• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Đorđe Novković, go to Hell...

Started by The Force, 06-05-2007, 18:07:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

The Force

1943 - 2007

Rođen u Šapcu, preselio u Sarajevo, studirao u BiH, živio i umro u Zagrebu.
Komponirao "Danke Deutschland".

Danke Deutschland, meine Seele brennt!
       Danke Deutschland, für das liebe Geschenk.
       Danke Deutschland, vielen Dank,
       wir sind jetzt nicht allein,
       und die Hoffnung kommt in das zerstörte Heim.

Thank you Germany, my soul is burning!
       Thank you Germany, for the lovely gift.
       Thank you Germany, many many thanks,
       now we are no more alone,
       and hope comes into our destroyed homeland.
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

ginger toxiqo 2 gafotas

...očuh moje majke je, u shabachkom delu njegove egzistencije, bio venčani kum rahmetli Novkovića,sr...ali ja nemam ništa s tim!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ghoul

eto!
sad bi pokojna milja vujanović rekla: 'ima boga!'  :evil:
ali je jebe to što je pokojna.
https://ljudska_splacina.com/

Alex

Čovek je valjda uradio i boljih stvari da bi bio upamćen po toj gluposti.

Mogli bi da puste reprize emisija Milje Vujanović. Nema više tako poučnih stvari.

Šta je sa Milom Štulom?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

The Force

Quote from: "Ghoul"eto!

Kad je umrla? Milja Vujanović? Astrolog? Ona što ju je ljubavnik metkom strefio u kičmu?

Boban

U Srbiji se umire i od manjih zala nego što je metak u vrat.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

The Force

Quote from: "Alex"Čovek je valjda uradio i boljih stvari da bi bio upamćen po toj gluposti.

Mogli bi da puste reprize emisija Milje Vujanović. Nema više tako poučnih stvari.

Šta je sa Milom Štulom?

Mjerit će mu dušu na terazijama. A mjerit će ga vala na poziciji na koju je duša spala. Tu nema mogućih i brzih popravaka kao na intelektualnom ili fizičkom nivou.

drf

Ne sudite preoštro o zabavljačima. Imao je Novković svojih momenata, a to s dušom je posao između njega i Boga.

Ghoul

Quote from: "The Force"
Quote from: "Ghoul"eto!

Kad je umrla? Milja Vujanović? Astrolog? Ona što ju je ljubavnik metkom strefio u kičmu?

SHE DIDN'T SEE THAT ONE COMING!

...ja, zapravo, nisam 100% siguran da je milja dead & buried; javlja mi se da sam negde čito da jeste, ali možda i grešim – svakako je dead to the world!

gingerkunac će svakako znati pouzdanije!
https://ljudska_splacina.com/

The Force

Quote from: "drf"Ne sudite preoštro o zabavljačima. Imao je Novković svojih momenata, a to s dušom je posao između njega i Boga.

Reče vjernik. Gnosticima i agnosticima ostavi slobodu tumačenja ili osude.  8)
Svi su oni zabavljači. Bio je i Musolini zabavan tip, ponekad i Tuđman, nešto rjeđe Milošević, Jeljcin najviše. itd. "Zabavljači", tv voditelji i ini odradili su sve te sofisticirane stvarčice za račun ovih koje će povijest kasnije pamtiti, osuđivati ili slaviti. On je bio samo jedna karika u lancu. Prljava i hrđava.

drf

Ma, ne... Neki dan mi je jedan zapenjeni LDPovac dokazivao da je Bora Čorba beznačajna ličnost u našoj rok muzici. Naročito kod zabavljača valja odvojiti ono što su radili od politike. Jer, većina je blizu kase i kese i nije im teško da stave trorogi šešir s praporcima na glavu.

The Force

Quote from: "drf"Ma, ne... Neki dan mi je jedan zapenjeni LDPovac dokazivao da je Bora Čorba beznačajna ličnost u našoj rok muzici. Naročito kod zabavljača valja odvojiti ono što su radili od politike. Jer, većina je blizu kase i kese i nije im teško da stave trorogi šešir s praporcima na glavu.

To je točno. Slažem se. No ovaj je bio nikogović. Slabić i oportunist istovremeno.
Tip je uglazbio i "Druže Tito mi ti se kunemo"
NE dovodi se u pitanje talent već karakter.

Jake Chambers

Prvo, odvratan naslov teme. Svako ima pravo da se bori za svoje ideje i nemojte mi reći da s naše strane nije bilo umetnika koji su se borili za Veliku Srbiju na uštrb sloboda drugih naroda.
Btw, meriće nam SVIMA dušu na terazijama. Setite se samo onog čik neka neko baci kamen ko je bez greha.
:twisted:
Drugo, RIP. Čovek je uradio dosta i skidam mu kapu na dobrom radu.

Treće, Milja jeste mrtva. Slučajno se družim s njenim sinom, koji inače smatra da ju je ljubavnik otrovao (beše nepokretna posle tog pucnja).
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

The Force

Quote from: "Hiro Nakamura"Prvo, odvratan naslov teme. Svako ima pravo da se bori za svoje ideje i nemojte mi reći da s naše strane nije bilo umetnika koji su se borili za Veliku Srbiju na uštrb sloboda drugih naroda.
Btw, meriće nam SVIMA dušu na terazijama. Setite se samo onog čik neka neko baci kamen ko je bez greha.
:twisted:
Drugo, RIP. Čovek je uradio dosta i skidam mu kapu na dobrom radu.

Treće, Milja jeste mrtva. Slučajno se družim s njenim sinom, koji inače smatra da ju je ljubavnik otrovao (beše nepokretna posle tog pucnja).

Slažem se s tobom u potpunosti. Odvratan naslov.
Ma nema to veze sa borbom za ideje na štetu drugih naroda. To ti je više pitanje karaktera nikogovića. Eto, kažu da je Šešelj Hrvat, kao i da zbog kompleksa radi to što radi. A podsvjesno (?) šteti Srbima.
Nije talent u pitanju. Stvorio je mnogo super mjuze.
Ko ga je poznavao i mimo medija, a nije bio sličan njemu, ili pak dupelizac i idolopoklonik, zna da je bio kvaran i odbojan tip.

Jake Chambers

Nema veze. Čovek je mrtav.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!