• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

U odbranu Cokoladne Bananice

Started by otaku, 18-04-2007, 13:53:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lilit

well, mozda i nije lose ovako se prisetiti pocetnog topica.

:lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Laylah

E dodjavola, postadoh senilna  :x  :P

Al od viska glava ne boli :D

lilit

ma cool. ja sam i senilna i seda odavno, btw.

ne volim nesto preterano cokoladne bananice, ali se secam da sam u jednom periodu zivota tamanila tzv. cokoladne minjone, sto je prilicno slicno, ali, ako se dobro secam, ipak ukusnije.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Laylah

Ja se tek danas prosvetlih po pitanju cokoladnih bananica da ih zapravo ima vise vrsta. Namnozilo se to a ja nisam imala pojma. Ja do sad priznavala samo ove Starkove :?

A vidis, ni tih cokoladnih minjona se ne secam nesto najbolje :idea:

Kazem ja, senilna sam .

:cry:

marlowe

Cokoladna bananica je vrsta proizvoda. Meni je savrseno logicno da pojedini proizvodjaci tom proizvodu daju i ime, kao sto postoje imena cokolada, mineralnih voda i svega drugog.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alex

Ja sam to uvek zvao Krem banana.

Valjda je tako pisalo na onim prvim, tada jedinim, a možda i nije?

Mislim, jeste pisalo i piše i sada, ali ne znam da li su te bile prve.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Ne znam da li ste primijetili falusoidnost simbola čokoladne bananice?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

pilot babo

Pa to verovatno potiče od falusoidnosti banane.

A različiti proizvođači čokoladnih bananica imaju različite vizije falusoidnosti. Npr: Banatova bananica je skroz prava, dok je Štarkova pomalo zakrivljena...
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

pilot babo

Gde ovo može da se kupi?

zakk

Quote from: "pilot babo"Gde ovo može da se kupi?
kod Žike Overdoza
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

pilot babo

Bez Žike ništa...

Ipak, za (u današnje vreme neophodne) proizvode kakav je Neuro Crem block, trebalo bi pod smesta otvoriti specijalizovane radnje, u kojima bi pacijenti, opterećeni neurozama, stresom i raznim oboljenjima mogli u po bela dana da ih nabave (dobivši pri tom fiskalni račun).

Verovatno bi se zvale apotekslastičarnice ili nekako slično.

ginger toxiqo 2 gafotas

Moja omiljena "BANANICA"

Posle pola veka, "Soko Štarkov" prepoznatljivi slatkiš "krem banana" juče je dobila novo ime - "bananica"

"Krem banana" je posle 50 godina promenila ime. Na "Soko Štarkovom" nagradnom konkursu "Pola veka ime čeka" ova poslastica preimenovana je u "bananicu". Na radost miliona zaljubljenika u malu bananu prelivenu čokoladom, na neki način zadržano je ime po kome je "bananica" već godinama prepoznatljiva.

Ime "bananica" je predlog Katarine Balać iz Beograda, koji je poslala 26. marta, odnosno prvog dana skoro dvomesečnog konkursa, na koji je pristiglo više od 37.000 predloga. Katarina je nagrađena prvom nagradom - nezaboravnim putovanjem za četiri osobe za vreme školskog raspusta.

Katarini su ponuđene četiri destinacije od kojih će ona izabrati jednu: Pariz sa posetom "Diznilendu", Maroko, dvorci Bavarske i Vojvodina i salaši.
Pored Katarine, nagrađeni su i Danijela Mijajilović iz Pančeva, koja je osvojila "pijađo" skuter kao drugu nagradu, zatim desetoro učesnika ove akcije, koji su osvojili treću nagradu i narednih godinu dana dobijaće svakog meseca po 40 "bananica". Takođe, deset srećnika dobilo je po pakovanje od pet komada ovog omiljenog slatkiša.

"Soko Štark" je uporedo sa pronalaženjem novog imena automatizovao proizvodnju i na savremen način nastaviće dugu tradiciju kvaliteta, s tim što će na tržištu osim pojedinačnog ponuditi i pakovanje od pet "bananica".
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

SRX

Ha ha!
BANANICA!!!
A, čekaj, to je kao mnogo bolje od KREM BANANE!!!
Pa, pobogu, ZA KAKVU GLUPOST PRVA NAGRADA?!!
Trebali su odmah da kažu: Što ne maštovitije, što stereotipnije i što bezveznije - to bolje!
:x
"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

Loengrin

Ma nju je o'ma trebalo pitati:
"Čija si ti mala, a?"

Mislim da u tom grmu čuči majmun s "Bananicom"®  :roll:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

SRX

Samo se pitam kako idu druga i treća nagrada...  :roll:
Pazi kad još ispadne i bolje od neponovljive BANANICE®...
(a super je ovaj copyright znak :!: )
"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

Merlin of Britain

bolje sklonite ovu Neuroblok slicicu pre nego sto se ovi iz Nestle-a ne dokopaju.  Nestle Balkan - Jagode i Bromdiazepam.

Boban

Ja usput nemilosrdno u svakoj prilici maltretiram prodavačice po supermarketima "Nisam mislio na to Štarkovo sranje, nego na prave Pionirove bananice..."
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

Quote from: "Boban"Ja usput nemilosrdno u svakoj prilici maltretiram prodavačice po supermarketima

Konačno čovek koji se ne stidi svojih hobija.

Boban

MaxiDiskonti su mi poseban pik jer tu rade nepojamni mentoli.
Zamisli, stave kasirku da se vežba na meni... posle tri minuta ona plače sklupčana na podu, dolazi šef da reši problem, ja ga napušim najstrašnije zbog pogrešne procene u izboru radnika, slabom plaćanju pa im se javljaju samo imbecili  koji ne uspeju da prođu obuku za pranje javnih prostorija... omiljen deo mi je obično na kraju:"Ako vam ikada bude trebala potvrda da se nesposobni za posao koji radite, slobodno mi se obratite..."
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

Dok donekle mogu da opravdam to što radiš kao neku vrstu zaloga za budućnost, s druge strane ne mogu a da ne primetim da ti nedostaje empatije. Te kasirke po marketima imaju odvratan posao koji se verovatno ne plaća specijalno dobro, a ako ga izgube ne mogu da se nadaju bogznačemu boljem od toga, pogotovo ako su sredovečne (a takvih je pun MiniMaxi blizu mojeg doma). Jasno mi je da ti, kao mušterija želiš dobru uslugu, ali treba se setiti i da su to ljudska bića.

angel011

Kasirke po marketima imaju mizerne plate.
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "Boban"Ja usput nemilosrdno u svakoj prilici maltretiram prodavačice po supermarketima "Nisam mislio na to Štarkovo sranje, nego na prave Pionirove bananice..."

meni samo nije jasno, ako je verovati ovoj izjavi više od uobičajenih bobanovih prijava – KAKVE VEZE IMAJU KASIRKE ILI PRODAVAČICE U *SUPERMARKETIMA* sa onim što si ti pazario po principu SAMOPOSLUŽIVANJA?!
zar ti u supermarketu neko u ruke daje stvar koju tražiš - ili je ti uzimaš sam, pa onda na kasi kukaš da to nije to što si hteo?

inače, srpske kasirke s kojima ja imam posla (pretežno u interexu) nisu ni približno tako ljubazne kao američke; pitam se zašto?
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

Kad sam bio mali,moj zivotni san je bio da kupim celu kutiju bananica i da ih sve sam pojedem...danas kada mogu sebi to da priustim,oklevam,jer zivot ce mi biti prazan ako ispunim svoje snove.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Loengrin

Jada mi se drugar koji je otvorio prodavnicu:
- Eto šta ti se desi kad omatoriš. Sad kad oko sebe imam tonu svojih bananica, frižider sa sladoledom, čipseve, smokije i ko zna šta još, nije mi palo na pamet da mogu, napokon, kao car da izvadim sladoled, sednem na friz i pravim prolaznicima zazubice. A tek kutije i kutije 'onih' nesrećnih bananica, kojih nikada nije dosta... Mrtav 'ladan ih prodajem kao da su ekseri u najmanju ruku, a ne bananice iz mojih snova.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Merlin of Britain

Quote from: "Meho Krljic"Dok donekle mogu da opravdam to što radiš kao neku vrstu zaloga za budućnost, s druge strane ne mogu a da ne primetim da ti nedostaje empatije. Te kasirke po marketima imaju odvratan posao koji se verovatno ne plaća specijalno dobro, a ako ga izgube ne mogu da se nadaju bogznačemu boljem od toga, pogotovo ako su sredovečne (a takvih je pun MiniMaxi blizu mojeg doma). Jasno mi je da ti, kao mušterija želiš dobru uslugu, ali treba se setiti i da su to ljudska bića.

cuo sam da tamo dobijaju 12000 din platu, da uglavnom nisu prijavljeni, da se putem raznih prijavljivanja na pola, cetvrt radnog vremena i sl. izbegava placanje doprinosa i pravi haos da poreske sluzbe ne mogu da nadju (kad bi smele) ni glavu ni rep....ali glavno da ce kioske da oderu za 100 000 din za najnebitnije prekrsaje.