• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SF GRADINA

Started by Ghoul, 07-05-2007, 17:14:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

u pripremi je specijalni broj GRADINE posvećen SF-u.

biće mnogo sf priča i nekolicina zanimljivih eseja i prikaza vezanih za ovaj žanr (za one koji smatraju da je to žanr).

posebno se izdvaja jedna deonica posvećena neumerenim i ničim zasnovanim hvalospevima bobanu kneževiću. prelistao sam maločas komentare koje su njegovi poznanici, saradnici, saučesnici i žrtve imali da o njemu kažu, i moram reći da odavno nisam video nešto toliko degutantno i toliko u nesrazmeri sa osobom kojoj je, kao, posvećeno.
toliki hvalospevi, tolike tirade o bobanu kao divnom, sjajnom, predivnom, neponovljivom... to mora da je masno potplaćeno ili falsifikovano!

(istini za volju, čak i mene su obrlatili da kažem nešto najpovoljnije što se uopšte može; uhvatili me u čudnom trenutku dobronamernosti da sam im čak i izašao u susret!  :oops:  )

ne znam da li boban planira povlačenje ili odlazak sa ovoga sveta, ali ja zaista rekoh sigmi: 'aman, čoveče, pa nije u redu da se ovako lepo piše o njemu dok je JOŠ ŽIV! čuvaj ove hvalospeve za nekrolog!'
https://ljudska_splacina.com/

Bab Jaga

Vas dvojica ste kao Tom i Jerry.  :lol:
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "Bab Jaga"Vas dvojica ste kao Tom i Jerry.  :lol:

loše ti je poređenje: tamo uvek jedan te isti (tom) izvuče deblji kraj.

a ovde, moram da priznam, ponekad (iako retko) i boban (tom) uspe da uzvrati.

PTY

Quote from: "Ghoul"
posebno se izdvaja jedna deonica posvećena neumerenim i ničim zasnovanim hvalospevima bobanu kneževiću. prelistao sam maločas komentare koje su njegovi poznanici, saradnici, saučesnici i žrtve imali da o njemu kažu, i moram reći da odavno nisam video nešto toliko degutantno i toliko u nesrazmeri sa osobom kojoj je, kao, posvećeno.
toliki hvalospevi, tolike tirade o bobanu kao divnom, sjajnom, predivnom, neponovljivom... to mora da je masno potplaćeno ili falsifikovano! '

e, kad sad nisam crkla od smeja... (Ima tu svačega, Ghoule, ima tu mor den mitz de aj...)

Boban

Čekaj, a šta meni fali?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

Quote from: "Boban"Čekaj, a šta meni fali?

obožavalaca svakako ne!

Boban

Hoćeš da kažeš da su svi ti ljudi zavedeni, obmanuti, potplaćeni, neuračunljivi...

Ghoul

Quote from: "Boban"Hoćeš da kažeš da su svi ti ljudi zavedeni, obmanuti, potplaćeni, neuračunljivi...

zar postoji razumnije rešenje?

Apejron

ЈАВНА ОПОМЕНА ВРЛОМ САРАДНИКУ ГРАДИНЕ И НИКАД ПРЕЖАЉЕНОМ GHOULU!

Други пут износите из редакције Градине информације које су за интерну употребу.

Трећи пут погрешно интерпретирате информације које сте добронамерно добили од комуникативне редакције Градине и тако наносите штету нашем часопису.

Подсећам Вас, кад већ тога нисте сами свесни, да сте од нашег часописа, као и издавача, имали само користи. Сами саберите колико сте библиографских јединици остварили у нашем часопису и издавачкој кући (треба ли да подсећамо на број посвећен демонологији), саберите колики сте хонорар примили, колико пута сте почашћени у просторијама наше редакције...

Информација коју сте стекли о темату који припремамо  извукли сте на основу 16 секунди гледања материјала и мојем читању имена учесника на конкурсу. Можда поседујете наднаравне хорор способности, које су мени као уреднику недоступне: наиме мени су потребни дани пажљивог читања... О коначним  резултатима и изгледу броја Градине посвећеног Фантастици моћи ће да се суди и критикује тек када се појави из штампе. У сваком случају, размислићу, да ли је коректно објавити у том броју два Ваша текста, као и критику Ваше књиге итд. у сразмери према значају који за СФ И Ф  има Бобан чини ми се да је премного Ghoula.

Надам се да ће ова добронамерна критика допрети до Вашег хладног,нарцисоидног и хорор срца.

Пријатељски поздрав
Ne boj se, ja sam sa tobom!

Boban

Hoćeš da kažeš da u tom broju uopšte nema hvalospeva o meni, već samo ghoulovi tekstovi i prikazi?
Da je sve ovo ghoulova uvrnuta samoreklama?
Ima li kraja ljudskoj nezasitosti?

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

PTY

QuoteДруги пут износите из редакције Градине информације које су за интерну употребу.

Drugi put?!? DRUGI put??? Pa majkelimuga, ko bre to u Gradini trguje poverljivim internim informacijama? Ko pa ih to daje uokolo kojekomu? il' je možda Ghoul provalio u redakcijski sef i drsko ukr'o sve te kodirane papire...

QuoteТрећи пут погрешно интерпретирате информације које сте добронамерно добили од комуникативне редакције Градине и тако наносите штету нашем часопису.

aaaaaaa, ti si mu DAO te infromacije. onako, dobronamerno...  :roll:

QuoteНадам се да ће ова добронамерна критика допрети до Вашег хладног,нарцисоидног и хорор срца.

oh, bozi!!! Još jedan od onih iz starosavnog idioma...
xfoht

Dakle, u suštini, sad se ovde neko malko dere na Ghoula što širi kojekakve informacije... a ujedno je taj isti neko izvor tih informacija koje se sad šire...  :roll:

angel011

Da li je Ghoulu stavljeno do znanja, kad su mu informacije za internu upotrebu poverene, da se radi o informacijama koje su samo za internu upotrebu?

Ne primećujem da je Ghoul naneo štetu Gradini svojim (izgleda) ishitrenim postom, samo je povećao interesovanje za broj Gradine koji zanima posetioce ovog foruma.
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"Da li je Ghoulu stavljeno do znanja, kad su mu informacije za internu upotrebu poverene, da se radi o informacijama koje su samo za internu upotrebu?

Ne primećujem da je Ghoul naneo štetu Gradini svojim (izgleda) ishitrenim postom, samo je povećao interesovanje za broj Gradine koji zanima posetioce ovog foruma.

anđelija, po običaju, iznosi prava pitanja i zapažanja.

1. ne, naravno da nije, niti je u tim 'poverljivim informacijama' bilo nečega što bi podrazumevalo, makar implicitno, da ih treba kriti; stvarno ne znam otkud je sadržaj narednog broja nekakav 'top secret', samo za inicirane.
što jes- jes, 'inicijator' mi je pre par meseci napisao da bobanu ne kazujem o ovome, što za sve to vreme i nisam učinio; ali sada, kad se pojava novog broja primakla, smetnuo sam s uma tu jednu rečenicu, koja je bila nadvladana željom da PROMOVIŠEM nastupajući broj i započnem interesovanje za njega.
znači, priznajem, 'izleteo' se jesam, ali u najboljoj nameri.
neka svako ponaosob odmeri 'štetu' ('buuuaaa! boban NEĆE biti iznenađen!') od 'koristi' (desetine ljudi su zainteresovane za taj broj gradine).

2. smatram degutantnim i neprimerenim, da ne kažem out of place, podsećanja gl. urednika gradine (apejrona) glede svih 'počasti' koje su mi tamo učinjene. ako on misli da mi čini USLUGU time što NARUČUJE i objavljuje moje textove, s tom 'uslugom' može smesta da prestane. njegovi komentari navode me na pomisao da bi možda najbolje bilo da povučem svoje priloge za novi broj, jer me vređa implikacija da se oni tamo objavljuju preko veze, kao usluga, kao posebna počast (od njih meni, a ne i obrnuto!) itsl.

u svakom slučaju, zadivljen sam umećem NEKIH da sve, ali ama baš sve što se ovde lepo pokrene, ili bar zamisli, smesta protumače na najcrnji način i pretvore u svađu, pljuvačinu, insinuacije, itd.

mislim, ja ih krstim (besplatno reklamiram!) a oni – pljuju!

možda bi stvarno već jednom trebalo da postanem 'хладан, нарцисоидан и хорор' jer da sam takav, svega ovoga ne bi bilo.
:roll:

Meho Krljic

Čekaj, zajebavaš nas, ovaj post od strane Apejrona je actually for real??? Mislim, neko je manje-više ozbiljno sve ovo napisao??? I javno objavio??? Najozbiljnije???? Sto mu Muhamedovih supruga, ja sam taj časopis doživljavao kao malo seriozniju tvorevinu.

Jake Chambers

Joj Ghoule kad počneš da pričaš o "dobrim namerama" :roll:
Tvoj prvi post sadrži ukupno 169 reči. Prvi deo posta, koji pominje izlazak Gradine ima ukupno 30 reči.
Ostalih 139 si posvetio pljuvanju Bobana. Dobre namere, ey?  :roll:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Bab Jaga

Gle, s pravne strane mogu se tužiti samo ako informaciji nisu istinite, a ako jesu - sami si krivi da njih ne znaju čuvati. Čim je doznao netko sa strane, nisu više "interne". Eventualno ako objavljivanjem informacija napraviš nekom štetu u poslu, mogu te tužiti za tu štetu, ali i tada samo ako si s njima u nekom ugovornom odnosu.
Ghoul fhtagn!

lilit

ja ne znam ko mi je veci vrisak, dal Gul koji se "slucajno zaleteo ili izleteo", il osoba iz Gradine koja je ipak, bez obzira na to sto su se "takve stvari, a vezano za Gula" navodno desavale i ranije, ipak dala casopis Gulu u ruke.
u svakom slucaju, hilarious.

btw, ima jedna odlicna izreka koja kaze: "sam pao, sam se ubio".
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

zstefanovic

QuoteDa li je Ghoulu stavljeno do znanja, kad su mu informacije za internu upotrebu poverene, da se radi o informacijama koje su samo za internu upotrebu?

Ејнџел, нема шта да се посебно наглашава, то је АКСИОМ који важи увек и свуда:

Спољни сарадник НИЈЕ ОВЛАШЋЕН, НЕМА ПРАВО и ЗАБРАЊЕНО МУ ЈЕ да најављује или коментарише будуће пројекте предузећа са којим сарађује (осим ако није добио изричит службени налог да то уради, а у овом случају - није).

На местима где сам ја радио то правило је дефинисано и интерним актима, а има га и у законској регулативи (право заступања, пословна тајна итд).

Дакле, сад нема изговора за ово.

QuoteNe primećujem da je Ghoul naneo štetu Gradini svojim (izgleda) ishitrenim postom, samo je povećao interesovanje za broj Gradine koji zanima posetioce ovog foruma.

Градина је већ који миленијум овде и није јој потребна оваква реклама. Очигледно је да су јавно пуштене (полу)информације пореметиле неки редакцијски план.

Апејронов бес је разуман. Израчунај колико сад кошта да се већ спреман велики темат промени због новонастале ситуације и које ће последице имати кашњење броја.

А Дејанове речи ,,moram reći da odavno nisam video nešto toliko degutantno", ,,to mora da je masno potplaćeno ili falsifikovano!", и инсинуације да су сарадници на овом броју ,,zavedeni, obmanuti, potplaćeni, neuračunljivi" не знам да ли да схватим као врло суптилну самоиронију (с обзиром на то да је и он дао прилоге у броју) или као увреду свима нама другима. Прво сам био уверен да је увреда, али не искључујем ни самоиронију...

Безвезе. Али је бар поучно.

(Ипак, да не драматизујемо сад преко мере: видели смо сви и много горе ситуације.)
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Nyarlathotep

a-ha, na primer ona prica o hororu.  :lol:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Ghoul

ne, stvarno, ovaj zstef je rodjeni komedijant.

i to BAŠ ZATO ŠTO JE TOTALNO OPERISAN OD SMISLA ZA HUMOR!

hilarious!  :roll:  :!:  :D

Boban

Šta sve ljudi neće učiniti da drugome pokvare užitak...

angel011

@zstefanovic: ne verujem da se radi o uvredi, niti da je vređanje bila Ghoulova namera, pre mi liči na njegovo uobičajeno bockanje Bobana. Nivo tog bockanja mi se ne dopada, ali to je stvar mog ukusa, a zlu nameru u ovom slučaju ne vidim.

Nije mi palo na pamet da bi zbog jednog posta na forumu koji posećuje ne baš mnogo ljudi neko menjao kompletan broj Gradine.
We're all mad here.

zstefanovic

Quote from: "Nyarlathotep"a-ha, na primer ona prica o hororu.  :lol:

Је л' ме ти то зовеш да вам се вратим у страву и ужас :D

Boban

I na kraju će da izbace kantikulum za Bobana.
A ja ću onda da izbacim tekst o italijanskom hororu iz Znaka sagite i eto...

Ghoul

Quote from: "Boban"I na kraju će da izbace kantikulum za Bobana.

ma obrni-okreni, ja uvek na kraju ispadnem grbav!
story of my life!  :roll:  :cry:

zstefanovic

Quote from: "Ghoul"ne, stvarno, ovaj zstef je rodjeni komedijant.

i to BAŠ ZATO ŠTO JE TOTALNO OPERISAN OD SMISLA ZA HUMOR!

hilarious!  :roll:  :!:  :D

Па, очигледно мораш да порадиш на свом хумору да би био схваћен као такав.

Али не причамо о мотивацији већ о последицама чина: можда ће број часописа (зборник у овом случају) морати да се мења и поново прави. Ево зашто је то осетљиво: Градина је јавно предузеће, дакле буџетски корисник који је под директном контролом више државних органа.

Па сад ти види које последице могу да буду у било каквом кашњењу у ситуацији када 99,99% часописа нема новчану подршку државе.

drf

Ghoule, iznenadjenje je iznenadjenje.
Ima svoja pravila: i kad iznenadjenik zna, svi cuvaju tajnu dok u mracnoj sobi ne graknu: iznenadjenje!

zstefanovic

Quote from: "angel011"@zstefanovic: ne verujem da se radi o uvredi, niti da je vređanje bila Ghoulova namera, pre mi liči na njegovo uobičajeno bockanje Bobana. Nivo tog bockanja mi se ne dopada, ali to je stvar mog ukusa, a zlu nameru u ovom slučaju ne vidim.

Не кажем ја да је зла намера, него да је незнање и несвесност.

Quote from: "angel011"Nije mi palo na pamet da bi zbog jednog posta na forumu koji posećuje ne baš mnogo ljudi neko menjao kompletan broj Gradine.

Овај форум је битна јавна трибина у нашим крајевима. Пола чланова и пола читалаца су професионалци, укључујући и понеког из државних органа.

angel011

Ok. I stand corrected.
We're all mad here.

zstefanovic

ma obrni-okreni, ja uvek na kraju ispadnem grbav!
story of my life!  :roll:  :cry:

Само немој да се потураш. И култивиши приступ.

Тако ћеш имати и јаре и паре.

Ghoul

Quote from: "drf"Ghoule, iznenadjenje je iznenadjenje.
Ima svoja pravila: i kad iznenadjenik zna, svi cuvaju tajnu dok u mracnoj sobi ne graknu: iznenadjenje!

aman!
taj deo priče priznajem, i kajem se!
jesam se izlanuo!
smetnuo sam s uma, dovraga!

al najviše mi krivo što će sad poreski obveznici zbog toga da ispaštaju!
evo, upravo od zstefa doznadosmo insajdersku (top secret?) informaciju da će broj morati skroz ispočetka da se slaže, prelama, obrađuje i šta sve ne.
ja juče nisam imao utisak da je dotle došlo, ali zstef svakako zna više!

sivka

Zoran je rekao možda....
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Ghoul

Quote from: "greymalk"Zoran je rekao možda....

čovek koji tako lepo barata pravnom regulativom ne bi smeo da se bavi NAGAĐANJIMA & NAKLAPANJIMA.

PS: Ghoul je rekao 'ne bi smeo'.

Jake Chambers

Eto vidiš kako si imao najbolje namere... najbolje namere da još jednu temu pretvoriš u priču o sebi i kako te niko ovde ne shvata... :roll:

zstefanovic

Quote from: "drf"Ghoule, iznenadjenje je iznenadjenje.

aman!
taj deo priče priznajem, i kajem se!
jesam se izlanuo!
smetnuo sam s uma, dovraga!

ОК, поштено признато. Што се мене тиче - ствар је ад акта.  

(Мада се и даље не осећам да сам "неурачунљив" и "потплаћен")

Quote from: "Ghoul"al najviše mi krivo što će sad poreski obveznici zbog toga da ispaštaju!
evo, upravo od zstefa doznadosmo insajdersku (top secret?) informaciju da će broj morati skroz ispočetka da se slaže, prelama, obrađuje i šta sve ne.
ja juče nisam imao utisak da je dotle došlo, ali zstef svakako zna više!

Какав инсајдер, у животу нисам био у Градини! Па читај поново шта ти је Апејрон као уредник написао јасно и гласно:

У сваком случају, размислићу, да ли је коректно објавити у том броју два Ваша текста, као и критику Ваше књиге итд. у сразмери према значају који за СФ И Ф има Бобан [i]чини ми се да је премного Ghoula.[/i]

Ако се најмање три текста или читави делови часописа избацују и непредвиђено замењују нечим другим, зна се колики је потребан број радних дана уредника, редакције и техничке припреме за такву накнадну измену која би се уклопила баш у овај специфичан број. Био сам неколико пута у таквој ситуацији као уредник и врло је фрустрирајуће.

Порески обвезници неће бити оштећени, али у оваквим ситуацијама редакција на буџетској позицији може бити. Капиш?

Али, 'ајде да не идемо у апстрактне приче, да им не бисмо солили ране, па да те стварно избаце комплетно.

zstefanovic

Шта се сад ти ложиш? Ако сам их обојицу добро разумео, има и пар изјава о теби као тек једна честица у дебелом броју Градине.

Биг дил.

И остави Знак сагите на миру, видиш да је Дејан лепо признао и чак се каје. Еј, мало ли је, од кога је?

Ghoul

Quote from: "zstefanovic"[Ако се најмање три текста или читави делови часописа избацују и непредвиђено замењују нечим другим, зна се колики је потребан број радних дана уредника, редакције и техничке припреме за такву накнадну измену која би се уклопила баш у овај специфичан број. Био сам неколико пута у таквој ситуацији као уредник и врло је фрустрирајуће.

ja odbijam da ovo shvatim ozbiljno: jednom sam se tako prešao sa zstefovim postovima, pa eno... 35 stranica o tome da li je horor nazadan pokret...

znači, praviću se da je ovo gore šala, jer očito imamo različit smisao za humor (pored svega ostalog).

:lol:

Ghoul

Quote from: "Paramecijum"A moj duševni bol? uskraćena radost?

koji si sad pa ti? ovo iznenađenje je bilo za bobana.

nego, mislim da sam sasvim dovoljno reklamirao broj časopisa koji mi preti izbacivanjem, pa se na ovom topiku više neću oglašavati.

znači, kupite novu gradinu, biće super čak i bez mojih textova!

zstefanovic

Quote from: "zstefanovic"[Ако се најмање три текста или читави делови часописа избацују и непредвиђено замењују нечим другим, зна се колики је потребан број радних дана уредника, редакције и техничке припреме за такву накнадну измену која би се уклопила баш у овај специфичан број. Био сам неколико пута у таквој ситуацији као уредник и врло је фрустрирајуће.

ja odbijam da ovo shvatim ozbiljno:

Схватићеш, схватићеш...

'Ајмо календар у руке. Пошто обојица знамо кад овај број излази, онда знамо и колико им треба времена да заврше прелом, распишу обавезни тендер за три понуде и када најкасније број морају предати штампарији.

Одбиј све викенде и додај сада непланирану радну седмицу на то, па ћеш видети шта би могло да се деси. И колико сада коштају веће измене.

Quote from: "Ghoul"jednom sam se tako prešao sa zstefovim postovima, pa eno... 35 stranica o tome da li je horor nazadan pokret...

Тек првих 35 страница. Шта им фали, лепе су као лутка.

Quote from: "Ghoul"znači, praviću se da je ovo gore šala, jer očito imamo različit smisao za humor (pored svega ostalog).

:lol:

Нека цвета хиљаду цветова.

zstefanovic

Quote from: "Paramecijum"A moj duševni bol? uskraćena radost?

koji si sad pa ti? ovo iznenađenje je bilo za bobana.

Па ускратили смо му 35 страница забаве, прерано завршеном расправом.

Quote from: "Ghoul"[nego, mislim da sam sasvim dovoljno reklamirao broj časopisa koji mi preti izbacivanjem, pa se na ovom topiku više neću oglašavati.

Ајде, немој одмах да паничиш. Рекао је само "размислићу". А и Бобанова претња за ЗС је била условна.

Quote from: "Ghoul"znači, kupite novu gradinu, biće super čak i bez mojih textova!

Значи, купите нову "Градину", биће супер чак и са Дејановим текстовима.
:D

Пошто смо се лепо изразговарали о овоме, додао бих само да посебна НФ Градина јесте крупан догађај. Нешто нас је кренуло ове године. Прво Политика у 150.000 примерака, онда ово...

Да ли Градину откупљују и све библиотеке? Нишлије, имате ли ви информације?

Ghoul

Quote from: "zstefanovic"Да ли Градину откупљују и све библиотеке? Нишлије, имате ли ви информације?

ja imam, al nisam ovlašćen, ni pismeno ni usmeno, a kamoli pečatirano, da to širim dalje...

PS: nisam mogao da odolim da ne odvratim na ovako ljupko pitanje; ali sad STVARNO neću više (do sledećeg izazova)!  :oops:

Jake Chambers

Ghoule, ajde molim te kaži da ne znaš ko je Paramecijum?  :lol:

Ghoul

Quote from: "Hiro Nakamura"Ghoule, ajde molim te kaži da ne znaš ko je Paramecijum?  :lol:

nemam pojma, tako mi zstefa!  :oops:

(priznaj da si ovo pito samo da me nateraš da prekršim obećanje! :evil:  )

Meho Krljic

Da razjasnimo: Paramecijum je Bobanov alter ego. Ni ja nisam dobio oficijelnoovlašćenje da ovu istinu podelim sa Ghoulom, ali sad, šta je tu je, Boban može da me kazni po zasluzi...

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Da razjasnimo: Paramecijum je Bobanov alter ego. Ni ja nisam dobio oficijelnoovlašćenje da ovu istinu podelim sa Ghoulom, ali sad, šta je tu je, Boban može da me kazni po zasluzi...

hvala ti, meho! pravi si drug.

a ja do sada bio ubeđen da je boban, zapravo, alter ego nekog paramecijuma!  :shock:

Boban

e, stvarno, mnogi ovde umesto srca imaju hepo kocku.

PTY

reko urednik Gradine:
QuoteУ сваком случају, размислићу, да ли је коректно објавити у том броју два Ваша текста, као и критику Ваше књиге итд. у сразмери према значају који за СФ И Ф има Бобан чини ми се да је премного Ghoula.

Komentarisao cenjeni zstef:
QuoteАко се најмање три текста или читави делови часописа избацују и непредвиђено замењују нечим другим, зна се колики је потребан број радних дана уредника, редакције и техничке припреме за такву накнадну измену која би се уклопила баш у овај специфичан број. Био сам неколико пута у таквој ситуацији као уредник и врло је фрустрирајуће.

Fascinantno.
Ajde da sad kažem kako bi neko normalan, u nekom normalnom svetu, video u izjavi urednika Gradine ništa bolje i ništa više od infantilnog onanisanja. Ovako se 'razračunavati' sa saradnicima... pa još u javnosti... bogati, još od tiranije dečjeg igrališta ne viđo takve porive. Kao, sad ćeš ti meni da najebeš brale, ima da ti sve priloge izbacim iz broja pa da vidiš koliki sam ja musa... keseđija. A cenjeni zstef preko toga prelazi lahko kano kapljica preko guske, verovatno zato što je iniciran u to i takvo ordiniranje po časopisima kulturnim...
A kako su samo slatke takve male osvete, a? kako li samo takve detinjarije grade reputaciju u ovom hermetički infantilnom svetu... već zamišljam nekakav Klub Neostvarenih Penzionera kako petkom uveče, na nekoj klupi u nekom parku raspreda priču tipa  e, a sećaš li se ti kako sam ja onomad zajebo baju Tog-i-Tog kad sam mu izbacijo ono iz moji' novina, a?...? Uuuuu.

Boban

a evo je hepo-kraljica, neprevaziđena dama pogrešnog tumačenja i etalon paranoje.

da li ti veruješ, lib, da postoje ljudi koji na ovom forumu jedan drugome nisu uputili niti jednu lepu reč, a u stvarnosti se druže ko najbolji ortaci?
Mi smo jedini narod na svetu koji upućuje najgoru psovku najboljem ortaku: "Di si, jebem ti mater!"

Znam da si u stvarnom životu samo okrznula atmosferu Srbije i Beograda, ali valjda bi bio red da neke stvari prihvatiš tim preostalim moždanim ćelijama koje Kalahari nije iskopnio.

PTY

A ovo je još fascinantnije; da mator čovek iskucka ovoliko slovnih znakova i kaže – suštinski ništa.
Bah!
To verovatno objašnjava kako si iskuckao roman od milijun slovnih znakova, a?  :twisted:

Elem, verujem ti na reč da ti ljudi ne komuniciraju međusobno. Moguće je da uopšte ne komuniciraju, s obzirom da su toliko van toka. A ni fakt da ortaci jedan drugom jebu mater nije mi toliko šokantan; videla sam i gore, keve mi. Nije mi ni šokantno to politiks mejks strenđ bedfelos stanje; mind you, da nije toga neki ne bi ništa u životu prcnuli sem Desanke.  :evil:
Ali mi je još uvek istinski šokantno da toliko ljudi uspe da dogura do sam predkraj života sa integritetom koliko ga pod nokat stane.
Eto, takva sam ti ja... neizlečiv idealista.  :(  :cry: