledno još jedan vikend čitati nešto drugo ...

Boban

OK, reci mi, šta ti je onda poslato 2.2.2007?
Težina preko 1 kg. Podaci postoje u Bojanovom kompjuteru, ali me mrzelo da ga uključujem, pa sam rekonstrukciju obavio odokativno.

Inače, pronađen je papir sa tvojom adresom na kome piše "odmah poslati tamo gde pogled ne dopire"... bio je zaturen. Eto, da nisi toliko urgirao, ne bi ti se ovo desilo. :evil:

Duh_koji_hoda

Evo ja bas sinoc procitah  Tamo gde pogled ne dopire i mogu da kazem da je to definitifno jedan od najboljih stripova koji poticu sa Starog kontinenta, a koje sam imao priliku da citam... Jednostavno ne postoji nista sto bi moglio da se zameri, pocev od atmosefere, preko kadrova, price, crteza, sve je savrsteno... Dugo, dugo, zaista nisam procitao neki francuski strip i da sam bio toliko odusevljen i da sam se tako dobro osecao posle toga... U ediciji integrali za sada su stvarno objavljena sjajna ostvarenja, ali Pogled  je zaista.... nema reci.... toplo preporucujem svima....

jeremiah

Quote from: "Boban"
OK, reci mi, šta ti je onda poslato 2.2.2007?

Sambrovi, plaćeni 30.01.2007, pročitani dva puta  :D

jeremiah

Quote from: "Boban"
Eto, da nisi toliko urgirao, ne bi ti se ovo desilo. :evil:

Šta li će mi se tek desiti sa 300, evo već sam počeo da urgiram  :wink:

Boban

Zar su Sambrovi teški 1295 g?

jeremiah

Quote from: "Boban"Zar su Sambrovi teški 1295 g?
Teški su 1113 g, ostalo je ono kvalitetno pakovanje ili vas deru na pošti ...

jeremiah

Quote from: "jeremiah"
Quote from: "Boban"Zar su Sambrovi teški 1295 g?
Teški su 1113 g, ostalo je ono kvalitetno pakovanje ili vas deru na pošti ...
Čega se mi ovde u stvari igramo - Šerloka Holmsa ili grupe TNT  :lol:
Daj više taj 'Pogled', Duh_koji_hoda me je prosto dotukao onim komentarom ...

prozirna senka

Ајде да те докусурим :roll: :lol:

Прича је јако симпатична, али цртеж, цртеж је феноменалан; уз боју која једноставно зрачи топлином.

Прочитах досад 3 пута Поглед... И сваки пут сам уживао. :!:

Права промена после разочаравајућег Шнинкела и ужасног Јагуара.
"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

jeremiah

Quote from: "prozirna senka"
Права промена после разочаравајућег Шнинкела и ужасног Јагуара.

Pa dobro, sto ljudi, sto ćudi (ukusa) ...
Što se tiče Šninkela, treba se vratiti u vreme kada su se albumi pojavljivali a zaboraviti ovo što smo u međuvremenu imali na strip sceni, onda cela stvar 'radi' , mada i bez takvog stava priča o Šninkelu i danas ima određene kvalitete.
Za Jaguar uopšte ne mislim da je izdavački promašaj iako svakako nije neko epohalno delo.