• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program Društva LK za JUN 2007

Started by zakk, 15-05-2007, 11:11:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Tribine:
Ponedeljkom u maloj sali Doma omladine Beograda u 19h

04.06.2007.
SF film "Sunce"
Napeti, klaustrofobični triler, smešten pedeset godina u budućnost. Sunce se polako gasi. Astronauti bivaju poslati u svemir, kako bi uz pomoć bombe povratili neophodnu jačinu sunčeve svetlosti. Na svom putu nailaze na brod koji je, sedam godina pre njih, bio poslat na istu misiju, i od tog trenutka stvari kreću naopako. Da li će se posada izvući, da li će misija uspeti, dođite u prostorije kluba ,,Lazar Komarčić" da saznate.
Moderatori: Jovan Ristić, Đorđe Bajić, Miloš Cvetković

11.06.2007.
Skupština Društva

18.06.2007.
Manga! Manga! Manga!
Japanski strip, poznat i kao manga, postoji od 1945. U ovih 60 godina, postala je globalni fenomen, pa se prepoznatljiv stil crtanja i pričanja priče javlja u autorskim radovima širom celog sveta, a ne samo u zemlji porekla.
Kroz priču o mangama vodi nas Bojan Vukadinović u ime Društva ljuvitelja mangi ,,Sakurabana".
Moderator: Dušan Mladenović

25.06.2007.
Tradicionalni godišnji veliki nagradni kviz
Kviz iz poznavanja fantastike, naučne fantastike i horora. Dođite da se zabavite i osvojite vredne nagrade.
Moderatori: Bojan Butković & Dušan Filipin

Narativna radionica:
Bojite se nastupa pred publikom? Imate priču koju želite da ispričate ali nemate kome? Imamo rešenje za vaš problem! Učestvujte u novoj radionici kluba ,,Lazar Komarčić", obnovimo pripovedanje uz vatru. Drva mi obezbeđujemo, vi ponesite maštu i glas a zaboravite tremu kod kuće ili u prevozu.
Moderator: Jelena Martinović
Ponedeljkom u maloj sali Doma omladine Beograda u 18h, pre tribina.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

S.

Quote from: "zakk"Tribine:
Ponedeljkom u maloj sali Doma omladine Beograda u 19h

04.06.2007.
SF film "Sunce"
Napeti, klaustrofobični triler, smešten pedeset godina u budućnost. Sunce se polako gasi. Astronauti bivaju poslati u svemir, kako bi uz pomoć bombe povratili neophodnu jačinu sunčeve svetlosti. Na svom putu nailaze na brod koji je, sedam godina pre njih, bio poslat na istu misiju, i od tog trenutka stvari kreću naopako. Da li će se posada izvući, da li će misija uspeti, dođite u prostorije kluba ,,Lazar Komarčić" da saznate.
Moderatori: Jovan Ristić, Đorđe Bajić, Miloš Cvetković

A da li da ja ovde u odgovarajucoj sekciji napisem zasto su sci-postavke filma  :x  ili da ispricam tamo? Mislim, hoce li biti diskusije ili je bolje da se ne kvari umetnicki dojam

zakk

kako hoćeš :)
na osnovu trailera ili tako nečeg sam stekao utisak da je film sranje, tako da bar meni nećeš ništa pokvariti  :!:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Milosh

Quote from: "S."Mislim, hoce li biti diskusije...

Što se mene tiče, jok, kada je reč o sci-postavkama, pošto su, po mom mišljenju, one za ovaj i ovakav film krajnje nebitne i sporedne;ali ako neko drugi hoće da kaže koju o tome, samo napred...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

Quote from: "zakk"na osnovu trailera ili tako nečeg sam stekao utisak da je film sranje, tako da bar meni nećeš ništa pokvariti  :!:

Film je, što se mene tiče, odličan, a trejler je užasan (akcenat na akciji tj. SVE scene akcije su strpali u trejler), poster još gori, i uopšte je čitav marketing filma takav da izgleda kao da studio ne zna šta će s filmom (USA premijera je tek najesen).
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

još ću da ga i pogledam...  :!:

Loengrin

Kakav god da je ja bih da ga gledam, ali svakako u bioskopu.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

zakk

Quote from: "Loengrin"Kakav god da je ja bih da ga gledam, ali svakako u bioskopu.
toliko daleko ne bih išao :-/

Loengrin

Svaki film izgleda manje više dobro u bioskopu, a ako to s ovim nije slučaj, onda mora da je STVARNO loš.  :wink:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Kunac

Quote from: "Loengrin"Svaki film izgleda manje više dobro u bioskopu, a ako to s ovim nije slučaj, onda mora da je STVARNO loš.  :wink:
Izgleda da nisi gledala domaće filmove u bioskopu...
"zombi je mali žuti cvet"

angel011

Quote from: "Dr Kunac"
Quote from: "Loengrin"Svaki film izgleda manje više dobro u bioskopu, a ako to s ovim nije slučaj, onda mora da je STVARNO loš.  :wink:

Joj, nemoj! Ja sam i inače prestala da gledam domaće filmove, a tek u bioskopu se ne bih usudila. Ton bi me ubio u pojam čak i da sve ostalo bude u redu - a ne bude.
We're all mad here.

Cornelius

Ja bih pre rekao da skoro svi filmovi izgledaju loše kako u bioskopu, tako i na televizili ili na monitoru. Većina filmova (99,9%) koja se pojavi na tržištu jesu najobičniji proizvodi namenjeni brzoj i širokoj konzumaciji, a samim tim i bez ikakve umetničke vrednosti. Neću preterati ako kažem da je 90% kinematografije baš najobičnije smeće. Onih 9,9% je gledljivo kad nemaš druga posla, a samo 0,1 % ulazi u kategoriju umetnosti. Situacija je tužna, ali biće još gora, jer će se snimati samo zabavni filmovi, prodavljivi najvećem broju gledalaca, radi maksimalne zarade.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Loengrin

Quote from: "Dr Kunac"
Nope! Previše volim da živim!  :lol:

@Cornelijus:
Ko postuje na forumu dok radi, taj i greši. Htedoh da kažem kako svaki iole podnošljiv film izgleda bolje na bioskopskom platnu nego na malom ekranu. Od ponedeljka sam na odmoru pa ću valjda bolje videti šta kucam.  :D

Kun@c:
Setila sam se! Vodili su nas u školi da gledamo "Pejzaže u magli" i jbn. "Veliki transport".  :(

pilot babo

Quote from: "Loengrin"Ko postuje na forumu dok radi, taj i greši.

Nije ni čudo što ova zemlja propada, kad joj stanovništvo čine sve sami neradnici i zgubidani, koji se i javno ponose svojom neozbiljnošću i neadekvatnim ponašanjem na radnom mestu.
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

S.

Quote from: "Milosh"
Quote from: "S."Mislim, hoce li biti diskusije...

Što se mene tiče, jok, kada je reč o sci-postavkama, pošto su, po mom mišljenju, one za ovaj i ovakav film krajnje nebitne i sporedne;ali ako neko drugi hoće da kaže koju o tome, samo napred...

Nemoj da pricas? Sci-postavke su "krajnje nebitne i sporedne" za sci-fi film? Sci-postavke koje su premisa za film sam? Osnove koje su toliko pogresne da boli? OK, onda kapiram, The core i Armageddon su sjajni filmovi?

Hm, ako tako stoje stvari, meni ne preostaje nista drugo no da za zivota vise na pogledam sci-fi film sa engleskog govornog podrucja, cak ni na kablovskoj :)

@to whom it may concern :mrgreen:

p.s. ako ko zna gde je tacno ovo u Zemunu...

Melkor

Quote from: "zakk"25.06.2007.
Tradicionalni godišnji veliki nagradni kviz
Kviz iz poznavanja fantastike, naučne fantastike i horora. Dođite da se zabavite i osvojite vredne nagrade.
Moderatori: Bojan Butković & Dušan Filipin.

Akcenat na deo "zabavite"  :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."