• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mehmete, reaguj!

Started by crippled_avenger, 13-03-2007, 03:16:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

cutter

u stvari, bre, moguće da su tu negde po godinama jedino što mkd verovatno ne bi mogao da se skida u kratke rukave kao u devedesetim.

Meho Krljic

Da vidiš da si u pravu, MKD stvarno liči na Barakudu, ili obrnuto... Još samo da ubede Dolfa Lundgrena da ponovo igra Panišera i imamo dogovor!!!

cutter

nikad nisam kupio dolfa kao panišera... kako mi je omiljen enisov punisher max, to bi možda mogao da bude džef bridžis... maltene su istih godina.

Meho Krljic

Pa, hahaha, ja prema Lundgrenovom panišeru imam jedan ironično-blagonakloni stav, naravno.

I meni je Enisov Panišer MAX sam vrh Panišerstva, pisao sam o tome ekstenzivno više puta na UPPS-u i kad razmišljam ko bi mogao da Frenka pošteno odigra, hmmm, Džef Bridžis je suviše plav. Klajv Oven??? Ili je on preterano lep... A i treba da bude malo italijanskija faca. Stalone iz nekog alternativnog univerzuma (uzeti u obzir da je ulogom Mariona Kobretija već praktično pokazao na šta bi njegov Panišer ličio tako da... možda ne)?

cutter

džef ima te žiletе u crtama lica i obrvama, može i da se ofarba... dovoljno stocky facu i građu, oven je izdužen. najgori je naravno tajtus pulo koji je izgledao kao umirovljeni plesač koga su obukli kao panišera, pogotovo je facijalno omašio sa onom ravničarskom nežnošću u izrazu.

Meho Krljic

Ahahaha, jeste. Mada je barem prirodno crn (mislim?) za razliku od Džefa i naravno Dolfa.

ego, nešto sasvim drugo sada. Svaka nedelja u kojoj se na Internetu pojave ne jedan nego DVA nova Šonbejbijeva teksta je i dobra nedelja. Jutros sam video da je započeo redovnu mesečnu kolumnu na Gejmspaju (ali, da li će Gejmspaj uopšte postojati kroz mesec dana?), a malopre sam počeo da čitam njegov sedam dana stari tekst u okviru redovne nedeljne kolumne na Crackedu i urnebesan je. U osnovi, Seanbaby koristi Pandora Internet radio (koji kreira plejliste na osnovu "muzičkog DNK" pesme za koju ste mu rekli da vam je omiljena) da vidi šta se sve dobija kada se krene od jedne od najkretenskijih pesama Fila Kolinsa a onda se prvi rezultat iz svake sesije koriste da se započne nova plejlista. Nešto kao gej/ '80s pop verzija Alvina Lusijea.Hilariti ensjus.

Milosh

Evo nečega što bi moglo da zanima pojedine ljubitelje video-igara...

You Wanna Play With Megan Fox??

http://www.aintitcool.com/node/42161
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

Slatko. Sem što vele da je igra smeće. Ja se nisam ni potrudio ni da je skinem. A i, meni je od MF lepša i draža bila ona australska plavuša u prvom filmu. Pojavljuje li se ona i u Rivendž ov d folen?

Milosh

Quote from: Meho Krljic on 27-08-2009, 15:01:00A i, meni je od MF lepša i draža bila ona australska plavuša u prvom filmu. Pojavljuje li se ona i u Rivendž ov d folen?

Jok. Pojavljuje se jedna druga australska plavuša. Ova:

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

Nije loša. Kad će taj Blu Ray rip, majku im jevem lenju?

Meho Krljic

Upravo videh na Popboksu, naš Milan u Subotu:

QuoteO superherojskom žanru

U subotu će u sali na prvom spratu Doma omladine reditelj Milan Konjević (Zona mrtvih) održati predavanje na temu Superherojksi strip i stvaranje novog žanra u filmu.

"Prožimanje stripa i filma nikada nije bilo prisutnije u američkoj kinematografiji. Da li se već uspostavio novi hibridni filmski žanr i koje su njegove karakteristike, ko su njegovi tvorci a ko najznačajniji predstavnici?", stoji u saopštenju organizatora.

Predavanje počinje u 19 h.

Ulaz je besplatan.

Valjalo bi otići i malo geekovati. Ko je za?

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

http://www.guardian.co.uk/science/2009/sep/23/monkey-music-tamarins

"Scientists create music that helps monkeys chill out"

"Monkey melodies inspired by the animals' calls had a calming effect, hinting at how human music may have evolved"

"The only human music that calmed the monkeys was Metallica."

Music inspired by the soothing calls of contented monkeys relaxes the animals when it is played back to them, researchers have discovered.

Researchers composed "monkey melodies" to investigate whether non-human primates are capable of responding to music with the same emotions as people.

They found that while monkeys were left cold by human music, they reacted emotionally to tunes that incorporated features commonly heard in monkey calls, such as rising and falling tones.

Tamarin monkeys lounged around and ate more when they heard music inspired by the calming sounds the animals make when they are safe, the study found.

Music based on more fearful monkey calls made the animals agitated and anxious when it was played in their enclosure.

The study, published today in the Royal Society journal Biology Letters, will help psychologists understand the evolutionary roots of music and its effect on the brain, the authors said.

"The emotional components of music and animal calls might be very similar, and from an evolutionary perspective, we are finding that the note patterns, dissonance and timing are important for communicating affective states in both animals and people," said Chuck Snowdon, a psychologist at the University of Wisconsin, Madison.

The findings suggest that the vocal characteristics of tamarin calls evolved to spread calming or anxious feelings throughout groups of the animals.

Snowdon teamed up with David Teie, a cellist with the American National Symphony Orchestra, to investigate whether humans were alone in responding emotionally to music.

In the study, 14 cotton-top tamarins were played 30-second blasts of music while the researchers noted any changes in their behaviour. The animals were played Samuel Barber's Adagio for Strings and a soft piano piece from The Fragile by rock band Nine Inch Nails, followed by Metallica's Of Wolf and Man and an excerpt from The Grudge by rock band Tool.

They then heard the specially composed monkey music.

The only human music that elicited any response was the heavy metal band Metallica, whose music had the unexpected effect of calming the monkeys.

The research could lead to a rethink of animal husbandry guidelines, as it showed that monkeys rarely respond positively to human music. "Lots of primate research laboratories use radios to provide what is called 'enrichment' for their animals, but you can't expect another species to be interested in our music just because we are human," Snowdon said. "Why should a tamarin find our music comforting? I find the monkey music quite irritating,"

Josh McDermott, an expert on music perception in primates at the Centre for Neural Science at New York University, agreed. "This work shows monkeys don't respond to human music. They might be more comforted if these more familiar sounds were played to them."

To je jedno...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Meho Krljic

Jevote, metalikini pres agenti rade prekovremeno... Te njihova muzka najbrže natera zarobljene mudžahedine da drukaju Osamu, te najbrže umiri majmune. Ma nek jedu govna..

A ove 8-bit interpretacije su bile prilično huge u mojoj kući pre nekoliko godina. Imam toga dosta po diskovima, negde...

zakk

Marija & Bart - Fensi HQ

Nadajmo se da ovo neće nikada zaživeti.

Meho Krljic

Mala je krš pevačica, ali ima ovo potencijala.

lou benny

šta se događa sa bp3 cripple? čujem sprema već novi, "eksperimentalni" album koji "neće biti album za vrhove top lista" hahahaha

http://www.sohh.com/2009/09/jay-z_unveils_big_announc.html
put duha sa sekirom je zaobilazni put

Meho Krljic

Pa dobro, ja cenim ambiciju da se ekspermentiše. Baš sam sad slušao OhNoov album sa kojekakvim bitovima i, Jay-Z bi mogo da uzme njega, ?uestiona i recimo, da bude avangardan, nekog engleza (Skreama na primer) i da se divlje upusti u eksperiment. Ali siguran sam da neće i da će više biti na liniji Kenje Vesta/ Autkesta.

zakk

Evo, da se razgalimo malo, Kerber feat Miroslav Ilić:

Kerber (feat. M.Ilic) - Ratne Igre

lou benny

Quote from: Meho Krljic on 04-09-2009, 12:07:14
Pa dobro, ja cenim ambiciju da se ekspermentiše.

nemam ni ja načelno ništa protiv toga nego naglašavam prodaju magle - iz fazona, jasno je da je bp3 njesra i sad se tu najavljuje novi album koji je eksperimentalni da bi se potcrtala neka gistro hitičnost bp3 + ova naznaka "it wont be number one album" hahahaha to je onaj lekarski momenat "neće pacijent preživeti"

presmešan je kamilko

Meho Krljic

Lako nam je sad da ga pljujemo kad je Cripple na misiji duboko u neprijateljskoj teritoriji Evropske Unije. But surely, ja nisam ni mislio da iko ozbiljno shvata Đejzija. Mislim, rispektujem što je nejlovao Bijonse, ali što se tiče muzičkih dostignuća, pa za njega je P. Diddy lik.

ridiculus

September 9, 2009: A Day Without Cats

September 2, 2009

by Linda Holmes

And now, a brief public service announcement.

We love cats. We love a LOLcat, we love a keyboard cat, and we especially love the amazing Simon's Cat.

Nonetheless, we will be joining the Day Without Cats On The Internet, organized by Urlesque.

This means that on September 9, we at Monkey See will not discuss cats, cat videos, adorable cats, or talented cats of any kind. (Note: This may affect coverage of Cat Stevens, Cat Deeley, Tiger Woods, the new ABC show Cougar Town, and sales trends in Hello Kitty merchandise.)

Samo da znaš!
Dok ima smrti, ima i nade.

Savajat Erp

Quote from: zakk on 03-09-2009, 10:41:22
Marija & Bart - Fensi HQ

Nadajmo se da ovo neće nikada zaživeti.

Ах, весели Барт, снимили смо пар ствари са њим пре оваквих испада...референ је ужасан, а сама песма је требала бити против оног о чему говори, али испаде свашта, жао ми је што су га онако крвнички попљували на јутубу, треба му одати признање што се и даље цима са хопом, оно жена, дете итд. Има он солидних ствари, али тешко да ће то икад допрети до публике...бацам риспект сваком ко се труди и покушава.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

lou benny

prvi singl "uz'i lovu" sa novog album vip "živa istina"

V.I.P - Uzmi Lovu [2009]

ikac jak, refren gotivan, relja ok ništa spec

bit dobar, dobra stvar, dobar izbor za prvi singl iako ne znam kakve su ostale stvari

Meho Krljic

Dobar bit uistinu. I Ikac je daleko ubedljiviji od Relje, ali to je valjda kod njih uobičajeno. Nije loša pesmica, mada ja imam dva problema sa njima:

1) Ni jedna pesma im nema snagu koju je imala Ko će to da plati koja je bila surova, britka i duhovita. Ova pesma je praktično varijacija na istu temu ali fale joj ove tri komponente.

2) Već pomenuto u prvoj tački - fali ovde duha. VIP umeju da naprave duhovite priče ali preretko se trude. fali im samo ironije i zdravog humora koji bi dali protivtežu recikliranim pričama koje vrte već desetak godina.

lou benny

sve to stoji ali duhovitost može da se traži od juicea ili prtija, vip je ipak malo stegnutija priča na toj strani ali, kažem, mene ikčeva strofa na ovoj pesmi potpuno zadovoljava i ove prijave kako je pogledao ćaleta nežno i tako heheh kul je

ALI JE ZATO I TIMBE NAJAVIO ALBUM I JA OVO IŠČEKUJEM ČAK I VIŠE NEGO VIP

evo ga preview (1. stvar u plejeru): http://www.myspace.com/bdatdzutim

čuo sam par ovih stvari iz previewa u celini i mogu da kažem da je predstavio

Meho Krljic

Pa taj njegov album se čeka dulje nego Chinese Democracy. Ajde, sad kad mu se raspao matični bend, možda se stvarno nategne pa ga završi. Ja njega baš volim ali videćemo koliko je u stanju da solira tokom celog albuma (uz, dakako, obavezne goste).

zakk

Ovo je bizar do daske, kakav se retko viđa :)

Boki 13 Otvori se (OFFICIAL HQ VIDEO)

Meho Krljic

Da, simpatično je.

Джон Рейнольдс

xrofl

tazhno!
i posle da se ukine pravoto na roditelski shamar..
vol unishtuva ugled na cela nacija.
:(
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ja uopšte ne znam kako bih igrao ovaj Gitar Hiro. Meni je ovo teže od sviranja prave gitare, jebote. A ja uz to VOLIM rhythm action igre (as demonstrated by my love for Osu! Tatakae! Ouendan! ili Rhythm Tengoku ili Parappa the rapper).

Meho Krljic

Oh, ali izgleda da se Kortni Lav uznemirila zbog toga što Kurta u Gitar Hiro 5 možete da stavite u bilo koju pesmu (ne samo u Nirvanine) pa prijeti tužbom. Kortni mi nikad nije bila preterano simpatična, ali Aktivižn je firma koju treba tužiti svakog dana ako je moguće.

Edit: Ali, evo i nastavka. Aktivižn kaže "šta sad hoćeš, kurvo, pogledaj ugovor koji si lično potpisala."

Ono što mi je ovde smešno je što ona i Kris Novoselić sad prave problem oko toga što se vidi kako Kurta peva Bon Žovi pesmu (u video koji je Cutter gore okačio), kao da je to sad neka sramota za njega. Mislim, stvarno, treba biti snob:

"It's hard to watch an image of Kurt pantomiming other artists' music alongside cartoon characters. Kurt Cobain wrote songs that hold a lot of meaning to people all over the world. We feel he deserves better."

Ja, ma nemojte, evo rasplakaću se... Znači, ostali umjetnici koji su se pojavili u GH igrama su tamo neki pederani koji bi sve uradili za keš kad bi bili živi, a Kurta je svetac rokenrola koji se ne sme uniziti Bon Žovi interpretacijama? Gimmi a brejk... I Kraj mi a river, bič.

cutter

meni se to mnogo sviđa, šteta što nema easter egg gde kostur svira kurta. očekujem da se prirodni razvoj nastavi i da pre, pre nego kasnije dobijemo razne druge zanimacije sa selebritijima. ne bi me čudilo da kortni pristane na nekakav courtney digs kurt eroge. ipak, for great victory bitna je zajednica + adekvatan modding tool.

Джон Рейнольдс

Šta? Kortni će da presavije tabak zbog Kurta u igrici? A nije joj bilo teško da za 50.000 dolara unajmi rahmetli El Dučea da rokne Kurta? Pa kad je El Duče odbio, zgazio ga voz? Neoborivi dokazi i istina čudnija od mašte iznosi se ovde -

Kurt & Courtney: Nick Broomfiel interview with El Duce

Voleo bih da ostane zapisano da nisam od besnih antikortnista. Mislim da nema loše sise i ima određenu slutty jebozovnost, te se ne može upoređivati sa Nensi Spandžen kao što neestete rade. Besni antikortnisti i branitelji Sent Kurta mi se čine zaista gej. Mada mi je žao što ga El Duče nije roknuo nego je morao neko drugi.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

zakk

Le Samourai

DušMan

Prokleti crnci.
Ovo bi trebalo robijom kažnjavati.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Джон Рейнольдс

Boli ga kita. Za godinu-dve kupiće dve konzole zaradom od prodaje kreka.

#Τζούτσε

ridiculus

U sklopu moje taktike privlačenja pažnje tamo gde je pažnji mesto, pitanje: da li neko zna ko je ovo na slici? ima smisla na ovom topiku.

Samo pokušavam da izazovem istu vrstu šoka koju sam ja doživeo kada sam saznao.

ridiculus

Nego, Meho, nevezano za ovo gore, ponovo sam pregledao tvoj tekst o najgorim reklamama u istoriji video-igara i nisam našao ništa o Segi.
Snimili su reklamu za japansko tržište u kojoj prosečan sredovečni činovnik usled igranja biva kinjen, ponižen, možda i prebijen (ne sećam se više dobro). Eh, ta Sega...

Probaću da je nađem.

Meho Krljic

Nađi!!! To zvuči divno, ali nikad nisam ni čuo za ovu reklamu niti sam video da je pominju u tekstovima koji su se bavili istom temom kao moj.

A ovo na slici, hm.... Basistkinja Borisa?

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 14-09-2009, 12:04:21
A ovo na slici, hm.... Basistkinja Borisa?

Odgovor ovde.

Meho Krljic

Video. Zanimljiva je.

crippled_avenger

Ja sam tek stigao u Otadžbinu i tek sad skinuo BP3. Nisam još poslušao ali ono što primećujem kao veliki nedostatak albuma i to bez slušanja je nešto što je svakom dobronamernom ljubitelju Jay-Za jasno. Nigde nema Just Blazea!
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Evo dokaza da umem da budem strog prema Jiggi kad zasluži

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=4403

Meho Krljic

A zaslužuje taj stalno.

crippled_avenger

Ne huli.

Pomno pratim BLUEPRINT 3 i brewujem teoriju koju ću ispisati ovde na tvom topiku.