• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mehmete, reaguj!

Started by crippled_avenger, 13-03-2007, 03:16:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"http://dobanevinosti.blogspot.com/2009/04/hapsenje-niskog-pirata.html

uh, kad pročitah ono 'niski' uplaših se da je i mene neko prokljuvio!  :shock:  :?

srećom, još nisu! 8)
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Ne znam šta tog momka čini najvećim niškim piratom. U Beogradu s vremena na vreme pokupe sa ulice ljude koji prodaju filmove, osude ih na novčane kazne i to je to. Ići u zatvor za ovako nešto je meni uvek delovalo bizarno, ali takav je zakon.

crippled_avenger

E ovo ja nazivam CHINESE DEMOCRACY:

Убијен службеник ЦИА ,,одговоран" за бомбардовање кинеске амбасаде
Вилијам Бенет, који је отпуштен због ,,грешке у одређивању места кинеске амбасаде у Београду", настрадао 22. марта у близини своје куће у Вирџинији. – Полиција и ФБИ још истражују мотив убиства

Вилијам Бенет Бивши службеник америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијам Бенет убијен је 22. марта у близини своје куће у Ленсдауну у држави Вирџинији, а његовој супрузи Синтији су у истом нападу нанете тешке повреде. Ова вест, коју су објавили локални медији у околини Вашингтона, не би добила већу пажњу да неки извори из обавештајних служби нису потврдили часопису ,,Форин полиси" да је 57-годишњи Бенет ,,био одговоран за грешку због које је 7. маја 1999. бомбардована кинеска амбасада у Београду".

Овај пензионисани потпуковник америчке војске радио је у то време по уговору за ЦИА и наводно је управо он означио место које треба напасти. Како је 2000. године писао ,,Њујорк тајмс", званичници из администрације Била Клинтона, као и војни и обавештајни врх, тврдили су да је кинеска амбасада бомбардована грешком уместо зграде СДПР-а (Савезне дирекције за промет робе посебне намене, државне агенције за продају оружја). За ту грешку кривица је сваљена на Бенета који је отпуштен, мада у то време (2000. године) није било објављено његово име.

,,Кад је идентификована локација, званичници ЦИА су о мети разговарали на барем три састанка и нико од њих није довео у питање процес идентификације. Мета је потом предата званичницима Пентагона који су је без размишљања ставили на листу мета за бомбардовање у Београду", навео је ,,Њујорк тајмс" и, позивајући се на изјаву тадашњег директора америчке обавештајне агенције Џорџа Тенета објаснио да је ,,то била прва и последња мета коју је током рата изабрала ЦИА".

У нападу на амбасаду Народне Републике Кине у Београду убијено је троје кинеских новинара, а рањено је 27 дипломата.

Портпарол ЦИА Пол Џимиљано изјавио је у суботу за ,,Форин полиси" да не може да потврди да је Вилијам Бенет отпуштен због грешке у одређивању локације СДПР-а. ,,ЦИА није коментарисала ни каква су му задужења била док је радио по уговору, а службу у Агенцији окончао је 2000. године", рекао је Џимиљано. Осим једног отпуштања, казне за ,,грешку" добило је још двадесеторо службеника ЦИА. Џимиљано није хтео да одговори на питање да ли је тим запосленима саветовано да после убиства Бенета буду на опрезу.

О нападу који се догодио 22. марта нема много података, јер Синтија Бенет – која је још у болници са тешким повредама – није способна да да изјаву полицији. И за њу неки извори тврде да је била запослена у ЦИА, а као и супруг била је у војсци и из ње изашла са чином капетана. Тренутно је запослена као директор набавке у канцеларији архитекте на Капитолу, служби која одржава седиште америчке законодавне власти.

Полиција верује да је Синтија Бенет тог јутра (око 5 часова) са супругом била у редовној шетњи крај пута, кад их је тупим предметима напало троје или четворо људи. Искључена је могућност да су их ударила кола, а претпоставља се да је муж одмах умро, док је госпођа Бенет пронађена недалеко од места напада пошто су неки суседи пријавили ,,сумњиви бели комби без прозора са стране и без рекламних натписа". Очевици су видели и три особе у тамној одећи, од којих је једна била већа од друге две, саопштила је полиција.

У истрагу се укључио и ФБИ, а за информацију о нападачима понуђена је награда од готово 25.000 долара. Полиција није одмах могла да идентификује жртве, већ је то урађено на основу Бенетових отисака прстију, које је оставио кад се пријавио за дозволу за ношење оружја.

О мотиву ни полиција ни ФБИ не говоре ништа, а случај се за сада води као насумичан напад. Ипак, с обзиром на биографију Вилијама Бенета, тешко је веровати да није убијен због посла којим се бавио.

Да ли је мотив освета за смрт Кинеза које су Американци убили у Београду или је у питању заташкавање истине о том нападу за који Вашингтон и даље тврди да је био ,,грешка"?

В. Радомировић
[објављено: 07/04/2009]

Meho Krljic

Pa, da... Klasična odmazda...

Nego, evo za sve one bliding hart liberale koji se štrecnu kad pošteni ljudi kažu da su videoigre 'murder simulators':

Jedan:

British Army launches game-based recruitment

Quote"Start Thinking Soldier" campaign to target online games players; Army says two-thirds of 17- to 21-year-olds have no career path in mind.

Military forces around the world haven't been slow to see video games as useful recruitment tools. Young people well versed in shooters are regarded as 'ideal' for piloting Apache helicopters, while the US Air Force took advantage of Halo 3 as a recruitment tool. The US Army launched America's Army, an online first-person shooter to encourage people to enlist, and most recently, the U.S. Army Experience Centre opened in Philadelphia, loaded with 19 Xbox 360s, interactive map screens, and simulated attacks from an Apache helicopter.

Now, the British government is set to use a similar tactic to help enlist the nation's youth in the armed forces. A campaign titled "Start Thinking Solider" will include an online game where players have to escape enemy tunnels from a first-person perspective, find the parts to make a bomb in an enemy stronghold, and answer multiple-choice questions.

Research conducted for the British Army recently found that 68 percent of 17- to 21-year-olds had no career path in mind. The campaign, consisting of four television commercials, will be targeted at that group, each ad highlighting a particular area of Army expertise, including teamwork, decision making, leadership, and fitness and mental sharpness.

At the end of each ad, viewers will be asked the question "What would you do?" and are encouraged to head online to answer the question via the interactive game.

i Dva:

Konami readying realistic Iraq War shooter

QuoteJapanese publisher picks up Six Days in Fallujah, developed with input from real-life veterans of titular battle at Close Combat-maker Atomic Games; due out in 2010

Although half of the dodeca-platinum Call of Duty 4: Modern Warfare took place in an eerily similar Middle Eastern country, Iraq itself has not been the subject of many games. In fact, the only title to actively tout its re-creations of actual battles from the ongoing conflict is the PC shooter KumaWar, which received explosively poor reviews.

One battle that got a KumaWar redux was Operation Phantom Fury, also known as Operation Al-Fajr or the Second Battle in Fallujah. The conflict took place during several weeks in November and December 2004, when Iraqi forces and US Marines forcibly occupied the central Iraqi city. The metropolis of 250,000 had become a haven for insurgents following the First Battle of Fallujah (aka Operation Vigilant Resolve) in April 2004, which saw the Marines attack the city following the killing of four Blackwater security contractors. The Washington Post estimates that over 25 percent of all the city's 39,000 homes were destroyed during the fierce fighting, the intensity of which can be witnessed via numerous YouTube clips.

Today, both the Wall Street Journal and Los Angeles Times are reporting that several Fallujah veterans are advising developer Atomic Games on an ambitious new war game, Six Days in Fallujah. Published by Konami, the game will be based on the diaries, photos, videos, and memories of the former Marines and will attempt to re-create the fighting in the city as accurately as possible.

"We replicate a specific and accurate timeline--we mean six days literally," Atomic president Peter Tamte told the Journal. "We track several units through the process and you get to know what it was like from day to day."

To take Six Days in Fallujah to near-hyper-realistic levels, Atomic Games will also incorporate video clips of Marines recalling their experiences fighting in the city. The Marines will also play themselves in the self-styled "game-amentary," which is reportedly using classified satellite photography for accurate re-creations of neighborhoods. It also helps that the developer, best known for its Close Combat series, makes training simulations for the US military using game technology.

Six Days in Fallujah will be based on an all-new engine designed to create realistic structural damage for the game's almost completely destructible environments. Players will be part of a four-person fire team tasked with taking out any insurgents they encounter.

"For us, the challenge was how do you present the horrors of war in a game that is also entertaining, but also gives people insight into a historical situation in a way that only a video game can provide," Tamte told the Times. "Our goal is to give people that insight, of what it's like to be a Marine during that event, what it's like to be a civilian in the city and what it's like to be an insurgent." Atomic has not yet decided on whether or not insurgents will be playable.

Six Days in Fallujah is expected out sometime next year. According to GamePro, the game is in development for the Xbox 360, PlayStation 3, and PC.

E, moj Konami, džaba vam Hideo Kođima i njegova srceparajuća antiratna tirada umotana u videoigrački serijal kad ovako oćete da pravite pare.

ridiculus

QuoteFor us, the challenge was how do you present the horrors of war in a game that is also entertaining, but also gives people insight into a historical situation in a way that only a video game can provide

:x  qpuke
Dok ima smrti, ima i nade.

ridiculus

Reakcija Johna Kollera, direktora za marketing hardvera u Sony Computer Entertainment America, objavljena na blogu Engadget:

QuoteIf Nintendo is really committed to reaching a broader, more diverse audience of gamers beyond the "kids" market that they've always engaged, there isn't much new with the DSi to support that. Significant gamer demographic groups are being ignored, and there continues to be limited opportunities for games from external publishers to do well on the DSi. Compare that with the PSP platform, where we have many blockbuster franchises from our publishing partners launching this year, representing a wide variety of genres and targeting diverse demographics. Games such as Rock Band Unplugged from MTV Games, Assassin's Creed from Ubisoft, Dissidia Final Fantasy from Square Enix, and Hannah Montana from Disney demonstrate the commitment that publishers have to the PSP. From our own first-party studios, we're launching unique versions of LittleBigPlanet and MotorStorm, and we're also planning a steady stream of downloadable games -- both new titles and PSone classics -- to add to the content that PSP owners can already purchase wirelessly through PlayStation Store.

Eh, Soni, Soni. Kada bi manje vremena provodili pljujući po protivnicima, cenio bih ih više. (Ovo se odnosi na marketinšku strategiju američkog Sonija, donekle i evropskog, a za japanski...ne znam.)
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Da, video sam to juče na Jurogejmeru. Šta reći sem da Soni nastavlja tradiciju poptuno neodmerenih i osramoćujućih javnih istupanja koja promašuju ne koš, ne tablu, nego bre dvoranu celu...

Meho Krljic

Mislim, ja imam 37 godina a Nintendo DS mi je omiljeni drug...

Nego, evo ako nekoga zanima, još jedan od mojih tekstova iz Hupera, ovog puta o upadljivo obučenim ljudima iz istorije rokenrola... Kad malo bolje razmislim, Marija mi je bre uvaljivala najteže teme za pisanje u toj novini... A ja sam razočaravao na svakom koraku.

Mali korak za Mehmeta, ali...

Meho Krljic

A evo ako neko nije gledao HL2 What's in the Box video, IGN ga sad ima u visokoj definiciji.

samo za strpljive...

Meho Krljic

Kuku, ja sam mislio da je prvi April prošao....

Soni pravi film po igri Shadow of the Colossus.

QuoteThe Hollywood Reporter and Variety report that a film of Team ICO's 2005 game Shadow of the Colossus is in development at Sony Pictures.

Producer Kevin Misher is setting it up. The script is to be written by Justin Marks, who wrote the recent and widely panned Street Fighter: The Legend of Chun-Li and a 20,000 Leagues Under the Sea remake that's in development at Disney. The Hollywood Reporter describes him as a "go-to young scribe".

Shadow of the Colossus is a beautiful, minimalist boss-rush adventure in which a young man and his sturdy horse must vanquish a series of giant stone colossi by clambering all over them and solving puzzles. It's "not an obvious candidate for a film", said Variety's Ben Fritz, inarguably.

Apparently, the producer and author are intending to flesh out "some of the characters who appear only momentarily in the game", in order to give it some dramatic interest. We're not even sure if we remember any.

According to Fritz, this hasn't stopped Sony Pictures from having sky-high ambitions for the project. "Despite the game's somewhat 'artsy' cred, they're hoping Shadow will be a Lord of the Rings-style fantasy tentpole," he said. Oh dear.

Why not turn back time to our review and remember Shadow of the Colossus the way it was supposed to be remembered?

Ne, ozbiljno, da li su oni... normalni??? Imaju li, što bi rekao Šešelj, obraz, imaju li moral? Kuku... kuku i lele... Osećam se... onećišćeno.

Meho Krljic

A evo i nastavka vesti od juče u vezi Konamijevih planova da prave igru o ratovanju u Faludži:

Neće to tako lako proći

QuoteSoldiers, fathers and peace groups have spoken out about Konami's controversial Six Days in Fallujah videogame, which retells a key battle of the 2004 Iraq conflict through the eyes of US marines.

"Considering the enormous loss of life in the Iraq War, glorifying it in a videogame demonstrates very poor judgement and bad taste," Reg Keys, whose son Thomas was killed by a mob in Iraq while serving as a Red Cap (military policeman), told the Daily Mail. "It is particularly crass when you consider what actually happened in Fallujah."

"These horrific events should be confined to the annuls of history, not trivialised and rendered for thrill-seekers to play out, over and over again, for ever more. Even worse, it could end up in the hands of a fanatical young Muslim and incite him to consider some form of retaliation or retribution. He could use it to get worked up and want to really finish the game.

"I will be calling for this game to be banned, if not worldwide then certainly in the UK," he said.

Tim Collins OBE, a former colonel famed for an eve-of-battle speech in 2003, agreed.

"It's much too soon to start making videogames about a war that's still going on, and an extremely flippant response to one of the most important events in modern history," he said. "It's particularly insensitive given what happened in Fallujah, and I will certainly oppose the release of this game."

Best-selling author and former SAS soldier Andy McNab, however, defended Six Days in Fallujah. War, he said, has been peddled as entertainment by the media for years.

Furthermore, he argued that the UK does not understand the Fallujah conflict in the same way as the Americans - a nation that lost "more soldiers [in Fallujah] than the whole of the British Army has in Iraq and Afghanistan combined".

"Culturally it is totally different in the US," McNab - a man with the powers of Jack Bauer and Ray Mears combined - told TechRadar.

"In America it is not as if this is 'shock horror' - everybody has been watching it on the news for the last seven years. The hypocrisy is in the fact that when the media wants a 'shock horror' story they will focus on something like this.

"In America a 90-year-old and a 12-year-old will know what happened at Fallujah. It's on the TV, there are books about it. The game is a natural extension to that; it is folklore. The only difference being that it is presented in a different medium.

"If the game stands up and offers Americans those soldiers' stories, then, why not?" he said.

Plus, added McNab, America's Army has been simulating real-life events for years, and really this is no different to "killing Nazis or drug dealers" in other games; games that he has seen soldiers playing on laptops while on tour in Basra. "Culturally they are more up for it," he concluded.

In direct contrast to his approach, however, was the Stop the War Coalition peace group, who said glorifying the Fallujah "massacre" is "sick".

"The massacre carried out by American and British forces in Fallujah in 2004 is amongst the worst of the war crimes carried out in an illegal and immoral war," spokesperson Tansy E Hoskins told TechRadar. "It is estimated that up to 1,000 civilians died in the bombardment and house-to-house raids carried out by invading troops. So many people were killed in Fallujah that the town's football stadium had to be turned into a cemetery to cope with all the dead bodies.

"There is nothing to celebrate in the death of people resisting an unjust and bloody occupation. To make a game out of a war crime and to capitalise on the death and injury of thousands is sick.

"There will never be a time when it is appropriate for people to play at committing atrocities," added Tansy. "The massacre in Fallujah should be remembered with shame and horror not glamorised and glossed over for entertainment."

Predictable arguments from different sectors, perhaps. But what does Konami have to say for itself?

Vice president Anthony Crouts told the Wall Street Journal that Konami was "not trying to make a social commentary".

"We're not pro-war," he added. "We're not trying to make people feel uncomfortable. We just want to bring a compelling entertainment experience... At the end of the day, it's just a game."

Six Days in Fallujah is in development at Atomic Games and will be released next year in the US. There are no platforms mentioned yet, but PC, 360 and PS3 look likely. UK plans are yet to be announced.

cutter

Kada čitam ovo žao mi je što je samo 6 dana...

Ghoul

Mehmete, reaguj! kači sliku na kvizu!

Meho Krljic

Vidim ja da ste se zaverili da me zajevavate.

Nego Cutteru, ovo za Faludžu je ajde de, povod da se razgovara o mestu rata u igrama i raspravi o tome zašto se drugi svetski rat smatra OK temom, a rat u Iraku ne, ali ovo za ekranizaciju SotC, pa to je povod samo za ozbiljno lupanje šakom po čelu, suze i psovke.

cutter

Ja sam ovo za Faludžu više shvatio kao, pored standardnog povoda za moralnu paniku i donacije sinekurama raznih parazita, diskusiju o tome koliko sve naprednija i realnija grafika (dakle, koja cilja na simulaciju realnosti) može onespokojiti društvo i onečistiti um(ove). Što je ok, sve dok predstavnici labilnih ne potegnu pitanje totalne zabrane tematika koje ne mogu da podnesu.

A za SoC jeste žalosno, stvarno je za lupanje šarkom u čela :oops:

Meho Krljic

Kad smo već kod grafike i realističnosti, video si da Konami najavljuje da će svoju dominaciju na polju horor igara (koja je, sudeći po poslednjih par Silent Hill naslova prilično uzdrmana što se mene tiče) učvrstiti rađenjem igre (ili, ako sve ispadne uspešno, igara) po filmskom serijalu Saw?

Neko je svojevremeno pisao kako je prelazak sa 2D na 3D upropastio igre jer je postalo važno raditi 'realističnu' grafiku a gejmplej je apsolutno podređen istoj. Sad imamo Konami koji je ipak sa nekim nastavcima Silent Hill napravio vanvremene klasike koji misli da je prvi smer otići iz psihološkog u visceralni horor, jer to savremena tehnologija sada omogućava...

cutter

QuoteNeko je svojevremeno pisao kako je prelazak sa 2D na 3D upropastio igre jer je postalo važno raditi 'realističnu' grafiku a gejmplej je apsolutno podređen istoj.
Ne znam ko, ali je promašio poentu - istina, takva tranzicija je dovela do mnogih štucanja i promašaja pre svega kod instantnijih naslova, pa igara koje je trebalo ostaviti u starom modelu (dakle, prelazak ne znači i prevaziđenost)... ali eto, koliko filmova je CGI upropastio, mislim da je to ipak pitanje kompetencije autora. Nisam video to za Saw - ne obećava ali bi bilo interesantno videti recimo logički model, da treba da se oslobodiš ili da oslobodiš nekog iz sprave. Nema horora bez (meta)fizike! :?:

Meho Krljic

U principu, i uz dosta škrgutanja zubima moram da kažem da mi Konamijevo objašnjenje igre Saw ima smisla. Mislim, pričamo o survival horroru, a Saw je sa svojim kontrapcijama zapravo dosta plodno tle za ovu priču. Oslobađanje sebe iz set pisova i skalamerija bi zapravo moglo da se odradi kao neka dosta inteligentna avantura. Mada nemam mnogo poverenja u Konami...

Meho Krljic

Will Wright otišao iz Maxisa. Mada ne tvrdim da to išta radikalno menja...

Edit: a evo šta Will sam kaže o tome.

crippled_avenger

Anvil! The Story of Anvil
(Documentary)
By DENNIS HARVEYA Little Dean and Ahimsa Films production. Produced by Rebecca Yeldham. Co-producer, Chris Soos. Directed by Sacha Gervasi.

With: Steve "Lips" Kudlow, Robb Reiner, G5, Ivan Herd, Chris Tsangarides, Tiziana Arrigoni, Cut Loose, Mad Dog, Lars Ulrich, Lemmy, Scott Ian, Slash, Tom Araya.
 A real-life Spinal Tap facing some harsh realities, Canadian metal band Anvil -- whose principals have been playing together for more than 35 years -- proves surprisingly inspirational and endearing in Sacha Gervasi's docu as the members struggle to keep rockin' into their 50s, with commercial success forever just out of reach. Very entertaining docu is amusing without being condescending, touching without straining for pathos. A la the Brian Jonestown Massacre in "Dig!" this warts 'n' all portrait will likely bring the act in question more attention than all their prior toiling. Prospects are good for a specialty distrib wherever hoisted devil-horn fingers spell R-A-W-K.
Original quartet is first seen in wrong-aspect-ratio'd footage from 1984, when they seemed on the brink of stardom. They shared a mighty metal stage then with the soon-to-be-huge likes of Bon Jovi and Whitesnake. But while those outfits rose to the pinnacle of '80s "Headbanger's Ball" success, Anvil -- whose earliest LPs are considered a major formative influence by subsequent speed-metal units like Metallica and Slayer, as testified by some members here -- failed to build further momentum on those moderate hits. Dropped from their major label, they soldiered on, recording subsequent discs on the cheap, playing for dwindling audiences at clubs, still hoping for an increasingly improbable big break.

Founders lead vocalist Steve "Lips" Kudlow and drummer Robb Reiner now have working-class Toronto day jobs, wives and kids to support. But they haven't given up their teenage dreams yet, much as some loved ones wish they would. Their dogged optimism leads to a European tour (mismanaged), a 13th album reuniting them with stellar metal producer Chris Tsangarides, and finally a triumphant return to Japan after 20-plus years.

En route, various indignities are endured, and the high-strung Lips' tendency to vent frustrations on long-suffering Robb nearly bust up the band for good. (The foursome's other two current players G5 and Ivan Herd are the latest in a line of shorter-term members.)

Vintage clips from Anvil's heyday are highlighted by their appearance on a chatshow, outraging housewives as the TV hostess quotes the hilariously crass lyrics to their song "Toe Jam."

Lips and Robb don't necessarily seem like the sharpest knives in the drawer, but they do write crisp, crunchy tunes, and from evidence here never fail to put on a full-out show whether playing for a stadium crowd or at a bar. They've even had fans dedicated enough to follow them from gig to gig, notably two guys named "Cut Loose" and "Mad Dog."

Throughout, interviews with spouses, siblings and parents demonstrate the degree of tolerance required to stick with middle-aged men still pursuing a 16-year-old's ultimate rock star fantasy at the cost of financial instability and frequent absences from home.

Well-shot and edited, "Anvil!" is an underdog saga even non-metalheads will root for. It tows that fine line between chuckling at its protags' somewhat absurd situation and celebrating their sheer unwillingness to give up.

Camera (color, Sony HDcam), Chris Soos; editors, Jeff Renfroe, Andrew Dickler; original music/sound, Mat Dennis; music supervisor, Dana Sano; supervising sound editor, Geoffrey G. Rubay. Reviewed at Sundance Film Festival (Spectrum), Jan. 21, 2008. Running time: 90 MIN.

Meho Krljic

Ja mislim da u životu nikad nisam čuo ni jednu njihovu pesmu. A uvek sam mislio da bend koji se zove 'Nakovanj' mora da je mnogo jak... Eh... možda ako se večeras setim da daunloudujem...

crippled_avenger

Album METAL ON METAL :)

Meho Krljic

Bio je i drugi: Hard 'n' Heavy, ako se dobro sećam. Ma, moćno je to meni sve delovalo kad sam imao 11 godina, ali eto, putevi nikako da nam se ukrste.

crippled_avenger

Gervasi je svojevremeno pisao film o Keith Moonu koji nikada nije snimljen. Pričao sam ti jednom o Gervasiju kad smo bili na geek summitu sa milanom.

Meho Krljic

Sećam se...

A evo nečeg sasvim nevezanog. Konami je još pre određenog vremena najavio rimejk prve Silent Hill igre za Wii. To me je, dakako, obradovali jer ovo jeste jedan klasik koji bi mogao da profitira od malčice jače tehnologije. Doduše, poslednjih par, na zapadu pravljenih SH igara nisu bile baš dobre (hardkor fanovi će reći da ništa posle SH2 nije bilo dobro), tako da je i ovde uvek postojalo pitanje kako će se ovaj rinejk napraviti. no imao sam dosta dobar osećaj jer je Konami između ostalog ustvrdio kako igra neće imati nikakvu borbu te da će protagonist Harry Mason imati samo kukavičku opciju bekstva kada se suoči sa užasima Sajlent Hila. S obzirom koliko su SH igre od treće pa na dalje akcenta stavljale na borbu, ovo je dobrodošlo podsećanje na tr00 survival horror korene...

Međutim, jutros Gamespy javlja da će igra pored Wiija izaći i za PS2 i PSP (što pozdravljam), da če Wiimote biti korišćen kao baterijska lampa i mobilni telefon (što je OK), a da će umesto borbe igrač morati da od neprijatelja beži
Quotethrough a series of context-sensitive button-pressing skill routines.

Argh!!!!!!!!!!!!!

Quick Time Events možda i mogu da budu dobri u ovom slučaju ali ipak... imam osećaj kao da mi se neko upravo ispišao u mleko od soje... Čekaćemo.

cutter

Ispod Tihog Brda je Zmajeva Jazbina...

Meho Krljic

:D  :D  :D  :D

Baš. Ajde, neću unapred da mračim, ima igara sa dobrim QTEovima (RE4 i 5, God of War), pogotovo na Wiiju (No More Heroes, MadWorld), pa ovo možda bude jedna od njih...

Meho Krljic

Pojavio se Braid za PC!!!! Skinut i spreman za upotrebu.

crippled_avenger

Iran 30 godina kasnije: u centru globalne politike
Na sutrašnji dan prije 30 godina (1. februara 1979.), ajatolah Homeini se vratio u Iran, a to je bio glavni simbolički događaj iranske (islamske) revolucije. Trideset godina kasnije, Iran ponovno postaje jedno od centralnih pitanja globalne politike. U američkim predsjedničkim izborima prošle godine, pitanje odnosa prema toj zemlji bilo je ono oko kojeg su se dvojica kandidata (Obama i McCain) najviše razlikovali. Prekjučerašnji britanski ,,Guardian" otkrio je i da je novi američki predsjednik već pripremio plan otopljavanja američko-iranskih odnosa, kojim bi se radikalno odmaklo od dosadašnje politike stalnih napetosti. Zašto je sve to važno? Zašto upravo Iran - i upravo sada - dolazi u središte američke vanjske politike?

Više je razloga za to.

Prvo, islamska je revolucija (započeta prije točno trideset godina) uspostavila dotad neviđeni tip političkog sistema - kojeg se može opisati kao dualizam s elementima demokracije i teokracije. Ideja da se ,,republika" može povezati s ,,islamom" (pa da je zemlju moguće nazvati Islamskom Republikom), tada je prvi put promovirana. Spoj teokratskog (islamističkog) i demokratskog nigdje drugdje nije zaživio: u Turskoj postoji republika, ali je islamski element namjerno isključen iz nje. Taj dualistički sistem postao je ubrzo jedna vrsta ideala za druge islamiste, koji nisu nužno zastupali interese vladajućih oligarhija i monarhija, nego su ,,jahali" na valu narodnog otpora (najčešće prozapadnim, odnosno proameričkim) vladarima u muslimanskim zemljama. Tu je, na neki način, i izvorište onoga što se danas razvilo u ,,islamistički pokret". Iranska je revolucija, dakle, možda (Mao Ce-Tung bi rekao: još je prerano reći) označila početak sudara između ideje ,,demokratsko-teokratskog islamizma" i ,,Zapada". Taj će sudar - naročito nakon 11 septembra 2001. - fundamentalno obilježiti suvremeni svijet.

U tom je smislu, Iran i dalje inspiracija mnogima u islamskom svijetu, pa je Americi (i mnogim drugima) od velike važnosti da ga ,,skrene prema sebi". Uspije li od Irana učiniti saveznika, a ne protivnika, Amerika će zadati golem udarac islamistima u cijelom svijetu. Eventualno okretanje Irana prema Americi dovelo bi do promjene odnosa snaga u vrlo kaotičnim regijama, kao što su Golfski zaljev, i Srednji (odnosno ,,Bliski") Istok. Iran je, naime, ključna zemlja želi li se dugoročna stabilizacija Iraka. Teheran je, zapravo, jedini ,,pobjednik" u američko-iračkom ratu. Amerika mu je uklonila starog neprijatelja (Sadama Husseina), a potom mu omogućila značajnu infiltraciju - vjersku, političku i ideološku - u okupirani Irak. Svrgnućem Sadama Husseina, i neuspjehom američke invazije na Irak, Iran se pojavljuje kao zemlja s najvećim utjecajem - naročito među iračkom šijitskom populacijom. Amerika, dakle, treba pomoć Irana, želi li dugoročno stabilizirati Irak, te se iz njega u miru povući. Ona se neće povući iz Iraka, sve dok ne bude sigurna da se u njega neće odmah po tom povlačenju ,,useliti" neki njoj neprijateljski Iran.

Drugo, svojim radikalnim izjavama - a još više eventualnim namjerama da postane nuklearna sila - Iran predstavlja opasnost za Izrael, te ga se često koristi kao glavni ,,izgovor" za akcije koje Izrael poduzima protiv Palestinaca. Promjena iranske vanjske politike - i njegovo eventualno približavanje Americi - imalo bi velikog utjecaja na odnose na Srednjem Istoku, a Obaminoj vanjskoj politici bi ponudila priliku da izravnije pritisne obje strane u konfliktu. Islamisti na Srednjem Istoku osjećali bi se oslabljenima, a Izrael ne bi više mogao koristiti upozorenje na iransku opasnost kao sredstvo opravdavanja svoje politike prema Palestincima.

Treće, i sam je Iran danas zemlja koja balansira između dva - po mnogo čemu oprečna - elementa svog političkog identiteta: demokracije i teokracije. Njegova je ustavna struktura utemeljena na ideji ,,paralelizma", pa osim predsjednika Republike (sada Mahmuta Ahmedinedžada) postoji i vrhovni vođa, ajatolah Hamenei. Hamenei je - a ne Ahmedinedžad - ključna ličnosti Irana, pa je Obamin plan i usmjeren prema njemu. Dualizam, međutim, nije samo stvar političke strukture, nego i šire, društvene. Teheran je, kažu oni koji ga dobro poznaju, grad koji je danju ,,islamistički" a noću ,,zapadnjački". On u tom smislu podsjeća na nekadašnju Istočnu Evropu (točnije: Poljsku), koju je Lech Wallesa usporedio s ,,rotkvicom": izvana crvena, a iznutra bijela. Iran ima nezanemariv demokratski potencijal - dijelom razvijen za vrijeme modernizacijskih akcija nekadašnjeg Šaha, a dijelom i zbog goleme iranske dijaspore - pa je pitanje hoće li taj demokratski potencijal u jednom trenutku ući u izravni sudar s teokracijom.

Dođe li do pada teokracije - ili do njenog značajnog marginaliziranja - postavit će se pitanje: kojim će smjerom krenuti iranska vanjska politika? Na tu se situaciju, izgleda, spremaju i Amerika i Rusija, a vjerojatno i druge dvije važne zemlje u toj regiji: Kina i Indija. Rusija je već poduzela važne korake - premijer Putin sreo se (još kao predsjednik, u novembru 2007.) s predsjednikom Ahmedinedžadom, te su iransko-ruski odnosi značajno napredovali. I Rusiji  bi, naime, baš kao i Americi, odgovaralo slabljenje islamizma. No, istodobno, odgovaralo bi joj i da Iran ne postane baš preblizak Americi, nego da ostane na stanovitoj distanci u odnosu na Washington.

Inicijativa Baracka Obame - koji je, izgleda, spreman ući u izravne i ničim uvjetovane razgovore s Teheranom - ima, dakle, višestruke ciljeve. Ona pokušava ojačati demokratske (i time oslabiti teokratske) elemente u samom Iranu, a istodobno okrenuti Iran prema Americi (i spriječiti njegovo okretanje prema Rusiji ili Kini). Uspije li u tome, američka će vanjska politika doživjeti veliki uspjeh na samom početku Obamina  mandata. Naime, postići će tri važna cilja - prvo, zadat će veliki udarac globalnom islamizmu, drugo, otvoriti će novi prostor za eventualno rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba, i treće - omogućit će brže američko povlačenje iz Iraka, bez straha da će u njega potom ,,ušetati" iranski teokratski poredak.

Meho Krljic

Tod Holenshed nije baš Džon Karmak, ali opet, interesantno je čuti ga. Intervju na Gejmspotu.

Meho Krljic

A Rob Fehi je napisao kvalitetan tekst vezan za nedavno najavljenu igru o šest dana u Faludži.

crippled_avenger

Son of Man

Naso sam ja par Stoyinih filmova ako nekom trebaju linkovi nek se javi na pm.  :oops:  :evil:

EDIT : Zapravo evo ih odje u slucaju da je nekog sramota da se izjasni  :lol: :

http://bostonho-lives-on.blogspot.com/search/label/Stoya

crippled_avenger

Svetska, a naša...

Meho Krljic

Baš sam pre neki dan skinuo jedan film sa Stojom. Drži se mala, svetski.

Son of Man

Pa gotivno je to sto je relativno obicna devojka, ono nista silikoni nista vestacko, izgleda ko svaka obicna devojka, nikad ne bi reko da je porno da je sretenem bilo gde, a jos pritom je i djelomice nasa, jedino joj kvari stajling ona isuvise bela put, al to je od keve shkotlandjanke.

Meho Krljic

Neprskana, što bi rekao naš narod.

mac

Haha, upravo si redefinisao pojam "neprskana". Do sada ga niko nije upotrebljavao za porno glumice.

Ghoul

Quote from: "mac"Haha, upravo si redefinisao pojam "neprskana". Do sada ga niko nije upotrebljavao za porno glumice.

pa to je mehov trejd mark dabl tok: da za neku svu isprskanu kaže da je neprskana!

crippled_avenger

Stoya je sagitašica...

Stoya
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Stoya

Birthdate: June 15, 1986 (1986-06-15) (age 22)
Birth location: Wilmington, North Carolina, U.S.[1]
Measurements: 32B-25-33[2]
Height: 5 ft 7 in (1.70 m)[2]
Weight: 120 lb (54 kg; 8.6 st)[2]
Eye color: Hazel - Green
Hair color: Black
Ethnicity: Serbian, Scottish, Puerto-Rican[3]
Alias(es): Stoya Doll[1]
No. of films: 15
Official web site
Stoya at IMDb
Stoya at IAFD
Stoya at AFDB
Stoya (born June 15, 1986 in Wilmington, North Carolina) is the stage name of an American pornographic actress and model. The stage name "Stoya" was her nickname before appearing in adult films, and is the shortened version of her family's last name. [4]

She is an exclusive contract performer for Digital Playground and is regarded as the first alt porn contract girl.[5] Stoya is AVN's 2009 Best New Starlet.[6]

Contents [hide]
1 Biography
1.1 Adult Career
1.2 Personal Life
2 Awards
3 References
4 External Links

[edit] Biography
Stoya was born in North Carolina to Serbian father and Scottish mother. As a child, she wanted to become a dancer and started attending dance lessons at the age of three. She was home-schooled and got her high-school diploma before the age of sixteen. [7]

At a later age, Stoya moved to Delaware where she spent a semester at Delaware College of Art & Design, but dropped out because of her problem with authority. [7]

After relocating to Philadelphia, she attended a summer program at UArts. Some of her jobs in Philadelphia included being a secretary, flier distributor, and a go-go dancer. Stoya appeared in several music videos for bands that, according to her, "no one will ever hear of".[4]

[edit] Adult Career
Stoya began posing for a friend of hers. That eventually led her to modeling and working for alt-erotic websites.[7] One of the websites she had worked for asked if she was willing to do a softcore scene for a DVD they were putting out.[4]

Stoya claims that she discovered pornography through an interest in BDSM and via fetish newsgroups on the internet. She states that few adult films interested her, and prefers those with artistic and fetish themes.[8]

Stoya was featured in two DVD productions for Razordolls and made a non-sex, cameo appearance in two Vivid Alt titles[9][10] before being contacted by Digital Playground with the proposition to perform in a hardcore, lesbian scene with Sophia Santi. The scene in question never happened, but in August 2007, she met with several Digital Playground representatives and was asked if she would mind starring in a pornographic movie with male talent. After careful consideration, Stoya agreed. [4]

In October 2007, Digital Playground signed her to an exclusive, three-year contract.[11] The first scene she shot for them was for Stoya Video Nasty but her first movie released by the company was Jack's POV 9.[4][9]

Stoya stated that exploring her sexuality on camera has been a fun adventure.[5]

[edit] Personal Life
Stoya enjoys art and one of her hobbies is creating clothes which she wears in her scenes and during erotic conventions. She likes reading, with sci fi and fantasy being among her favorite genres. [7]

Stoya avoids relationships because she believes that monogamous commitment will affect her ability to deliver the best possible performances in adult films.[5]

Stoya acknowledges the importance of social networking in her career[4]; she's active on MySpace, Twitter, various internet forums, and maintains her blog at XCritic.[12]

Meho Krljic

Jutros se budim i zatičem na telefonu Crippleovu oduševljenjem nabijenu poruku kojom hvali Stoju na sva usta. Ne smem ni da mislim šta je tokom noći radio...

Shozo Hirono

Quote from: "Meho Krljic"Jutros se budim i zatičem na telefonu Crippleovu oduševljenjem nabijenu poruku kojom hvali Stoju na sva usta. Ne smem ni da mislim šta je tokom noći radio...

he was active on MySpace, Twitter, various internet forums, and maintained on her blog at XCritic.[12]
_________________ :!:

crippled_avenger

Jutros sam oko 2 AM imao epifaniju i tu nepatvorenu emociju sam zarobio u SMSu poslatom Mehu. Nadam se da mu se tlefon nije raspukao od tolike energije sabijene u 17 slovnih mesta.

Meho Krljic

Nije se raspukao ali sam se plašio da se to ne desi u mom džepu, pa sam ga ostavio kod kuće da se marinira i sad sam na poslu blagosloveno oslobođen pištanja esemesova i krečanja zvona...

crippled_avenger

Nego Mehmete, jel Power Music koji je izdao Sajsi isti onaj Power Music koji je izdao Kikija L.?

Ako jeste, to je ispunjenje obećanja koji su dali Kiki i Vlada Negovanović kad smo ŽiKKKa i ja bili tamo na intervjuu da će podržati scenu...

Meho Krljic

Pretpostavljam da jeste. Ne bi valjda mogo da registruješ dve firme sa istim imenom u istoj zemlji?  A vidi, to izašo moj prikaz Sajsija na Popboksu... Čekam da me Lou Benny napuca u glavu zbog neke nesmotrenosti u tekstu... 3... 2.... 1...

crippled_avenger

Hm.

Ako jeste, to je interesantan detalj, jer to je Kikijeva etiketa koja je inače pod Mitrovićevom umbrellom. Koliko sam shvatio Kikija, on je to osnovao ali je na kraju prodao Mitroviću da ne bi morao da se bakće sa računovodstvenim stvarima. Što je za Sajsi super jer će imati dobru distribuciju kao City Records npr.

Meho Krljic

Ja prosto ne umem da kažem koliko danas distribucija ima uticaja na bilo šta... Pošto živim u Beogradu i muziku kupujem u IPS-u, potpuno sam blaženo nesvestan stepena mogućnosti ili nemogućnosti nabavke domaćih CD-ova diljem Srbije. Ko uopšte danas zna za Sajsi (ja ih znam po spotu emitovanom na pirackim teve kanalima pre par godina)? Gde je čuo za njih? Da li naletanje na njihov CD na kiosku ili u samoposluzi može da znači impulse buy??? Za mene su sve to misterije...

lou benny

Quote from: "Meho Krljic"Pretpostavljam da jeste. Ne bi valjda mogo da registruješ dve firme sa istim imenom u istoj zemlji?  A vidi, to izašo moj prikaz Sajsija na Popboksu... Čekam da me Lou Benny napuca u glavu zbog neke nesmotrenosti u tekstu... 3... 2.... 1...

na šta misliš ne videh

ne znam, po mom mišljenju je tekst skroz korektan
put duha sa sekirom je zaobilazni put