• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ken Parker...

Started by Djole, 30-03-2003, 20:58:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Djole

...na kioscima!
Ajmo momci, bez obzira da li volite westerne ili ne, malo podrske za System comics!
Jes da je prevod uzas, da ima gresaka u kucanju na tone, a vala i dosta njih u stampi, al' ipak je jedino sto osim Marketprintovih izdanja izlazi.
"THAT is why they call me The Decorator."

marlowe

pridruzujem se pozivu. kupujte ljudi, pricajte prijateljima, poklanjajte jedni drugima, skupljajte, slazite... tako cemo, valjda, docekati i drugi broj :D  :D
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

markos

Ja se ozbiljno razmisljam da ga ne kupim. Kao prvo imam original u dva izdanja, u bonelli i A4 formatu i talijanski znam dovoljno da ga procitam bez problema (tj. procitao sam ih vec). Da je uradjen kako treba ne bi bilo spora, ali ovako... Pa nije Milan tu od juce, da radi taj posao 3 dana da mu se desavaju takve greske. NE SMIJE biti tipfelera. NE SMIJE tekst prelaziti okvire oblacica. NE SMIJE sken biti tako los. Sve te stvari ne kostaju NISTA, samo malo paznje i profesionalnosti. Ali ocito je da trazim previse (uostalom, radi se o istim ljudim akoji su radili i vaninije, cemu se ja uopce cudim).

Djole

Ma daj, to je prvi broj, i Ludens je imao goru stampu u prvim brojevima. Ispravice to valjda.
Valjda.

markos

Mozda je imao goru stampu (ioako se ne sjecam bas), ali nije imao tipfelere, tekstovi su bili dobro upisani u oblacice i skenovi su bili normalni.

SANdMAN

a koji je to broj, jesu li startovali od pocetka?

inache, ja sam jedan od onih ljudi koji nikad nije citao Kena Parkera (sem mozda par epizoda kao klinac, iz kojih su mi jos neki fragmenti u secanju) iz totalne odvradnosti prema dnevnikovim izdanjima... jel bar bolje od Dnevnika?

markos

To se u Italiji vodi kao broj 60, dakle prva epizoda nakon sto su otisli iz Bonellija.

SANdMAN

heh, shit... a zasto to rade? koliko sam informisan, dnevnik je ostao duzan samo par zavrsnih epizoda...

markos

Pa objavljuju neobjavljene epizode! Dakle, tamo gdje je Dnevnik stao. Dnevnik je inace preskocio samo epizodu broj 23 "Kraljica Misourija" ali je puno veci zlocin napravio ispremetavsi redoslijed objavljivanja, jer se u KP postuje continuity, a njima to i nije bilo toliko bitno. Tako je npr. zadnja dnevnikova epizoda "Oruzje i prevara" ustvari epizoda broj 20, ili nesto slicno....

SANdMAN

sad vidim na tvom sajtu da toga ima oko 60-tak epizoda. dobro, onda ima logike sto su nastavili...

markos

Ajd, neka korist i od mog sajta:-)
Sto je sa tvojim DD sajtom?
Ako se ne pozuris Djole ce u medjuvremenu napisati sve recenzije Dylana za stripovi.com:-)

SANdMAN

djole pise recenzije? auuuu, pa to nismo znali, moracemo ga zloupotrebiti...  :lol:

nazalost, ne stizem da odradim ni stvari od kojih imam neke kinte, kamoli da stignem novi dizajn. mozda cu da ga izbacim u staroj varijanti ovih dana, cisto da ne zvrlji vise prazno...

SANdMAN

djole pise recenzije? auuuu, pa to nismo znali, moracemo ga zloupotrebiti...  :lol:

nazalost, ne stizem da odradim ni stvari od kojih imam neke kinte, kamoli da stignem novi dizajn. mozda cu da ga izbacim u staroj varijanti ovih dana, cisto da ne zvrlji vise prazno...

inace:
//www.dilandog.co.yu

:wink:

markos

Quote from: "SANdMAN"djole pise recenzije? auuuu, pa to nismo znali, moracemo ga zloupotrebiti...  :lol:

inace:
//www.dilandog.co.yu

:wink:

Djole ne pise samo recenzije, Djole pise ODLICNE recenzije, ali mi smo prvi pitali i ima ugovor samo s nama na na na na na na :)  :)  sto ti preostaje nego  :x  :x  :x  :wink:  :wink:  :wink:  

Eh da, http://www.stripovi.com/RecensionList.asp?Heroes=All

Djole

Quote from: "markos"Mozda je imao goru stampu (ioako se ne sjecam bas), ali nije imao tipfelere, tekstovi su bili dobro upisani u oblacice i skenovi su bili normalni.

Tja, ipak ste za nijansu ozbiljnija drzava od nas. Kakva drzava, takvi izdavaci stripova...  :(
Anyway, hocu da kazem da im treba dati par brojeva fore... pa ako nista ne urade u medjuvremenu, fuck it. :x

Djole

Yup, Djole pise recenzije i hvalospeve Alanu Mooreu... 8)

SANdMAN

ma nije mi uopste vrka za recezije markos, necu ti otimati djoleta. 90% toga vec smo uradili ja i jedan moj ortak sa filoloskog. mada, ipak mislim da bi bilo fer da djole da neki svoj mali doprinos, pogotovo sto je vec connected sa sajtom posto mu je prakticno obezbedio yu domen

markos

ma salim se, sto ti je :-) Sto se mene tice, Djole moze napisati milion stranica teksta za dd.co.yu, nema problema. S gustom cu ih procitati:)

Djole

Sand, mogao bih da napisem recenziju nekog DDa koji nije izasao kod nas ("Sogni" mi recimo pada na pamet), posto taman stripovi.com ne podrzava recenzije za strane stripove...

markos

Ccccc Djole, pa ne mogu vjerovati da siris takve glasine na moj racun!  :)  :evil:  "Stripovi.com ne podrzava strane stripove?" A ovo:
http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=ZG&StoryID=38 ?

SANdMAN

thx markos! :)

djole, bila bi super ideja da ti to pokrijes, ili bar nam pozajmis neke italijanske epizode posto ih imamo jako jako malo. udjene su receznije za tek par italijanskih epizoda...

Djole

markos, pa ti si mi sam rekao da site ne podrzava stripove koji nisu izdati u nas kada sam ti nudio onog DK (koji je usput malo zapeo...).
Sand, odradicu prvom prilikom sve sto mogu, a za pozajmice bi bilo komplikovano, posto mi je cela kolekcija (osim US trejdova) u rodnom kraju...

markos

AjDE NE IZVLACI SE SADA KLEVETNICE!  :lol:  :lol:  :lol:
Preciznije receno, ne podrzavamo recenzije stripova koji nisu u nasoj bazi podataka. Posto kompletni Dylan je u bazi, onda je moguce napraviti recenziju o bilo kojoj epizodi, pa tako i o onoj koja nije kod nas objavljena, ali DKR nije u bazi pa ga ne mozemo ni recenzirati. Medjutim (TA DAM!) dodavanje u bazu je proces koji zahtijeva cca 12 sec. tako da ako imas recenziju, nece biti problema!

Djole

Hmm, a ovaj, da, recenzija, da, pa da, to je interesantna prica, ovaj, da, pa nije da nije gotova,nego, ovaj... :?
Salu na stranu, zapelo je, ali bice. Prvo da zavrsim Lassu qualcuno ci chiama i Spiroua, pa cu se vec pozabavati i time (a ne bi bilo lose da dam i neki ispit usput... :cry: ).

markos

Excuses, excuses....  :!:  :!: