• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Enciklopedija mrtvih

Started by Kunac, 22-05-2007, 22:05:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Alex

Poznati hitovi grupe U škripcu su dobre pesme koje ostaju.

Delča je bio pozitivac. RIP

U ŠKRIPCU - koliko imaš godina
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Josephine

Tužno predvidiva smrt. :(

Kunac

Hronika najavljene smrti...
"zombi je mali žuti cvet"

Albedo 0

Quote from: Hobit on 25-07-2011, 18:27:17
Bato, Milan Mladenović nije umro zbog korišćenja droge

nego od čega?

Rak pankreasa dobijaju tridesetogodišnjaci?

Alkohol uništava jetru.
Droga uništava pankreas.
It's simple as that 8-)

Mladenović je umro zbog droge, nije umro zbog overdoza ali jeste zato što je bio narkoman.

ginger toxiqo 2 gafotas

Preminuo režiser filma "Grk Zorba"

Kiparski režiser Mihalis Kakojanis, koji je bio nominovan za pet "oskara" - za filmove "Grk Zorba", "Elektra" i "Ifigenija", umro je danas u Atini, u 90. godini.

Kakojanis je 1964. godine zahvaljujući "Grku Zorbi" bio nominovan za "oskare" za najbolji film, režiju i prerađeni scenario.

Dve godine ranije je Kakojanis bio u konkurenciji za "oskara" za najbolji strani film, zahvaljujući "Elektri", a 1972. je bio nominovan za istu nagradu filmom "Ifigenija".
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Hobit

Delča je bio dobar lik
Jebiga, voleo je da pije, a uz alkohol je konzumirao antidepresive
Koliko znam, nije koristio teške droge.... možda nism upućen...
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Meho Krljic

pokojni Steva

Znači, treba mu bolje proveriti pankreas. Bog da mu dušu prosti, ono što sam po medijima video, išlo mi je na onaj živac, al muzika će mu ostati, to je bitno.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Albedo 0

ma on je umro u šestoj deceniji života, to je žalosno, pomalo neuobičajeno, ali nije toliko čudno kao Mladenovićeva smrt.

Rak pankreasa je najrasprostranjeniji među narkomanima, kao što su i pacijenti sa kancerom na plućima najčešće pušači.

lilit

Quote from: Bata III Lepi on 26-07-2011, 11:26:17

Rak pankreasa je najrasprostranjeniji među narkomanima, kao što su i pacijenti sa kancerom na plućima najčešće pušači.

:x
Imaš ti kakvu ozbiljnu referencu koja bi potkrepila boldovanu tvrdnju?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Albedo 0

Ja sam ozbiljna referenca 8-)

+ mi pola familije radi u zdravstvu.

lilit

to bi trebalo da zvuči kao argument?

Albedo 0

što, ne sviđa ti se? 8-)

Meni je stvarno žao što umanjujem narkomana Mladenovića u vašim očima, ali tako sam i ja među ljekarima lupetao da nije umro od droge već od raka pa su me naučili pameti.

lilit

smrt milan mladenovića ima potpuno drugu etiologiju, ali teško da bi razumeo o čemu se tu radi, pa neću smarati. a nije ni za ovaj topik.

Albedo 0

mora da je umro od brige i žala za Jugoslavijom i svojim narodom... narkoman 8-)

slobodno ispričaj šta znaš

Josephine

Quote from: lilit_depp on 26-07-2011, 11:53:31
to bi trebalo da zvuči kao argument?

Pa bože, Lilit, zar ne znaš da ima slučajeva da su neki Srbi i postajali i lekari samo zato što im pola familije radi u zdravstvu?

Plut

Najviše psihologa se odlučilo za tu struku da bi izlečilo sebe.

Albedo 0

ja sam zato upisao FPN - da izliječim čitav narod 8-)

Plut

Samo si upisao ili...?

Albedo 0

ne bre, krećem na doktorske na jesen, za šta me ti smatraš, za nekog balavca, a? 8-)

Plut

Father Jape

Znaci za koju godinu Bata vodi Српску у побједу. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

Ja i Dodik smo se već dogovorili 8-)

Plut, vidim ja da ću i tebe morati da prevaspitavam 8-)

Plut

Š'o? Ja baš lepo vospitana.

Albedo 0

U mom selu bi odavno dobila po turu 8-)

Truman

Izgleda da je Biljana Srbljanović bila u pravu.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Albedo 0

Truman

napisala je blog...mrzi me da ga trazim. Kritikovala je one koji su zvizdali na koncertu i Beogradu i rekla da je nastup Ejmi bio kao kad je Van Gog sekao uvo ili kao pred smrt Merlin Monro...izgleda da zena ima dobru intuiciju i dublji uvid u stvarnost...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Tex Murphy

Ljudi, ja sam na more otišao osamnaestog, samo prebrojte koliko je ljudi od tada poumiralo. Srećom, sad sam se vratio, pa je valjda gotovo... :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

To nije ništa. Ja sam otišla na odmor i za sobom ostavila pustoš...

Karl Rosman

Quote from: D. on 29-07-2011, 03:27:04
To nije ništa. Ja sam otišla na odmor i za sobom ostavila pustoš...
Quote from: Harvester on 29-07-2011, 02:02:14
Ljudi, ja sam na more otišao osamnaestog, samo prebrojte koliko je ljudi od tada poumiralo. Srećom, sad sam se vratio, pa je valjda gotovo... :-(
svetski i domaci dzet set moze da odahne.                                             :!: :!: :!:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Pa sad, tamo gde sam bila ja baš i ne živi džet set. :)

Karl Rosman

Aaaa!  :idea:  Ti si ostavila pustos na odmoru? Mislio sam...zvucalo je...meh. Nema veze.  ;)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Loše sam se izrazila, u pravu si. Za sve je kriv Harvi kog sam (nesvesno) parafrazirala.  :evil:

Ja sam se vratila sa odmora, i za sobom ostavila pustoš.

Stipan

Ja sam otišla na odmor i za sobom ostavila pustoš...
xrofl xrofl xrofl

ginger toxiqo 2 gafotas

Preminuo Muharem Pervić
Izvor: Tanjug

Esejista, književni i pozorišni kritičar Muharem Pervić preminuo je danas u 77. godini, saopštila je njegova porodica.

Pervić je rodjen 12. septembra 1934. u Ključu, u Bosni. Diplomirao je na Katedri za opštu književnost Filološkog fakulteta u Beogradu. Za vreme studija bio je glavni urednik lista "Student" i predsednik Univerzitetskog odbora Saveza studenata Beogradskog univerziteta.

Od 1958. Pervić bio je glavni urednik književnog časopisa "Delo", u kome je promovisao radove tada mladih, kasnije uglednih srpskih pisaca, pesnika i teoretičara književnosti.

Bio je glavni urednik Kulturno-umetničkog programa Televizije Beograd, u vreme emisija "Kino oko", "Petkom u 22" i kvalitetnog dramskog i serijskog programa za decu i mlade.

Književnu kritiku je decenijama objavljivao u "NIN"-u, a pozorišnu u "Politici".

Za knjigu "Tradicija i kritika" (1977) dobio je nagradu "Djordje Jovanović", a za naslov "Volja za promenom" (1995) Sterijinu nagradu.
Pervić je 2007. dobio i Tanjugovu nagradu "Zlatno pero" za najbolju pozorišnu kritiku o predstavama 41. Bitefa i tom prilikom je izjavio da mu je to priznanje posebno drago, tim pre što je to 50. godina kako se bavi pozorišnom kritikom.

Nagradjen je Poveljom za životno delo Udruženja književnika Srbije (2005) i Nagradom Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet za 2007. godinu.

Jedan je od priredjivača prvog izdanja sabranih dela Ive Andrića i autor više studija i knjiga o jeziku, poetici, pozorištu, književnosti, filozofiji, kao i televizijske serije o posleratnom kulturnom i umetničkom život - "Kako se kalio čelik i ostalo".

Meho Krljic

Oh... RIP. Mislim, imao je dug i plodan život i to je lepo. Ali mogao je još koju godinu. Sigurno ga je onaj njegov sin sekirao pa je umro ranije.

Tex Murphy

Izgleda da ni moj povratak s mora nije pomogao :-(
Ali sutra odoh iz Banjaluke u Srpsko Sarajevo, pa možda onda...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: Meho Krljic on 29-07-2011, 19:03:16
Oh... RIP. Mislim, imao je dug i plodan život i to je lepo. Ali mogao je još koju godinu. Sigurno ga je onaj njegov sin sekirao pa je umro ranije.

...misliš ma Igora ili, kojim slučajem, na onog off the record pristojnijeg?

Meho Krljic

Na Igora, dakako. Pa nije li izjavio da je izvlačeći ćaletu marke iz kofera, novčanicu po novčanicu, da kupi heroin, potrošio za par godina bar milijun maraka?

ginger toxiqo 2 gafotas

Pevač Luis poginuo u saobraćajnoj nesreći

Pevač Ljubiša Stojanović Luis (59) poginuo je jutros oko 5 sati u lančanom sudaru nekoliko automobila između Feketića i Vrbasa.
Poznati pevač poginuo je između Feketića i Vrbasa

U nesreći je povređen i jedan mađarski državljanin, koji je bio sa poznatim pevačem u kolima. On je kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu u Vrbas.

Za sada nije pozat uzrok saobraćajne nesreće, a posle policijskog uviđaja biće poznato više detalja o tragediji.

Poznati pevač bavio se muzikom od 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Završio je srednju muzičku školu u Nišu, a u Beogradu Fakultet muzičke umetnosti.

Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom ,,Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Zajedno sa srpskim bendom ,,Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

Meho Krljic

Au... baš bezveze. RIP. Dobar je Luis bio.

Nightflier

Baš mi je žao. Samo jednom sam ga slušao uživo, u nekom klubu kod Kalenićeve pijace - i bio sam impresioniran potpuno sumanutom fuzijom džeza i narodnjaka. Svaka mu se dala i na onom svetu.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Josephine

Dobro, ovo već postaje morbidno. Liku u najnovijoj priči dala sam ime Luis (pa promenila u poslednjem času), svesna da tamo negde postoji pevač sa tim imenom, sećajući mu se lika kao kroz maglu (jer ga nikad nisam slušala). A priču sam pisala na Kosovu, upravo tamo gde je izbilo sranje.

Harvi, da osnujemo klub?

Shozo Hirono

uh, uvek je grozno kad pogine neko koga poznaješ. ovo je najveći gubitak za iole ozbiljnu narodnu muziku još od tome.

R.I.P. :(

Agota

Quote from: Nightflier on 31-07-2011, 13:34:55
Baš mi je žao. Samo jednom sam ga slušao uživo, u nekom klubu kod Kalenićeve pijace - i bio sam impresioniran potpuno sumanutom fuzijom džeza i narodnjaka. Svaka mu se dala i na onom svetu.
ja sam ga slusala na beer festu par puta, a  prosle godine me upoznao kolega nikica ( prslook bend) sa luisom i bendom  posto mu je sredio tezgu da peva na pedijatrijskim danima na zlatiboru.
R.I.P.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Джон Рейнольдс

Quote from: Harvester on 29-07-2011, 02:02:14

Ja sam na more došao osamnaestog i biću još neko vreme. Kao što vidiš, Harvi, i dalje padaju ko muve. Dakle...

Možda napravim kraći spisak pa ga u flaši bacim u more or somethin.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε