• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

L'AS DES AS...

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 18-03-2007, 21:31:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

...METRO FILM je, po ceni od ispravnih 99 dinara, obogatio ponudu kiosk DVD izdanja sa 4 izdanja filmova jednog od junaka moga dechashtva, JEAN-PAUL BELMONDA...

...za sada sam pazario LE MARGINAL i L'ALPAGUEUR, distributer obecava kolekciju JPB od 20 sorto naslova... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Lord Grejstok

Znam odma' sam se zaleteo i kupio sve sto je bilo na trafici. Samo u Nis jos nije dosao Marginalac.

Belmondo je najveca faca  :!:  :!:
"Луције Варе врати ми моје легије"

ginger toxiqo 2 gafotas

...nabavio sam gotovo sve do ovog jutra objavljene naslove iz JPB kolekcija, ali do sada sam stigao da repriziram tek dražesnu extravaganzu Phillipa De Broce-LE MAGNIFIQUE/VELIČANSTVENI, šareni, visokobudžetirani James Bond spoof sa preterivanjima tipičnim za De Brocu...film ima post-moderni zamajac- pratimo očajničke pokušaje izgladnelog pisca roto-romana da pre isteka roka završi najnoviju epizodu o svom junaku Bobu Sinclairu, koji, usred stresa, postaje piščev alter-ego, te se sve što se događa u njegovom svetu direktno odražava na avanture izmaštanog mu lika...tu je albanski terorista, srpski sveštenik sa jako čudnim krstom,mnoštvo leševa i najbitnije golišava Jacqueline Bissert(naravno, mlada J.B.!)...

***zanimljivo je LE MAGNIFIQUE usporediti sa donekle sličnim ostvarenjima, ali iz manje-više arthouse miljea- prošlogodišnji STRANGER THAN FICTION Marka Forstera i UVOD U DRUGI ŽIVOT Miše Radivojevića...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."