• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Stigle packe!

Started by varvarin, 08-03-2007, 11:31:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

Iz  POLITIKE 08. marta 2007: Stejt departmenu se ne sviđa pisanje POLITIKE:

Uz ocenu da u Srbiji, uopšte uzev, vlasti poštuju ljudska prava i da njeni zakoni obezbeđuju slobodu govora i štampe, Stejt department je - u juče objavljenom godišnjem raportu o ljudskim pravima u svetu - akcentirao i odstupanja od takvih pravila.
...U drugom odeljku pozamašnog raporta, još jednom je kritički pomenut  naš list. "Nekoliko publikacija, među kojima POLITIKA, KURIR, i NIN napali su Natašu Kandić (direktorku Fonda za humanitarno pravo), direktorku Komiteta pravnika za ljudska prava Biljanu Kovačević Vučo i direktorku Helsinškog odbora Sonju Biserko zbog njihovog otvorenog izlaganja o Kosovu i srpskoj odgovornosti za ratne zločine devedesetih".

Jel se seća neko dečije pesmice  "Sad se vidi, sad se zna, ko se  kome dopada!"
Ostajem pri svemu što sam rekao o katranu i perju.

Cornelius

Varvarine, da li si očekivao da će Amerikanci da kažu bilo šta drugo, sada u trenutku kada legalizuju odvajanje Kosova i Metohije od Srbije?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

varvarin

Turim ih na...
Da li si očekivao da ću ja da kažem bilo šta drugo???

Cornelius

Očekivao sam više real-politike u tvom tonu.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Tex Murphy

Problem uopšte nije što te tri, da ih tako nazovem, INDIVIDUE, dakle što one govore otvoreno o srpskim zločinima i odgovornosti. I treba da se govori otvoreno i odgovornost treba do detalja da se ispita. Problem je što one vrlo rijetko barataju činjenicama, odnosno njihovi nastupi u štampi i na TV-u se svode na šuplju priču koja se malo (nimalo) razlikuje od iste koju prosipa npr. Haris Silajdžić ili bivši glumac Emir Hadžihafizbegović (namjerno nisam htio da napišem "ekstremna desnica u bošnjačkoj politici" jer je u bošnjačkoj politici svaka stranka ekstremna desnica). Ta šuplja priča uključuje sljedeće elemente:
- Srbija je izvršila agresiju na BiH (nikad dokazano, prvenstveno zato što nije tačno)
- Srbi su počinili najstravičnije zločine (opet netačno, klali su i jedni i drugi i treći. Prije nesumnjivo užasnog masakra u Srebrenici, poklano je mnogo srpskih civila u okolini tog mjesta. Naravno, ne opravdavam nikakav revanšizam, samo nastojim da navedem neke fakte)
- Republika Srpska je stvorena etničkim čišćenjem ( :x  :x  :x  Sarajevo?)
Itd. Daklem, problem je što one jednostavno lupetaju bez ikakvih argumenata, jednostavno ignorišući dokaze koji im se podnesu. E sad, da su to neke tri obične ludače koje nešto trtljaju u kafani uz rakiju, uflekane karirane stoljnjake i Lipe cvatu, nikakav problem. Problem je što one mogu da nanesu značajnu štetu. Npr. šta će ljudi da misle kad i Sonja Biserko (iz "Srpskog" helsinškog odbora) i Žarko Puhovski (iz Hrvatskog) daju potpuno isti komentar na presudu, odnosno kako je ona nepravedna, kako je Srbija trebalo da bude proglašena krivom za genocid, itd.? Upravo zato i mislim da mi sad treba da se okanemo raznih izvinjavanja i sličnih polite actova (koje, u normalnim uslovima, bezrezervno podržavam) da bi istorija koja će kasnije da se uči u školama imala bar malo veze sa onim što se stvarno dešavalo.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Cornelius

Gore navedene individue pričaju protiv Srbije, jer im je to posao. Naime, dobijaju platu za to. Ako prestanu, izbaciće ih sa posla. Naravno, to ne bi trebalo da spreči Srbe da pišu istinu. Jednom prilikom, kada sam intervjuisao Pjer-Mari Galoa, francuskog generala u penziji i najznačajnijeg geostratega starije generacije (ima 95 godina), on mi je rekao - Pišite šta se zaista dogodilo, nezavisno od svih ovih što o vama Srbima šire laži. Ako ništa ne ostavite iza sebe, jednog dana će istoričari suditi samo po njihovim pisanjima, te će zaista pomisliti da se tako i dogadjalo.

Znači, svako svoj posao. Njihov je kratkoročan, u funkciji dnevne politike, a naš mora da bude dugoročan u funkciji naše istorije.

Jake Chambers

Čeknider... Amerima sad SMETA sloboda medija? :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Cornelius

Amerima je oduvek smetala sloboda medija.

varvarin

Kornelije, ako si razgovarao sa Pjer Mari Galoaom, skočio si u moje oči!!
Šalu na stranu: JESTE problem šta govore te INDIVIDUE, koje, doduše, i primaju platu za to.
Njihova objektivnost jeste fenomenalna: Kada je negde posle 2000. godine (još je bio živ Đinđić, i na vlasti), albanski strelac POBIO nekoliko srpskih dečaka i devojčica koji su se KUPALI NA RECI  (bilo je leto) - gospođa Kandić našla je za shodno da otputuje na Kosovo, ode u kuće pobijene dece, i govori njihovoj familiji kako je to delo ekstremista, da za to ne treba kriviti celu albansku naciju (!!!!!!!!!!!!)
Dohvatili su je za ramena i izbacili napolje - a ja mislim da je prošla neverovatno jeftino!
Ali, kada je iz zatvora u Srbiji oslobođena albanska pesnikinja Fljora -jebem li ga kako se preziva - gospođa Kandić ju je sačekala na kapiji, da joj izrazi svoje ushićenje, i da je otprati do kosovske granice...Dotična pesnikinja osuđena je na zatvor zbog šiptarske propagande.
Itd, itd, itd...
I zato, nikako mi nisu jasni poklonici TV B92, koji otkidaju za ovim gospođama i sličnim likovima.

Jake Chambers

Meni, iskreno rečeno, nisu jasni poklonici bilo koje televizije. Šta imam da favorizujem ovu ili onu kad je svima svakako cilj da zarade što više para?
A što se dotičnih gospođa tiče, dovoljno je videti ih na šta liče i zaključiti koliko su one jadne i nesrećne pa to nadomeštaju svojim "radom". Ja ih samo žalim što svoj život ne koriste produktivnije.

Cornelius

Varvarine, pogledaj ko finansira B92, pa će ti sve biti jasno.

Kad neko ulaže pare u neki biznis, on očekuje da izvuče profit. Za vreme Nato agresije na Srbiju, u Francuskoj su najgrlatije bile publikacije koje potpadaju pod izdavačku kuću Hachette. Onda proviriš pozadi i vidiš da Hachette pripada Matri, velikom proizvodjaču oružja.

To ti je kao kad kupiš kamion lubenica za sto hiljada dindži, pa u maloprodaji prodaš lubenice po 50 din kilo i na kraju se nadješ sa 250 hiljada na stolu. Jedina razlika je što ovde nisu u pitanju lubenice, nego ljudski životi. Medjutim, za one koji trguju ljudskim životima, izgleda kao da su u pitanju lubenice.

varvarin

Kornelije, razumem ja tebe odlično - ali majstori finansiraju TV stanicu. OK.
Ja govorim o Srbima koji gledaju TO, prihvataju TO, lože se na TO, i ponavljaju TO.

Meho Krljic

:lol:  Ko da slušam Skaj Viklera.

varvarin

Moraćeš da me prosvetliš - ko je Skaj Vikler??

Meho Krljic

:lol:  :lol:  :lol:

Pa, najbolji domaći reper. On ima jednu pesmu u kojoj rimuje 'to' sa 'to' nekoliko puta.

varvarin

Ondak, dobro!!!

Meho Krljic

Huh... I dodged a bullet there :shock:

Cornelius

Quote from: "varvarin"Kornelije, razumem ja tebe odlično - ali majstori finansiraju TV stanicu. OK.
Ja govorim o Srbima koji gledaju TO, prihvataju TO, lože se na TO, i ponavljaju TO.

Još je Dr Gebels govorio o tome - Ako se neka laž ponovi dovoljan broj puta, ona u očima javnosti postaje istina. U modernoj teoriji komunikacije kaže se da bi sagovornik shvatio tvoju poruku, neophodno je ponoviti je tri puta. Ako nastaviš da je ponavljaš, svi imaju utisak da su to oduvek i znali. Ovde ulazimo u vode modernog marketinga.

EKSTREMISTA

Zato je i važno da Deklaracija o Srebrenici (po Tadićevom imbecilnom predlogu),ne prođe u Skupštini,čak ni u kompromisnom obliku gde bi se pomenuli i zločini nad Srbima.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Meho Krljic

Nego, evo ko hoće direktnu akciju:

Postovani
Imam jedan mali zadatak za vas. Nije nista komplikovano i tesko i trazi samo malo vremena. Naime rec je da je u Americkom senatu pokrenut postupak za donosenje rezolucije o otcepljenju Kosova (sto je manje vise svima vec poznato). Onda je jedan od senatora pokrenuo na netu peticiju da bi prikupio dovoljno glasova i stavio na izglasavanje protivnu rezoluciju. Sve je zvanicne prirode i nije zezalica. Dajte da ne sedimo skrstenih ruku i pokusamo bar nesto da uradimo. Ne kazem da cemo nesto da promenimo i mozda je sve reseno, ali ajde da bar probamo.
Sajt je www.thepetitionsite.com/takeaction/905791187 .Do sada se prijavilo oko 30 473 ljudi, a potrebno je 50000, da bi bila validna. Najveci problem je sto mnogo ljudi ni nezna za ovo. Ako mozete prosirite ljudima koje znate.

Hvala svima. Pozdrav

varvarin

Meho, hvala za ovo.
Širim  dalje.
ČLANOVI KLUBA, HOĆEMO LI ?????

Meho Krljic

Pa, mislim, ja da malo zamutim vodu...

The Force

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "varvarin"Kornelije, razumem ja tebe odlično - ali majstori finansiraju TV stanicu. OK.

Još je Dr Gebels govorio o tome - Ako se neka laž ponovi dovoljan broj puta, ona u očima javnosti postaje istina..

To je to. Zato svi oni koji su omirisali rat putem medija divljaju mnogo više nego ovi što su se direktno suočili sa crnom stvarnošću. A ovi prvi svakako vjeruju da su prvoborci, kao i da im je u nosnicama ostao neizbrisiv miris krvi i baruta.  :x
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

Jake Chambers

Jes da ne verujem u mogućnost da se Kosovo ne otcepi, a ni poentu njegovog bitisanja u okviru Srbije, a i stvarno me ne zanima mnogo, ALI, potpisujem peticiju i pozivam sve koje znam da to isto učine. Šaljem dalje link.

varvarin

To, Đejče !!!

Jake Chambers

Erm. Sviđa mi se brzina potpisivanja. Ja sam već skoro na dnu strane.

Meho Krljic

Srbi, kao sertifikovano lenj narod samo ovako i mogu da se nateraju na akciju, hehehe. Ja sam zamalo odustao posle druge strane :lol:

Ghoul

volim što je prosto, a ne ko onaj rapidshare, bem mu oca u vr guzice!
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Ebote, Gulo, rapidshare je prilično prost. turboupload je mnogo gori!!!

Jake Chambers

Ili sad megaupload sa onim obaveznim toolbarom i to... Argh.

Nyarlathotep

megaupload je najgrdji.
ja, takodje, ne verujem u to da Kosovo nije izgubljeno, ali bez obzira na moje prezrenje prema mnogim srpskim novonastalim tendencijama i generalnoj situaciji u ovoj zemlji, negde duboko, podsvesno, me boli sto potmulo i glupo izgubismo najvece nase istorijsko i kulturno blago, jedino na sto smo se oduvek mogli pozvati. Naravno, potpisao sam se i prosledio link. Bar mi je savest cista.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Meho Krljic

Ja sam potpisao čisto zato što se spomije poštovanje institucije UN, inače ni u šta drugo ne verujem. Mislim, ni u to, kad bolje razmislim...

Megaupload me je pre nekoliko meseci naterao da instaliram bar, ali, iz nepoznatih razloga posle odredjenog vremena sam reinstalirao Windows i nisam reinstalirao bar i sad mi ne traži a sve skidam uredno. Čudno...

varvarin

Zanima me, da li ćemo biti jedini  narod, koji nije u stanju da skupi ni  upišanih 50 000 potpisa ????
Toliko u nekim zemljama skupe u korist pasa lutalica...

Ghoul

s druge strane, šta mislite, ima li u srbiji 50 000 ljudi koji bili spremni da daju život za ostanak kosova u okvirima srbije?

jer, kladio bih se da ima mnogo više šiptara koji bi zaginuli za kosovo republjik-veljika aljbanija...
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

Quote from: "Nyarlathotep"megaupload je najgrdji.
ja, takodje, ne verujem u to da Kosovo nije izgubljeno, ali bez obzira na moje prezrenje prema mnogim srpskim novonastalim tendencijama i generalnoj situaciji u ovoj zemlji, negde duboko, podsvesno, me boli sto potmulo i glupo izgubismo najvece nase istorijsko i kulturno blago, jedino na sto smo se oduvek mogli pozvati. Naravno, potpisao sam se i prosledio link. Bar mi je savest cista.

A izgubili smo ga sopstvenom nepažnjom.

Cornelius

Udario sam potpis na peticiju o cuvanju Kosova i Metohije u okviru Srbije. Medjutim, Kosmet ce biti otcepljeno od Srbije. Amerikanci, koji na tome rade, reci ce da o otcepljenju Kosmeta odlucuje vecina stanovnika Kosmeta. Oni ce pomoci da se ispostuju ljudska prava i misljenje vecine. Zamislite kada bi americka spoljna politika mogla da se menja samo sa listom od 50 tisuca potpisa. Pa, onda bi to bila liberalna demokratija. Za sada je americki fasizam, tako da ce Kosmet vrlo brzo biti otcepljen od Srbije, ali se nece stvarati Velika Albanija. I sâmi Albanci iz Albanije se plase Velike Albanije, jer se plase da bi moc preuzeli Siptari sa Kosmeta, obrazovaniji, sposobniji i politicki organizovaniji.

Tex Murphy

QuoteAmerikanci, koji na tome rade, reci ce da o otcepljenju Kosmeta odlucuje vecina stanovnika Kosmeta.

Mada, kad je riječ o Republici Srpskoj, "ne smije biti promjene državnih granica". Šta ti je dosljednost...
(nije da zagovaram otcjepljenje RS, čisto da se zna)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Cornelius

Ako bi vecina stanovnika Bosne i Hercegovine odlucila da treba da se odvoji RS od BiH, Amerikanci bi poslali trupe da sprece destabilizaciju regiona i eskalaciju drugih odvajanja. Cuj, jos je Kalimero ustanovio da jonaj ko je jaci, taj i tlaci.

Джон Рейнольдс

Quote from: "Harvester"
QuoteAmerikanci, koji na tome rade, reci ce da o otcepljenju Kosmeta odlucuje vecina stanovnika Kosmeta.

Mada, kad je riječ o Republici Srpskoj, "ne smije biti promjene državnih granica". Šta ti je dosljednost...
(nije da zagovaram otcjepljenje RS, čisto da se zna)

Tu je i friški primer - Abhazija. "Integritet granica države Gruzije bla bla bla bla bla..." A i tamo je Otpor odradio posao, pa vi sad vidite.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Cornelius

Otpor je organizacija koja je bila placena sa strane. U Srbiji su oni dobili 130 miliona dolara u vreme kada su rusili Milosevicev rezim. Kasnije se taj sistem izvozio, te su Otporasi isli da prenesu tekovine revolucije drugim zemljama u rusenju rezima. To su organizovali finansijeri zainteresovani za rusenje rezima.

---

Quote from: "Cornelius"Znači, svako svoj posao. Njihov je kratkoročan, u funkciji dnevne politike, a naš mora da bude dugoročan u funkciji naše istorije.

Moj skromni doprinos nasoj istoriji i vecnoj pravdi, kao i svetlosti Istine, neka bude ovaj mali citat iz Boja na Kosovu:

OBILIC: Nije Srbija saka pirinca da je pozoba svaka vrana!
MURAT: Pusti sad, Obilicu, vrane i pirinac...

Kao i link sa Onom Pesmom:

http://www.youtube.com/watch?v=SjUAH_5Lcb4
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?