• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

CRYING IN THE DISCOTHEQUE

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 21-05-2007, 12:07:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

Tridesetdevetogodišnja Ivanjičanka odbila 150 prosaca
Milunka još čeka svog Ričarda Gira
Autor: Beba Bojović | 21.05.2007 - 10:19

IVANJICA - Prosečna Srpkinja jednom u životu kaže ,,da". Milunka Dabović, tridesetdevetogodišnja devojka iz ivanjičkog sela Maskova, rekla je ,,ne" ravno 150 puta i još se nada sudbonosnom ,,da". Na vrata porodične kuće u kojoj živi sa majkom Milojkom kucali su prosci iz cele Srbije i Crne Gore. Jubilarni 150. udavač stigao je iz Kragujevca, ali ni on nije osvojio Milunkino srce.

- Bilo ih je lepih, ružnih i tužnih! Al' srce ne zaigra nijednom. Kako i da zaigra? Dođu, pričaju o kamionima i avionima, a na pragu mi ne zamirisa cveće. Kakvi su to prosci? Kod mene ti je kao u onom filmu kad ona mlada beži sa venčanja sve dok ne dođe pravi. E pa i ja sam živa duša, čekam svog Ričarda Gira - kaže Milunka Dabović koju su želeli momci iz Maskove, Ivanjice, Arilja, Čačka, Kraljeva, Svetozareva, Kragujevca, Nove Varoši. Neki su potegli čak iz Crne Gore da zatraže njenu ruku, a svi se vratiše kao neženje.
Po selu se govori da je Milunka uredno zabeležila ime i prezime svakog prosca, dobro razmislila i odmerila pre nego što je odustala. Što je broj prosaca rastao na listi, to je Milunka bila sve veća zagonetka za seljane.
Da je pobegulja iz Moskove bila tražena iz svih krajeva Srbije svedoči meštanin Vladeta Nestorović.
- Zamalo da je prevari jedan iz Svetozareva. Ma već smo je videli pred oltarom, ali ona odustade. Čovek mlad, lepo situiran, video je na proplanku i zainteresovao se. Odemo kod nje, zapodenemo priču, ma sve teče kao po loju. Već planove kujemo za budućnost. Al' ujutru, ništa. Kaže ona nije to taj - priča Nestorović.
Milunka je vredna i otresita. Golim rukama je zaradila i sagradila kuću dvospratinicu. Obrađuje imanje, ide u nadnicu, sprema drva za zimu, čuva stoku... Ničeg se ne libi. Ne da na sebe mada je često predmet ogovaranja.
- Znate kako je to u selu kada dve žene žive same. Odmah se čuju komentari zlobnika. A najgore je što sve potiče od nekih koji su odbijeni pa im sada krivo. Ovde dođu da mi pričaju kako sam lepa, sposobna, pa kad ih odbijem oni okrenu priču. Mene za to nije briga. Dok imam moje dve ruke ne brinem - kaže Miluka.
Iako potajno priželjkuje da i nju pogodi Amorova strela Milunka još uvek nije oslikala lik budućeg srećnika.
- U Maskovu neću. Da budem mučenik pod tuđim krovom. Naradila sam se i namučila kod svoje kuće. A ljubav? Ma kakva ljubav. Nemaju ti oni vremena za to. Rade i piju čitav dan, a uveče stignu samo do kreveta. Ne možeš s njim ni da se pozdraviš, a kamoli da misliš na nešto više od toga - razočarano govori Milunka.
Svaki novi dan za Milunku je nada da će se pojaviti pravi kada će njeno srce da zaigra.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

zoskoz

milunka, miluna... sad ce konj u bijelom princu, procitao ovo (brzo zubaru)  :evil:

ginger toxiqo 2 gafotas

[/URL][/img]

...naravno, ovo je MILUNKA!!!

zoskoz

to je zena! mos cijepat drva na ledjima!  :?

"...Čovek mlad, lepo situiran, video je na proplanku i zainteresovao se..."

mora da je bas slusao wagnera, ili nesto slicno.

SRX

Quote from: "zosko"
mora da je bas slusao wagnera, ili nesto slicno.

He he
"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

Kunac

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Čovek mlad, lepo situiran, video je na proplanku i zainteresovao se.
Prava pastorala, nema šta...  :wink:  Odlična vest! Ulepšala mi je dan.
"zombi je mali žuti cvet"

Loengrin

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"[/URL][/img]

...naravno, ovo je MILUNKA!!!
:? 150  :x
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

zoskoz

sudite samo po izgledu! zar ne vidite i duhovnu ljepotu? a da je korisna, sigurno je.  :wink:  ta ne cendra kupi ovo, treba ono... svaki dan flasa rakije na stol i masaza.  :)

Loengrin

Samo ako skineš tu konzervu s glave i staviš je njoj :evil:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Джон Рейнольдс

Mene je pre oko četiri godine jedna lekarka pitala da li sam iz Ivanjice, zapanjena mojim sjajnim zdravljem. I ja sam se čudio, jer sam računao da su mi ostale tri-četiri godine i to ako se pripazim. Tada nisam bio oženjen, zato Milunka - tough luck.

Ipak, mislim se nešto, na ovom je forumu toliko neženja, relativno mladih i manje-više lepih, ali u svakom slučaju sjajnih poznavalaca oblasti za koje Milunka verujem da nikad nije ni čula. Duboko sam uveren da ovde, na ZS, važi pravilo: ko pre Milunki, njemu Milunka. To jest, ko se brže spakuje, upali kola ili sedne u neki prevoz i nađe to njeno selo. Još kad se doda ono "dve žene žive same"... two for the price of one... ?

Još uvek ste tu?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

ginger toxiqo 2 gafotas

...hajde, prosci, shto oklevate???
...jeste josh uvek devojka, ali Milunki vec pomalo otichu noge od silnog stajanja u ovoj pozi...have a heart!!!

zoskoz

Quote from: "Loengrin"Samo ako skineš tu konzervu s glave i staviš je njoj :evil:
ma nema potrebe, i ovako ima 150 prosaca. sta mislis da jos navale princevi na nju? ili cak koja princeza?!  :wink:  a konzerve su nesto u modi na sagiti, pa, nije da sam sebican, ali, sto reci, treba mi.  :lol:

Loengrin

Quote from: "zosko"
Quote from: "Loengrin"Samo ako skineš tu konzervu s glave i staviš je njoj :evil:
ma nema potrebe, i ovako ima 150 prosaca. sta mislis da jos navale princevi na nju? ili cak koja princeza?!  :wink:  a konzerve su nesto u modi na sagiti, pa, nije da sam sebican, ali, sto reci, treba mi.  :lol:
A i ne treba se razbacivati na ovu skupoću, ne?  :lol: