• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Divlja Magija br. 7

Started by milan, 16-04-2007, 13:32:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

milan

Kasni... nadam se do kraja nedelje na svim kioscima.
Evo naslovne by Vukic & Cimesha

unutra by Vukic & Rajachki

SuperGoof

Lepo izgleda.

Sto se kasnjenja tice, nema veze, bitno je da dodje.

Ono sto je najbitnije je da su problemi distribucije reseni, tako da stize svuda u isto vreme (barem je tako bilo kod prethodnih nekoliko brojeva).
We ain't getting any younger, you know!

SuperGoof

Da dodam:

Drago mi je sto izlazi i po prvi put osecam da nesto jos jace moze da se izrodi iz svega ovoga, uz konstantan trud. :)

SuperGoof

Luxor Comics = srpski Marvel

Milan (stagod) Konjevic = srpski Sten Li

milan

Quote from: "SuperGoof"

Uh, suvise je Sten Li stvari uradio i stvorio da bih ikada mogao da pomislim da pored svog stavljam njegovo ime. Bez zajebancije i lazne skromnosti, zaista to mislim. Chovek je ostavio ONOLIKI trag u vremenu i americhkom stripu, a ja sam i dalje negde na pochetku nekakvog puta... Nisam siguran da znam koji je put, osim da je uzbrdo, i da guram nekakvu blatnjavu kuglu ispred sebe... i da do vrha ima i previshe.

marlowe

I cestitke Svarogu.
Crtez u ovih par tabli mi izgleda prilicno dobro. Napredak je evidentan. To mi se ucinilo vec u onom previewu u proslom F4, a ovih par tabli to potvrdjuje.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

SuperGoof

Quote from: "milan"
Quote from: "SuperGoof"

Uh, suvise je Sten Li stvari uradio i stvorio da bih ikada mogao da pomislim da pored svog stavljam njegovo ime. Bez zajebancije i lazne skromnosti, zaista to mislim. Chovek je ostavio ONOLIKI trag u vremenu i americhkom stripu, a ja sam i dalje negde na pochetku nekakvog puta... Nisam siguran da znam koji je put, osim da je uzbrdo, i da guram nekakvu blatnjavu kuglu ispred sebe... i da do vrha ima i previshe.

Mislio sam na pocetku karijere, naravno... :) Pa kad budes deda, onda se pojavis u filmovima prema F4 i Divlja Magija. :D

Meho Krljic

Ako ne Sten Li onda Džim Li. Kip em kaming, Milane.

Jake Chambers

Ne Džim Li. Klermont. Samo nemoj da završiš kao on.  :twisted:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Man Of Steel

Ovoga puta je Magija izvrsno uradjena.Sto se kasnjenja tice sve je to lancana reakcija kasnjenja Faktor 4 br.7.A sto super guf kaze nije bitno kada ce da stigne bitno je sto uopste stize. :)
When ever you need hard center i will be there

Man Of Steel

Hoce li opet biti onih bombonica na koje sam se tako uspesno navukao!Sve vise mi se cini da su ove bombone neka laka droga u marketinske svrhe.Najgore od svega je sto ne stizu ni u jednu radnju!!! :cry:

Man Of Steel

Quote from: "Meho Krljic"Ako ne Sten Li onda Džim Li. Kip em kaming, Milane.
Ama bre ljudi nas Milan zasluzuje mnogo,MNOGO vise!Ako nista drugo barem se setite koliko je tabli bensedina nastrsadalo dok se jeo k'o mlad mesec zato sto Faktor kasni!Pa na koliko je fan pitanja morao da odgovori!Pa koliko ga je ljudi i dece spopadalo na ulici!Milan zasluzuje orden srpskog stripa! :lol:

Meho Krljic

Pa jeste, ali ima tu i perkova. Recimo pouzdano znam da mu je u poslednjih nekoliko meseci više desetina starijih maloletnica tražilo da im baš on oduzme nevinost, a jedan poznati srpski biznismen (molio je da njegovo ime ostane tajna) mu je poklonio jahtu sa poslugom.

Jake Chambers

Quote from: "Man Of Steel"
Ama bre ljudi nas Milan zasluzuje mnogo,MNOGO vise!Ako nista drugo barem se setite koliko je tabli bensedina nastrsadalo dok se jeo k'o mlad mesec zato sto Faktor kasni!Pa na koliko je fan pitanja morao da odgovori!Pa koliko ga je ljudi i dece spopadalo na ulici!Milan zasluzuje orden srpskog stripa! :lol:

Znaš li ti uopšte KO je Jim Lee??  :lol:

Man Of Steel

Quote from: "Jake Chambers"

Znaš li ti uopšte KO je Jim Lee??  :lol:
Ma znam coveka 100%.Vido ga u daci preko puta! :lol:

milan

Juche je odstampano, danas se vezuje... nadam se do petka na kioscima.

Ugly MF

Tex

Dobra naslovna Svaroze,i sve ostalo. :wink:

Man Of Steel

Dobra naslovnica a i ovih nekoliko stranica!Znaci u petak se ocekuje!Ok prezivecemo jos sutra! :lol:

Ugly MF

Quote from: "Tex"Dobra naslovna Svaroze,i sve ostalo. :wink:
Fala Tex...
..Sluzimo narodu! :)
Ovaj je broj poseban,posto je kompletan ofarbo(osim Naslovne)
Dragan Stokic Rajacki...nekada strip crtac,danas slikar...

Moz misliti,imo vremena,pa kad se on nauzivo radec ga...ihhhh...

Man Of Steel

Quote from: "SVAROG"
Quote from: "Tex"Dobra naslovna Svaroze,i sve ostalo. :wink:
Fala Tex...
..Sluzimo narodu! :)
Ovaj je broj poseban,posto je kompletan ofarbo(osim Naslovne)
Dragan Stokic Rajacki...nekada strip crtac,danas slikar...

Moz misliti,imo vremena,pa kad se on nauzivo radec ga...ihhhh...
Samo Bogu i narodu :lol: .Kolor je izuzetno dobar.Bilo bi nevidjeno kada bi Stokic Rajacki(bivsi kolor majstor a sada slikar) imao vremena da ako nista drugo u buduce ofarba barem jos koji broj.

Ugly MF

heeh,,,pa radi on sa Banetom pola 8 epizode i celu 9!!!

Jake Chambers

Nego da skrenem malo s vas spamera...

Je l' se to meni čini ili su linije tanje?  :lol:

Ugly MF

...ma to se ova moja digitalna olovka izjela od rada,fali pola vrha...pa mpzda zato...ne znam :oops:

...a mozda i jesu tanje :!:  :D  :!:

Man Of Steel

Quote from: "SVAROG"...ma to se ova moja digitalna olovka izjela od rada,fali pola vrha...pa mpzda zato...ne znam :oops:

...a mozda i jesu tanje :!:  :D  :!:
Pa zarezi je covece :!: !

Man Of Steel

By the way,imali Magije7 negde u Srbiji!

Man Of Steel

Da li je Magija na pomolu? :)

milan

... na kioscima! Jutros video kod mene u kraju!

SRX

"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

Man Of Steel

Quote from: "SRX"Jupiiii!
Duplo jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :lol:

SuperGoof

Upravo sam je uzeo... dobro izgleda.

Man Of Steel

procitao sam ga i koliko sam ja shvatio gosn.Kovalski i Krejton ce u sledecem broju zajedno da istrazuju promaseni svet! :?:

Death Wish

standarno odlicno....

za razliku od Faktora 4, koji ima strasne varijacije u kvalitetu crteza i kolora, DM je standarno dobra u tom pogledu, mada bih ja licno voleo da Cimesa kolorise epizode, jer se po koricama vidi koliko je on odlican i bolji od Rajackog....

broj 7 ima neke odlicne scenaristicke momente, kao i "rezijske"...
ima super fora sa "zoom"-om na maskiranog Kovalskog koji cuje unutrasnje glasove, koji ga navode na akciju....

Krejton Hargen je naravno extra lik, kao sto je oduvek i bio... potpuno dosledan onome sto je bio u Borcima Sumraka...
Mnogo mi je bolji od svih negativaca i F4 i DM... ako prezivi (a obavezno bi trebalo) ove epizode, trebalo bi ga vratiti u svet 2080 i suprotstaviti druzini iz Faktora 4....

inace, stari fanovi su verovatno primetili da se poglavica Vurdalaka zove VULIC, kako se zvao i gospodar vukodlaka u Generaciji Tesla, protiv kojih se borio TESTERA (i sam poreklom od njih - valjda - nikad nismo dosli do toga...)

ova epizoda je pomalo i scary... one zelene demonske devojcice su super.... mada mislim da bi ih trebalo jos strasnije prikazivati...

i i dalje mislim da bi JACK KOVALSKI trebalo da dobije spin-off serijal... ili da se i on pojavljuje u Faktoru 4 kao special guest...

trebalo bi mu dati neko sifrovano ime po kojem bi se zvao i serijal, i kao zovu ga da bude deo neke nove vladine organizacije, kao sto su Ljudi u crnom, ali pozitivci...
a vodja te organizacije je NIKOLA ROMERO, koji je bio zamrznut, i sada su ga probudili jer je HARGEN ponovo poceo da pravi sranja...
Pol Kerzi ne oprasta!

milan

Quote from: "Death Wish"
trebalo bi mu dati neko sifrovano ime po kojem bi se zvao i serijal, i kao zovu ga da bude deo neke nove vladine organizacije, kao sto su Ljudi u crnom, ali pozitivci...
a vodja te organizacije je NIKOLA ROMERO, koji je bio zamrznut, i sada su ga probudili jer je HARGEN ponovo poceo da pravi sranja...

Eto ideje koja mi je nedostajala, Detvish!!

Jedino nisam siguran za ovo sa Romerom...

Death Wish

ma nisam ni ja...

ali ja uvek odlutam u mastanjima kako se stari junaci nekako svi pojave....
Pol Kerzi ne oprasta!

Ugly MF

didiiiiiiiiiii,da vidite de sve ja odlutam dok crtaaaaaam...

reko mi Milan da sam neozbiljan :lol:

Man Of Steel

Quote from: "SVAROG"didiiiiiiiiiii,da vidite de sve ja odlutam dok crtaaaaaam...

reko mi Milan da sam neozbiljan :lol:
NEOZBILJAN!!!Pa takva rec ne bi smela da se koristi!!!Milane to bi moglo da ostavi ozbiljne traume na naseg crtaca sa nesagledivim posledicama koje bi mogle da dovedu DM u ozbiljnu opasnost i krizu egzistencije!!! :lol:

Ser_Gile

Pre nego sto izadje broj 8, hocu da skrenem paznju na nesto sto mi bode oci :shock:

Divlja magija 1,2,3,4 su bile ODLICNO nacrtane sa dosta detalja kako su se nizali sledeci brojevi crtez je posajao sve losiji (mislim i dalje je OK ali daleko od onoga sto je bio na pocetku)

VRATI TE STARI DOBAR CRTEZ DIVLJE MAGIJE :cry:

Loengrin

Promene su u detaljima i koloritu.

Meni se dopada što kapetanova kosa sad manje liči na ovcu i što Adam izgleda sve bolje, ali mi je zato Adana postala nekako obična, a svi znamo da je do pre dva broja bila super riba.
Kolorit je sad ujednačeniji, mada mi se zapravo više dopadalo dok je DM bila intenzivnijih boja (ali to je samo moje mišljenje, ne kritikujem kvalitet).
Fale mi krupni planovi i neobične kompozicije strana.

Ne bih baš digla toliki alarm, ali pravo kažeš, nek autori pogledaju prva četiri broja.

BTW. ovaj broj je imao kiks u štampi, crna boja je svuda melirana (kao da ju je neko upijao nečim dok je još bila sveža), pa crtež više nije toliko jasan, a nema jačeg kolorita da spase stvar. Primetila sam takođe, da žuta u štampi nikada ne bude tako lepa kao na sličicama koje vidim na forumu. To naravno nije greška autora, ali nije na odmet da pomenem.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Man Of Steel

Quote from: "Loengrin"Promene su u detaljima i koloritu.

Meni se dopada što kapetanova kosa sad manje liči na ovcu i što Adam izgleda sve bolje, ali mi je zato Adana postala nekako obična, a svi znamo da je do pre dva broja bila super riba.
Kolorit je sad ujednačeniji, mada mi se zapravo više dopadalo dok je DM bila intenzivnijih boja (ali to je samo moje mišljenje, ne kritikujem kvalitet).
Fale mi krupni planovi i neobične kompozicije strana.

Ne bih baš digla toliki alarm, ali pravo kažeš, nek autori pogledaju prva četiri broja.

BTW. ovaj broj je imao kiks u štampi, crna boja je svuda melirana (kao da ju je neko upijao nečim dok je još bila sveža), pa crtež više nije toliko jasan, a nema jačeg kolorita da spase stvar. Primetila sam takođe, da žuta u štampi nikada ne bude tako lepa kao na sličicama koje vidim na forumu. To naravno nije greška autora, ali nije na odmet da pomenem.
Sta da kazem vec je sve receno! :lol: Sto se Adama tice poceo je da predstavlja pravog naslednika a ne zbunjenog klinca,a i kapetan je konacno promenio sampon!Ovaj mu konacno odgovara! :wink:

Loengrin

Quote from: "Man Of Steel"...a i kapetan je konacno promenio sampon!Ovaj mu konacno odgovara! :wink:
xrofl xrofl xrofl
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.