• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Rekvijem - Politikin Zabavnik

Started by SuperGoof, 27-04-2007, 10:16:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SuperGoof

Novi domaci strip - Rekvijem (autori Marko Stojanovic - scenario, Peka - crtez, Milan Antanasijevic - kolor) pojavio se ipak u danasnjem Zabavniku. Jos nisam procitao prvi deo, ali crtez uopste ne izgleda lose.

Iscekuju se ne samo nastavak ove price, vec i radovi drugih autora na temu Vekovnika!
We ain't getting any younger, you know!

No Dice

Serijal se inace zove VEKOVNICI, a epizoda REKVIJEM

SuperGoof

Quote from: "No Dice"Serijal se inace zove VEKOVNICI, a epizoda REKVIJEM

Hmmm... Ucinilo mi se da sam bas to rekao, malo izokola, al' ipak :wink:

Man Of Steel

Super!Ja ionako kupujem Zabavnik pa cu da ga procitam.Lepo od Zabavnika sto objavljuje stripove nasih autora.
When ever you need hard center i will be there

No Dice

Quote from: "SuperGoof"
Quote from: "No Dice"Serijal se inace zove VEKOVNICI, a epizoda REKVIJEM

Hmmm... Ucinilo mi se da sam bas to rekao, malo izokola, al' ipak :wink:

Ti jesi, ali Zabavnik nije...  :wink:

maccak

Kao što SuperGoof već reče, u današnjem broju "Politikinog zabavnika" objavljen je prvi dio prve eoizode serijala "Vekovnici". Epizoda nosi naziv "Rekvijem".

Scenario: Marko Stojanović
Crtež: Srđan Nikolić Peka
Kolor: Milan Antanasijević
Naslovna strana: Aleksa Gajić

marlowe

Odlicna stvar za srpski strip.
Proslo je dosta od poslednje premijere nekog naseg stripa u Zabavniku.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Man Of Steel

Prati li neko strip serijal plast i ocnjaci koji  se objavljuje u zabavniku?Za sada su izdali 5 epizoda iz cetiri nastavaka.Strip je sjajan.

Duh_koji_hoda

Eh... inace ljudi... malo sam putovao u buducnost, pa sam uspeo unapred da procitam i sledeca tri Zabavnika... tj. kompletnu prvu epizodu Vekovnika i samo da kazem da je super i da je nevidjena paljevina i da kada se zavrsi jednostavno trazite jos..... eto toliko...

Meho Krljic

Super, imam utisak da ću danas učiniti nešto što nisam učinio poslednjih dvadeset godina: kupiti Zabavnik...

Alex

Prelistao sam i deluje dosta dinamično.

Zanima me da li je Zabavnik ispoštovao originalni format stripa ili su ga malo sabili po visini da stane ona njihova traka dole sa nazivom časopisa i brojem strane?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Man Of Steel

Strip je odlicno uradjen!Nije da mi se ovaj fazon sa Mocartom ne dopada mada sve u svemu nije lose!Kao sto Zabavnik kaze "Nastavak u sledecem broju...".

No Dice

Hvala svima na lepim recima u ime svih koji su radili na stripu.

Bilo je nekih urednickih promena, poneki oblacic i nesto teksta je promenjeno. No dobro, ako sve ide kako treba, dobicete na uvid albumsko izdanje bez ikakvog skracivanja...

Man Of Steel

Quote from: "No Dice"Hvala svima na lepim recima u ime svih koji su radili na stripu.

Bilo je nekih urednickih promena, poneki oblacic i nesto teksta je promenjeno. No dobro, ako sve ide kako treba, dobicete na uvid albumsko izdanje bez ikakvog skracivanja...
Ekstra mozda probam da ga samostalno ukoricim s obzirom da sam vec to radio!

Mesugahh

Sjajna vest!
Peka je majstor!

Evo, Libelius, Beli Put, Sistem imaju veliku lekciju od P. Zabavnika da nauce sta znaci spasavati DOMACI strip...
P. Zabavnik bar pokusava za razliku od ovih "spasilaca"...

Duh_koji_hoda

ehhh....pa sad, bash.....

Axle Munshine

Quote from: "No Dice"Hvala svima na lepim recima u ime svih koji su radili na stripu.

Tooo,Bravo Marko,tooo se trazi,prelistacu zabavnik a cekacu album.Ipak je pojava nekog albuma nasih autora praznik za srpski(i ne samo srpski) strip.Moje cestitke... xcheers
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Man Of Steel

Quote from: "Mesugahh"Sjajna vest!
Peka je majstor!

Evo, Libelius, Beli Put, Sistem imaju veliku lekciju od P. Zabavnika da nauce sta znaci spasavati DOMACI strip...
P. Zabavnik bar pokusava za razliku od ovih "spasilaca"...
Divota necu morati da koricim!!! :lol:  :lol:  :lol:

No Dice

Quote from: "Axle Munshine"Tooo,Bravo Marko,tooo se trazi,prelistacu zabavnik a cekacu album.Ipak je pojava nekog albuma nasih autora praznik za srpski(i ne samo srpski) strip.Moje cestitke... xcheers

Hvala Dragane, ali ne drzi me za rec sto se ovoga tice. U nacelu postotoji neki dogovor za album(e) Vekovnika, ali hoce li od toga sta biti i kada, ostaje da se vidi. Moj ti je savet da ipak uzmes Zabavnik ukoliko te stvarno interesuje... Sto je sigurno, sigurno je...  :wink:

Tex

Kupih Zabavnik zbog domaceg stripa. Vredi imati u kolekciji,pocetak obecava dobar strip. Pekin crtez je prilicno dinamican i to je nesto sto danas nedostaje mnogim domacim
crtacima. Steta je samo sto nije vise paznje obratio na konstrukciju samih likova. Sve u svemu ,jedva cekam nastavak.

Boban

Sjajna stvar za srpski strip, da se predstavi na ovako udarnom mestu gde će ga videti i pročitati mnogi koji ga ne bi ni pogledali u formi albuma.
Ipak, predebela linija, relativno slab crtež, posebno ženskih likova, scenario viđen bezbroj puta, ali valjda mi i ne možemo mnogo drugačije?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

No Dice

Blago tebi Bobane, kad posle prvog nastavka od cetiri najavljena, posle jedanaest od 50 strana, vec mozes da donosis sudove o celini i kazes da si scenario video "bezbroj puta"...  :lol:

Boban

možda sam i ja, poput duha, imao viziju nadolazećih nastavaka.
A sigurno sam i subjektivan, jer ne postoji tema koja me više iritira od vampirske...

Man Of Steel

Quote from: "No Dice"Blago tebi Bobane, kad posle prvog nastavka od cetiri najavljena, posle jedanaest od 50 strana, vec mozes da donosis sudove o celini i kazes da si scenario video "bezbroj puta"...  :lol:
Ma nas Boban je vidovit! :lol: Protiv takvih moci mi obicni smrtnici nemamo nikakvih sansi!

Boban

ne, nego treba da se međuhvalimo i uljuljkavamo u veličanju prosečnosti, pa se posle silno iznenađujemo kada nas neko kompetentan oduva...

Axle Munshine

Nisam video strip i neznam o cemu se radi,ali je cinjenica da je sama njegova pojava u jednom casopisu sa visedecenijskom tradicijom i ugledom,kakav je PZ,veliki uspeh i veliki plus za srpski strip.Domaci strip u ogromnim tirazima,do pojave F4 i DM,je bio,unazad dugi period,prava utopija.Treba biti objektivan i u takvim okolnostima gledati na stvari.Dobronamerne kritike,naravno,ne treba da izostanu,i kao takve mogu da doprinesu samo poboljsanju kvaliteta,ali je sad primarno omasoviti produkciju i plasman srpskog stripa.U to ime skidam kapu svakom ko u tome uspe.Zato i ovako,na nevidjeno,cestitam svima koji ucestvuju u ovom projektu.Bravo momci i samo napred... :lol:

Man Of Steel

Quote from: "Boban"ne, nego treba da se međuhvalimo i uljuljkavamo u veličanju prosečnosti, pa se posle silno iznenađujemo kada nas neko kompetentan oduva...
To da netreba se nikako uljuljkavati u sigurnost prosecnosti i ne sagledajuci greske cijim ispravljanjem postajemo bolji!

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"možda sam i ja, poput duha, imao viziju nadolazećih nastavaka.
A sigurno sam i subjektivan, jer ne postoji tema koja me više iritira od vampirske...

he, he, pa da si ko ja imao viziju video bi da se ne vrti sve oko vampira... recimo da su oni samo jedan deo slagalice....

Alex

Nažalost ne kupujem PZ otkako su smanjili broj stripa na 12. Ipak je 16 neki minimum, koji treba vratiti! No, snaći ću se nekako da pročitam.

A inače bolje i prosečno nego loše. Autori uvek znaju da može i treba bolje.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Man Of Steel

Quote from: "Alex"Nažalost ne kupujem PZ otkako su smanjili broj stripa na 12. Ipak je 16 neki minimum, koji treba vratiti! No, snaći ću se nekako da pročitam.

A inače bolje i prosečno nego loše. Autori uvek znaju da može i treba bolje.
Pa Zabavniku bi blo bolje da povecaju broj strip strsns nego sto pise o nekom krajnje glupim stvarima!

Axle Munshine

Mislim da su ljubitelji stripa manji deo onih koji kupuju Zabavnik,pa su shodno tome i smanjili broj strana stripa,i paznju posvecuju drugim stvarima koje nemaju veze sa stripom.Nikada nisam voleo taj tip casopisa u kome je strip samo deo ''svega i svacega'',mada nije zanemarljivo,nimalo,sta je sve u PZ do sada objavljeno.Ono sto bih ja licno voleo je da Politika,kao medijski gigant na ovom prostoru,pocne sa objavljivanjem strip albuma,i to serijala koji se objavljuju u PZ.Otprilike u cetiri PZ jedna epizoda,pa taman svaki mesec novi album.Jos kad bi to bila kiosk varijanta,kao sto je slucaj sa ovim raznim enciklopedijama,e to bi bio praznik za sve nas.Al zelje su jedno,a stvarnost,surova,nesto sasvim drugo...

maccak

Novi broj "Politikinog zabavnika", u njemu drugi dio "Vekovnika", epizoda "Rekvijem"...

DušMan

Prethodna epizoda posvecena Mocartu, a ova Gorillaz!ima.  :lol:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

EKSTREMISTA

Bilo bi logično da Ceca bude u trećem nastavku.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Man Of Steel

Drugi nastavak nije los.Crtez je isti kao i u prvom a broj strana i dalje mali.Prica zaaaanimljiva.

Man Of Steel

Ma treci nastavak garant posvecuju Supermenu.Logika!Proslavljeni klasicar,malo moderne svirke pa da predjemo na moderne heroje.Kada ovako postavim stvari moderni supermen pa retro...mmm...KOMANDANT MARK!Eto to je bila kratka lekcija Men of steel-a kako na lak nacin provaliti neocigledne stripove!

No Dice

Quote from: "Man Of Steel"Ma treci nastavak garant posvecuju Supermenu.Logika!Proslavljeni klasicar,malo moderne svirke pa da predjemo na moderne heroje.Kada ovako postavim stvari moderni supermen pa retro...mmm...KOMANDANT MARK!Eto to je bila kratka lekcija Men of steel-a kako na lak nacin provaliti neocigledne stripove!

No, I don't think we'll be doing that...  8)

Man Of Steel

Quote from: "No Dice"
Quote from: "Man Of Steel"Ma treci nastavak garant posvecuju Supermenu.Logika!Proslavljeni klasicar,malo moderne svirke pa da predjemo na moderne heroje.Kada ovako postavim stvari moderni supermen pa retro...mmm...KOMANDANT MARK!Eto to je bila kratka lekcija Men of steel-a kako na lak nacin provaliti neocigledne stripove!

Iju!Pa zar da me na tako grub nacin spustite na zemlju! :cry: To moze ostaviti veoma teske posledice na mene!!! :lol:

maccak

Reče Komandant Marko ;)

No Dice

Quote from: "Axle Munshine"
Tooo,Bravo Marko,tooo se trazi,prelistacu zabavnik a cekacu album.Ipak je pojava nekog albuma nasih autora praznik za srpski(i ne samo srpski) strip.Moje cestitke... xcheers

Pa eto, kako stvari SADA stoje, izgleda da cemo na jesen praznovati zajedno, Dragane...  :wink:

Ko bi rekao da ce se tvoj gambit s prelistavanjem na kraju ipak isplatiti?  :lol:

Axle Munshine

Quote from: "Axle Munshine"

Pa eto, kako stvari SADA stoje, izgleda da cemo na jesen praznovati zajedno, Dragane...  :wink:

Ko bi rekao da ce se tvoj gambit s prelistavanjem na kraju ipak isplatiti?  :lol:

SUPER,stvarno prelepa vest.Cekamo nestrpljivo bogatu jesen.I bice to stvarno praznik za sve nas...jos jednom Bravo Marko,i samo tako nastavi... :lol:

maccak

Serijal: Vekovnici
Epizoda: Rekvijem - treći dio

Scenario: Marko Stojanović
Crtež: Srđan Nikolić peka
Kolor: Milan Antanasijević

DušMan

Pazi stvarno... Ceca na naslovnoj ovaj put.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Man Of Steel

Quote from: "DušMan"Pazi stvarno... Ceca na naslovnoj ovaj put.
Ma sminka cini cudo!Cisto da je ne prepoznas! :lol:

maccak

Izašao i četvrti, poslednji dio prve epizode.

SuperGoof

Dakle, gotovo je. Bilo je osvezenje da se u Zabavniku ponovo vidi nas strip.

Comments:

Pekin crtez mi bas ne lezi, ali sta je tu je. Preview-i za sledece nastavke koje sam video itekako izgledaju fenomenalno. Ja licno jedva cekam Celanovicev rad, kao i N. Pejica, a i ostali su sjajni.

Sto se tice price, sve je na svom mestu. Dosta prebacivanja iz radnje u radnju mi je ne pocetku smetalo, ali mi je odlicno leglo kad sam celu stvar ponovo overio i povezao jednim citanjem. Scenario mi je sasvim OK za pocetnu pricu. Ocekujem da se jos poboljsa kada pocnemo da saznajemo druge detalje.

Overall, sasvim dobar proizvod. Keep up the good work!

Tex

Stojanovic preteruje u filozofiranju i pretrpavanju u razmisljanjima
junaka tako da se ponekad i ne zna sta je hteo da kaze. Mislim,
nema potrebe stavljati tekst radi teksta a ne reci nesto bitno.
Dobro je sto postoji dosta likova smestenih u vise paralelnih prica
koje su povezane izmedju sebe.
Malo mi je bledunjav rasplet gde se dva bivsa prijatelja sukobljavaju a pravog razloga nema ili je suvise banalan.
Jednostavno, meni Tilovi motivi nisu bas jasni. Oni se izgleda biju
samo iz razloga sto su obojica besmrtnici, kao u filmu " Gorstak".
U narednim nastavcima ce valjda biti objasnjeno kako je Marko postao besmrtnik posto u ovoj prici nisam video ni nagovestaj toga.
Pekin crtez je solidan, mozda malo rutinski, vidjao sam i bolje od njega.
Serijal cu i nadalje pratiti, verujem da ce rezultati biti bolji
kako se prica bude dalje razvijala.

No Dice

Quote from: "Tex"Stojanovic preteruje u filozofiranju i pretrpavanju u razmisljanjima
junaka tako da se ponekad i ne zna sta je hteo da kaze. Mislim,
nema potrebe stavljati tekst radi teksta a ne reci nesto bitno.

Govor jednog od tri mudraca (jedine tri strane u stripu gde ima filozofiranja) itekako ima smisla, sto ce narednih pet epizoda i pokazati. Pa niste valjda hteli da vam od reci do reci ispricam sta ce se dalje desavati u serijalu?  :lol:

No Dice

Quote from: "Tex"
U narednim nastavcima ce valjda biti objasnjeno kako je Marko postao besmrtnik posto u ovoj prici nisam video ni nagovestaj toga.

Itekako. I kako je posato besmrtnik, i sta besmrtnik ustvari jeste, i zasto se oni medjusobno bore... Sve.  8)

zstefanovic

Имао сам прилике да се упознам са другим пакетом Вековника. И другачије је од "Реквијема".
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]