• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beli Put u "Lazaru Komarcicu" - veceras!

Started by DušMan, 23-04-2007, 14:10:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

23. april u 19h u Dom Omladine, ulaz iz Makedonske, prvi sprat, konferencijska sala

BELI PUT

U ime "Belog Puta" govori Vesna Smiljanić Rangelov, a podršku joj pružaju Zoran Stefanović i Vladimir Vesović. Tribinu vode Pavle Zelić i Dušan Mladenović

Kakva je buducnost domaćeg strip izdavaštva? Predstoji li nam propast ili procvat? Izdavačka kuća "Beli Put" iz Beograda poziva sve ljubitelje IX umetnosti da dođu na razgovor o dosadašnjim i budućim izdanjima i zajedno daju odgovor na ova pitanja. "Konan", "Hogar", "Betmen", "Liga izuzetnih džentlmena", "Sambrovi" i još "300" čuda - sve na jednom mestu. Za najaktivnije učesnike, nagrade u vidu stripova.

DOĐITE!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

DušMan

COMMON PEOPLE!!!
BESPLATNI STRIPOVI!

8)

Duh_koji_hoda

Cornelius

Dusmane, ako dodjem veceras, da l ce "Lazar Komarcic" da mi plati avionsku kartu?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Man Of Steel

Quote from: "DušMan"COMMON PEOPLE!!!
BESPLATNI STRIPOVI!

8)
Molim đe to ima!?
When ever you need hard center i will be there

Man Of Steel

Quote from: "Cornelius"Dusmane, ako dodjem veceras, da l ce "Lazar Komarcic" da mi plati avionsku kartu?
Sto da ne to je jedna izuzetno bogata i dobrodusna institucija! :lol:

DušMan

Quote from: "Cornelius"Dusmane, ako dodjem veceras, da l ce "Lazar Komarcic" da mi plati avionsku kartu?
Za danas bi kasno, al' za sledeći put - obavezno.

Loengrin

Ko nije bio može samo da se kaje. :!:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

The Force

Quote from: "Loengrin"Ko nije bio može samo da se kaje. :!:

Misliš zbog utrpavanja za besplatne stripove? To se u vrlom novom svijetu zove beskičmenjaštvo.  :evil:  "Ajmo svi na promociju. Biće švedski stol...a moći ćemo i da GLEDAMO ribe u minjacima. Bolje su nego na internetu". I slične fore.  8)
Jeste li išli radi druženja ili radi besplatnih stripova? (da odmah imate ponuđen alibi za laž).
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

Loengrin

Quote from: "The Force"

Misliš zbog utrpavanja za besplatne stripove? To se u vrlom novom svijetu zove beskičmenjaštvo.  :evil:  "Ajmo svi na promociju. Biće švedski stol...a moći ćemo i da GLEDAMO ribe u minjacima. Bolje su nego na internetu". I slične fore.  8)
Jeste li išli radi druženja ili radi besplatnih stripova? (da odmah imate ponuđen alibi za laž).
Ne tripuj!
Moj komentar nije imao nikakve veze sa poklonima. Htedoh da kažem da je bilo veoma interesantno. Koj ti kriv što nisi biJo pa ne znaš.  :wink:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Cornelius

Quote from: "The Force"a moći ćemo i da GLEDAMO ribe u minjacima. Bolje su nego na internetu".

I, bre, da sam znao...
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

The Force

Quote from: "Loengrin"

Ne tripuj!
Moj komentar nije imao nikakve veze sa poklonima. Htedoh da kažem da je bilo veoma interesantno. Koj ti kriv što nisi biJo pa ne znaš.  :wink:

:)  Ma i nisam mislio na tebe, ali sam se nespretno nadovezao na jedini post-događajni post. Ja sam tamo daleko pa nisam u mogućnosti doći...............................po par besplatnih stripova  :twisted:
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

SRX

QuoteKo nije bio može samo da se kaje.

'Šta drugo, no glavu u ruke i gorke suze liti.'

A pošto sam sada pesnik, evo jedne lepe:
Ne vredi plakatiiiiII
Gorke suze litiiiII
"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

Jake Chambers

Ma jebeš stripove. Tribina je bila zabavna i napokon ŽIVA, sa otimanjem reči, pravom raspravom i diskusijom... a ne ona dosadna uobičajenost. Postoji samo jedna stvar koja postaje dosadna uobičajenost, i sad mogu stari članovi da me mrze i pljuju i razapnu, ali Radmilovi monolozi su sve duži i sve dosadniji. Ja ovo, ja ono, ja otkrio vodu na mesecu, ja prvi napisao u Srba ovo, ja napisao u Srba ono, Amerikanci nisu znali šta je graphic novel kad sam ja pisao ovo, ali vidite ja ovo, i vidite ono i tako sedimo dva sata na tribini posvećenoj izdavaču i njihovim izdanjima, a Radmilo priča kako je on eto spremao nekada ovo... ili ono. Plus, POTPUNO, ali POTPUNO degutantno i NEDOMAĆINSKI je bilo kad je rekao Vesni kako je to pobogu njegov klub i on će da priča o čemu on hoće, a ako oni hoće da pričaju o Belom Putu, može on i da ide. Mislim stvarno...  :roll: (Usput, to me podseća na ono njegovo: "Recite vlasnicima prava da nam njihovi proizvodi ne trebaju ako ne daju da bude po našem" - parafraza).
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

marlowe

E bas mi je drago da je bilo zivahno. Verujem da bi LK mogao da uvede tematske strip veceri u nekom redovnom intervalu.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Jake Chambers"Ma jebeš stripove. Tribina je bila zabavna i napokon ŽIVA, sa otimanjem reči, pravom raspravom i diskusijom... a ne ona dosadna uobičajenost. Postoji samo jedna stvar koja postaje dosadna uobičajenost, i sad mogu stari članovi da me mrze i pljuju i razapnu, ali Radmilovi monolozi su sve duži i sve dosadniji. Ja ovo, ja ono, ja otkrio vodu na mesecu, ja prvi napisao u Srba ovo, ja napisao u Srba ono, Amerikanci nisu znali šta je graphic novel kad sam ja pisao ovo, ali vidite ja ovo, i vidite ono i tako sedimo dva sata na tribini posvećenoj izdavaču i njihovim izdanjima, a Radmilo priča kako je on eto spremao nekada ovo... ili ono. Plus, POTPUNO, ali POTPUNO degutantno i NEDOMAĆINSKI je bilo kad je rekao Vesni kako je to pobogu njegov klub i on će da priča o čemu on hoće, a ako oni hoće da pričaju o Belom Putu, može on i da ide. Mislim stvarno...  :roll: (Usput, to me podseća na ono njegovo: "Recite vlasnicima prava da nam njihovi proizvodi ne trebaju ako ne daju da bude po našem" - parafraza).

... slozio bih se....

Cornelius

Nije mi jasno zasto onaj koji vodi diskusiju ne upotrebljava svoje pravo animatora veceri da ne dopusti nicije preterivanje, ma bilo ono i prvoboracko. Diskusija bi trebala da bude otvorena, ali i zadrzana u okvirima slobodne rasprave. Monopolizacije vremena cine da se buduci diskutanti obeshrabre, a da poosetioci ne zele da dodju ponovo. To sve znate i bez mene, sto ga ne primenjujete, posebno na tribinama gde primate nekoga u goste?

Man Of Steel

Ne tripuj!
Epa ne vredi plakati nad prosutim mlekom!Ostali smo bez stripova i to je to.A i nevidim nista lose u tome sto neko deli stripove zbog nekakve aktivnosti!Nije to nikakvo bezkicmenjastvo,to je jednstavno nagrada za "trud"!i kul je sto je neko hteo da ode na takav događaj i da mu je bilo lepo!

Loengrin

Quote from: "Man Of Steel"

Ne tripuj!
Epa ne vredi plakati nad prosutim mlekom!Ostali smo bez stripova i to je to.A i nevidim nista lose u tome sto neko deli stripove zbog nekakve aktivnosti!Nije to nikakvo bezkicmenjastvo,to je jednstavno nagrada za "trud"!i kul je sto je neko hteo da ode na takav događaj i da mu je bilo lepo!
"A bilo nam je, bilo nam je lepoooo..."

Negooo, došao je trenutak istine  :?:  tj. ispovesti.
Iako lično nisam dobila poklon, ipak je jedan od poklonjenih stripova završio u mojoj kući :evil: te nema sumnje da će uskoro doći i do mojih ruku.  :wink:

DušMan

Ma dajte ljudi, ne mislite valjda da je neko od onih divnih ljudi sinoc dosao samo da bi dobio strip? Ljudi su dosli na javnu raspravu, pa se tu i skretalo sa teme i doticalo i Emitora i pravopisa i transkripcije i svega zivoga.
Radmilo je, kao clan publike, postavljao pitanja i raspravaljao se. Posle nekog vremena jeste bilo malo monotono posto se rasprava prenela na relaciju Zoran Stefanovic => Radmilo, ali su obojica toliko zustro raspravljali da je bilo greota prekidati ih... dok nije bilo stvarno potrebno da se i drugima iz publike da rech.

DušMan

U to ime, evo malo fotki sa predavanja, mostly slikao Duh_koji_____ (dodati po zelji):

Zamislite, jos su mi za ove zadnje dve trazili da ih ne objavim na netu. Mo'sh mislit'.  :lol:

Jake Chambers

Trebalo je da ih prebaciš u crnobelo... oslepiću od te boje  :lol:

Apropo Radmila - ti Dušmane izgleda dugo nisi bio na predavanjima.  :twisted:

SRX

QuoteZamislite, jos su mi za ove zadnje dve trazili da ih ne objavim na netu. Mo'sh mislit'. Laughing
Ohoho Hehehe
K. Hamsun

Boban

Pa tako vam i treba kada pravite raspravu bez mene.
Jasno je da ce vam se ta zabrana mog prisustva obiti o glavu kad-tad.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Jake Chambers

Zabrana tvog prisustva?? O čemu ti?

DušMan

Quote from: "Boban"Pa tako vam i treba kada pravite raspravu bez mene.
Jasno je da ce vam se ta zabrana mog prisustva obiti o glavu kad-tad.
Bogami, koliko god to meni bilo tesko da priznam, falio si nam. Naročito da malo odgovoriš Radmilu.

Man Of Steel

Iju pa da nije pala tuča usled tako zestoke rasprave? :lol:

Jake Chambers

Ma kakva bre tuča, išlo se u offtopic u pm.

Man Of Steel

Quote from: "Jake Chambers"Ma kakva bre tuča, išlo se u offtopic u pm.
Pa zar je bilo tako gadno?!!!

Loengrin

Svaka čast ekipi BPa, koja se viteški držala cele večeri i uspela da nam skoro u potpunosti predstavi svoja izdanja, način rada, planove za budućnost, ali i da odgovori na mnogobrojna druga pitanja.

Šteta što Boban nije mogao da prisustvuje. Nikada nećemo saznati kako bi veče teklo da je i on bio tu.  
----

@DušMan
Fotke su carske! Negoo, gde ti je Radmilo? Ispade da ga nije bilo  :?  :cry:

Quote from: "Man Of Steel"Iju pa da nije pala tuča usled tako zestoke rasprave? :lol:
Ma ovo dvoje pozera su, zapravo, bili željni brze slave bez velikog truda  :wink: , a tuča je univerzalna formula za to.  :evil:

Man Of Steel

Quote from: "Loengrin"Svaka čast ekipi BPa, koja se viteški držala cele večeri i uspela da nam skoro u potpunosti predstavi svoja izdanja, način rada, planove za budućnost, ali i da odgovori na mnogobrojna druga pitanja.

Šteta što Boban nije mogao da prisustvuje. Nikada nećemo saznati kako bi veče teklo da je i on bio tu.  
----

@DušMan
Fotke su carske! Negoo, gde ti je Radmilo? Ispade da ga nije bilo  :?  :cry:

Quote from: "Man Of Steel"Iju pa da nije pala tuča usled tako zestoke rasprave? :lol:
Ma ovo dvoje pozera su, zapravo, bili željni brze slave bez velikog truda  :wink: , a tuča je univerzalna formula za to.  :evil:
A tako znaci!Slavni i bogati preko noci! :lol:

Loengrin

Quote from: "Man Of Steel"
Quote from: "Loengrin"Ma ovo dvoje pozera su, zapravo, bili željni brze slave bez velikog truda  :wink: , a tuča je univerzalna formula za to.  :evil:
A tako znaci!Slavni i bogati preko noci! :lol:
Paparaco DušMan je kriv! (sigurno je u dilu sa 'zvezdama' za deo honorara) :evil:

Duh_koji_hoda

A evo u NBSu registrovano novo izdanje >>>

AUTOR................... : Miler, Frenk - autor - ilustrator
 ODGOVORNOST............. : Jovanović, Ivan - prevodilac
 NASLOV.................. : Grad greha. Žuto kopile : priča iz Grada
greha
 IMPRESUM................ : Beograd : Beli put, 2007
 FIZIČKI OPIS............ : [240] str. : ilustr. , 30 cm
 ZBIRKA.................. : (#Biblioteka #Grafičke novele)
 ISBN.................... : 978-86-86577-14-6
 OSTALI NASLOVI.......... : #Sin City: #The #Yallow Bastard // #The
#Yallow Bastard
 UDK..................... : 741.5
 VRSTA GRAĐE............. : monografska publikacija, tekstualna građa,
štampana
 COBISS.SR-ID............ : 139893516

Axle Munshine

Ooo,pa gdi si bre Duse,a...eto nama naseg insajdera,aha... :wink:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Zvezdan

Ne razumem zašto svi napadaju Radmila - da njega nije bilo veče bi se pretvorilo u jednostranu propoved. Svako pitanje koje je postavio je na mestu i mislim da je vrlo nisko podsmevati se nekome ko je pisao scenarije za stripove pre 40 godina i razvijao posleratni srpski strip.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Zvezdan"Ne razumem zašto svi napadaju Radmila - da njega nije bilo veče bi se pretvorilo u jednostranu propoved. Svako pitanje koje je postavio je na mestu i mislim da je vrlo nisko podsmevati se nekome ko je pisao scenarije za stripove pre 40 godina i razvijao posleratni srpski strip.

... ma daj ... pa covek je izjavio kako je u stvari on jos davne '87 ili koje vec izmislio graficke novele.... i kad sam ja pokusao da mu objasnim da to bas i nije tako... rekao mi je da cutim posto sam mlad....

Boban

Nisam bio pa ne znam šta je tačno ko rekao, ali i ja mogu da izjavim kako sam izmislio kiberpank jer je moja priča "Protiv rvinga" objavljena 4 godine pre "Neuromansera"... kad bolje razmislim, možda ću početi da prosipam takve tvrdnje.
Radmilo ima dozu humora koja je mlađima od 30 godina potpuno neshvatljiva.
Ima takvih stvari, eto, recimo, deca mlađa od 10 godina apsolutno nisu u stanju da razumeju dvosmislenosti, ironije i sarkazme. Na primeru svoje kčerke uverio sam se da je tako, ona je otprilike na svoj deseti rođendan počela da koristi dvosmislice u govoru... tako i vi, bezbožna balavurdijo, možda jednostavno nemate gangliju u mozgu osposobljenu da pronikne u Radmilovštine.

Jake Chambers

Da, u stvari je tvrdio da je PRE amera izmislio to. Marvel je još 1982. imao ediciju Marvel Graphic Novel. I ne radi se o napadnju na Radmila, otkud ti to??? Meni je ranije bilo žao što nije toliko prisutan u klubu, ali SVAKO predavanje pretvori u svoje monologe "ja, pa ja, i još malo ja" i PLUS, onako reći ljudima iz Belog Puta (koji su jelte gosti) "Ovo je moj klub i ako vi hoćete da pričate o Belom Putu ja ću da idem" jednostavno nit' je domaćinski, nit' je kulturno, pa da si i jebeni Drug Tito rekao bih to.

I da Bobane, nisi bio tu, stoga nemoj ni da pričaš, jer da si bio, TI bi sedeo tamo za katedrom i njegove reči o tome kako neće da priča o onome o čemu si došao da pričaš bile bi upućene tebi.

Boban

hm... LK ne treba da bude prostor za direktno reklamiranje bilo čega pod pokrovom razgovora na neku temu.
Nisam bio i žao mi je što nisam bio, ali javlja mi se da Radmilo nije reagovao tek tako...

Cornelius

Ja bih samo da potvrdim da je Radmilo izmislio graficke novele i da je Boban izmislio kiberpank. Naravno, moram da rasvetlim da sam im ja dao ideje i da sam im razradio te ideje. Tako je bilo i sa Marvelom. Doso Marvel kod mene, a ja mu kazem: Ja sam star i nemocan, ali ako hoces da se obogatis, a ti pokreni strip izdavastvo.

Jake Chambers

Quote from: "Boban"hm... LK ne treba da bude prostor za direktno reklamiranje bilo čega pod pokrovom razgovora na neku temu.
Nisam bio i žao mi je što nisam bio, ali javlja mi se da Radmilo nije reagovao tek tako...

Jeste. Ako se dobro sećam prekinuo je Vesnu dok je odgovarala na direktno pitanje iz publike i krenuo da priča nešto svoje, a onda je rekao to. Ali opet kažem, u ma kom kontekstu reći gostu to i tako... ne valja. A opet, tema tribine je bio BP i njihova izdanja, i to je samo po sebi reklama, valjalo to ili ne. I ako su ljudi već odvojili vreme i došli, onda to treba i ispoštovati. Uostalom, Radmilo je samo reklamirao sebe, ništa više.

Boban

ma on je koristio priliku što ja nisam tamo, pa je održao propoved i pokazivao silu... obično kurčenje nad slikom neprijatelja.

marlowe

Quote from: "Cornelius"Ja bih samo da potvrdim da je Radmilo izmislio graficke novele i da je Boban izmislio kiberpank. Naravno, moram da rasvetlim da sam im ja dao ideje i da sam im razradio te ideje. Tako je bilo i sa Marvelom. Doso Marvel kod mene, a ja mu kazem: Ja sam star i nemocan, ali ako hoces da se obogatis, a ti pokreni strip izdavastvo.

Gospodin Marvel licno?!
Korni, svaka cast.
:lol:  :lol:  :lol:
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Cornelius

Nego sta, Marlowe. Ja sam mu i dedu znao jos dok je bio dete, a posle sam i predlozio da mu se unuk zove Marvel. Racunao sam da ce dobro zvucati u marketinskom pristupu buducem proizvodu. Tada strip jos nije postojao, nego sam ja savetovao Rodolfu (Topferu) da poredja slicice, da ih razdvoji elipsama, kao i da napravi figurativnu naraciju koja bi se razlikovala od dotadasnjih po dinamici i logici. Eto, sad znas kako je pocelo.

SRX

Corneliuse, svaka cast, ulepsao si mi dan!
:D  :D  :D
K. Hamsun

Axle Munshine

Uuuu,bre Korni brate,pa ti si bolji od Broja 1,ko zna sta sve imas u svom tefteru,aha... :wink:
Meni nisi ulepsao dan,ali si me nasmejao,aha... :lol:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

sivka

Quote from: "Jake Chambers"....

I da Bobane, nisi bio tu, stoga nemoj ni da pričaš, jer da si bio, TI bi sedeo tamo za katedrom i njegove reči o tome kako neće da priča o onome o čemu si došao da pričaš bile bi upućene tebi.

Preterujes Jake. Nije bilo bas tako rdjavo. I odlicno je sto je bilo zivahno i "konstruktivno" (kako to kaze Zoran....
I sasvim je OK sto se nije pretvorilo u hvalospev vec u diskusiju vezanu za strip ...    :wink:  :lol:  :lol:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Jake Chambers

Sorry greys, ali Radmilo je to pretvorio u samoreklamu. I to uvek radi, kad god je prisutan. U određenoj meri ume da bude zabavno, ali kad pretera, pretera.