• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mala igra s bojama...

Started by Jake Chambers, 29-03-2007, 10:42:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jake Chambers

Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

sivka

:lol:  :lol:

Mnogo dobra vezba!

:lol:  :lol:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Tex Murphy

Not bad, ali u suštini samo Bosanac može da ima problema s tim. Vrlo je jednostavno skoncentrisati se na boju i ignorisati riječ (doduše, moguće je da meni desna strana mozga ne funkcioniše  :? ).
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Rose Ann

možda i ja imam taj problem.......(da nije to u bosni endemično?)
Me transmitte sursum, caledoni

Jake Chambers

Quote from: "Harvester"Not bad, ali u suštini samo Bosanac može da ima problema s tim. Vrlo je jednostavno skoncentrisati se na boju i ignorisati riječ (doduše, moguće je da meni desna strana mozga ne funkcioniše  :? ).

Da nisam dobro raspoložen jebao bih ti sad sve po spisku. Nije fazon u Bosancima već u tome što kad se koncentrišeš NARAVNO da nećeš pogrešiti. Fazon je u tome da se ne koncentrišeš, već da se opustiš i jednostavno kreneš da govoriš bez neke pripreme. Kad se koncentrišeš možeš da radiš bilo šta, a kamoli ovakav testić. ccc  :roll: Iznenađuješ me nekad.

Meho Krljic

Pa, da, Džejče, ali moraš priznati da je uputstvo za rešavanje testa koje glasi 'Ne trudite se da se ozbiljno upustite u rešavanje ovog testa jer ćete onda imati tačne odgovore' malo... gej.

Джон Рейнольдс

Svašta. Ja sam ovo lako odradio baš tako što sam se potpuno opustio, da nisam ni čitao reči, nego sam ih posmatrao samo kao šarene kuke i kvake i onda je nabrajanje boja išlo bez problema.

Sad me ovo podseti na jedan klinački štos, ali kojim se mogu prevariti i stariji. Kažete nekome da mora brzo da daje odgovore, pa mu prvo zatražite da tri puta brzo ponovi reč mleko, a onda ga pitate "šta pije krava". U ogromnom broju slučajeva, "ispitanik" da pogrešan odgovor.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Jake Chambers

Uopšte nije gej. GEJ je sesti i razmišljati kad treba da radiš test koji treba da ti pokaže kako ti mozak radi u NORMALNOM stanju. Koncentracija, odnosno pozornost nije "normalno" stanje mozga već pre ono opušteno. Isto kao što je GEJ ono kad kažeš nekome:
"Sad ću ti reći nešto, ti ćeš to ponoviti, a onda ću ti postaviti pitanje a ti odgovori PRVO što ti padne na pamet, bez daljeg razmišljanja..."
I kažeš:
"Belo, belo belo"
taj neko kaže: "belo, belo, belo"
ti: "Šta pije krava?"
gomila ljudi umesto da odgovori, prvo razmisli. Blah!

I ne zovi me Džejče, nisam ja nikakav mali Džej.  :!:

Jake Chambers

Hahahaha, ladno Džon napisao isto.  :lol:

Meho Krljic

Ne. Test sam po sebi, svojom prirodom podrazumeva uvećanu koncentraciju. Dozvolićete.

Tex Murphy

QuoteJa sam ovo lako odradio baš tako što sam se potpuno opustio, da nisam ni čitao reči, nego sam ih posmatrao samo kao šarene kuke i kvake i onda je nabrajanje boja išlo bez problema.

Demit, pa to sam i ja reko! Skoncentrisan si na BOJU, a smisao riječi IGNORIŠEŠ.
Genetski četnik

Tex Murphy

QuoteI ne zovi me Džejče, nisam ja nikakav mali Džej.

Pa možda se obraćao tvom malom Džejku  :twisted:
Genetski četnik

Jake Chambers

Ne, nećemo dozvoliti. Uostalom, ovo je zajebancija, ne psihojebatrija. Kod nekih ljudi "pali", kod nekih ne. Kraj priče. A sigurno nije nikakav znak superiornosti jednih nad drugima, osim što kod onih kod kojih "pali" mozak očigledno uspeva i pod uslovima testa da funkcioniše "normalno".  :lol:  :lol:

Jake Chambers

Quote from: "Harvester"

Da citiram Ghoula iz vremena kad ti je nik uz taj avatar bio Željko Obradović:
Quote from: "Ghoul"
Željko, ćuti i puši!

milan

Uuh, ja sam se bas namuchio na ovom testu...  :?:

Tex Murphy

Quote from: "Jake Chambers"
Quote from: "Harvester"

Da citiram Ghoula iz vremena kad ti je nik uz taj avatar bio Željko Obradović:
Željko, ćuti i puši!

Da citiram sebe iz vremena kad ti je nick bio Jake Chambers i kad si imao blesavu disko kuglu na avataru:

Quote from: "Harvester"TO NIJE BILO LIJEPO!!!
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Jake Chambers"Da citiram Ghoula iz vremena kad ti je nik uz taj avatar bio Željko Obradović:
Željko, ćuti i puši!

zapazam da su sve redji dani u kojima me na ovom forumu bar jedna osoba ne citira...
postacu umisljen!

(da, da, vec vidim odgovor...)
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

E ako ga vidiš, onda nema potrebe da ti odgovaramo :P

Mixitron M. Storm

Quote from: "Harvester"Not bad, ali u suštini samo Bosanac može da ima problema s tim. Vrlo je jednostavno skoncentrisati se na boju i ignorisati riječ (doduše, moguće je da meni desna strana mozga ne funkcioniše  :? ).

Bull. Meni je desna strana mozga šatro dominantna, pa nemam problema.

Doduše, na testovima mi obično izlazi 50:50 upotrebe.

Loengrin

Neviđeno prosto!
Mislila sam da je test za decu, a sad vidim da je nekima teže pao.  :roll:
Što mi samo govori koliko nismo svesni svih sposobnosti koje posedujemo, već ih uzimamo zdravo za gotovo.
Kako izgledaju ove vežbe za daltoniste?

Meni se svojevremeno dopao onaj test sa dva kruga ili dve polovine kruga (crveni i plavi) u koje treba gledati sa određene daljine (tad se spajaju u jedan krug) i u isto vreme pokušavati da ih vidiš oba. Zna li neko gde to može da se nađe na netu?
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.