• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

UMRO BRANT PARKER (WIZARD OF ID)

Started by Cornelius, 17-04-2007, 23:34:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cornelius

Brant Parker, autor svetski čuvenog stripa "Wizard of Id" započeo je karijeru kao ilustrator i politički karikaturista. Posle susreta sa Johnnyjem Hartom autorom BC-ja (umro prošle nedelje), on je 1964. godine počeo da crta čuveni strip kaiš sa malim iskompleksiranim kraljem, kukavičkim vitezovima, zatvorenicima koji vole mučenje, čarobnjakom koga maltretira žena i imbecilnim narodom. Crni humor, ironija, podsmeh, sprdnja, apsurd... Jedan od malobrojnih američkih autora koga sam voleo.

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

RIP, mada mi strip nije bio preterano omiljen, ali ipak, obeležio je deo moje mladosti.

Alex

Ni ja nisam nešto obožavao taj strip - najverovatnije zbog slabog prevoda iz Vijesnikovih izdanja u kojima sam ga najčešće čitao.

Ipak, to je dobar strip i B. Parker je bio značajan strip autor.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

prozirna senka

У бре, ова Смрт баш пада на нос од посла :shock:  :(

Прво Харт, па сад Паркер...
Вјечнаја памјат.
"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

zakk

već vidim jedan Emitor sastavljen od samih nekrologa...  :wink:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Cornelius

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Mixitron M. Storm

zakk

Quote from: "Mixitron M. Storm"Гробитор  xgrim
grobovnik?  :evil:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mixitron M. Storm

Biće ti gorbovnik ako te dohvati Ćurmilo  :evil: