• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kako cuvate stampane stvari?

Started by ..., 18-04-2007, 00:20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

...

Ja za sad  u sobi na polici, ali mi se cini da stripovi na dnu police (narocito ako su na losem papiru) deluju da li hladno ili vlazno, a ovi iznad ili stampani na boljoj hartiji nemaju tih problema.

Da li vredi variti ih u kese od zamrzivaca?
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Cornelius

Quote from: "..."Ja za sad  u sobi na polici, ali mi se cini da stripovi na dnu police (narocito ako su na losem papiru) deluju da li hladno ili vlazno, a ovi iznad ili stampani na boljoj hartiji nemaju tih problema.

Da li vredi variti ih u kese od zamrzivaca?

Nije dobro to što radiš. Štampane stvari moraju da se čuvaju u prostoriji sa regulisanom temperaturom i vlažnošću. Temperaturne promene uništavaju papir. Prozore je neophodno zamračiti da ne prolazi sunčeva svetlost, jer ona uništava boje. Štampani materijal ne treba manipulisati, jer ga to uništava. U slučaju preke potrebe, neophodne su rukavice i posebna svetlost. Ne znam gde ti stanuješ i odakle ti ideja da štampani materijal držiš u sobi na polici, kada si verovatno primetio kod svih ljudi da se čuvaju u uslovima koje sam naveo.

Da li sam odgovorio na tvoje pitanje?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Boban

čemu čuvanje... pročitaš i baciš; kada poželiš da čitaš ponovo, kupiš novi primerak; tako uvek imaš besprekoran primerak, a izdavaštvo cveta.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Bab Jaga

Bacati stvari nije dobro, uvijek ima kakva jadna knjižnica kojoj to možeš pokloniti. Ako ne, barem daj u reciklažu.  :wink:
Ghoul fhtagn!

Loengrin

Quote from: "Boban"čemu čuvanje... pročitaš i baciš; kada poželiš da čitaš ponovo, kupiš novi primerak; tako uvek imaš besprekoran primerak, a izdavaštvo cveta.
Već vidim gomilu kako rovari po kontejnerima u tvojoj ulici :evil:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Man Of Steel

Ja u principu moje stripove drzim na visini(police pri plafonu) jedan do drugog a ne jedan na drugi.Sto se varenja tice u kesama su samo oni koji mi tako i dodju.A Cornelijuse to sto ti radis sa tvojim stripovima je bolesna pedancija.Mislim sta ce mi strip ako ga ne citas,ni ne gledas,cuvas na mracnom i izbegavas bilo kakav kontakt i odrzavas mu stalnu ventilaciju i temperaturu!?
When ever you need hard center i will be there

Loengrin

There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Loengrin

Quote from: "zakk"
Ne vidim šta si postovao, a baš me kopka  :evil:

zakk

Obeliksa kako se kuca po slepoočnici  :D
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

SuperGoof

Quote from: "Man Of Steel"Ja u principu moje stripove drzim na visini(police pri plafonu) jedan do drugog a ne jedan na drugi.Sto se varenja tice u kesama su samo oni koji mi tako i dodju.A Cornelijuse to sto ti radis sa tvojim stripovima je bolesna pedancija.Mislim sta ce mi strip ako ga ne citas,ni ne gledas,cuvas na mracnom i izbegavas bilo kakav kontakt i odrzavas mu stalnu ventilaciju i temperaturu!?

Reklo bi se da si se nalepio na Corneliusovo zezanje bolesne pedanterije.  :wink:
We ain't getting any younger, you know!

...

Quote from: "SuperGoof"
Reklo bi se da si se nalepio na Corneliusovo zezanje bolesne pedanterije.  :wink:

KO mi je kriv, to je do znaka u horoskopu!
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Boban

Kod Kornelijusa na polici s knjigama zajedno žive miševi... ja vido, a imam i fotografisano, no, ne bih da idem toliko u privatne detalje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Cornelius

Bobane, posle tvog odlaska, sve je uradjeno kao u Insitutu za očuvanje lepote knjiga. Sada više ne ulazimo u sobu, nego smo prešli da živimo u hodniku, a od kako je ojužilo, više boravimo u dvorištu i u šumi. Knjige su konzervirane za večnost.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Man Of Steel

Quote from: "Cornelius"Bobane, posle tvog odlaska, sve je uradjeno kao u Insitutu za očuvanje lepote knjiga. Sada više ne ulazimo u sobu, nego smo prešli da živimo u hodniku, a od kako je ojužilo, više boravimo u dvorištu i u šumi. Knjige su konzervirane za večnost.
To ti je skroz pametno!Ko jos zivi u svojoj sobi! :wink:
When ever you need hard center i will be there

Loengrin

Quote from: "Man Of Steel"
Quote from: "Cornelius"Bobane, posle tvog odlaska, sve je uradjeno kao u Insitutu za očuvanje lepote knjiga. Sada više ne ulazimo u sobu, nego smo prešli da živimo u hodniku, a od kako je ojužilo, više boravimo u dvorištu i u šumi. Knjige su konzervirane za večnost.
To ti je skroz pametno!Ko jos zivi u svojoj sobi! :wink:
Jašta!
Evo, ja spavam na poslu, a knjige mi se eno baškare po spavaćoj sobi ... nekamepregazivozakolažem  :lol:  :!: