• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Može l' biti gluplja?

Started by Paramecijum, 12-05-2007, 14:59:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

lilit

Quote from: D. on 19-03-2011, 12:14:57
Nije bitno da li je iz ličnog iskustva ili nije. Zašto to mora da bude moje iskustvo da bih empatisala sa ženama koje imaju takav život?

Svakako da ima žena koje to nikada nisu osetile, i zbog njih mi je drago. Ali pre ću da reagujem iz činjenice da još uvek ima žena (u većem broju) koje tako žive, nego onih (u manjem broju) koje to nikada nisu osetile.

Uostalom, čini mi se da ne živite u Srbiji. To sve objašnjava. :)

Hm, moguće da sam pogrešno tumačila tvoj prethodni post, zazvučalo mi je kao generalizacija. Naravno da ima i takvih žena, ali prosto ne mislim da su u većini. Moguće da nisam u pravu.

A u Srbiji ne živim od 2006. iako još uvek radim tamo. :lol: Plus, gore sam opisala moje iskustvo iz Srbije i ne mogu reći da se znatno razlikuje od ovog austrijskog.

I sama se slažem s Melkorom, nemam šta da dodam.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Nije Srbija samo Beograd.:)

Žene po selima, na primer, su najebale.

Savajat Erp

Зар си ти у оном посту говорила о женама са села? Нисам то приметио...:)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Govorila sam o ženama koje pate. Nije bitno odakle su.

Джон Рейнольдс

Kad je Mark Tven mogao da bude cenzurisan, kad se peva "baa baa rainbow sheep" i kad je upotreba reči "mama" i "tata" postala sumnjiva, kad se na sve to dodaju i mnoge druge razularenosti boraca i borkinja za političku korektnost koje kao da su prepisane s njuz.neta... Šta je naslov jednog malog topika? Ništa. Pahulja u paklu.

D. jedan drugarski savet. Ako kažeš da ćeš se buniti svaki put otvaraš forum, možeš računati na to da će takvo ponašanje mnogi shvatiti kao gnjavažu. Čisto da ne bude posle - jao, eto, napadaju me.

A što se naslova tiče, zaista ne shvatam kako to on žene "vređa". U njemu su uglavnom lupetanja žena iz javnog života, pa šta s tim? Jer - pazite borkinje - vi možete tvrditi da ovo što radite nije deo totaliratnog ideološkog ponašanja, ali to JESTE. Metod, ponašanje, gnjavaža, generalizovane priče o ugroženosti... To je to. A onda još, kad dobijete odgovore koji vam se ne dopadaju, dodajete gas. Ovo je primer u malom zašto diktaturu političke korektnosti, a naročito borce i borkinje, uopšte ne shvatam olako. Vi ste ubeđeni/ubeđene u vašu ispravnost i bilo koji rezultat koji nije ispunjenje vaših zahteva (ili molbi, svejedno; zamoli se jednom, ali je višestruko moljenje nešto sasvim drugo, nemojmo se lagati) samo poziv na "borbu do kraja". I onda imamo cenzurisanog Tvena.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

Muškarci ne kinje samo žene, nego i druge muškarce. I na poslu i na ulici, nema razlike. To je obična borba u okviru hijerarhije. Muškarci možda ekstra kinje žene jer su slabi na sise, pa moraju da kompenzuju. Svet nikad ne može da bude potpuno ravnopravan, jer muškarac ne može da se bavi svojim poslom ako ga ometa zgodna žena. Ili će trpeti posao, ili žena.

Meho Krljic

Quote from: mac on 19-03-2011, 12:38:43
Svet nikad ne može da bude potpuno ravnopravan, jer muškarac ne može da se bavi svojim poslom ako ga ometa zgodna žena. Ili će trpeti posao, ili žena.

Pretpostavićemo da je ovo šala. Jer ako nije, islam je još pre sedam vekova rešio taj problem.

Josephine

Ne tražim cenzuru. Pročitaj sve ponovo, Džone. Tražim fer tretman. Ako ima i "muških" postova, zašto bi naslov bio "ženski"? To je prvo.

Drugo, nisam borkinja, ne osećam se kao feministkinja, vrlo često ni sama nisam politički korektna. I ti generalizuješ, i to gore od mene. Svrstao si me u 5-6 kategorija, od kojih ni u jednoj, zapravo, nisam.

Samo sam drčna, i naslov mi smeta na ličnoj osnovi. To je sve.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 19-03-2011, 12:40:58
Svet nikad ne može da bude potpuno ravnopravan, jer muškarac ne može da se bavi svojim poslom ako ga ometa zgodna žena. Ili će trpeti posao, ili žena.

Pretpostavićemo da je ovo šala. Jer ako nije, islam je još pre sedam vekova rešio taj problem.

Hahahahahah! Smešno je na neki uvrnut (politički nekorektan) način.  :mrgreen:

Stipan

Ti si se Princezo baš specijalizovala da vodiš beznadežne i nepotrebne bitke, rekao bih.

Josephine

Quote from: Stipan on 19-03-2011, 12:43:50
Ti si se Princezo baš specijalizovala da vodiš beznadežne i nepotrebne bitke, rekao bih.

Jok. Ja ispunjavam svoj cilj. Nažalost, dovoljno mi je samo i da mi se glas čuje, u ovakvom svetu kakav je danas. Jednom će me i poslušati. I razumeti. A ne samo svrstavati u kategorije, da bi imali izgovor da me mrze i ne razumeju.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 19-03-2011, 12:41:23
Ne tražim cenzuru. Pročitaj sve ponovo, Džone. Tražim fer tretman. Ako ima i "muških" postova, zašto bi naslov bio "ženski"? To je prvo.

Drugo, nisam borkinja, ne osećam se kao feministkinja, vrlo često ni sama nisam politički korektna. I ti generalizuješ, i to gore od mene. Svrstao si me u 5-6 kategorija, od kojih ni u jednoj, zapravo, nisam.

Samo sam drčna, i naslov mi smeta na ličnoj osnovi. To je sve.

Na tebe lično se odnosio samo drugi pasus, a ostalo jeste opštija priča, zato sam i odvajao.

Nego, jedno pitanje - ako bi bila otvorena "muška" tema i na nju prebačene mudrosti Kebe i njemu sličnih, da li bi po tebi onda sve bilo u redu?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Savajat Erp

Quote from: D. on 19-03-2011, 12:45:41
Nažalost, dovoljno mi je samo i da mi se glas čuje, u ovakvom svetu kakav je danas. Jednom će me i poslušati. I razumeti. A ne samo svrstavati u kategorije, da bi imali izgovor da me mrze i ne razumeju.

Sad Violin

:lol:

Josephine

Quote from: John Reynolds on 19-03-2011, 12:46:48

Nego, jedno pitanje - ako bi bila otvorena "muška" tema i na nju prebačene mudrosti Kebe i njemu sličnih, da li bi po tebi onda sve bilo u redu?

Ne. Zamolila sam da se izmeni ime topika u nešto što je fer. To je sve.

Da sam htela da otvaram "muški" topik, otvorila bih ga. Ali ja poštujem muški pol i rod.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 19-03-2011, 12:49:06
Quote from: John Reynolds on 19-03-2011, 12:46:48
Ako bi bila otvorena "muška" tema i na nju prebačene mudrosti Kebe i njemu sličnih, da li bi po tebi onda sve bilo u redu?
Ne.

Onda je tvoja pozicija manje-više jasna i savršeno se uklapaš u moje gornje uopštavanje.

#Τζούτσε

Josephine

Neću ni pokušati da razumem zašto je to tako, jer mi se čini da ni ti ne razumeš samog sebe.

Ja ne priželjkujem postojanje topika u kom bismo se rugali muškoj pameti/gluposti.

Albedo 0

Quote from: D. on 19-03-2011, 12:49:06Ali ja poštujem muški pol i rod.

Kako bi onda izgledalo da ga ne poštuješ?  :?

:lol:

mac

Quote from: Meho Krljic on 19-03-2011, 12:40:58

Tenzija između polova je jedan od pokretača civilizacije. Bilo kakva tenzija je nekakav pokretač. Ako ukineš svu tenziju civilizacija neće imati razloga da se kreće dalje. "Problem" postoji, ali ga islam nije rešio, jer problem je u genima, i ostaće tamo.

Da bi se "problem" rešio trebaju nam bolji ljudi koji će zameniti postojeće ljude. I te bolje ljude zgodna žena neće dekoncentrisati u poslu. Ti bolji ljudi istovremeno neće ni trubiti na raskrsnici, niti pokušavati da napreduju u hijerarhiji na mesto za koje nisu kompetentni, niti će precenjivati svoju vrednost. Neće grešiti, neće raditi, i neće biti ljudi. Imaćemo vrhunac civilizacije, koja će zatim završiti u stagnaciji, dok se vanzemaljci na drugom kraju galaksije budu pitali o tome gde su sve te civilizacije koje ne vidimo.

lilit

Mac se ozbiljno priprema za aprilsku radionicu. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Savajat Erp

А прича ће се звати Сврговница. :)

scallop

Jared Diamond je to lepo opisao u The third chimpanzee. U odeljku gde opisuje kako bi to izgledalo kad žene ne bi bile u starnju da prikriju svoj estrus. A Meho je ukazivao na pokrivanje žena u islamu. Da ih ne gledaju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Quote from: mac on 19-03-2011, 13:30:24Da bi se "problem" rešio trebaju nam bolji ljudi koji će zameniti postojeće ljude. I te bolje ljude zgodna žena neće dekoncentrisati u poslu. Ti bolji ljudi istovremeno neće ni trubiti na raskrsnici, niti pokušavati da napreduju u hijerarhiji na mesto za koje nisu kompetentni, niti će precenjivati svoju vrednost. Neće grešiti, neće raditi, i neće biti ljudi. Imaćemo vrhunac civilizacije, koja će zatim završiti u stagnaciji, dok se vanzemaljci na drugom kraju galaksije budu pitali o tome gde su sve te civilizacije koje ne vidimo.

dakle, u ime progresa - budite napaljeni!

slična teza se pojavljuje i u mojem epu o pašteti.

mac

Ja bih to pre formulisao sa "živela razlika".

Na žalost, ne mogu da učestvujemo u ovoj radionici. Prvo, jer ne umem da budem žena, a drugo jer idem na odmor u aprilu.

Josephine

"Tenzija" među polovima gradi se na drugoj osnovi, a ne na pretpostavci da su žene glupe.

Da ne umeš da budeš žena, to se vidi. Zato ja umem da budem muškarac.

Gudeja

Quote from: D. on 19-03-2011, 15:07:16

Pa i to se vidi...na svakom tvom avataru žena ima pištolj... :lol:
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Джон Рейнольдс

"Tenzija" među polovima gradi se na drugoj osnovi, a ne na pretpostavci da su žene glupe.

Boldovani deo niko nije rekao. Kao što se ova tema ne zove "žene su glupe".

#Τζούτσε

Josephine

I sablju/katanu/mač. :)

Ma to ja samo opovrgavam tezu da su (neke/većina/sve?) žene glupe/lje. Napravim frku, i gomila muškaraca primi se, otkrije sve svoje frustracije, predrasude, komplekse i fantazije, braneći naslov teme.

Onaj ko se nije javio u temi da brani naslov, zapravo je siguran u svoj identitet. Plus Meho i Melkor, oni su se javili na drugačiji način.

Toliko o ovoj temi i njenom naslovu. Ne moram da otvaram novi topik, neki su se sami filtrirali i u ovom.

Jel dovoljno za stvaranje "tenzije"?

mac

U čudna mi čuda, samo isključiš emocionalno dok koristiš racionalno.

Da ne bude zabune, ja nisam protiv menjanja naziva teme. S jedne strane imamo anti-PC tradiciju anarhoidnog foruma, a s druge povređena osećanja jednog forumaša. May the battle commence. Ono što kažem je da je krajnji ishod totalno nebitan, jer ako te ovo povređuje, onda te povređuje i sijaset drugih stvari u ovom nepravednom i okrutnom svetu, i ispravka naziva jedne teme ti neće suštinski pomoći da se osećaš bolje, nego će samo povladiti tvom egu i to na kratko, do sledeće prilike koju ti sudbina bude pružila da uvidiš koliko je borba protiv gena uzaludna.

Josephine

A sad je emocija i "ženska" karakteristika? Hah

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 19-03-2011, 15:39:49
Napravim frku, i gomila muškaraca primi se, otkrije sve svoje frustracije, predrasude, komplekse i fantazije, braneći naslov teme.

Čekaj, treba li sad mi da živimo u zabludi da ti nisi dosad na više mesta otrkivala voje frustracije, predrasude, komplekse i fantazije? Pa i ovo tvoje "dizanje frke" je posledica toga (frustracija, predrasuda, kompleksa i fantazija). Nemo' da se lažemo.

#Τζούτσε

Josephine

Pa, naravno. Ali mojih ne bi bilo, da nije vaših. Vidiš kako je samo lakše da se promeni naslov teme? :)

Mims

Mislim da se ne radi samo o jednoj forumašici. Tu smo i Gudeja i ja. Suštinski promena imena neće promeniti svet, ali će bar jednim delom ukazati poštovanje prema tim uvređenim forumašicama.

I, da, mac, žene ni u kom slučaju nisu racionalne? Odnosno, muškarci nikad nisu emotivni? Divota.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Čekaj, Mims... Izmamićemo još svakakve teze ovde... Sve tužnije i tužnije.

Quote from: Mims on 19-03-2011, 15:46:40
Mislim da se ne radi samo o jednoj forumašici. Tu smo i Gudeja i ja. Suštinski promena imena neće promeniti svet, ali će bar jednim delom ukazati poštovanje prema tim uvređenim forumašicama.

Tako je. :)

mac

Quote from: D. on 19-03-2011, 15:42:13
A sad je emocija i "ženska" karakteristika? Hah

Uf, pročitajte rečenicu ponovo. I žene i muškarci imaju i emocije i racio, ali muškarci se trude da isključe emocije kad pokušavaju da koriste racio. Žene se trude da i tada uključe emocije. U tome je (jedna od) razlika.

Savajat Erp

Д. превише размишља, а то утиче на вугла, рођаци!  :lol:

Josephine

Pa dobro, mora neko da kompenzuje i tuđ nedostatak razmišljanja...

Savajat Erp

...најчешће непозван да то ради, али, ето, кад је већ ту...

Josephine

Šta od toga da me naslov lično pogađa i vređa (i ne samo mene) nisi razumeo? Pozvala sam samu sebe i to mi je dovoljno. Imam pravo da zamolim.

Savajat Erp

Имаш право, замолила си, понуде ти топик истог назива само за мушкарце, али, не, компромиса не може бити и шлус! Немам ја проблем са тим, даљи ток расправе је отишао у три лепе.

Josephine

Eto momenta gde bi trebalo da zastaneš i razmisliš malo više.

To što se nudi nije kompromis. Pristankom na ponuđeno opovrgla bih ceo vrednosni sistem iz kog nastupam, a to je fer odnos (odnos poštovanja) između polova i rodova.

Savajat Erp

А шта је више фер него отварање још једног топика? Да овај промени име или ликвидација целе ове теме (нешто слично је Мимс предложила чини ми се)? А можда те(вас) само мрзи да отварате нови топик и јурите по нету доказе мушке глупости, којих има на тоне? Шта је следеће, топик Сисе&Дуде? (ако се тако тачно зове)

Kunac

Neka moderator razdvoji primere muške i ženske gluposti u 2 odvojena topika i mirna Bačka.
"zombi je mali žuti cvet"

Josephine

Zašto si tako ostrašćen, dragi Savajate?

Niko nije tražio likvidaciju teme, niko nije tražio razdvajanje postova. Više fer od pravljenja nove teme je promena imena teme. Da se zna da je glupost univerzalna i da ne postoje muška i ženska glupost. Bunila bih se i protiv muškog topika, da postoji (da se razumemo). I ne pada mi na pamet da podržavam njegovo otvaranje.

Ne bunim se ja protiv sisa i dupeta. Svakom svoje zadovoljstvo. I žene se pale na muškarce zbog određenih fizičkih atributa. Ali vređanje inteligencije je nešto sasvim drugo.

Mims

Quote from: Savajat Erp on 19-03-2011, 16:29:10
А шта је више фер него отварање још једног топика? Да овај промени име или ликвидација целе ове теме (нешто слично је Мимс предложила чини ми се)? А можда те(вас) само мрзи да отварате нови топик и јурите по нету доказе мушке глупости, којих има на тоне? Шта је следеће, топик Сисе&Дуде? (ако се тако тачно зове)

Mims je dala glas da se naziv promeni u "Može li gluplje?" ili "Ima li veće gluposti?" Al' ako ste tako tvrdokorni i ne razumete zašto bi to tako trebalo, onda možda i ne može gluplje od toga.  xfrog
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Quote from: Mims on 19-03-2011, 16:40:31
Mims je dala glas da se naziv promeni u "Može li gluplje?" ili "Ima li veće gluposti?" Al' ako ste tako tvrdokorni i ne razumete zašto bi to tako trebalo, onda možda i ne može gluplje od toga.  xfrog

hihihihi  :)

Kunac

Odavno nije na ZS prštalo ovoliko varnica... xshot2
"zombi je mali žuti cvet"

Savajat Erp

@Mims
Quote from: Mims on 19-03-2011, 00:43:34
I ja sam mislila da otvorim topik Može l' biti gluplji. Ali, slažem se, ipak je najbolje neutralisati postojeći.

Moжда си мислила да неутралишеш назив постојећег топика, али овде није тако испало.

Quote from: D. on 19-03-2011, 16:39:19
Zašto si tako ostrašćen, dragi Savajate?

Острашћен? Тешко. Да је тако вероватно бих више срао на претходној страни...ово сад је кренуло од твог комантара на мој коментар и као што обично бива уследила је некаква расправа. Толико...за сад.

Savajat Erp

Quote from: Kunac on 19-03-2011, 16:58:41
Odavno nije na ZS prštalo ovoliko varnica... xshot2

Ако ништа мало сам се извештио у цитирању туђих постова...ето бар неке користи. :)

Albedo 0

Quote from: D. on 19-03-2011, 16:39:19Više fer od pravljenja nove teme je promena imena teme.

Znaš kako ovo zvuči, da sad dođe Nataša Kandić i traži da se Tolstojev roman preimenuje u Mir i mir, ili Mir, mir, niko nije kriv...

Tema je stvorena, kome smeta neka otvara drugu temu.

Tex Murphy

Quote from: D. on 19-03-2011, 16:17:55
Šta od toga da me naslov lično pogađa i vređa (i ne samo mene) nisi razumeo? Pozvala sam samu sebe i to mi je dovoljno. Imam pravo da zamolim.

E pa NEMAŠ pravo. Što te neki naslov lično pogađa i vrijeđa - tvoja je stvar i meni je potpuno svejedno. Ono što mi NIJE svejedno jeste što sad po ovom topiku moram da listam preko stranica i stranica tvoje kuknjave da bih naletio na ono zbog čega se taj topik i čita, a to su - izvale. Kunac ti je lijepo objasnio, a ti si to samo propustila kroz uši jer ti se ne uklapa u koncepciju kuknjave, da je naslov nastao zbog JEDNE KONKRETNE IZVALE (i to prije 4 godine!), a da su se onda ostale nadovezale na to. I prema tome kako možeš tako da lupaš da nije problem u sadržaju topika nego u naslovu, kad je naslov stariji od sadržaja? I, u ovom slučaju, nekoliko godina stariji od tvog forumskog alter-ega.
Mislim, šta je sljedeće? Oćete još da se mijenja i naziv časopisa?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!