• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POKAŽITE SVOJU MACU!

Started by Ghoul, 19-03-2007, 16:51:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

дејан

...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Oh my! Kako su minijaturne!!!

pokojni Steva

Oh my! I kaljeva i strujna pećka. Rasipniče!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

дејан

струјна не ради, декорише :)
...barcode never lies
FLA

pokojni Steva

Uf, sad mi lakše. Mnogo ti tanak strujni kabao, još ćeš se upališ.

Meho Krljic

Nisu baš moje ali slikala ih je moja žena: mumificirane egipatske mačke i njihovi sarkofazi:

Dr00d

Ajde D. da uzmeš mače!!!
Evo fotki od pre 5 min  :)

Kako joj odoleti?
There's no saint like a reformed sinner.

Josephine

Pa ja oćuuu!!  :cry: Ali ne upakovano u celofan!!  :(

Mnogo je lepo. Poslednja fotka je posebno cute.  :lol:

Savajat Erp

:shock: Мени је последња фотка мало scary  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Dr00d

Savajat Erp

Ево нешто за вас прок...свима нам драге мачкољупце :)

http://www.radiosarajevo.ba/novost/82987/mazenje-mace-gratis-uz-kafu

Meho Krljic

Josephine

Ja, ja, ja!  :lol:  I još je crna... xsmlove2

Meho Krljic

Samo da joj ispravimo sitan nedostatak koji ima - neće ništa da jede sem ako joj se hrana injektuje direktno u jednjak - i biće spremna za usvajanje.

Josephine

Ah, pa onda mora da ima grčeve kada neće da jede...

Savajat Erp

Сугурно...јесте ли му снимали кукиће већ?  :mrgreen:

Meho Krljic

Ma, nema grčeve, ima neku infektivnu kijavicu (koja je, slutim i bila razlog što je neidentifikovana spodoba mače ostavila kod mene u dvorištu u Subotu oko 11 uveče) od koje joj je zapušen nos pa ne oseća miris hrane i ne jede. Sem kad joj se injektuje direktno u jednjak kada mora da proguta ili da umre. Ali danas joj je bio četvrti dan terapije, nosić joj je sada mnogo manje zapušen i kakila je kako treba dakle creva su proradila, pa se nadam da će sutra da počne da jede normalno.

Veći problem je što deli sobu sa još tri mačeta koja je neko u kutiji ostavio ispod mosta u petak a koja su mlađa mesec dana od nje i koja su za sada zdrava i ješna ali koja će uskoro krenuti da kijaju i zapušavaju se a slutim da njih neću moći da izlečim...

lilit

nemoj samo da kažeš da si prolazio ispod mosta, video mačiće i doneo ih kući?  :shock:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Meho, ti si poznat u komšiluku kao mačkoljubac, verovatno. Zato ti ljudi ostavljaju poklončiće. :) Slatko je to crno, ozbiljno razmišljam da ga uzmem, samo da se i ja smislim gde ću u narednom periodu.

Naime, kao jako, jako mala klinka (2, 3 godine) imala sam crnu mačku, moji su je nazvali Ciga. Ciga je imala zelene oči i trpela je sva naša dečja iživljavanja, vučenje za rep, gnjavažu i sl. Posle ju je neko iz komšiluka otrovao. Bile smo jako tužne sestra i ja, sećam se. Nedostajala nam je Ciga...  :(

Istovremeno smo imali i skroz belog psa. Nazvali su ga Vučko. Kada smo se selili  u stan, Vučko je ostavljen mojoj prababi na selu. Nikada nam to nije oprostio i nije hteo da nam priđe kada smo ga posećivali. Posle je pobegao u divljinu...  :(

A pre tri godine imala sam papagaja. Tražila ga i dobila moja sestra za rođendan,a  onda je svu brigu o njemu ostavila drugima... Naučila sam ga da priča, pripitomila (a bio je jako divalj, tvrdoglav je ostao). Onda su moji naprasno, posle nekoliko godina, rešili da kreče i zatvorili su mi papagaja i nisu ga više puštali (a on je svo vreme bio napolju, kavez mu nikada nije bio zatvoren). I počeo je da pati... Zato sam ga jednog dana povela u bus i za Beograd, u studentski dom. U domu je bio sa mnom par dana, a onda sam ga dala drugarici na čuvanje. Ona ga je zavolela, on je uginuo nakon godinu dana, ona plakala... a ja, ja sam bila srećna što je poslednje dane proživeo srećan. Nisam imala sreće sa životinjama. :)

Inače, ja sam pticoljubac. Volim sve ptice, i posebno su mi drage.

Ne znam što vam ovo ispričah, ali ne može da škodi.  :lol:

Josephine

Quote from: lilit_depp on 07-06-2012, 00:55:02
nemoj samo da kažeš da si prolazio ispod mosta, video mačiće i doneo ih kući?  :shock:

He he he.. Ličilo bi na Mehu. :)

džin tonik

zar to ne bi svako normalan uradio?

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 07-06-2012, 00:55:02

Ma ne, otrčao sam kući, doneo komad sirovog, još krvavog mesa kojim sam ih dobro namazao a onda sam zviždukom pozvao čopor divljih pasa koji je taman završio sa kidanjem skitnice sa druge strane mosta, da ovde pronađu desert.

Zar to ne bi svako normalan uradio?

lilit

Josephine

Dobro, neko bi ih odneo na mesto gde će bolje brinuti o njima. :)

Meho Krljic

Nema takvih mesta baš mnogo. Trenutno imam četiri mačeta kojima treba nega a sva mesta koja povremeno mogu da im je pruže su krcata i ne mogu da prime ni jedno.

džin tonik

ja sam prije tri godine u hrvatskoj nasao macku u sumi. nesto ju je poganjalo na drvo, skroz u krosnju, i tu je drecala da si je cuo na kilometre.
uz dugo "nagovaranje" i dozivanje polako se spustila/pala a onda sam imao i sta vidjeti: kost i koza, doslovno se jedva drzala na nogama. a imala je i mlijeka.
zakljucio sam da je netko ostavio macku i macice u sumi i satima trazio mjesto gdje ih je sakrila po jarugama, bez uspjeha. mora da su vec davno bili uginuli ili ih je nesto rastrgalo.
donio sam je kod rodbine i tu je brzinom metka iz dvorista odmah doslovno uletila u kucu. po noci smo je htjeli smjestiti u garazu, ali je usla kroz otvoreni prozor. mora da je bila bas kucna macka. lijepo se oporavila, jos je ziva.
inace, od malena me macke uvijek nekako vole. grupa djece, ostavljeno mace, kome ce, uvijek meni.
macak star skoro 2 desetljeca, nitko ga nije smio ni popreko pogledati, kamo li podragati da ga ne ogrebe, odjednom, samo mi skoci u krilo i sklupca se za spavanje.

pokojni Steva

OK, evo suze su mi krenule 
Što bre zajebavaš poštene mačkoje...ljupce?

džin tonik

ozbiljno. ja ne volim samo srbe. macke obozavam.

Plut

džin tonik

srbske macke postoje samo u srbskim glavama.

Josephine

Quote from: zagor-te-gay on 07-06-2012, 15:29:48
odjednom, samo mi skoci u krilo i sklupca se za spavanje.

Mačke ovo rade, da.

džin tonik

ali ne ovaj. tog macka su dok je bio mlad djeca natezala za rep i sta ja znam sve, tako da je postao agresivan. doslovno ga nitko nije smio pipiniti. jedino je meni nekad tako dosao, ili donijeo vrabca u ustima i kruzio oko nogu da se pohvali. nekad je cak pojurio za spagom da bi ipak skoro isti tren stao, kao da se zasramio i otisao.

Josephine

Ne, mislim - umeju da odaberu jednu osobu i da joj se, iz neznanih razloga, sklupčaju u krilu.  :)

lilit

džin tonik

Quote from: D. on 07-06-2012, 16:31:57
Ne, mislim - umeju da odaberu jednu osobu i da joj se, iz neznanih razloga, sklupčaju u krilu.  :)

heh, fora, nisam to znao.

Plut

Quote from: lilit_depp on 07-06-2012, 16:35:53
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/327243/Dizajner-Karl-Lagerfeld-macki-kupio-ajped

To što joj kupuje svakakve gluposti i sluškinje neće nadomestiti nedostatak njegovog prisustva i iskazivanja ljubavi.

lilit

Dr00d

Kao da mačka njega uopšte doživljava kao gazdu, ima sluškinje da je peljaju i da joj daju hranu i sasvim joj je lepo... i ima ajped.

Kog mosta Meho? A možeš odmah i adresu da mi daš pa da ti ih lepo pošaljem. Evo, ova moja je sinoć odradila novu turu. Da li da ih bacim ili da hranim džukelu pitanje je sad!?

scallop

Odnesi i mačku pod most.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Dr00d

Hmmm... zanimljiva ideja...

Plut

Quote from: Dr00d on 07-06-2012, 18:00:41
Kao da mačka njega uopšte doživljava kao gazdu, ima sluškinje da je peljaju i da joj daju hranu i sasvim joj je lepo... i ima ajped.
Znam da je teško poverovati (i meni da prihvatim), ali i mačka ima nekakvu dušu pa i osećanja.

Dr00d

Ne bre, znam da ima osećanja, ali sigurno je da joj povremeni nedostatak gazde ne pravi problem ako su tu sluškinje da se brinu o njoj.

Mims

Quote from: Plut on 07-06-2012, 18:43:55
Znam da je teško poverovati (i meni da prihvatim), ali i mačka ima nekakvu dušu pa i osećanja.

Šta će ti duša kada imaš hranu, sluškinje i ajped?
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Meho Krljic

Apdejt: Marina je počela da jede čvrstu hranu. Doduše, još uvek pristaje da jede samo iz moje ruke i nepristojnim smatra jedenje iz tanjirića ili posude, pošto je to za druge, manje vredne mačke, a ako joj ispadne komad iz usta ne saginje se da ga uzme nego mene gleda da joj dam drugi, ali - jede. Uskoro će dakle prnuti iz gnijezda.

Meho Krljic

Kog mosta Meho? A možeš odmah i adresu da mi daš pa da ti ih lepo pošaljem. Evo, ova moja je sinoć odradila novu turu. Da li da ih bacim ili da hranim džukelu pitanje je sad!?

A ti bi mogao tu mačku da sterilišeš ako već ne želiš mačiće. Lakše njoj, lakše tebi.

scallop

A mogao bi i da joj kupi ajped.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Nemojmo se u svemu povoditi za dekadentnim Karlom lagerfeldom!!!!!!!!!! Dosta joj je i neki jeftini Android tablet. Na njemu su Angry Birds ionako besplatne a suočimo se s tim: mačka osim te igre drugo neće ni igrati na tabletu!!!!11

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 07-06-2012, 20:00:18
Apdejt: Marina je počela da jede čvrstu hranu. Doduše, još uvek pristaje da jede samo iz moje ruke i nepristojnim smatra jedenje iz tanjirića ili posude, pošto je to za druge, manje vredne mačke, a ako joj ispadne komad iz usta ne saginje se da ga uzme nego mene gleda da joj dam drugi, ali - jede. Uskoro će dakle prnuti iz gnijezda.

Pa ćeš onda da mi daš razmaženo mače??!!!

Nauči je bar gde da kaki, pa opraštam jedenje iz ruku.  :lol:

scallop

I da vuče vodu za sobom. Ajde da se kladimo da nema da dobiješ to mače.