• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DD SuperBook vs DD Gigante

Started by Djole, 23-03-2003, 17:21:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Djole

Upravo sam uporedio,zahvaljujući ddfanu (thanx ddfan!), L'Inquilino del terzo piano onako kako je štampan u SuperBooku, sa tim istim stripom u A4 izdanju Hors Collection, i mogu reći da je razlika drastična.  Jednostavno, neke stvari treba da idu u velikom formatu.
Drugim rečima,povodom one rasprave od pre nekoliko meseci da li je bolje ovde izdavati SuperBook ili Gigante, povlačim sve što sam rekao i glasam za Gigante! ... not that we'll see any of them anytime soon, but, y'know...
"THAT is why they call me The Decorator."

SANdMAN

pa  to je valjda i crtano za veliki format..

DušMan

Da, ako se dobro secam vecina Bonellijevih crtaca i crta na A4, pa se onda kasnije crtezi smanjuju na ustaljeni Bonellijev format!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Djole

Heh,mozda postoji mogucnost da Bonelli krene sa čevrtom ristampom, gde će izadavati i stare regularne epizode u A4 formatu...

SANdMAN

nisam na to mislio. to sto je crtano na a4 nista ne znaci, obicno za a4 treba crtati vece. znam da na giganteima uglavnom rade namensko odabrani crtaci, kao saudeli (koji je prakticno specijalizovan za gigante) pa je pretpostaviti da ipak ima neke razlike...

Kruger

Dusman imam nesto za tebe  :)
nabavio sam ti autogram Ferri - ja
Villa nije bio bas susretljiv ( ali uspio sam za - dp - a  nabaviti njegov autogram , pa kad se cujes s njim javi mu ) :)

seinfeld

Vecina crta na A3 formatu! A3=2*A4 ;-))

DušMan

Quote from: "Kruger"Dusman imam nesto za tebe  :)
nabavio sam ti autogram Ferri - ja
Villa nije bio bas susretljiv ( ali uspio sam za - dp - a  nabaviti njegov autogram , pa kad se cujes s njim javi mu ) :)

Ah... ah... ah... [ubrzano disanje  :) ]! Thankyouthankyouthankyouthankyou... WOW!! Ovo je stvarno... mislim stvarno... ufff... nemam reci!!!
Sad mi ostaje samo da docekam vas dolazak... ah ako moje srce izdrzi! :o
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

markos

U bonelliju uglavnom crtaju na A3 formatu. Za gigante nema posebnih crtaca, svi su crtaci koji i inace rade redovnu seriju (provjeri crtace DD giganata pa ces vidit da su to sve isti ljudi). Razlika je jedino u stupnju smanjenja table, kako se neki detalji izgube... Ja sam vidio originalne table od. npr Parlova i to se dosta izgubi kad se odstampa u malom formatu, a i vidio sam i npr. Roijeve i Stanove u Milanu prekjucer, i stvarno je steta sto se to toliko umanjuje... Dok, na drugu stranu, npr. Cossu-u i Montanarriju & Grassaniju to pase jer se na velikom formatu nekako ne snalaze bas...

Djole

He he, znači postoji mogućnost da se napravi nešto kao DD Big Book... :D
Neke epizode bi stvarno voleo da imam u A4 formatu, na kvalitenijem papiru...

Pavle

Ma da, stvarno zavisi. Ono što sam video (cvrc, đavola ću da se setim koje su epizode) je delovalo nekako praznjikavo (beše epizoda sa nekakvim vozom smrti šta li?). Ipak, uvek je zadovoljstvo videti DD u boji... (favorit u posedu - "Dok nas smrt ne rastavi", kako već to ide na italijanskom, prelepo izvedene nijanse i sve to...).
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Djole

Verovatno misliš na Il treno dei dannati u Mondadorijevom izdanju...
A inače, Finche morte non vi separavi veoma korektno izgleda u boji, za razliku od bruke zvane La storia di Dylan Dog... videćemo kako će broj 200 da izgleda...
Inače, najbolje kolorisani italijanski strip koji sam video je NN #100, Il  Numero Cento (thanx, markos! :) ), još malo pa kao američki koloring...

Truba

Quote from: "djole"za razliku od bruke zvane La storia di Dylan Dog...

molim Boga da izvanžanrovske neznalice ne pročitaju taj strip i ne nastave pljuvati po Dylanu

meni je taj 100 broj akutno sranje
čovječe baš ga znaju zapetljati
još crno-bijelo
bljak
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Djole

Nisam pricao o radnji, vec o koloringu.
Sama radnja je odlicna, na nesvesno - edipovskom- svi zivimo u gresi a roditelja-nivou.
A koloring je, kao sto sam vec rekao, bruka, milo mi je sto ga barem imam i crno belog u izdanju SD, mnogo bolje tako izgleda.

SANdMAN

ta stotka je inace i radjena da podseca na neki nebulozniji francuski kolor album, tipa serije o Aleph-Tauu...

Djole

M'da, blago receno se primecuje da nije u "Bonellijevom duhu"...
Pa ipak, daje DDu jos jedan nivo radnje.