• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VLADA MANJE-VIŠE RADA...

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 11-05-2007, 13:07:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

Dogovor DS-DSS-G17 plus o Vladi
11. maj 2007. | 07:59 -> 11:15 | Izvor: B92
Beograd -- Boris Tadić i Vojislav Koštunica sastali se sinoć oko 21:30 i postigli kompromisno rešenje o formiranju vlade demokratskog bloka.

Kako saznaje B92, predsednik Srbije Boris Tadić biće predsednik Saveta za nacionalnu bezbednost koji koordiniše sve službe bezbednosti. Dragan Jočić iz DSS-a ostaje ministar policije, agencija BIA biće podeljena po duplom ključu, a Ministarstvo odbrane i agencija VBA će pripasti Demokratskoj stranci.

Kako saznaje B92, tokom cele noći tri lidera su usaglašavala još neke detalje oko sastava buduće Vlade. Postignut je dogovor da se formira vlada demokratskog bloka, kao i da se izabere novi predsednik skupštine. Dva lidera su postigla sporazum kada im se priključio i lider G17 plus Mlađan Dinkić.

Kako saznaje B92, oni će danas održati još jedan trojni sastanak.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...a evo i najbržih forumaških reakcija...

..."Look back in anger"- rekao bi Harrold Pinter i/ili njemu rodni...

1. Gosposo uzmite se u pamet, batalite lične animozitete jer radite za sve nas, a ne za sebe. Pet do dvanaest je prošlo pre četiri minuta!
     (FC MILLWALL, 11. maj 2007 08:46)

2. Ne znam kako stvar stoji s drugima, ali meni mozak hoće da "prsne".

Ovako ispada da DS treba da pristane na sve, bukvalno na sve, samo da smene Tomu Nikolica, a mi zbog toga treba da budemo "srecni". U protivnom, uprkos preporukama medjunarodne zajednice, novi izbori sa krajnje neizvesnim ishodom.

Htela bih da gledam "širu sliku", ali nisam u stanju.
     (ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se, 11. maj 2007 08:57)

3. Poslednji trenutak je da DS kaze NE ucenama i stane na celo istinski demokratskih snaga. Ne razumem dalje insistiranje na vladi sacinjenoj od demokratskih snaga!? U slucaju da DS ipak udje u neprincipijalnu koaliciju sa DSS, Tadic nece dobiti moj glas na predsednickim izborima kada ce njegova sudbina od nas zavisiti.
     (IZBORI, 11. maj 2007 09:00)

4. Ja stvarno ne razumem ZAŠTO se tim radikalima daje toliki značaj i zašto političke partije TOLIKO insistiraju da su radikali loši, da se sa njima ne može i da su PROPAST. Takvim stavovima demokratska Srbija sama sebi zatvara vrata za rešavanje važnijih stvari. Ako ti nekog toliko ocrniš, onda ne možeš sa njim da sarađuješ u budućnosti a nekad prosto moraš da sarađuješ. Radikali su ipak deo našeg naroda (i to, po meni na žalost, veliki deo našeg naroda) i zato se MORAJU barem uvažavati. Ja ne mogu da se odreknem mog komšije Radeta koji JESTE radikal, ali je dobar čovek koji prosto mrzi da mu se stalno govori "LOŠ SI RADE". I na kraju - prošlo je OSAM godina od kad oni nisu na vlasti, promenile su se okolnosti i ljudi - TO VIŠE NISU ONI RADIKALI koji su nas zavadili sa svetom. Zaboga miloga ljudi - Nemci i Francuzi su se pomirili 1946, a mi ne možemo ni posle osam godina!!! Mislim da Srbima fali gospodstva i međusobnog uvažavanja. To je problem.
     (Tvrtko prvi, 11. maj 2007 09:00)

5. Zaista me cudi kako se ovi iz DSS nisu setili da postave uslov da Kostunica bude predsednik DS-a ?
     (raspolozen_016, 11. maj 2007 09:03)

6. Veliki mag Kostunica jos jednom je dokazao da je "neunistiv". Njegova nesposobnost, traljavost, sporost, je dovela do toga da cela Evropa i prakticno svi mediji nateraju DS da se vrati pregovorima, uprkos samarcini od strane DSS. Sad ce naravno napraviti kompromis, Nikolic ce biti smenjen cim se usvoji nova Vlada, jer ce SRS blokirati raspravu o smeni raznim upadicama, replikama... A posto imaju 2 dana onda ce ekspresno proglasiti Vladu, a Nikolic ce biti predsednik Skupstine 7-10 dana.
     Manipulacija na nivou.
     (Milosh, 11. maj 2007 09:03)

7. Molim gospodu iz DS-a i G17 da nas vise ne brane od radikala. Mi sad treba da nasednemo na vasu pricu? Pa koja je sad razlika izmedju DSS i SRS, slusate li vi sta oni govore i rade?
     (duck, 11. maj 2007 09:05)

8. Od Vlade nema nista. Tadic samo vrsi opstrukciju. Sada zeli i da smeni predsednika Skupstine, kako bi Srbija ostala skoro bez i jedne institucije. To je nalog EU i USA, kako bi KiM lakse odvojili. Tadic je neiskren u pregovorima od pocetka i sve minira.
     (Mile, 11. maj 2007 09:06)

9. Molim gospodina Tadica, molim Demokratsku stranku da prestanu sa ponizavanjem i da zauzmu odlucan stav prema tim banditima. Svakom ko je bar malo pratio politicka desavanja u Srbiji jasno je da sa Kostunicom nema dogovora, on je zlo i on laze. Zoran je mislio da sa nijim moze da pravi nekakav
     dogovor, nije uspeo i na kraju je tu avanturu glavom platio. Svi mi sada zivimo posledice te Zoranove kobne odluke, ne cinite istu gresku, previse je ocigledo! Njihove namere nisu prikrivene, dva dana glasaju zajedno sa radikalima, Jocic stavlja PTJ=JSO pod svoju direktnu komandu, oni se
     spremaju, ne nasedajte, previse je ocigledno! Okanite se price o demokratskom bloku, tako nesto ne postoji! Postoje dva preovladjujuca nacina razmisljanja naci-onalisticko i liberalno-gradjansko, te
     stvari su totalno suprotne, nekompatibilne i ne moze se njihovim mesanjem stvoriti nikakav demokratski blok, to je zabluda, a i vec je pokusano!
     (Marko, 11. maj 2007 09:11)

10. Sada će DSS da prihvati smenu Nikolića i dobije sve ostalo, jer su napravili "još jedan veliki ustupak". Strašno!
     (Milan, 11. maj 2007 09:14)

11. Posle dogovora sa Nikolicem, mislim da je izborna pozicija DSSa znatno oslabljena i da bi DS i G17, kao i Radikali, profitirali na njihov racun. Zato sto se Kostunica presao u svojoj racunici, trbao bi to DEBELO da plati, da ne bi nikad vise poslao, u slucaju da sledeci put predje cenzus. Da sam ja Tadic, ovo bi bio moj predlog DSSu: Premijer, MUP, BIA, Pravda, Spoljna politika, Odbrana - izaberite jedno mesto, sve ostalo iostaje Demokratima. Pa cik neka odbiju. Treba da im se da na znanje da bi na ponovljenim izborima, posle ovakve gluposti, DSS nasao na marginama politicke scene.
     (Jovan Ivosevic, 11. maj 2007 09:16)

12. Ja predlazem sledece: da se mi manemo DSS-a i da se udruze DS, LDP, G17, SPO u predizbornoj koaliciji. Mislim da vec sada na takav nacin mozemo na namaknemo oko 110-115 mandata. Ako tome dodamo jos one prave izvorne demokrate iz DSS-a koji ce se okrenuti vrednostima demokratije a ne ultranacionalizmu i propalom socijlizmu, mozemo uz malo srece da imamo vecinu za formiranje vlade. I DA JEDNOM ZUVEK POSALJEMO KOSTUNICU U ZABORAV
     (gibb, 11. maj 2007 09:28)

13. Nema govora da ce gospodin Kostunica popustiti pred onoma koji slusaju diktat europske unije. Gospodin Nikolic ostaje predsjednik parlamenta to je sigurno.
     (todorovic, 11. maj 2007 09:28)

14. U ovakvim situacijama čovek ne može a da ne dovede u pitanje vrednost i smisao demokratije. Gomile bezličnih nesposobnih političara koji se otimaju za što više fotelja a da iza sebe nemaju ni zasluga ni dostojanstva a ni kredibiliteta. Njihova jedina pozadina su glasovi stečeni u primitivnim predizbornim kampanjama u kojima su se trudili da na što jednostavnije načine nateraju narod da u nedostatku nekog boljeg izbora glasaju za njih a sada se kao neki klovnovi u cirkusu koji više niko ne želi da gleda igraju ko je sposobniji da prevari onog drugog. Žalosno.
     (Stanko, 11. maj 2007 09:32)

15. Slazem se sa zahtevom da se kao preduslov formiranju demokratske vlade Nikolic smeni, ali kada je vec tu gde jeste mozda i nije lose da ostane na poziciji predsednika parlamenta, a evo i zasto: uskoro ce se zavrsiti prica s Kosovom i to , nazalost, nepovoljno po Srbiju. Bude li u vreme gubitka Kosova Nikolic predsednik skupstine radikali nece nikad u buducnosti moci da truju ovaj narod kako su "Kosovo izgubili izdajnici Tadic i Kostunica, a da su oni bili na vlasti...". Izgubice tu kartu jednom za svagda, a bez te karte i nemaju o cemu drugom da pricaju. U krajnjoj liniji, trenutno imaju najvise mandata, pa i neka im je pozicija predsednika parlamenta. Neka se "junaci" pokazu u najkrizijim trenucima i neka ponesu deo odgovornosti. Objektivno, ako vlada bude koaliciona DS-DSS-G17+, Nikolic joj kao predsednik parlamenta i ne moze nauditi dog god se ponasa u skladu s ustavom. A bude li krsio ustav uvek moze biti smenjen za 5 minuta.
     O Nikolicu imam veoma lose misljenje, ali mislim da bi bilo politicki mudro ostaviti ga na toj poziciji. Neka "junacine" opravdaju poverenje sada kad nam je veoma tesko.
     (prvoslav, 11. maj 2007 09:32)

16. Ko će ga smeniti, DSS-ovci koji su ga s velikim zadovoljstvom izabrali?
     Ko će zakazati skupštinu, ko će staviti na dnevni red zahtev za smenu?
     To je stranka koju vodi samo mržnja prema Djindjiću i treba ih vratiti u kombi gde su se nalazili do 2000.g.
     (milica, 11. maj 2007 09:33)

17. Ma kakvo vise pregovaranje... Tadic mora da raspusti parlament a ako Toma - Grobar i Kostunica hoce da uvedu vandredno stanje samo napred. U suprotnom sa jedne strane Demokratska Srbije(DS LDP G17+ manjine)a sa druge SRS DSS SPS pa onda sve zavisi od volje naroda koji ce nesumnjivo izabrate da krene ka buducnosti...
     (Dejan, 11. maj 2007 09:39)

18. Колико знам председник Скупштине Србије је изабран већином посланичких гласова у скупштини. Зар то није основни принцип демократије? Не разумем захтев демократа да се нешто што је постигнуто на демократски начин поништи?!?
     (Свремена на време, 11. maj 2007 09:43)

19. Ostalo je manje od 96 sati, da vidimo da li je Kostunica nadmudrio Tadica. Kladim se sa Cedom, da ce Tadic pogaziti sve principe koje je uveo pokojni premijer Dindic, samo da dobije neko mesto u upravnom odboru.
     (Tosa Pajic, 11. maj 2007 09:49)

20. Sve vreme o tome ja i govorim. Kostunica je izborom Tome Nikolica sebi obezbedio dodatni manevarsko-ucenjivacki prostor i sada ce lako da progura sve svoje zahteve - samo da se Tomi oduzme mandat. A mediji kao mediji - jos malo pa ce za zemljotres u Kini da okrive izbor Tome Nikolica. Kostunica je podmukao igrac i bice zanimljivo videti kakvog jos keca u rukavu krije.
     (Aca, 11. maj 2007 09:51)

21. Oni ce se dogovoriti na vreme, na sledecim eventualnim izborima ne bi bili u poziciji da tako pregovaraju i to dobro zanju svi oni. Samo sto Tadic i Kostunica nisu pregovaraci istog kalibra i ne znaju da jednako iskorite pozicije dobivene od glasaca.
     (miki, 11. maj 2007 09:52)

22. Moze se steci pogresan utisak da je radikal Toma Nikolic svojim nastupima u Skupstini pomirio demokratske politicare. DS i DSS su usli u cajtnot. Za svega 48 sati moraju da donesu odluke, koje nisu mogli da donesu u poslednja cetiri meseca. Kompromisi su neizbezni, a realne greske pri podeli ministarskih funkcija verovatne. Osnovno pitanje je zasto to Tadic i Kostunica nisu uradili pre nedelju dana i izbegli nevidjenu bruku i pravu kafansko-vasarsku svadju u Skupstini.

Igra sa narodnim zivcima mesecima traje. Amerikanci su insistirali da Tadic i Kostunica prvo formiraju demokratsku Vladu i Skupstinu, pa da nam u Savetu bezbednosti oduzmu Kosovo. Narodski receno, Amerikanci su hteli "i jare i pare". Njih dvojica su odugovlacili do "minut do dvanaest". Pokazali su "zube" NATO-paktu, kada su nas pre nekoliko noci vratili na pocetak 90-ih godina i Amerikancima jasno stavili do znanja da "jare ne daju". Ubedjen sam da su to uradili po dogovoru. Osnivaci DS, akademik Ljubomir Tadic (Borisov otac) i prof. Micunovic (duhovni otac obojice) ne bi dozvolili da njihova svadja preraste u Cetvrti oktobar.
     Narod je zbunjen, Amerikanci se "krste levom rukom", Evropska Unija se nasla u cudu. Nesto slicno se desilo 90-e godine, kada je lord Harington napustio mesto sefa pregovarackog tima. Smucila mu se igra macke i misa, u kojoj je on glumio misa. Macka je zavrsila u Hagu, a Srbija u izolaciji.
     Kostunica i Tadic opet pocinju igru "macke i misa". Dao Bog, da su veci i opasniji macori od Milosevica, inace nam se lose pise. Toma Nikolic za sada je igrac trece kategorije. Zlatna rezerva, koja sluzi da se Amerikanci zaplase, a Rusi podstaknu.
     S postovanjem.
     Boza Bogdanovic, Bor
     (Boza Bogdanovic, 11. maj 2007 09:53)

23. Koliko je DS čvrst u svojim stavovima, pokazuje i to što šalju ovog tunjavog jeftića da tumači stavove predsedništva.Ako će likovi kao što je on da kroji politiku Srbije, Koštunica će još dugo vladati bez prave konkurencije.
     (Goran NBG, 11. maj 2007 10:02)

24. Gospodo političari prevršili ste svaku meru. Vaše sujete i razni apetiti uništiće nam i ono malo nade da se u ovoj državi treba boriti za nešto. Neverovatno koliko nazovimo "demokratski" blok radi na jačanju radikala. Pa mislim da im je više procenata na izborima donela međusobna netrpeljivost DS i DSS nego bilo šta drugo! Pa i ovo šte se dešava ovih dana ide samo u prilog tome! DOKLE VIŠE, verovatno dok toliko ne ojačaju da sami mogu formirati vladu, a ukoliko ovi nastave ovako to će se uskoro i desiti!
     (očajna, 11. maj 2007 10:03)

25. Svaka politicka elita, koja drzi do sebe, ima bar jedno "strasilo". SM je izmislio Seselja a mi smo dobili njegovu desnu ruku,TM. Po ko zna koji put smo se upecali "na buckalo". Bice nepovratno izgubljena sansa da se rasvetli uloga SRS, DSS i SPS u drami zvanoj "Kako spasiti komunisticki rezim po cenu nestanka cele nacije"...
     Sta sutra decu da ucimo ako covek koji izjavi da mu nije zao ubistva svog sugradjanina (Tomina izjava glede Curuvijine smrti)postane, ni manje ni vise nego predsednik skupstine?! A gde su ostali biseri, koji su se nizali tokom ovih godina? Drustvo na cijem celu ostanu takvi ljudi, nema nikakvu sansu na prosperitet. Istorijski gledano, Srbi su mnogo puta bili na granici bioloskog opstanka ali su uspevali da opstanu zahvaljujuci borbi za istinske tekovine civilizacije...slobodu, pravdu, kulturu. Danas najprimitivniji dobijaju sve sto pozele jer najbolje znaju da ucenjuju! Potpuna zamena teza, na kojoj se danonocno radi...Dokle?
     (Maja_V, 11. maj 2007 10:07)

26. zao mi je tadica koji se nasao u slepoj ulici. dss-u treba oduzeti pravo da se koristi recju demokratija u imenu svije partije. ss im vise prilici. ukoliko tadic formira vladu sa kostunjavim mislim da ce veci deo glasaca iz redova ds-a na iducim izborima dati svoj glas ldp-u sto me negde i raduje jer je ceda jedini jasan i savestan demokrata u ovoj ludnici.
     (dragan, 11. maj 2007 10:10)

27. DS se ponasa kao navalentan momak koji "spopada" devojku koja ga ne zeli, i koja mu je to na hiljadu nacina pokazala!
     Izgleda kao da je istorijski trenutak samo po DS;dok za druge stranke u zamlji Srbiji vlada blagostanje!
     Jedina istorijska odluka koju DS mora doneti je da se kaze NE kvazi demokratama i radikalima;i da se izadje na nove izbore!U suprotnom DS (taj famozni glavni odbor) ce biti odgovoran za smrt ove nase mlade demokratije!!
     (Tomo, 11. maj 2007 10:16)

28. Posle svega napraviti vladu sa Koštuničinom kamarilom značilo bi na duži rok uništavanje i ono malo stranaka koje bi nas u budućnosti mogle povesti u Evropu.One će biti potpuno kompromitovane i preko službi uvučene što namerno što nenamerno u afere i time dezavuisane.
     Rešenje je da se sada okupimo u jedinstveni blok protiv DSS,SRS,SPS i napravimo REFERENDUM.Izgubićemo možda još dva meseca ali šta je to nasuprot dve decenije,ako se svi ne UJEDINIMO i ne IZADJEMO na izbore.TADIĆU NE U VLADU!!!!
     (NikadZlo, 11. maj 2007 10:17)

29. Sad su nam bacili kosku u vidu TM kao predsednika skupstine pa cemo mi da progutamo i Jocica i Velju i sve najstrasnije likove na ministarskim funkcijama samo da bi TM bio smenjen? Alo,pa nismo svi bez mozga! A narocito mi smeta sto DS sme i da pomisli da mu je biracko telo retardirano (kao neka druga...)Pa, ovoga puta je bilo dosta, maske su pale (ukljucujuci i vasa)! Nasi zivoti, 15 godina staza po ulicama, ubistvo naseg duhovnog lidera i sve ostalo JEDNOSTAVNO NISU NA PRODAJU!Zbogom.
     (Toni Manero, 11. maj 2007 10:19)

30. Sta sada to znaci, da ako Nikolic ne bude vise predsednik skupstine, demoktrate pristaju na sve? Ja trazim da DS uzme MUP i da uhapsi Mladica, i da zavrsi saradnju sa Hagom kako god zna i ume, zato sam glasao ja, i ostalih skoro 1.000.000 glasaca.
     (Marko, 11. maj 2007 10:23)

31. Ma ja bih sve to u aps...
     (baki, 11. maj 2007 10:23)

32. Kataklizma.Tolika buka se podigla oko Tome Nikolića i kod nas i na zapadu da njemu bolja predizborna kampanja i ne treba.Na civilizovanom delu kontinenta u prestonici Francuske gore automobili,ulični nemiri,sukobi gradjana sa policijom...I njihova udarna vest je da se situacija smiruje jer je prošle noći izgorelo manje automobila nego predhodne.I nikom ništa,ali kod nas je radikal ekstra pretnja i neprihvatljiva ličnost za Tadića,Dinkića,Jovanovića(za Koštunicu prihvatljiv verovatno samo iz nužde).Pa navedena bratija nisu prihvatljiva verovatno za većinu naroda,ali smo primorani da ih istrpimo jer bolje demokrate nemamo na vidiku.O repovima koje vuku za sobom ne treba ni pričati.Zato formirajte tu jadnu vladu da se odmorimo od silnih prepucavanja i ucena sa svih strana i bar probamo da ličimo na sav normalan svet.
     (Dragomir, 11. maj 2007 10:24)

33. I tako ce vlada ipak biti formirana,jer ce smenom Tome Nikolica sa mesta predsednika Skupstine Srbije,DS "spasiti" Srbiju!
     Da nije farsicno,bilo bi tragicno.
     Pa ipak logicno pitanje.Cega se to plasi DS,da nece da paspise izbore i povede JEDAN PROEVROPSKI BLOK,slicno Zoranu Djindjicu 2000. godine?
     Taj blok bi prakticno eliminisao DSS kao ozbiljnu stranku i ponudio STVARNU alternativu SRS.Ovako se agonija produzava.Vladu ce ciniti stranke koje su upravo demonstrirale gradjanima Srbije sta misle jedna o drugoj.Ili njih da citiram,da li to znaci da Aligrudic "nece morati da skine hulahopke",da bi mu Sutanovac"izvukao usi"?
     (vlada, 11. maj 2007 10:25)

34. Pošto Srbiju vode emocije, a ne razum, više me ni ne zanima vlada ni stabilnost. Novi izbori bi, pod ovim okolnostima, doneli nešto novo - a to je KRAJ Vojislava Koštunice i DSS kakvog ga znamo. Neka se grupišu snage oko Borisa Tadića, pa na bojište sa radikalima. Ova "kohabitacija" je već previše smešna i zamorajuća, a Koštunica ne preuzima odgovornost nizašta - ni za blamažu oko Crne Gore, ni za prekid pregovora, ni za bahatost i raspad sistema policije i pravosuđa. A za Kosovo, za koga ga niko racionalan ni ne pita, izgubi san čovek...
     (npb, 11. maj 2007 10:26)

35. mislim da bez obzira šta nam koji medij servira, krajnje je vrijeme da sednu za sto, i da STVARNO pricaju KAKO ĆEMO DALJE..dss i ds..dosta je bilo glume i prevara i sa jedne i sa druge strane..dss uslov ovo uslov ono...a ds me sve više podseća na glumce iz nekadašnje serije Otpisani...sve maneken do manekena...daj jednom ljudi sednite i dogovorite se...mi smo vas birali...m,i gradjani srbije...razmislite malo...opet cemo vas birati..mislite li da ce biti isti izbor.........
     (srbija, srbija, 11. maj 2007 10:36)

36. Ja navijam za nove izbore. Da se vec jednom iskristalise situacija. Vladom sa DSS-om Tadic im daje slamku spasa, jer mislim da bi na izborima DSS propao. A tu slamku spasa na nekim buducim izborima DS ima skupo da plati.
     (sreten, 11. maj 2007 10:47)

37. Jedino mi nikako nije jasno zasto Evropa insistira na Vladi i protiv je Izbora? Tako napravljena Vlada je mrtvorodjence i pitanje je samo 3-6 meseci mrcvarenja a onda raspad i izbori.Pri tom Toma ostaje "velika zrtva EU" i raste im rejting. Na kraju ce sami da pobede na izborima i da uzmu svu vlast. Ili je bas to igranka EU i rusa a mi smo ionako samo taoci ludila koje nastavlja da se valja. setimo se Djindjiceve price o zabama. Sada je vreme da se proguta ona najveca, najgadnija i najopasnija a ta sedi u Hagu i upravlja nasim zivotima.
     (lud & zbunjen, 11. maj 2007 11:12)

38. Pa ljudi ovo je više nemoguće.Svi naši političari su isti. Nikoga od njih nije briga za narod, a narod ko narod daj mu "hleba i igara" i možeš da radiš šta hoćeš. Spominju se milioni evra, poskupela el. energija, lekovi a narod se sluđuje izborima, izborima izborima, i niko kao neće sa ovim drugim u koaliciju, a svi zajedno vladaju.... Uživaj narode "igre i dalje traju"
     (Jovanović Vladan, 11. maj 2007 11:15)

39. Bio sam i ostajem politički protivnik radikala, Nikolić nije smeo da bude izabran za predsednika parlamenta, ali tražiti danas, u petak, njegovu smenu kao uslov da se formira vlada, nije ozbiljno. Sednicu parlamenta zakazuje predsednik i niko ga ne može naterati da je zakaže u subotu ili nedelju, kako bi omogućio svoje smenjivanje, a ponedeljak je poslednji dan za izbor nove vlade. Predsednik parlamenta, ma ko to bio, nije dužan da ispunjava stranačke želje i sasvim je normalno da će predlog za svoju smenu staviti na dnevni red prema skupštinskoj proceduri i u propisanom roku, a to nije jedan dan. Neka naprave vladu, a Nikolića neka smenjuju kasnije. Nijedan čovek na svetu nije krpa. Ide se na poniženje radikala, a to DSS verovatno neće i ne može prihvatiti, niti će radikali to dozvoliti.
     (M. Brašovan, 11. maj 2007 11:36)

40. Neverovatno. DS je popustio pred ovim zlotvorima i produžio im život još nekoliko godina.

Letargija i stajanje u bari se nastavlja. :(
     (Aleksandar, 11. maj 2007 11:37)

41. Dobro su se smilovali -igre bez granica.
     (Bojan, 11. maj 2007 11:38)

42. Bravo za g.Tadica! Mislim da je on jedini politicar koji je pokazao da ima interes zemlje uvek u vidu a ne sitne politicke interese kao DSS.
     (sofia, 11. maj 2007 11:39)

43. Sudeci po svemu Kostunica je dobio ono sto je i trazio. Setite se da je dva meseca predlagao istu pricu koji je i konacan ishod. Mislim da je Tadic previse popustio, jos ako im da kapitalne investicije, gde lezi najvise novca,lopovluka itd. onda stvarno vise necu glasati sa DS iako sam njihov simpatizer.
     (Jovan, 11. maj 2007 11:39)

44. Fenomenalno! A znate sta jedva cekam da vidim: kako se Sutanovac i Aligrudic bratski i koaliciono ljube onako triput, po srpski. Jel bi mogao Tijanic i RTS da nam to organizuje u direktnom prenosu? Placamo duplo vecu pretplatu za maj, samo ako moze!
     (zoran Gavrilovic, 11. maj 2007 11:39)

The Force

Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

ginger toxiqo 2 gafotas

...ne mari, kao svaki WASP-wannabe, "I'll dust myself up and try again"...again..and again...