• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Punk's Not Dead

Started by Demo(n)lisher, 27-04-2007, 19:30:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

E, pa, bilo je i vreme, hvala lijepa.

Son of Man

Meho Krljic

Auuuu, do jaja!!! I jeste nastup u Njemačkoj. Berlin, čini mi se.

Джон Рейнольдс

Sin nije linkovao URGH! i Džonija Rackovića, gde se na blink'n'miss pojavljujem i ja, na koncertu Urgha u KST-u, u crveno-crnoj kariranoj košulji. Krljam se u publici, naravno.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

DušMan i ja bili na UK Subsima.

Da će veče biti zabavno najavio je Sin. Naime, tokom dana dogovorili smo se da na zborno mesto kod crkve (moj predlog) dođemo u pola sedam (njegov predlog). Ja došao ranije jer moj klinac u blizini ima časove engleskog i uzalud džonjao dobrih 40 minuta dok se čas nije završio, pa krenuo kući, sve vreme tegleći Sinovljeve kasete i diskove. Sina ni od korova. Razmišljao sam da postoje samo dve varijante, da su ga ridže izbacile iz busa ili da su ga navatali panduri. Sa DušManom je trebalo da se nađem u devet, te sam stigao samo da Sinu pošaljem PPP (ne pajerom preko pičke, nego protestnu privatnu poruku), popijem pivo, sednem u taksi, prođem pored crkve i tamo zatekem... pogađate koga. Viknem taksisti da stane, a Sindža me ladno pita da li smo se dogovorili u pola osam ili u pola devet (a ono devet). Dakle, on još gori, stoji tu sat i po. Znao sam da nije trebalo da se dogovaramo kod crkve. I da, još me pita da li sam poneo kasete i diskove. Jeste, nosim ih, biće kod Čarlija, pa ti uzmi od njega kad se sretnete.

DušMan me je dočekao sa novoošišanom "mohok" frizurom, a pošto sam ja sveže (samo) šort kropovao, bili smo u pravom skins end panks vi mast junajt fazonu dok sam mu u Manježu razbijao neke mladalačke iluzije o jednom njemu nekad davno dragom domaćem bendu. I tagovao sam knjigu utisaka koja stoji u klonji kao "Sagita punk crew". Nek se zna.

Inače, sa Dušmanom u društvu organizacija je sušta suprotnost onom sa Sinom, sve je bilo tačno u minut, završili smo piva i stigli da uđemo u Livingrum tačno pred početak svirke. Ja sam se tokom večeri pozdravljao sa nekim matorim i ružnim Brđanima (od kojih me je Deki V, legenda panka i "Partizanovog" Juga baš iznenadio i obradovao što se vratio u otadžbinu; konačno smo komšije), dok se DušMan pozdravljao sa lepim Zemunkama. Dakle, sa ovim svetom je i dalje sve u najboljem redu.

Predgrupa su bili Dva minuta mržnje, koje sam očekivao sa priličnom zebnjom. I da, bilo je manje-više predvidljivo. Sve dobre pesme napisane su u prvoj polovini i sredinom osamdesetih, a nove su totalno đubre. Baš kao i na albumu. Jebeš bend koji od refrena "Bader Majnhof - Crvene brigade (terorizmom protiv dosade)" spadne na lokal-političke pesmice protiv Koštunice i stihove tipa "nema više Zorana / veronauka u školama". Ako to nešto znači, 2MM zvuče bolje nego rezurektovana Etiopija (bez Arse) koju smo čuli pre Vibratorsa. Ipak, uvek mi dajte Mortal Kombat kao predgrupu umesto ovih matoraca koji ne znaju šta će sa viškom vremena, a u blizini SKC-a nema jezera za skakanje.

Sva sreća pa su mnogo veći matorci ali i značajniji bend bili vrlo raspoloženi. Čarli Harper (tokom večeri smo provalili da ovako mator, podgojen i oduvek nakarano građen pomalo liči na Žiku O'Bretkovića) je simpatična faca što je došlo do izražaja u taman-koliko-treba popunjenom Livingrumu, gde je usred svirke koristio prilike da se slika sa ribicama iz prvih redova i u objektive pravi face pobesnelog pankera dok inače stoji i peva kao Žika. Postava je ona stara, legendarna, vazda zbunjeni i neprimetni Alvin Gibs na basu, meni jedna od omiljenijih starijih pankerskih faca i Niki Geret na koga sam tek na ovom koncertu obratio pažnju i ustanovio da je čiča u odličnoj kondiciji. Ajde što je đipao i riljao po gitari kao da je dvadeset godina mlađi, nego se iz nekih zajebantskih kao-fol-džoni-tandersovskih poza spuštao u skoro špagu (?!), pa onda đipao nazad. Simpatično.

Za razliku od prošlog koncerta u Beogradu, kad je Čarli štedeo glas i uglavnom unjkavio, sada je, znatno raspoloženiji, svoje ograničene vokalne sposobnosti koristio koliko to godine dozvoljavaju i povremeno delio mikrofon po publici, te sam imao čast da pripomognem u jednoj od meni najdražih stvari Sabsa, himni dosmanlijske Srbije, Organised Crime koja govori o, pogađate, gavernment ofišalima nokin on maj dor, kaming bek for mor.

Set lista je, jbg, predvidljiva. Dobro je što kreću direktnim udarcem u glavu, sa Emotional Blackmail, a onda se nižu hitovi sa A, B, D, E i H albuma + rani singlovi. Natrpano tako na gomilu, svakome ko makar otprilike poznaje opus Sabsa (preslušao In Action lajv album, recimo) jasno je su u prvih deset godina postojanja dali zaista mnogo fenomenalnih pesama i neka sam proklet ako znam zašto ne proberu ponešto i sa novijih albuma. Jeste, kad se to uporedi sa onim starim, vidi se zamor materijala, ali nije nemoguće napraviti neki izbor, pa onda šarati na svirkama. Da ne kažem da smatram da se i od starih može još štošta odsvirati poput saj-fajevske Lady Esquire, 300cc ili fenomenalne (ovo su možda svirali, ali se ja ne sećam) All I Wanna Know (Does She Suck). A gde su tu i solidni albumi tipa Riot i Occupied? No, dobro. Možda im je gnjavaža da to uvežbavaju, kad se i ovo kako-tako prodaje.

Sve u svemu, bila je ovo odlična "klupska" svirka, baš ono što zamišljam kao lep provod i druženje u radnom danu (mada me lično zabole kita dal je radan il neradan). Bez padanja od alkohola i kidanja u pogo-pitu, čak i malo mlaćenja pesnicom po vazduhu i horskog zapevanja čuda čine za dobro raspoloženje. Jer, ako nekoliko ovakvih bendova (koji su, praktično, stalno na turneji) ubeleže Beograd u svoje stalne marš-rute, biće super. U tom slučaju neće biti svaka svirka stani-pani, idem makar crko jer možda neću više imati prilike da ih vidim; važno je da smo na mapi, nećemo mi nikud.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

---

e, super, šteta što više nemam snage ni infrastrukture ta idem na koncerte... a ovo za dva minuta mržnje potpisujem. gledao sam ih jednom u skcu-u i u novim pesmama totalno su omašili i vreme i mesto na kom sviraju. baš je nekako naivno i tralala.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Ghoul

Quote from: John Reynolds on 04-03-2010, 18:42:51DušMan me je dočekao sa novoošišanom "mohok" frizurom

ma dal je moguće!

to mora da se uslika i obznani javnosti! :)
https://ljudska_splacina.com/

De mi mur?

Meni je, ipak, sto se tice 2MM glavni utisak bio to sto su pevali "Da zapalim Beograd" umesto "Da zapalim Novi Sad". Ko da ce to da ih spasi od batina...

Vampirella

Satan my master.

EKSTREMISTA

Quote from: De mi mur? on 05-03-2010, 11:20:21
Meni je, ipak, sto se tice 2MM glavni utisak bio to sto su pevali "Da zapalim Beograd" umesto "Da zapalim Novi Sad". Ko da ce to da ih spasi od batina...

Pretpostavio sam da zato nije bilo ovonedeljnog časa fiskulture.
Jesu li bar svirali Police state?
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

stakmen

ono nisam ljubitelj ponovo da se okupimo bendova,od novih u  NS gradu bendova overite  Frontline i Rapist,stvarno  vrede

DušMan

Quote from: Ghoul on 05-03-2010, 11:15:16
Quote from: John Reynolds on 04-03-2010, 18:42:51DušMan me je dočekao sa novoošišanom "mohok" frizurom

ma dal je moguće!

to mora da se uslika i obznani javnosti! :)
jes, pa da mi u fotošopu nalepiš sise i da masturbiraš na sliku!
ne može.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Milosh

Quote from: DušMan on 08-03-2010, 17:16:34jes, pa da mi u fotošopu nalepiš sise i da masturbiraš na sliku!
ne može.

Ovo boldovano je višak, zar ne?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

stakmen

e  ovako  nove vesti  za  koncerte   ----na  exitu  10  jula  roka exploited a na prolece u ns  dolaze 2  ili 3 jaka pank benda ukljucujuci  herberte matore  cockney  rejects.koncert na trgu 9 maja  ce biti dzabe ponovo,ocekujte neko  veliko ime

EKSTREMISTA

Quote from: stakmen on 11-03-2010, 11:22:07
e  ovako  nove vesti  za  koncerte   ----na  exitu  10  jula  roka exploited a na prolece u ns  dolaze 2  ili 3 jaka pank benda ukljucujuci  herberte matore  cockney  rejects.koncert na trgu 9 maja  ce biti dzabe ponovo,ocekujte neko  veliko ime

Od koga si čuo za EXPLOITED? Kolko je pouzdana ta informacija?
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

:)

Friday, March 05, 2010 
europe tour 2010 so far
THE EXPLOITED

EUROPEAN TOUR 2010

MARCH 26th  FRANCE-PARIS-ELYSEE MONTMARTRE-FESTIVAL with DISCHARGE

APRIL 8th  BULGARIA-SOFIA -BLUE BOX CLUB

APRIL 10th  FRANCE-LE CREUSOT-FEST DES GIBOULEES

APRIL 30th  SWITZERLAND SMERIKON-FESTIVAL PAPAGENA

MAY 1st  ITALY-BOLOGNA -ESTRAGON

MAY 2nd ITALY-ROMA -INIT

MAY  3rd ITALY-MILANO -MAGNOLIA

MAY 4th  SLOVENIA-LJUBLJANA -METELKOVA

MAY  5th CROATIA-ZAGREB -BOOGALOO CLUB

MAY   6th  GERMANY-MUNICH- BACKSTAGE with ADICTS

MAY 7th GERMANY-LINDAU -CLUB VAUDEVILLE with LONG TALL TEXANS

MAY  8t FRANCE-LA CHATEAU -ZIKENSTOCK FESTIVAL

May  9th NETHERLANDS-TRACHTEN IDUNA with ANTI NOWHERE LEAGUE

MAY 11th  FRANCE-LYON -NINKASI KAO
MAY  12th   FRANCE-MONTPELLIER -SECRET PLACE

MAY  13th FRANCE-MARSEILLE  + tbc

MAY  14th  SPAIN-BILBAO-SALA ROCK STAR with ADICTS

MAY 15th SPAIN-BARCELONA-SALA RAZZMATAZZ with ADICTS

MAY 16th FRANCE-SAINT NAZAIRE-VIP

MAY         18th      NETHERLANDS-ROTTERDAM DE BAROEG

MAY         19th      GERMANY-AACHEN -MUSIKBUNKER

MAY         20th      BELGIUM -HASSELT-MUSICDROME

MAY         21th      FRANCE-STRASBOURG- LA LAITERIE + GBH

MAY         22th      GERMANY-SCHWEINFURT- ALTER STADTBAHNHOF

MAY         23th      OFFDAY

MAY         24th      GERMANY-JENA -F HAUS with PETER PAN SPEEDROCK

MAY         25th      GERMANY-FRANKFURT -BATSCHKAPP

MAY         26th      GERMANY-BERLIN -SO36

MAY         27th      GERMANY-HAMBURG MARKTHALLE

MAY         28th      GERMANY- tbc

MAY         29th      GERMANY-ESSEN -ZECHE CARL

MAY         30th      OFFDAY

MAY         31th      POLAND-LODZ-DEKOMPRESJA

JUNE         1st      POLAND-WROCLAB-ALIBI

JUNE        2nd      POLAND-KRAKAU-KWADRAT

JUNE         3rd      CZECH REPUBLIC-BRNO

JUNE         4th      CZECH REPUBLIC – CESKE BUDEJOVICE

JUNE         5th      CZECH REPUBLIC-PRAGUE

JUNE         6th      SLOWAKIA – BRATISLAVA- tbc

JULY         2nd      GERMANY -WITH FULL FORCE

JULY          8th      SLOVENIA -METALCAMP

JULY         9th     CROATIA-tbc

JULY        10th    SERBIA-NOVI SAD-EXIT FESTIVAL

JULY       30th      FINLAND FESTIVAL tbc

JULY       31th      GERMANY FORCE ATTACK with DISCHARGE + GHB

Лутајући Бокељ

Джон Рейнольдс

U Beogradu Kokniji nisu bili ništa posebno. Da Stinki nije zabavljao publiku tako što je sve vreme boksovao sa nevidljivim sparing-partnerom, bilo bi skoro pa dosadno.

Dok je koncert Eksplojteda bio jedan od najboljih ikad.  :!:

#Τζούτσε

Bobby Peru

Vaistinu jedan od najboljih...Malo je bzvz što je festivalska svirka, al' dobro...vredi svaki minut ;)

stakmen

Bobby Peru

I dalje zvuči k'o da je nekih 5,6 godina kasnije napravljeno, bez obzira na š produkciju...Velika šteta što se nisu cimali posle ovoga :(

Meho Krljic

Baš šteta. Imalu si potencijala al' izgleda, ne i vizije...

Джон Рейнольдс

Meni su oni odlično zvučali uživo. Demosi zvuče baš loše, naročito onaj prvi, ali ima to sad neku posebnu nostalgičnu vrednost.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ima, ima. A drugi demo  zvuči dosta zrelije od prvog. I tekstovi na srpskom dosta doprinose. Dobro, Pekara i nje neka sreća, ali Sam i Umrećeš Mlad... kakvi hitovi!!! Krca je stvarno dobro pevao i uživo... eh...

EKSTREMISTA

Quote from: stakmen on 11-03-2010, 22:20:28
roten  sosidz   legende  bg scene....

http://www.youtube.com/user/senjorgane#p/u/13/H5mSTgbZX8Y

mocno jako

Gde me nađe!  xdrinka :cry: xjump
Da citiramo Galeta-Hardcore narodnjak bez harmonike

Quote from: John Reynolds on 12-03-2010, 10:49:05
Meni su oni odlično zvučali uživo. Demosi zvuče baš loše, naročito onaj prvi, ali ima to sad neku posebnu nostalgičnu vrednost.

Jebi ga,tad je postojalo samo par studija u gradu u kojima su snimali svi bg hcpunk bendovi pa zato iz tog perioda imate gomilu demosa koji produkcijski zvuče isto.Posebna priča su snimci sa ritam mašinom kojih se neki od kasnijih etabliranih faca te scene i dan danas stide, ali jebi ga u to vreme se nije moglo drugačije.
Tačno je što Reče Džon-RS su uživo odvaljivali (živa verzija Svinje ne mož se poredi sa demom),a Krca je bre stvarno pevao.

Inače,Rudar ne odustaje da EXPLOITED menadžera natera da održi obećanje dato posle suzavca u SKCu da će da dođu da sviraju za Dž.On je izgleda zaboravio da su ljudi Škoti.
QuoteRUDAR » Sun Mar 07, 2010 9:45 am

KAD STE KOD EXPLOITEDA U OSIJEKU...

EVO SPISKA NJIHOVE OVOGODIŠNJE TURNEJE, PREUZETOG SA NJIHOVOG BLOG-A NA MAJSPEJSU...OBRATITE PAŽNJU NA TREĆI DATUM OTPOZADI, TJ. SA DNA LISTE NA GORE...I RADUJTE SE ))

NEMOJ NIKO DA ME PITA ŠTA SE DEŠAVA SA OBEĆANIM BESPLATNIM KONCERTOM U BEOGRADU, U KONTAKTU SAM SA MENADŽEROM, ALI IZGLEDA DA SVAKAKO IZBEGAVAJU DA DOĐU OVDE BESPLATNO...JER AKO SAD NIJE BILA PRILIKA DA NAM TO ODUŽE, NE ZNAM KAD ĆE...A ZA SVE ONE KOJI BI DA MI KAŽU:" PA REKAO SI/REKLI STE/OBEĆALI, ITD", JEDNOM ZA SVA VREMENA REĆI ĆU: TO VEČE, 8.11.2005, POSLE CELOG INCIDENTA/HAOSA, ONI SAMI, VOTI I MENADŽER OBEĆALII SU DA ĆE PRVOM SLEDEĆOM PRILIKOM DOĆI BESPLATNO...ŠTO SMO NAREDNIH DANA MI SAMO PRENELI U MEDIJIMA, DA U CELOM ONOM LUDILU (A NEMATE POJMA ŠTA SE SVE DEŠAVALO-LJUDI SU SAMO ZNALI DA PLJUJU, OSUĐUJU I TRAŽE PARE NAZAD, RETKO KOJ POZVAO I PITAO- DA LI TREBA TREBA NEKA POMOĆ?- TI LJUDI ZNAJU KO SU I HVALA IM BESKRAJNO-A ZNAJU KAKO NAM JE BILO JER I SAMI RADE SVIRKE) BAR NEKAKO MALO SMIRIMO JAVNOST, TJ PUBLIKU...I ŠTA SAD? PRILIKA SE JOŠ ČEKA, A MENI LJUDI I DALJE SEDAJU NA KIČMU...
ONO ŠTO JE POSLEDNJE DOGOVARANO IZMEĐU NAS I NJIH JE DA "KAD" BUDU DOŠLI PONOVO, DOĆI ĆE "NAVODNO" BEZ HONORARA, ALI DA MORAJU DA SE PLATE TROŠKOVI PUTA, I PRATEĆEG LJUDSTVA, TJ "CREW-A", PA MI JE TAKSATIVNO NABROJANO ŠTA JE TU I KOLIKO...
ŠTO ZNAČI DA VEROVATNO ULAZ NEĆE BITI DŽABE, ALI NI U PUNOM IZNOSU(NARAVNO, SAMO ZA ONE KOJI IMAJU SAČUVANU KARTU OD PROŠLOG PUTA), ONI KOJI JE NEMAJU, PLATIĆE ULAZ U FULU...

ZNAČI, SVE OVO PIŠEM/PRIČAM, DA NE BUDE ZABUNE, ŠTA BI BILO KAD BI BILO, TJ AKO DO KONCERTA IPAK, IKADA DOĐE...

ZA SADA TAKO STOJE STVARI.

HAUG.

LISTA JE DOLE, ČITAJTE JE I ČEKAJTE 10. JUL DA POGUJEMO ZAJEDNO( SA TOM SVIRKOM NEMAM NIKAKVE VEZE)

http://www.ispred-dragstora.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=5868

Лутајући Бокељ

stakmen

bice na exitu za 4000 din  hehe

stakmen

aj nek neko okaci  kasete   mr joint--uzvrati udarac i  kreativni nered/provokacija  split tape

da mi ortaci ne pretabavaju sa demoliranih traka iz 1992  haha  ,ajde bre  please

EKSTREMISTA

Sori,Mr joint eventualno imam samo neki krš snimak sa neke kompilacije.

Лутајући Бокељ

stakmen

zelim da javim da na exit doleze Suicidal tendencies i Overkill a evo jednog uvrnutog spota,jedna shock cica  ,ga je uradila,
MARY MAGDALAN MIND AT WAR MUSIC VIDEO

EKSTREMISTA

Quote from: stakmen on 22-03-2010, 13:31:08
zelim da javim da na exit doleze Suicidal tendencies
:) Potvrdjeno.

Legendary Suicidal Tendencies are coming to Exit! Get ready for a night to remember at Explosive Stage, because they are preparing the best from their thirty-year long and often controversial career.

Лутајући Бокељ

Джон Рейнольдс

Dakle, biće krsh & lom. ST su meni dugo važili za jedan od najomiljenijih bendova, ali je posle Art of Rebellion nastao drastičan pad. Zna li neko otprilike set listu, ima li mnogo glupavih novih stvari?

#Τζούτσε

EKSTREMISTA

Quote from: John Reynolds on 22-03-2010, 15:26:05
Dakle, biće krsh & lom. ST su meni dugo važili za jedan od najomiljenijih bendova, ali je posle Art of Rebellion nastao drastičan pad.

Slažem se.A i nekako sve što su radili kasnije ljudi su upoređivali sa legendarnim prvencem koji je sigurno jedan od dva tri najbolja HC albuma ikada.

U decembru su svirali ove stvari:

"You Can't Bring Me Down"
"We are Family"
"War Inside My Head"
"Subliminal"
"Send Me Your Money"
"Come Alive"
"Cyco Vision"
"Trip at the Brain"
"Lovely"
"Possessed to Skate"
"I Saw Your Mommy"
"How Will I Laugh Tomorrow?"
"Ain't Gonna Take It"
"Lost Again"
"Feel Like Shit... Deja Vu"
"I Want More"

Suicidal Tendencies Encore:

"I Shot Reagan"
"Fascist Pig"
"Pledge Your Allegiance"

Лутајући Бокељ

Meho Krljic

Grrr, ne sviraju Institutionalized koja je meni njihova najdraža pesma...

stakmen

bice i jedan nabudzen  metal bend jos na istom stejdzu,nemam jos  informacije

Джон Рейнольдс

Ne mogu da verujem da im je ovo cela setlista. Upadljivo fale Institutionalized (koja mi je daleko od najomiljenije, ali jeste važna za bend) i Suicidal Maniac.

Uzgred, za mene je prvi ST najbolji oldskul HC album svih vremena.

#Τζούτσε

stakmen

yeah  prvi lp  i jos nesto  malo posle  je zakon ,to sto su kasnije  radili nisam vario..

Kler_Vojant

e, u kurac, nema captain stupid-a...

crippled_avenger

Ako setlista ST nije baš najbolja, evo već nečega što će vas sigurno obradovati: :)

Tom Hanks' Playtone company is looking into a film adaptation of "American Idiot", the upcoming Broadway musical based on the Green Day album says Deadline New York.

'Idiot' follows three young men from a small town who follow quite different paths - one joins the army, the other becomes a addict living on the city streets, the third stays home after his girlfriend falls pregnant. Green Day's songs make up most of the dialogue.

Playtone also turned the Abba musical "Mamma Mia!" into one of the biggest film his of 2008. The film joins the likes of "Wicked," "In the Heights" and "Rock of Ages" which are also getting film adaptations soon.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Джон Рейнольдс

Tjah. Mene to ostavlja ravnodušnim. Green Day je bend koji je samo imao sreće, da je bio u naponu snage kad je muzička industrija odlučila da proturi nešto što je dotad bilo andergraund. Štaviše, čak mislim da Dookie, album koji ih je vinuo od visine, nije njihov najbolji. Da bedak bude veći, iz Alamida Kauntija potiče jedan neuporedivo važniji bend, Operation Ivy, a čak i njihovi nastavljači, Rancid, tuku GD na svim frontovima.

Gledao sam Green Day negde tamo pred bombardovanje. Tad im je valjda tek izašao Nimrod i videlo se da Bili Džo trudi da svira nešto što nije samo melodipank (koji mu je već doneo pare), nego mu je dupe zinulo za još, te je sve išlo još više u pop. Paralelno podilaženje masi i ličnom ukusu, kao i glumljenje jake face, išlo je dotle da se svirka pretvarala u nesnosni miks svega i svačega, bez ikakvog vezivnog tkiva osim benda koji ne silazi sa stejdža. Nešto kao post-grajnd-kor URGH!, na primer. Tu se malo sviruckao Merilin Menson, malo i Op Ivy. Zbog ovog drugog sam se defitinitivno pozdravio sa GD jer je "performans" otprilike izgledao ovako: Bili Džo traži iz publike nekog ko ume da svira gitaru. Istrče neki nesrećnici misleći da će svirati Basket Case ili bar When I Come Around. Kad ono, prc! Hajde da sviramo Knowledge Op Ivyja. Naravno, momčić izabran za priručnog gitaristu se zbuni jer nije u stanju da sve pohvata odmah, a ko zna refren jasna mu je i sva beda ovog postupka, tim više što je bilo očigledno da ne shvata ni 90% publike. Pankerski elitizam. My ass. Green Day sucks on so many levels.

#Τζούτσε

crippled_avenger

Nisam ih gledao, ali se slažem. To jest, GD su u redu, ali toliki uspeh nisu zaslužili niti naročito dobro iskoristili. Ima masa bendova koji su mogli pružiti više da su se vinuli u mejnstrim.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

stakmen

ono  album  Breaking  things od grupe All  mi je bolji od  svih green deyalbuma,takodjer od pop punka  ovo  Goodbye Harry-food stomp cd        .,Riverdales   lp,i Queers   move back home  cd kao i  Schreaching weasel ---my brain hurts   to   su  zakon pop punk  naslovi

EKSTREMISTA

Quote from: stakmen on 23-03-2010, 20:00:25
i Queers   move back home  cd kao i  Schreaching weasel ---my brain hurts   to   su  zakon pop punk  naslovi

:!:

Screeching Weasel - Hey Suburbia

The Queers - "Punk Rock Girls" Lookout! Records

Лутајући Бокељ

Meho Krljic

Moja omiljena SW pesma

Screeching Weasel - Dingbat

Mada ih ima još

Na primer njihova obrada Ran'vej

Screeching Weasel - Runaway

Pa onda Nicaragua

Screeching Weasel - Nicaragua

Od Queers ih ima dosta, ali evo jedan rani hit:

the queers - i like young girls

stakmen

bice i motorhead  na exitu,danas sam cuo,verovatno je istina

Vampirella

Quote from: stakmen on 23-03-2010, 21:45:50
bice i motorhead  na exitu,danas sam cuo,verovatno je istina

Vec mi je dosta tih starih prdonja... Vrijeme je za penziju! :evil:

I ne mislim samo na Motorhead! :(
Satan my master.

Джон Рейнольдс

Stakmene, hoće li za Dan poraza na trgu (ili gde već) biti nešto vredno dolaženja u NS?

#Τζούτσε

EKSTREMISTA

Quote from: John Reynolds on 24-03-2010, 00:18:48
Stakmene, hoće li za Dan poraza na trgu (ili gde već) biti nešto vredno dolaženja u NS?
:)

Лутајући Бокељ

stakmen

e bice to i to be festival u junu,pominju se toy dolsi i cockney rejects al kontam da su to jos pregovori,bice sigurno u maju 1 i 2 u junu velika punk benda,to skc novi sad radi,vise bih voleo cockney rejects na trgu jer ce to be fest biti u nekoj magacinchini ispod limanskog mosta ulici,pored route 66 pa se pici unutra,mrzim tu ulicu jer je 4 ljudi tu ubijeno,ulica ima loshu cakru jako  i pre bih bio na trgu nego u toj  prokletinji

---

eh, sad... meni su green day super. ok, sakuju lajv i poziraju na teveu, i sad su im napravili one kao emo frizure, tako traži trend, industrija je to, nisu ortaci iz kraja, pa i đule vangog je morao da se ofarba, zakoni ekonomije zahtevaju, razumem mržnju prema svemu tome... ali pretpostaviću da sam slep ili da gd nisam gledao live, ili da živim 2025. i da nemam pojma kakvi su pozeri bili... onda mi ne znači puno.

ako je tome tako, onda moram priznati da je meni Dookie njihov najbolji album i da sam fasciniran glupošću energije i melodije te ploče. to su neke durske pesme, nešto budibogsnama, prosto kao pasulj, baš kao za djecu, ma kliše sustiže staru foru, ne bi normalan čovek poverovao da će prodati toliko nosača zvuka. ali, brate - radi. iz nekog razloga sve te pesme su hitovi, od prve do zadnje nema predaha, samo vozi melodija na melodiju, iz keca zapamtiš svaku, a tekstovi na početku kao socijalni, a onda malo o melanholiji i tinejdžerskom angstu (longview) i blejanju (troakordna sassafras roots), pa kao i lični, te o psihološkim problemima (basket case), te o prijateljstvu koje se raspalo zbog odlaska različitim životnim putevima, a ima tu poneki i epski (welcome to paradise), naravno ljubavna storija iz when I come around je zicer, i na kraju sve to smešano u She - meni je čisto pop-pankersko remek-delo kako je ta pesma producirana i kakvu dinamiku ima. od jasnog basa, u koji se uklapa to prigušeno pevanje (e, treba muda imati pa raditi pank pesmu tako, sa svetlim basom i nekim pevušenjem u uvodu), do uletanja svih instrumenata, i bubnjarevog prelaska u drugom delu refrena sa kreša na fus... i onda neko flendž demfovanje da mu se da malo začina do euforičnog kraja... mislim, kliše jeste, ali je raznovrsno u tim kliše tehnikama, stalno nešto novo u pesmi, a prepoznatljivo, dok prateći vokali ističu tu lepotu jednostavne melodije... sve skupa je pravo remek-delo pank roka.

kad pogledaš, ceo album je u stvari takav. ok, da, izašlo je iz scene gde je bilo boljih bendova - all, descendents, rancid, pa i good riddance - ali ovi su skontali neki revival Buzzcocks zvuka, pomešail ga s malo nekog nehajnog etitjuda, nekog zajebantskog duha i i durskog pankerskog kalifornijskog optimizma, u suštini (jer ko sluša tekstove, realno, ljudi čuju tra-la-la, posle hvataju o čemu se priča), tog poletnog duha sa početka klintonove ere, uboli su trenutak i posrećilo im se.

i to ne možeš imitirati, tu vrstu geista, jednostavnosti, neke sulude energije. zato je Dookie velika ploča.
meni su rancid najdraži bend iz te ekipe, jer su žanrovski raznovrsniji, nastavljaju se na neku The Clash liniju, kombinuju te plodotvorne tradicije koje su navek obitavale u panku, ska i rege pre svega, strukture pesama su im složenije, ima dosta lucidnog nadigravanja instrumenata, kombinacija gitara, bravuroznih bas deonica... ali Green Dayu skidam kapu što se nisu snebivali kad su krenuli ogoljenom, pravoslavnom linijom troakordne glupe durske pesme i što su to uspeli da urade tako dobro i elegantno.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?