• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dexter

Started by blasphemer, 14-05-2007, 14:20:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

blasphemer

Nisam primetio da se pičalo o ovoj seriji...
Za neupućene: Dexter Morgan je serijski ubica. Dexter Morgan je forenzičar, specijalista za blood splatter, i radi u policiji Majamija. Dexter Morgan ima kod - ubija samo zločince koji su nekako izbegli pravdu. Tom kodu, načinu kako da preživi, sakrije tragove, izgleda "normalno" (glumi emocije, ima socijalne kontakte...), naučio ga je otac usvojitelj koji je bio policajac. U gradu se pojavljuje novi serijski ubica koji svoje žrtve ostavlja u komadima i bez ijedne kapi krvi. Dexter je fasciniran. I tako, otprilike, počinje ova priča.  :D
TV serija je bazirana na novelama Jeff Lindsey-a. Nisam čitao, pa nemam pojma koliko se oslanja na književni predložak.

Serija je zabavna i (naravno) zarazna. Prva sezona je odavno gotova, sastoji se od 12 50ominutnih epizoda (kad se poseku reklame). Kad će druga - nemam pojma ali jedva čekam. Preporučujem.  :D
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

marduk

Jeste, Dexter je veoma dobra serija, uključujući i samu špicu serije koja je genijalna (u kontekstu lika i dela bata Dekstera)
Sve u svemu, super vožnja u tih 12 epki, podosta krvi i seciranja za sladokusce, a i simpa likova (sestrica mu je krajnje cute)

Mislim da druga sezona možda već i kreće uskoro... proverićemo

Morticia

Nije bazirana na novelama već je prvi serijal - prvi roman o Dexteru, zove se Darkly dreaming Dexter. Dosta toga je izmenjeno oko likova. U seriji je sam Dexter znatno simpatičnije predstavljen, u romanu je bolesnik i skoro pa ga ne možeš nikako voleti. Pogotovo kada krene da pljuje po šefici (koja nije cvećka, kao u seriji) ili sestri. Za sestru ne bira reči da objasni čitaocima kakva je kurvica i kako joj idealno stoji odeća dok je radila u Porocima itd.

Mislim da je drugi roman već izašao, treći izlazi na leto. No, u svakom slučaju, lepo napisano, interesantno za čitanje. I gledanje.  (Velika greška je razvučenost poslednjih nekoliko epizoda i trajanje od skoro sat vremena.)
You're dead, son. Get yourself buried.

Tex Murphy

Pogledao sam prvu sezonu DEKSTERA i može se reći da je to neke vrste milestone, pošto je to tek druga serija čiju sam čitavu sezonu pogledao (prvo je naravno bio RIM).

Meni je ovo odlično. Čak i više od toga. Ako izuzmemo nitpicking oko toga da ima nekih stvari koje su malčice too convenient, sve ostalo je na mjestu. Imamo generalni koncept (forenzičar serijski ubica u potrazi za identitetom kako samog sebe tako i jednog svog kolege) uspostavljen u prvih nekoliko epizoda da bi se kasnije krenulo sa obogaćivanjem tog koncerta raznoraznim improvizacijama i plot twistovima (preslušati Vangelisov album Soil Festivities za muzički ekvivalent tog pristupa). Na kraju naravno slijedi dugo očekivani susret između dva glavna lika (mislim naravno na Dekstera i Ajsčrak Kilera) koji ne samo da opravdava opravdano visoka očekivanja koja postavlja na početku, nego ih i nadmašuje.

Naravno, pošto se serije sastoje od toga da non-stop gledamo jedne te iste likove, logično da je jedan od osnovnih uslova njihova simpatičnost. I tu je ova serija pun pogodak. Jes da je Dekster glavni i centar zbivanja, ali fino je što su prikazani i odnosi između ostalih likova koji nemaju veze sa njim (npr. Metjus i Laguerta, Ejndžel i njegova žena, pa očigledne simpatije između Douksa i Emili Rouz koje su malčice prekinute njenim smuvavanjem sa Rudijem, ali se nadam da će da se realizuju u sljedećoj sezoni, itd.). Elem, SVI likovi (osim donekle Metjusa, koji je ril bastard) su simpatični, a meni je nekako najomiljeniji Douks (iako je crnac (!)). Sviđa mi se kako iza njegove namrštenosti, dernjave, psovanja i energičnosti čuči jedno čisto i pošteno srce, prosto da se čovjek rastopi od miline. Čak i Laguerta je vrlo simpatična, iako je vrlo slavoljubiva. Što se glumačkog performansa tiče, mislim da ruluje Dženifer Karpenter, koja već ima istoriju odličnih uloga u odličnim ostvarenjima, naime bila je u FANTASTIČNOM filmu zvanom Istjerivanje Emili Rouz, gdje je glumila Emili Rouz.

Još jedna lijepa stvar je što seriji ne nedostaje humora i duhovitih opaski, a posljednja scena prve sezone (kad Dekstera i Debra prolaze kroz masu uz oduševljeno klicanje) je nothing short of brilliant! Opako dobar način za završetak sezone, skoro ravan neočekivanoj pojavi Akvarijusa na kraju filma The 40 Year Old Virgin.

Druga sezona je već odavno u procesu skidanja i jedva čekam da vidim šta će novo da nam spreme. U međuvremenu ću da uživam u najboljoj seriji svih vremena - CAPTAIN POWER AND THE SOLDIERS OF THE FUTURE! (Earth, twenty one - fourty seven... the legacy of the Metal Wars, when man fought machine... and machine won)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

QuoteU seriji je sam Dexter znatno simpatičnije predstavljen, u romanu je bolesnik i skoro pa ga ne možeš nikako voleti. Pogotovo kada krene da pljuje po šefici (koja nije cvećka, kao u seriji) ili sestri. Za sestru ne bira reči da objasni čitaocima kakva je kurvica i kako joj idealno stoji odeća dok je radila u Porocima itd

If that's the case, više mi se sviđa kako je u seriji. A gdje si našla knjigu, na Netu ili ima negdje da se kupi?
Genetski četnik

marduk

Mislim da je ovo prvi put da se u potpunosti slažem sa Harvesterem, u pogledu Dextera.

Druga sezona je još bolja. Ne veruješ?

Tex Murphy

Quote from: "marduk"

Hej, nemoj sad da mi stvaraš zazubice!  :cry:  Skidanje druge sezone će vjerovatno biti gotovo tek sutra  :(
Genetski četnik

marduk

Quote from: "Harvester"
Quote from: "marduk"

Hej, nemoj sad da mi stvaraš zazubice!  :cry:  Skidanje druge sezone će vjerovatno biti gotovo tek sutra  :(

Preporučujem da kreneš da gledaš i pre nego što se skine!

Nadam se da će biti i 3. sezone, iako bih u dubini duše volo da ovde seriji bude kraj, ende. Da ga ne kvarimo, što bi se reklo.

Morgana

Narode, skinula sam prvu sezonu, ali nikako da nađem drugu! Ako neko zna, neka dobaci ili na forum ili na pm.  :lol:
Ljudskoj gluposti nikada kraja

angel011

Ima preko mazge da se skine.
We're all mad here.

Tex Murphy

Ima i na torentima.
Genetski četnik

Morgana

Hvala, idem da trazim!!

Tex Murphy

Probaj na http://thepiratebay.org
Ja sam odatle skinuo. Doduše, nema titlova, ali njih sam našao na drugom mjestu.
Genetski četnik

risar_69

Pozdrav svima, možete i tu svašta skinuti. Pa prijatno.
http://www.mininova.org/

A Dexter je odličan.

.

Morgana

Odgledala Dexa, stvarno je bolesno!
Počela sam da skidam drugu sezonu ali tako sporo ide da će mi trebati 6 sedmica- tako kaže  torent ! Sada me klinac presuje da pitam da li je neko na   www.demonoid.com  i da li bi ga  pozvao da se registruje ?   :oops:   :oops:

Tex Murphy

Šest sedmica? Nemoguće. Toliko bi trebalo da si na dial-upu. Što pretpostavljam da nisi, jer inače teško da bi koristila torent. Ako želiš da ti se brzo skine, nemoj imati previše paralelnih daunlouda. In fact, najbolje je da sve ostale pauziraš dok se Dekster ne skine.
Genetski četnik

Morgana

Ništa ne radi paralelno! U stvari, sve sam hoštapler i klošar!
Pretrčala sam sve gradske provajdere i ? Ćorak, svi su isti. namamili maksimalan broj korisnika pa je daunlod manji za 40% od ugovorenog. Kada umesto 50, imam 30, čini mi se da je božič! ADSL još nije došao u moj kraj  :x   :x

Ugly MF

Otkucaj
katz.cd

u svom browseru.
Oticic ces na sajt rapid share fajlova i naci sve sto ti treba.
skoro sve,
ali kod rapid linkova si sigurna....

ili idi odakle sam ja skido
www.btjunkie.org

tu ces naci brze torrente sa komentarima.
meni je btjunkie bolji i od demonoida

Shozo Hirono

Quote from: "Morgana"Sada me klinac presuje da pitam da li je neko na   www.demonoid.com  i da li bi ga  pozvao da se registruje ?   :oops:   :oops:

Pa jel' imas acount na demonoidu ili...????

Son of Man

Meni je ova serija najgore skrnavljenje serial killer fazona. Znachi skroz nerealne akcije, nikako ne drzi vodu niti jedna pricha.

Ghoul

Quote from: "Son of Man"Meni je ova serija najgore skrnavljenje serial killer fazona. Znachi skroz nerealne akcije, nikako ne drzi vodu niti jedna pricha.

:D  :D  :D

manson bi to drugačije! :evil:
https://ljudska_splacina.com/

Morgana

Koji smor! Skinula sam kompletnu II sezonu i sta biva? VII i XI epizoda nece da se otvore!!Tip kaze da je popravio ali corak  :x   Crnjak je sto sam nasla na nekom ruskom sajtu ali se cuju i engleski i ruski! Koji bedak   :shock:  Idem da trazim na preporucenim adresama!  
 btv. Znate li koliko vec skidam sopranove?  Mesec dana, i tek sam na 55%!  Strasno!!!   :x

Tex Murphy

Impossible! Kod mene su normalno radile sve epizode!
Genetski četnik

Morgana

Frkete link!  :cry:  Plz?

marduk

Stvarno mi nije jasno što mlatite glavom o zid i skidate cele sezone s interneta kad sve to može da se nađe kod svakog iole normalnog piratera  :x

eto ja tako nabavio  :evil:

Tex Murphy

Quote from: "Morgana"Frkete link!  :cry:  Plz?

http://thepiratebay.org/search/dexter%20season%202/0/99/200

To je na Pirate Bay, ima nekoliko linkova pa izaberi šta ti se sviđa. Ja se više ne sjećam s kojeg sam ja skinuo, tada je bio samo jedan.
Genetski četnik

Ugly MF

Bice 3 sezona!

Sto volim ovaj SF!

lilit

Quote from: "SVAROG"Bice 3 sezona!

Sto volim ovaj SF!

Aaaa, stvarno? Nije dobro... :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

Quote from: "lilit_depp"
Quote from: "SVAROG"Bice 3 sezona!

Sto volim ovaj SF!

Aaaa, stvarno? Nije dobro... :lol:

Aha!
Dok to ne stigne ,redovno pratim BURN NOTICE
zbog Bruca Kempbela! Krade sou,genijalan kao i uvek!

lilit

Quote from: "SVAROG"
Dok to ne stigne ...
Stiglo...
Episode 1:
(PREAiR.DVDSCR.DivX)
http://rapidshare.com/files/142817572/Dexter.301.part1.rar
http://rapidshare.com/files/142817885/Dexter.301.part2.rar
http://rapidshare.com/files/142818162/Dexter.301.part3.rar
http://rapidshare.com/files/142818668/Dexter.301.part4.rar
http://rapidshare.com/files/142820183/Dexter.301.part5.rar
http://rapidshare.com/files/142836547/Dexter.301.part6.rar
Password: ivan@rslinks

:lol:

Ugly MF

Skino sam imidijatli!

DušMan

New cast member on Showtime's dark drama accidentally shanks stuntman with real knife.

When actor Jimmy Smits plunged a prop knife into stuntman Jeff Chase on the set of Dexter, he probably thought the double deserved an Emmy for his performance. Unfortunately, Chase's reaction wasn't acting--Smits almost skewered the stuntman with a real knife, reports the UK's Daily Star.

Smits, the newest cast member of Showtime's drama, thought he was wielding a fake knife on set and proceeded with the script, deadly steel in hand. Fortunately Chase was wearing a small piece of plastic "the size of a Post-It note" over his heart, which Smits struck with the knife.

Chase was unable to warn Smits of his grievous error, as he was bound in Saran Wrap and had duct tape over his mouth for the scene.

"I heard fellow actor Michael C. Hall yelling at Jimmy to stop--but it was too late," said Chase. I felt the thud in my chest. I didn't have on a metal breastplate like a lot of actors do in a scene like that."

In the preshoot takes, Smits had missed the small piece of plastic protection "eight out of 10 times," but was fortunate enough to aim correctly when the cameras were rolling.

"I really thought I'd been stabbed in the heart, but I didn't have a scratch," said Chase. "Jimmy was devastated and couldn't stop apologizing. I told him, I felt more sorry for him than me."

OK, I'll ask: Why are there real knives near the fake knives?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Tex Murphy

QuoteOK, I'll ask: Why are there real knives near the fake knives?

Nešto slično (samo za pištolje) se vjerovatno pita i duh onog siromaha što je glumio Meka Harpera u seriji Na tajnom zadatku.
Genetski četnik

Demo(n)lisher

E mene neverovatno zeza ovaj rapidshare. Sta da radim sa njim? Apsolutno nista ne moze da skine.
I`m a self - improved evil baby.

Tex Murphy

Quote from: "Demo(n)lisher"E mene neverovatno zeza ovaj rapidshare. Sta da radim sa njim? Apsolutno nista ne moze da skine.

www.utorrent.com
Genetski četnik

lilit

Meni je ova treca Dexter sezona tragicno bljutava. I za Heroes imam slican osecaj, a sve mi se cini da ce Galaktika i Lost proci slicno.

Demo(n)lisher

Fora je u tome da me i uTorrent zeza, u pocetku je sve islo super, cak sam skinuo 10 i 11 sezonu South Parka, a onda je sve krenulo "misteriozno" naopacke. Oslanjam se na Vuze Azureus, ali to slabo pije vodu, film Copycat je skinuo za dva meseca, a ako istom brzinom Dexter bude isao, ne mogu ni da zamislim kad cu videti kraj tome.

Tex Murphy

Quote from: "lilit_depp"Meni je ova treca Dexter sezona tragicno bljutava.

:(
Genetski četnik

scallop

Kako da ne bude bljutava u celini kad je postavljena na tezi: Serijske ubice su OK kad su u policiji?

Poslednja dobra priča koju je Sci-Fi imao je Farscape.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: "scallop"Kako da ne bude bljutava u celini kad je postavljena na tezi: Serijske ubice su OK kad su u policiji?

jes da nisam boban (fala azatotu!), ali i meni je bilo dovoljno samo da vidim početak, 20 min. I epizode, da shvatim da je DEXTER traćenje mog vremena.
https://ljudska_splacina.com/

Demo(n)lisher

PA dobro, ipak treba shvatiti da je Dexter mracniji i morbidniji Punisher.

Ugly MF

da priznam da sam prvih 5-6..ne znam ni sam jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedva
natero sebe da odgledam...

...lilit ce shvatiti sta znaci dokonost...

..ali posle toga,jednu ili dve  jednostavno nisa mmogao...
ne gleda mi se ,mrzi me da gledam....

prica je zaokruzena u prve dve epizode...
svijetu je svega dosta ,niceg zelja nije osim ...
saznali smo mu tajne ,mane ....i ...?

raindelay

Quote from: "scallop"

Kako da ne bude bljutava u celini kad je postavljena na tezi: Serijske ubice su OK kad su u policiji?

Poslednja dobra priča koju je Sci-Fi imao je Farscape.

Poslednje dobre price koje je SF imao u serijama su mini serije Craig R. Baxley-a: "The Triangle"  ( doduse jedan od autora je autor i "Farscape-a") i "Lost Room". Inace, u Trianglu se moze videti kako izgleda kada se neko sa prostora ex-YU zajebava sa scenarijem.
Za one koji nisu gledali: SPOILER::
U drugoj epizodi ima jedna potpuno za pricu nevazna minijatura od par minuta kada se realnost prebacuje u alternativnu istoriju gde su nacisti osvojili USA. Sad glavna stvar je u tome sto nacisti na zastavama i reverima  umesto svastike imaju shavhovnicu, tako da se svuda po Majamiju vijore crvene zastave sa belim krugom i shahovnicom u sredini. Pravo cudo da se hrvati nisu bunili.
:D  :D  :!:
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

shrike

Quote from: "Demo(n)lisher"Fora je u tome da me i uTorrent zeza, u pocetku je sve islo super, cak sam skinuo 10 i 11 sezonu South Parka, a onda je sve krenulo "misteriozno" naopacke. Oslanjam se na Vuze Azureus, ali to slabo pije vodu, film Copycat je skinuo za dva meseca, a ako istom brzinom Dexter bude isao, ne mogu ni da zamislim kad cu videti kraj tome.
pa skidaj sa privatnih trackera. to je ista brzina kao kad skidaš sa rapidsharea. i mani se tog azureusa - utorrent je zakon.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

DušMan

Quote from: "lilit_depp"Meni je ova treca Dexter sezona tragicno bljutava. I za Heroes imam slican osecaj, a sve mi se cini da ce Galaktika i Lost proci slicno.
Možda je u pitanju post-porođajna depresija?  :wink:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

lilit

Quote from: "scallop"

Nemam ja nista protiv da on "ima potrebu" i "ubija one koji su nevaljali"...taj osecaj se povremeno javi u svakom od nas  :lol:. Realno gledano, mene nervira sve ono sto je negde i normalno: zudnja za prijateljstvom [a tek sto me Migel nervira  :cry: ], odnos s Ritom, deca, ma sve te neke male stvari koje zivot znace.  :twisted:  :lol:

Quote from: "DušMan"Možda je u pitanju post-porođajna depresija?  :wink:
Ne, bas je obrnuto. Napokon se vracam u formu. :evil: :lol:

Demo(n)lisher

Ili gde ste jos recimo videli da serijske ubice imaju veoma zgodne ribe uz sebe?
Jedini paranormalni primer je Ted Bandi, koji je uz sebe imao prelepu plavusicu, dok je druge zenske koje su takodje bile lepe kasapio i silovao, a sa njom je bio korektan, pazljiv, i sve sto ga je cinilo "idealnim" suprugom. :evil:
Tako i mafijasi brinu samo o svojim porodicama, a ostale bi potrovali, pobili. Savrseni primer dvojnog morala.

Demo(n)lisher

Missing person case

Connections have been suggested between the TV show Dexter and an ongoing missing person investigation in Edmonton, Alberta, Canada. Mark Twitchell, has been charged with first degree murder in the disappearance of 38 year old John Altinger in what appears to be similar to Dexter's clandestine murders. Det. Mark Anstey of the Edmonton Police Service was quoted as saying "We have a lot of information to suggest he definitely idolizes Dexter." Three months prior to the murder of Altinger, Twitchell had posted on his Facebook status that he claimed to have a lot in common with Dexter Morgan.

Milosh

Prati li neko ovu četvrtu sezonu? Meni je ovo najbolja sezona posle prve, John Lithgow je odličan i samo zbog njega vredi gledati, a i Michael C. Hall mu dostojno parira. Problem su pojedini podzapleti koji su na nivou najgrđe sapunice i tu su samo da popune vreme tako da ima neujednačenosti u smislu da neku poptuno genijalnu scenu smeni ona koju je najbolje premotati. Interesantno mi je da nakon relativno ravne treće sezone ova vrvi od obrta, od kojih neki istina deluju usiljeno, dok su drugi pak sjajni klifhengeri kao npr. završetak pretposlednje epizode. Šta prognozirate da će se desiti u finalu? Scenaristi su ostavili sebi mogućnosti za neke prilično mračne opcije, samo nešto ne verujem da će se usuditi da idu u tom pravcu...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

marduk

Pa evo pratim ja. Zaista vrlo dobra sezona, a Džon je odličan, kao i uvek. Doduše, meni primat drže 1. i 2.sezona, dok mi je ova na nivou 3.sez., odnosno, možda za nijansu bolja.

Ne želim ništa da prognoziram ali je završetak pretposlednje epizode uzdrmao sve do temelja! Odličan potez! E sad, ne verujem da će biti nešto preterano mračno, no videćemo. A thumbs up za Liguertu i Batistu! Kakva šlageroidna romansa!

Stpljenja do nedelje-ponedeljka!