• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Enciklopedija mrtvih

Started by Kunac, 22-05-2007, 22:05:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

tomat

Preminuo Marko Janković, čuveni novinar ,,Studija B" - Društvo - Dnevni list Danas

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/preminuo-marko-jankovic-cuveni-novinar-studija-b/

Ako se ne varam, radijsku karijeru je završio na Fokus radiju, al mu minuli rad svakako garantuje mesto među legendama.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

dark horse

Ovo je neka fora? Bing Krozbi ode pre 50 godina, ovo je Dejvid...
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 20-01-2023, 14:58:21
Ovo je neka fora? Bing Krozbi ode pre 50 godina, ovo je Dejvid...

Lapsus, naravno, Dejvid Krozbi. Vidi se i iz URL-a nego ja oću da radim sto stvari odjednom i pravim greške.

dark horse

ridiculus

Lako je opušten biti
Kada ne umireš baš ti;
Punu pažnju zaslužuju
Ti koji smrt opslužuju.
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Sve istina. Baš sam razmišljao kako je siropti Dejvid Krozbi ipak zaslužio da mu neko malo skoncentrisaniji ovde objavi smrt. Ali jebiga. Da može da se edituje, ja bih editovao. Pošto ne može, moja sramota ostaće večna.

dark horse

Quote from: ridiculus on 21-01-2023, 17:33:58
Lako je opušten biti
Kada ne umireš baš ti;

Što bi rekli naši stari: dobar je Meho, a dobra je i crna zemlja koja ga trpi!!!  :|

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 21-01-2023, 22:04:41
Pošto ne može, moja sramota ostaće večna.

Samo kap udavljena u okeanu.

Ali nemojmo ići iz jednog ekstrema u drugi. Moj pogled na život je dijametralno suprotan tome, kao što reče i Hannah Arendt za sebe u jednom od svojih govora.

U jednom od svojih divnih eseja, William Hazlitt kaže kako možda ne bi trebalo govoriti i razmišljati u isti čas. Govoriti i razmišljati! Pa to je daleko bezazlenije od drugih oblika multitaskinga koji ljudi upražnjavaju danas. Verovatno se sve to može raditi "dovoljno dobro" u smislu nekog zadatog cilja ili očekivanja, koji su retko kad i zaista dobri. (Iako mogu biti kompetitivni, inače bi ih bilo besmisleno raditi.) Znam jer sam probao da zbunim one koji tako rade čudnim pitanjima, koja, kad ovi shvate njihovu čudnovatost, dovode do saobraćajnog kolapsa njihovih umova. Eto odgovora na pitanje čini li nas internet pametnijim. Ne, samo nas čini bržim i nestrpljivijim. Površnijim. Cal Newport se slaže sa ovim u svojoj knjizi Deep Work. Još je živ, Newport. William Hazlitt nije odavno - da ostanemo bar donekle u granicama glavne teme. A nije ni Hannah Arendt.

A nije ni Jiddu Krishnamurti, jedan od retkih mistika koji su bili "the real deal", i koji je znao da se um može uvežbati tako da hvata i razume mnogo uporednih razgovora istovremeno. Ali za to treba mnogo vežbe i truda. Opet ostaje pitanje koliko su ti razgovori kompleksni. Sve u svemu, složio bih se sa Hazlittom, ali bih ostavio prostora za izuzetke.

Osim ako u budućnosti ne budemo imali MyMultitask, koji će slušati i odgovarati za vas, a vi ćete se osećati pametnijim.

Hvala na strpljenju, i živih i mrtvih!  xjap

Васа С. Тајчић

Eugenio Martín (1925-2023)
Ред је да ово пренесем јер имам два његова филма на скупо плаћеним дисковима.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Meho Krljic

Žena umrla pre mesec dana skoro, sad se tek pojavljuju vesti:

Melinda Dillon, A Christmas Story's Mom, Dead at 83

Igrala i u Bliskim susretima treće vrste...

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

tomat

I Branka Veselinović

tomat

Meho Krljic

Ljudi će reći, zar on nije ODAVNO umro? Ali nije. Slava mu.

Васа С. Тајчић

Карлос Саура (Carlos Saura Atarés) (1932-2023)
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Хју Хадсон (Hugh Hudson) (1936-2023)
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Милан Јелић (1944-2023)
Моја колекција дискова

Krsta Klatić Klaja

RIP

Pomislio prvo yu grupa.

Sad gledam šta je snimao, solidan umjetnik.

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Alexdelarge

Muzičar Željko Nikolić, frontmen benda Roze poze, preminuo je u Beogradu sinoć (4. mart) u 65. godini.

Željko Nikolić, koji je poslednjih godina bio nepokretan, preminuo je tragično, od posledica požara, saopštili su muzičarevi prijatelji na Fejsbuku.

https://luftika.rs/preminuo-zeljko-nikolic-roze-poze-q/
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Tex Murphy

Умро је Гери Росингтон, чиме се комплентна оригинална постава Lynyrd Skynyrd-а преселила у легенду.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

dark horse

Umro Robert Blejk, čovek koji je glumio enigmatsku satansku figuru u Linčovom Lost Hightway, koji se bavi ubistvom žene i, kasnije, verovatno i sam organizovao ubistvo svoje žene, bar ako je verovati svedocima koje je pokušao da angažuje za isto.

Meho Krljic

Dragoslav Mihailović. RIP

Meho Krljic

O, bre, kakva šteta... RIP.

angel011

We're all mad here.

Meho Krljic

Petronije

Baš sam gotivio ovog lika, bio mi je jedan od omiljenih u The Wire. :(

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

tomat

Meho Krljic

ridiculus

Meho Krljic

Kompilacija svih ringtonova koje je Sakamoto radio za Nokiju u prvoj deceniji ovog veka:
https://youtu.be/z9intgzzLfk

tomat

ostao samo basadžija iz YMO u životu.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Васа С. Тајчић

Михаило Илић Илке (1939-2023)
Моја колекција дискова

tomat