• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Enciklopedija mrtvih

Started by Kunac, 22-05-2007, 22:05:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

znači ovaj Stipan pogubljen pod šljivom 8-)

Stipan

Nisam siguran da sam ovo baš najbolje shvatio...

Meho Krljic

Pa javljaš vest o Markesovoj smrti ne samo nakon što su to javile sve novine nego i 24 sata nakon što je to Bata postavio na ovom istom topiku.

Stipan

Alexdelarge

za krkobabića juniora će njegov tatuška uvek biti živ!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Kad vam dođe vreme za penziju i zapitate se zašto je nema, znajte da je neće biti zato što se vi danas zajebavate sa Krkobabićem. Pročitajte malo njegovu biografiju i zapitajte se ko od vaših poznatih ima sličnu, bar.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

balav je delarge, oprosti mu!

Agota

jedan od komentara:
"Otiso si, praunuka zaposlio nisi" :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Anomander Rejk

Baš sam danas pričao sa drugarom koji radi više godina u Fondu PIO.
U štrajku su, minimum procesa rada, plate hoće da im skinu 30%.
Stranačkih kadrova se nakotilo, bahati, neodgovorni, ali više se boje otpuštanja oni koji rade godinama tamo, nego ovi iz stranaka što su juče stigli.
Eto takvo je stanje.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Palmer

Quote from: Anomander Rejk on 23-04-2014, 18:48:28
Baš sam danas pričao sa drugarom koji radi više godina u Fondu PIO.

Za sve radnike PIO fonda:

da sam pio pio sam,
sve sam reke popio
prešlo mi u naviku
otkad sam pos'o izgubio

da sam krala krala sam
sve sam zvezde pokrala
prešlo mi u naviku
otkad sam  u PIO ostala

ko na grani jabuka
u mom telu zri
jedan pos'o jedna mladost
svet bez ljubavi

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

slavni?
nikad čuo - ni za nj, ni za filmove mu...
https://ljudska_splacina.com/

tomat

"slava kurvi" prikazivana kod nas, možda na beldoksu pre koju godinu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 24-04-2014, 14:10:08
slavni?
nikad čuo - ni za nj, ni za filmove mu...

Ни ја, а све нећу да кажем да не испаднем глуп.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

ginger toxiqo 2 gafotas

SLAVA KURVI  je remek-delo, remek-delo samo takvo.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

tomat

Rashad Harden, poznatiji kao DJ Rashad, umro u 34-toj godini života. nije još potvrđeno, ali je verovatno overio.

http://www.residentadvisor.net/news.aspx?id=24587
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

Vujadin Boškov, posljednji Mohikanac

Karl Rosman

Quote from: Брдо МекКлинток on 27-04-2014, 22:34:15
Vujadin Boškov, posljednji Mohikanac

"Drulovic levak? Daj boze, daj boze..."

RIP!
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Kunac

Slava kurvi je zaista izuzetan, izuzetan dokumentarac. Prva liga. Obavezno pogledajte.
"zombi je mali žuti cvet"

Meho Krljic

Umro Bob Hoskins  :( :( :(

Bob Hoskins Has Died Aged 71

QuoteMuch loved actor Bob Hoskins has died aged 71 from pneumonia, his agent Clair Dobbs has confirmed.

He was best known roles in films such as 'The Long Good Friday', 'Who Framed Roger Rabbit', 'Mona Lisa', 'Hook', Nixon' and 'A Christmas Carol'. His final performance was 'Snow White and the Huntsman'.

Hoskins was almost as famous for his appearances in the long running BT adverts, with the immortal catchphrase "It's good to talk".

The actor announced in 2012 that he had retired from acting on 8 August 2012, due to his ongoing battle with Parkinson's disease.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/1590457/Преминуо+Тимоти+Џон+Бајфорд.html

Meho Krljic

ALEKSIJE D.

Šteta. Baš šteta. Beše skoro neki dokumentarac kako se on poduže vreme nosio sa nekom boleštinom.

Alexdelarge

Preminuo "Radosav" iz serije "Đekna..."

Crnogorski glumac Drago Malović preminuo je u ponedeljak u Podgorici, u 90. godini, saopštilo je Crnogorsko narodno pozorište.

Ovaj glumac je regionalnu popularnost stekao zahvaljujući seriji "Đekna još nije umrla, a kad će ne znamo".

U toj komičnoj seriji on je tumačio lik Radosava, glave porodice iz ruralnog dela Crne Gore. Tu seriju režirao je Živko Nikolić i bila je veoma gledana na prostoru bivše Jugoslavije.

Malović je glumom počeo da se bavi kao amater u nikšićkom Kulturno-umetničkom društvu "Zahumlje", ali je već u prvoj profesionalnoj predstavi Nikšićkog pozorišta davne 1949. godine, bio angažovan kao profesionalni glumac.

Igrao je razne uloge - Nikoletinu Bursaća, Vuka Bubala, ali i moderne drame... Neke od njegovih najboljih pozorišnih uloga bile su u predstavama "Gorski vijenac" i "Lažnom caru Šćepanu Malom", a vrhunac njegove pozorišne karijere bila je uloga oca u drami "Ognjište" Žarka Komanina.

Tom ulogom, kako piše u saopštenju CNP, on je "na Sterijinom pozorju zadivio jugoslovensku pozorišnu javnost, tako da je proslavljeni pozorišni kritičar javno postavio pitanje - kako da jedan tako briljantan glumac ne dobije Sterijinu nagradu, suprotstavljajući ga jednom od tada najpopularnijih jugoslovenskih glumaca koji je dobio Sterijinu nagradu".

Odigrao je više od 200 uloga u raznim predstavama i u raznim pozorištima, serijama...
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Father Jape

Umro Hans Rudolf Giger.  :(

QuoteOn 12 May 2014, Giger died in a hospital after having suffered dangerous injuries when he tripped and fell down some stairs.

http://www.ibtimes.co.uk/alien-creator-hr-giger-dies-aged-74-1448313
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ghoul

ogroman gubitak.
jedan od najznačajnijih umetnika XX veka u bilo kom mediju...
ostavio je fundamentalni, trajni pečat.
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Nema se šta pametno reći, samo da se pogledaju SVI ti radovi i sve je jasno...a opet NIŠTA NIJE JASNO eeeej...

Agota

Tex Murphy

Genetski četnik

Josephine

Quote from: Ghoul on 13-05-2014, 12:27:51
ogroman gubitak.

Kakav gubitak? Svi moramo da umremo. Dobitak je to.

tomat

ja baš ne vidim ko je, i šta, dobio Gigerovom smrću.

Tex Murphy

Quote from: tomat on 14-05-2014, 23:17:49

Genetski četnik

Josephine

Quote from: tomat on 14-05-2014, 23:17:49

Pa to je zato što što ne razmišljamo na isti način. :) Kao što rekoh, svi moramo da umremo. Nije da je ovaj čovek mogao da živi večno, al se, eto, okliznuo i umro pa je gubitak ogroman. Treba ceniti i voleti ono što je stigao da ostavi iza sebe, ma šta i ma koliko to bilo. I cela ta predstava o smrti kao o tragičnoj i cela ta farsa plakanja i tugovanja na sahranama je, iz kosmičke perspektive, pomalo čudna, jel (da ne iskoristim drugu reč). Mi smo smrtna bića (bar su ova naša tela smrtna, šta se posle dešava itd. u to ne ulazim) i očekuje se da umremo, pre ili kasnije. Farsa dolazi iz ega.

Memento mori. Kada bi svi bili svesni toga mislim da bi bilo manje sranja na planeti Zemlji. :)

Quote from: Harvester on 14-05-2014, 23:29:15

Jes' ovo na slici ti, harvi? Jel to kokica?

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

Quote from: D. on 15-05-2014, 07:03:48

Pa to je zato što što ne razmišljamo na isti način. :) Kao što rekoh, svi moramo da umremo. Nije da je ovaj čovek mogao da živi večno, al se, eto, okliznuo i umro pa je gubitak ogroman. Treba ceniti i voleti ono što je stigao da ostavi iza sebe, ma šta i ma koliko to bilo. I cela ta predstava o smrti kao o tragičnoj i cela ta farsa plakanja i tugovanja na sahranama je, iz kosmičke perspektive, pomalo čudna, jel (da ne iskoristim drugu reč). Mi smo smrtna bića (bar su ova naša tela smrtna, šta se posle dešava itd. u to ne ulazim) i očekuje se da umremo, pre ili kasnije. Farsa dolazi iz ega.

Memento mori. Kada bi svi bili svesni toga mislim da bi bilo manje sranja na planeti Zemlji. :)

vidim, sahranjivala si mnogo svojih

Meho Krljic

Kosmička perspektiva je sigurno udobna, i Buda nam je to pokazao.

Ali se posle vratio da ipak poojasni neke stvari jer, na kraju dana, ne živimo u kosmosu, nego na Z/zemlji. Utoliko, mislim da je razumljivo da ćemo osećati tugu kada izgubimo nekog bliskog, da li u fizičkom, da li u apstraktnijem smislu. Neosećanje iste bi delovalo malo... sociopatski?

Son of Man

Meho, po ovim dokumentarcima stranim sam gledo gde kažu da nije isto sociopatija i psihopatija, ako si na to mislio kad kažeš ovo o izostanku empatije, ali sam isto tako video na našim televizijama da čak i neki psihijatri rađe koriste termin sociopata nego psihopata, pa te pitam dal' ti možda znaš, dal' se tu može biti radi o drugačijoj termilogiji kod nas i npr. Engleza ili sam ja to opet skroz pogrešno skontao a kao znam da nisam jer sam proveravao? :)

Son of Man

A GIREROVOM smrću sam evo ja npr. dobio 5999 pregleda samo tog jednog blogposta za jedan jedini dan, ali ja sam to i ranije radio, dakle grobarski posao mi nikad nije bio stran, da ne citiram sad Topaloviće jbga, jer što bi reko pokojni brat Moskri SVAKOG DANA NEKO UMRE IL' SE RODI.

Filaret

Tarkovski je valjda u svojim dnevnicima pisao kako ga je bilo stid što je plakao na sahrani svog oca, jer to nije hrišćanski i kako su suze izraz sebičnosti. Zašto plakati za nekim ko odlazi tamo gde će mu biti bolje?

Čitao sam to kao student i bio zatečen, gotovo ljut, danas mi je jasno, ali teško je u takvim trenucima biti više od ovoga što jesmo.

Albedo 0

pa da, i kada bi to nazvali trenutkom slabosti, čak i Tarkovski ga je imao

Josephine

Ma ne govorim ja o trenutnoj tuzi. Jsno je da smo tužni što nekoga više nikada nećemo videti i što će nam neko jako nedostajati. Govorim o gubitku u umetničkom smislu. Čovek je bio na zemlji, ostavio nešto veliko iza sebe... Nije to gubitak. Rodio se čovek i nešto nam ostavio. Dobitak je u tom smislu.

A i opet, stvarno, kada pogledaš, suze jesu egoistične. Al neka. Takvi smo.

Albedo 0

kako ti možeš da preokreneš priču u dva posta to je čudo jedno

Josephine

treba gledati stvari iz više uglova :D

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 15-05-2014, 11:30:54
Meho, po ovim dokumentarcima stranim sam gledo gde kažu da nije isto sociopatija i psihopatija, ako si na to mislio kad kažeš ovo o izostanku empatije, ali sam isto tako video na našim televizijama da čak i neki psihijatri rađe koriste termin sociopata nego psihopata, pa te pitam dal' ti možda znaš, dal' se tu može biti radi o drugačijoj termilogiji kod nas i npr. Engleza ili sam ja to opet skroz pogrešno skontao a kao znam da nisam jer sam proveravao? :)

Pa, po "novom", termin psihopatija se čak i izbacuje, makar među Amerikancima koji sad radije koriste Antisocial Personality Disorder, no, između psihopatije i sociopatije tradicionalno postoji znak jednakosti, s tim što se sociopatija koristi kao termin da se izbegne konfuzija između psihoze i psihopatije...

Albedo 0

možda, ali to samo na osnovu termina pišem, sociopata je ipak onaj koji razvijapatološke odnose prema drugim ljudima, dok psihopata samo sebe uništava

Meho Krljic

Pa, koliko shvatam, a ipak nisam ništa do apsolutnog laika tu, nekakva ideja je tu da je sve to isti disorder samo se u zavisnosti od raznih faktora (i spoljnih) ispoljava više ili manje ka spolja.