• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TROUBLE IN PARADISE- LEKA/E nema

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 24-04-2007, 10:34:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

...taman kad se ucinilo da se politicka scena ukrupnjava, dalja fragmentacija i krvljenje medju dojucherasnjim ljubavima su se vratile na main stage...

21.04.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
LEČIĆ PODNEO OSTAVKU U LDP-u

Na Predsedništvu LDP-a saopštio sam da više ne želim da budem član Predsedništva niti bilo kog stranačkog organa, kaže Lečić za Press

Branislav Lečić, jedan od osnivača Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, podneo je ostavku na funkciju člana Predsedništva LDP-a, otkriva Press. Prema našim saznanjima, Lečić je na sednici Predsedništva LDP-a, koja je održana u četvrtak, podneo ostavku, zato što ga je Čedomir Jovanović na skupštini stranke na sve načine sprečio da bude izabran za potpredsednika stranke.

Branislav Lečić potvrdio je za Press da je svojevoljno izašao iz vrha stranke.

- Tačno je! Na Predsedništvu stranke saopštio sam da ne želim više da budem član Predsedništva, niti bilo kog drugog stranačkog organa upravljanja. I dalje ostajem član LDP-a i podržavam tu politiku, ali neću biti član rukovodstva - kaže Lečić, i napominje da neće više u medije iznositi izjave koje se tiču politike LDP-a.

On, međutim, nije hteo da kaže zašto je napustio Predsedništvo, niti da potvrdi ili da demantuje da je to učinio zbog neizbora na mesto potpredsednika stranke.

- To je lični čin, lična stvar i ja zasad o tome neću govoriti za javnost - poručio nam je Lečić.

Press saznaje i da je još nekoliko poznatih članova LDP-a podnelo ostavke na funkcije u različitim stranačkim organima. Lečić kaže da "o tome ne zna ništa" i da može da "govori samo u svoje ime".

Branislav Lečić bio je ministar kulture u vladi Zorana Đinđića i član Demokratske stranke. Posle izbacivanja Jovanovića iz DS-a, Lečić se priklonio njegovoj novoj Liberalno-demokratskoj partiji. Na poslednjim stranačkim izborima nije osvojio dovoljno glasova za mesto potpredsednika.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...a evo i LEKA's point of view...

Ova priča je lažna
B. POPOVIĆ, 23. april 2007

NE mogu da sedim u predsedništvu partije koja toliko priča o demokratiji i toliko se "busa u prsa" nekakvim liberalnim principima, a unutarstranačka organizacija počiva na potpuno suprotnim načelima. Nedopustivo je da ljudima pričamo kako od nas sve zavisi, a da od onih koji su tu ideju proklamovali po Srbiji ne zavisi baš ništa u partijskoj strukturi - ovim rečima "otvorio je dušu" "Novostima" naš proslavljeni glumac i jedan od osnivača Liberalno-demokratske partije Branislav Lečić, pošto je odlučio da se povuče iz rukovodećih instanci stranke i da u njoj ostane samo kao posmatrač.

U čemu se, konkretno, LDP ogrešio o vas, kao jednog od "prvoborca te partijske ideologije"?
- U poslednje vreme ljudi se na određene stranačke funkcije ne postavljaju po zaslugama, nego po podobnosti centrale. To sam na kraju osetio i na svojoj koži, kada nisam prošao na izbornoj skupštini u trci za potpredsedničko mesto, iako me je većina naših odbora u Srbiji podržavala.

Da li je, kako kažete, nepodobnost centrali bila i razlog što niste ušli u Skupštinu kao poslanik LDP?
- Tu sam počeo da sumnjam kako bi stvari mogle da počnu da se odvijaju. Mislio sam da se, kao što piše u statutu, na funkciju dolazi izborom, a ne postavljanjem...

Da li je vaš slučaj usamljen, ili vam je poznato da su se i drugi članovi žalili na stranačku centralizaciju?
- Moj slučaj samo je bio u najvećem fokusu. Pretpostavljam da je i naš odbor u Novom Sadu rasformiran zbog sličnih razloga.

Da li ste, ipak, ostavili "krajičkom otvorena vrata" da se, ako se nešto promeni, vratite u stranačko rukovodstvo?
- Nikad ne reci nikad, ali u uslovima koji sada vladaju u stranci, zaista ne mogu da radim. Kod mene nema kompromisa sa suštinom. Ako se u LDP opet vrati ukus demokratije, a ne da se jedno priča, a drugo radi kao sada, ko zna...

NISAM KARIJERISTA

PLANIRATE li, možda, da promenite stranačke boje?
- Ne, naravno. Nisam karijerista. Da sam to hteo, ostao bih u Demokratskoj stranci i sada verovatno bio kandidat za ministra kulture

ginger toxiqo 2 gafotas

...a na stranicama B92 mladi profesionalci i mudri seniori suze rone zbog ovakvog ishoda...kanda od njih neshto zavisi!!!

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=243233#hrono

ginger toxiqo 2 gafotas

NOVI SAD- Novosadski odbor LDP raspušten je minulog vikenda odlukom predsedništva ove strnke, a za poverenika je izabran Aleksandar Milošević iz beoogradske centrale stranke koji će kordinirati radom Odbora u narednih od 3 do 6 meseci, do izbora novog rukovodstva.

Po rečima Đorđa Đukića, predsednika Pokrajinskog odbora LDP, sa članovima predsedništva stranke o raspuštanju odbora konsultovalo se telefonom. Raspuštanje je, po njemu, bilo neminovno jer je Odbor ostao bez kvoruma za odlučivanje, pošto je 2/3 njihovih članova napustilo funkcije.

Nasuprot Đukiću, SA Ratkom Filipovićem, takođe članom predsedništva stranke, nije se konsultovalo telefonom.