• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Anti-semitizam i mi

Started by Alibaba, 06-03-2007, 17:17:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alibaba

Da li ste misljenja da su Jevreji u stvari najvise doprineli razvoju anti-semitizma u svetu? Moje je misljenje da jesu.

Mislim da su skloni preteranom eksponiranju sto im je istorijsko obelezje kojim i izazivaju anti-semitizam.

Recimo dobar primer je sledeca vest:

"Jevrejima nije vraćeno ništa"
    2. februar 2007.

BETA

Novi Sad -- Aca Singer iz Jevrejskih opština kaže da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj jevrejskoj zajednici nije vraćen ni deo imovine.

"I kada se nešto moglo uraditi, nije se uradilo", rekao je predsednik Saveza jevrejskih opština za novosadski "Dnevnik". On je podsetio da je režim Milana Nedića, koji je sarađivao sa nacističkom nemačkom okupacionom vlašću u Srbiji, oduzeo svu imovinu Jevrejima u Srbiji u periodu od 1941. do 1944. godine.

I sta sad ja da pomislim o ZIdovima kad je evidentno da taj Singer smatra sebe visom rasom. naime u Srbiji je retko kome ili nikome vraceno bilo sta. Zasto se on kao gradjanin drzave Srbije ne bori da se SVIMA vrati oduzeto a ne samo Jevrejima?

Dodajem da anti-semitizam nije rodjen u nacistickoj Nemackoj. On je ziveo hiljadama godina, a i sami Rusi su poznate anti-semite. Naime jedno od glavnih predizbornih pitanja u predratnoj Poljskoj je takodje bilo jevrejsko pitanje. Recimo u Lodju je bilo oko 30% Jevreja pre II sv rata. A Jevreje su u  Poljskoj tamanili ne samo nacisti vec i poljski partizani, pa i kasnije sami ruski komunisti.

Na osnovu svega se da zakljuciti ko je najzasluzniji za anti-semitizam.

PS postavljam ovu temu jer su nastale neke nesuglasice po ovom pitanju na drugim temama... pa reko da ovde raspravimo. :)

Cornelius

Quote from: "Virus"Da li ste misljenja da su Srbi u stvari najvise doprineli razvoju anti-srpskog osecanja u svetu? Moje je misljenje da jesu.

Mislim da su skloni preteranom eksponiranju i proseravanju sto im je istorijsko obelezje kojim i izazivaju anti-srpski osecaj.

Bre, Viruse, sto ti toliko mrzis Srbe?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Bre, Viruse kako ti ne dosadi da pišeš poluniformisane postove?

Alibaba

Quote from: "Meho Krljic"Bre, Viruse kako ti ne dosadi da pišeš poluniformisane postove?

Aman poenta je sto su ti oci zamazane Meho !!! Upravo Jevreji gledaju uniformno i imaju uniformnu drzavu, a nama stalno nabijaju na nos da smo u stvari mi takvi. A to samo da bi se svi mi ostali ne-zidovi osecali krivima. A u stvari posle istocnih despotija izrael je danas najslicniji naci nemackoj.

Dakle nisam ja uniforman... oni su.  Samo im fale svastike.

Meho Krljic

Er...

polu-informisane.

U smislu pružanja polovičnih=nepotpunih informacija na osnovu poloviče=nepotpune informisanosti o temi...

Mislim, tvoja premisa je prilično detinjasta

QuoteMislim da su skloni preteranom eksponiranju sto im je istorijsko obelezje kojim i izazivaju anti-semitizam

Misliš u smislu da je božiji sin koji je kasnije svojom mučeničkom smrću na krstu iskupio grehe celokupnog čovečanstva, zapravo rođen u jevrejskoj zajednici? Majku im jebem, stvarno preteruju sa eksponiranjem...

Alibaba

Ma to ne znaci da ne treba da prodje bar jedan dan a da neki medij ne spomene Jevreje.

Sad im je i Tadic cestitao neki Putir Pumir kako se vec zove... boze boze...

Ma mislim da anti-semitizam nije jak u Srbiji koliko bi trebalo da bude ali ajde.

Mixitron M. Storm

Nije rešenje u antisemitizmu  :evil:

Alibaba

pa izgleda da je 6 milja bilo malo da se smire. ako je i bilo 6 milja ?!

Meho Krljic

Čekaj, ti sad, kao, duhovito provociraš??? Pobogu, čoveče, pobogu!! Alah gladi svoju sedu bradu i ne može čudom da se načudi za šta sve ljudi koriste Internet.

Mixitron M. Storm

Izjavljujem svoju neupućenost u tih 6 milja...

Alibaba

QuoteČekaj, ti sad, kao, duhovito provociraš??? Pobogu, čoveče, pobogu!! Alah gladi svoju sedu bradu i ne može čudom da se načudi za šta sve ljudi koriste Internet.

Nije tacno. Ja samo izrazavam svoj stav. Forum za to sluzi. Mislim i nije mi neki extreman stav da toliko uzurpiram Alaha ?!?!

Cornelius

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

angel011

Virus dosadan k'o zubna bolest.
We're all mad here.

Alibaba

A ti Andjele mirodjijo kao nisi.. u svakoj si supi

Meho Krljic

Viruse, ima izražavanja stava, a ima i prosipanja muda po Internetu. Pogađaš šta od ta dva ti radiš? Mislim, da, ti samo izražavaš svoj stav koji slabo ili nikako ne argumentuješ i to činiš na antipatičan, iritirajući način. Mislim, ja ću se do smrti boriti za tvoje pravo da izraziš svoje mišljenje ali ću se i do smrti boriti da ti ukažem da ti je mišljenje plitko, primitivno i izraženo na bezobrazan način.

Alibaba

Ma ne shvatas ti Meho umetnicku vrednost mojih postova.

Meho Krljic

Istina. Da su duhovitiji, ja bih ih pozdravljao sa dosta entuzijazma...

Tex Murphy

Što se vraćanja imovine tiče, mislim da Jevrejima treba ne samo vratiti svu zaplijenjenu imovinu, nego im i pokloniti čitavu državu Bosnu i Hercegovinu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Jake Chambers

Dajte ljudi molim vas. Što manje Jevreja bude u svetu, biće i manje antisemitizma...  :roll:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

The Juwes Are The Men That Will Not Be Blamed For Nothing
https://ljudska_splacina.com/

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

angel011

Quote from: "Dr Kunac"Retardirano!

Ceo topik je takav.
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Pa kad je postavljač dvocifren.  :roll:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alibaba

S kim si takav si :)

A ti jednocifreni sto si ljubomoran !!!

angel011

Quote from: "John Reynolds"Pa kad je postavljač dvocifren.  :roll:

Precenjuješ ga.

Ili si ljubazan?  :D
We're all mad here.

Jake Chambers

Nego... evo gledam Will & Grace i vidim Grace Jevrejka... i sjetim se da je u Friends isto bilo Jevreja... je l' to oni imaju monopol na sitcomove? :lol:

Tex Murphy

Dejvid Švimer je Jevrej kako u stvarnom životu, tako i u seriji. Džoi je obrezan, ali nije Jevrej.
A znate li da je Sajnfeld Jevrej?  :P  :?
Genetski četnik

lilit

Nego, mene zanima sta se desava s Kremom?
Nisam ga dugo videla na forumu.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Jake Chambers

Quote from: "lilit_depp"Nego, mene zanima sta se desava s Kremom?

Ja ne znam, ja se time mažem. :lol:

Tex Murphy

Quote from: "lilit_depp"Nego, mene zanima sta se desava s Kremom?
Nisam ga dugo videla na forumu.

Možda je umro?
Genetski četnik

Demo(n)lisher

Eh ljudi kad bi ste znali koji su ljudi jevreji? E hej. :x
Ponekad bi voleo da budem prokleti jesa. :evil:
I`m a self - improved evil baby.

Alex

Anti - (pa bilo koja nacija) uvek je pogrešno.

Kako ono kažu - bolje osloboditi više krivih nego osuditi jednog nevinog.

Dakle, i da pripadnici bilo koje nacije ili religije u nekom vremenu čine masovnije loše stvari (njihove vlade, vojske, navijači, teroristi...) - nikada nisu u pitanju apsolutno svi, uvek ima onih koji nisu bili za to (te "loše stvari") i po pravilu koji su protiv.

Pa sa anti***** etiketom mi povređujemo i te ljude koji to ne zaslužuju.

Samo to je dovoljno za zaključak: bilo koji anti***** je pogrešan.

Svakodnevno na poslu srećem ljude koji mrze mnoge nacije - bolje rečeno, anti***** su raspoloženi prema njima.

Ne vole Bugare, Mađare, Hrvate, Albance, Muslimane, Turke, Engleze, Slovence, Kineze, Amerikance (posebno!) i mnoge druge.

Za sve njih imaju razloge i šta više mogu satima da pričaju o zločinima Hrvata, Bugara, Mađara nad Srbima, o engleskoj, nemačkoj, američkoj antisrpskoj politici itd.

Međutim, sve i da je sve tačno - iz gorenavedenog razloga je pogrešno.

Postoji i drugi bitan razlog. Za skoro svaku drugu naciju pripadnik jedne nacije može naći razlog za anti***** raspoloženje prema toj naciji. Ako bi se svi prepustili tako niskim strastima i maloumnom razmišljanju na svetu bi vladali samo mržnja i sukobi - zato su svi anti***** besmisleni.

Što se posebno anti semitizma tiče - za njega ima "razloga" verovatno manje trenutno nego za anti amerikanizam (zbog onoga što američka politika radi danas u svetu) ili anti - nemačko raspoloženje (šta sve ne uradiše u 20-om veku), ali su i oni pogrešni - iz gornja dva razloga:

-nisu svi amerikanci za "to" i svi nemci nisu bili za "ono"
-takvi stavovi izazivaju mržnju i sukobe koji se umnožavaju i stvari vuku na gore

Zato svoje anti stavove uvek treba personalizovati - protiv nacista, protiv Bušove administracije, protiv zločinaca na srpskoj ili hrvatskoj ili muslimanskoj strani - što je moguće određenije (najbolje na nivou pojedinaca - jer uvek su oni odgovorni - sve ostalo - grupacije, rase, nacije, religiozne grupe su samo apstrakcija)

Anti**** daje lažan legitimitet da mrzimo i naudimo nekom ko uopšte nije kriv nizašta sem što pripada jevrejima, srbima, amerikancima....- što nas direktno stavlja na negativni stranu (the dark side).

Da ne pominjem to što naš sud da neki drugi rade nešto loše može biti netačan, a činjenice na koje se pozivamo falsifikovane.

PS: OVAJ POST JE NAMENJEN ISLJUČIVO POKRETAČU TOPIKA VIRUSU - AKO MU NE POMOGNE BEZNADEŽAN JE SLUČAJ. U tom slučaju mogu ga upoznati sa nekim mojim kolegama - ima i anti semita valjda - siti će se ispričati.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

zakk

Quote from: "Sargent D."Eh ljudi kad bi ste znali koji su ljudi jevreji? E hej. :x
Ponekad bi voleo da budem prokleti jesa. :evil:

evo i spisak   , delo prilježnih članova Stormfront Srbija :x
mada mi dođe i smešno, ako se setim da se ne iznerviram
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Джон Рейнольдс

Bilo kako bilo, taj spisak je za Stormfront bio sjajan marketinški potez, dok su B92 (naročito ekipa okupljena oko Peščanika) po ko zna koji put pokazali koliki su magarci. Spisak je, manje-više, bio nenamerno remekdelo. Popularnost rog foruma, priča o Srbiji kao jednom od poslednjih bastiona istinskog evropskog nacionalizma i izvlačenje širih implikacija koje realno i ne postoje potpuno su zasenile budalaste rasprave na toj temi, npr. da li je Mateja Kežman Čivutin ili ne. Ili (ako se sećanje ne vara) onaj mudri zaključak jednog učesnika da su svi čije se prezime završava na -man zapravo Čivuti. A onda mu neko kratko replicira: "Martin Borman". Za mene je to čista naivna umetnost. Sušta suprotnost prolivenoj B92 žuči, koja mu dođe nešto kao postjulovski kič. Razmišljam već neko vreme da napišem koncept scenarija za post-zombijski politički horor, gde će eldepeovski japijevski suit-and-tie-guys kroz ceo film progranjati ostarele skinhede.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε