• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Peticija

Started by The Force, 26-05-2007, 02:01:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Ma, nemam ambicije da ikada budem instruktor. Fali mi pedagoškog štofa i strpljenja...

Što se tiče recepata za ulazak u raj, pune su ih svete knjige svih veroispovesti pa se lako čovek može odlučiti šta mu je najprijatnije. Ali, slabo ja razmišljam o tome, kako i pokojni Mos-kri reče: 'Stvarno ne želim da izađem iz ovog tripa/ u raju je lepo, u paklu je ekipa'.

David

Quote from: "sivka"

Nego, imas li ti neki bolji recept za putovanje  :wink:

Dovoljno je samo da popunis ovu aplikaciju na

www.10000VirginsInDaHeaven.com

te da te Mehmet i ja, nakon (ne)izvjesnog vremena, sacekamo na pragu Dzenehema (a mozes i ti nas, ako Tamo stignes prije); samo, ja, kao stariji od Mehmeta, vjerujem da cu prije tamo stici (mada, po nauku onog jeretickog pravca poznatog kao egzistencijalizam, ni to, kao nista na ovom Dunjulaku, nije izvjesno).
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Meho Krljic

I samo da raspršim uobičajenu predrasudu da ženama (Sivka included) nije zanimljiv odlazak u islamsku verziju raja jer se tamo kao jedan od perkova pominje tih nekih sedamdeset devica.

Istina je da Kur'an zapravo samo kaže da će vernici u raju dobiti 'usavršene partnere' (malo nezgrapan prevod arapskog Azwajun Mutahharatun) i to važi i za žene i za muškarce. Brojka sedamdeset i objašnjenje da su to device ne potiče iz samog Kur'ana već iz komentara koji je na Kur'an dao Ibn Katir. A kako u islamu ne postoji kanonsko tumačenje svete knjige, za razliku od hrišćanstva, onda taj komentar i koncept sedamdeset devica ne treba smatrati 'zvaničnim' već više raširenom formom 'wishful thinkinga'.

Bab Jaga

To je samo dokaz da svaka religija prodaje ljudima maglu: dobit ćeš, ovo, ono... A zapravo postoji samo ovdje i sada.
Ghoul fhtagn!

marlowe

Ja sad nista ne razumem.
Jel' ima devica ili nema?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Meho Krljic

Um... kako već rekoh, Kur'an ih ne spominje eksplicitno. Ali pošto pominje 'usavršene partnere' onda nije nerazumno pretpostaviti da su u pitanju device jer islam, kao i hrišćanstvo dosta ceni čednost kao jednu od najviših vrlina. Ali tu se radi o namernoj nedorečenosti originalnog teksta koji je Muhamed zapisao kako mi je Bog diktirao, kako bi se vernicima ostavio intelektualni prostor za tumačenje. Sedamdeset devica su vrlo popularno tumačenje, ali ne nužno i pravo tumačenje (ako pravo uopšte treba da postoji). Kao što se biblijska epizoda sa Onanom koji umesto da ženu pošteno oplodi bavio primitivnom metodom kontracepcije (coitus interruptus) može tumačiti kao moralna poduka da muškarac treba da u seksualni čin ulazi sa punom svešću da se ne radi samo o njegovom zadovoljstvu već o kreiranju života i da ne treba olako da ga shvata, te da treba da poštuje partnerku itd., ali se takođe u kasnijim tumačenjima izmetnula u sveopštu osudu masturbacije. Sveti spisi su retko precizni a hrišćanska crkva je sebi otela monopol na njihovo tumačenje. Islam ovde nije tako navalentan.

marlowe

Heh. Onda su mi to malo suvise slabe garancije da bih uzeo tatin kaput i par kila neceg zapaljivog.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Meho Krljic

Da budem iskren, ako je čoveku jedina motivacija za prelazak u islam potencijalna kopulacija sa nekoliko desetina devica, onda se plašim da je Al'lah svoju marketinšku strategiju postavio dosta pogrešno... Doduše, mnogi napominju da se valja setiti delova Kur'ana koji izuzetno eksplicitno muškarce pozivaju na smernost, poštovanje žena i čedno ponašanje (spuštanje pogleda kad prolaze pored žena, držanje alata, da tako kažem, u futroli) pa u tom smislu treba promisliti i odlazak u raj i okruženost devcama. Sumnjam da pravi musliman (dakle, 'pravi' u smislu značenja te reči a koje je 'pokoran' ili 'smeran') kad pomisli na raj sebe vidi u razuzdanoj seksualnoj orgiji sa sedamdeset nevinih devojaka i verovatno se više fokusira na duhovna zadovoljstva koja se mogu požnjeti od osoba toliko čistih i neiskvarenih da je već samo njihovo prisustvo za dušu blagorodno... Or something along those lines...

Cornelius

Quote from: "Meho Krljic"Da budem iskren, ako je čoveku jedina motivacija za prelazak u islam potencijalna kopulacija sa nekoliko desetina devica, onda se plašim da je Al'lah svoju marketinšku strategiju postavio dosta pogrešno...

Gresis svoju muhamedansku dusu, jer zaboravljas da je kopulacija sa desetinama devica neogranicena. U pitanju je vecnost. Znaci, ako se neko opredeli da linijskim avionom razveze Amerikance po kancelarijama, onda ce on posle toga imati celu vecnost za seksualno zadovoljstvo.

Podpitanje: Da li razdevicene device, sutradan opet budu device, ili ostanu razdevicene? Da li dobar musliman svakog dana ima device, ili kad ih je jednom upropastio, one posle budu racunate u raspustenice? Ajde, efendi-Mehmede, ti si nas ulema.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Kako već rekoh, Alah ne pominje eksplicitno device u svom diktatu Kur'ana Muhamedu na uvce. Device su kasnije tumačenje koje nije kanonsko jer kanon u islamu ne postoji. Otud i na tvoje pitanje nema jednoznačnog (ili čak zvaničnog) odgovora i svaki odgovor koji sam smisliš je validan kao i odgovor koji sam ja smislio. Barem je tako teorijski, u praksi u islamu ipak postoje ljudi čije se mišljenje o ovoj ili onoj temi poštuje kao 'tačnije' od mišljenja drugih ljudi, ali to više govori o svojstvima ljudske prirode nego o svojstvima islama. Islam je, izbegavanjem da uspostavi crkvu kao instituciju između ostalog izbegao trošenje vremena na teške teološke rasprave o broju anđela na vrhu igle i mogao je da se posveti osvajanju teritorija. Šteta za njega što je ponikao u pustinjama, i što su većinom i imali oko sebe pustinje da osvajaju. Da je nastao na nekim plodnijim teritorijama, ko zna na šta bi istorija ličila.

Cornelius

Meho, pusti politiku. Sta je sa devicama? Jesu li stalno device ili nisu? Je l postoji tamo veci stok devica, pa moze da se trosi nemilice? A kako stoji sa Vijagrom? Je l te, kako necemo u raj bas sad, nego u poznijim godinama, da li se uz svaku devicu dobija i kutija Vijagre? Deder, priupitaj nadlezne, pa nam javi. Ako je sve po volji, moz da bude masovka (mislim na prelazak).
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Već sam rekao nekoliko puta: ne postoje nadležni. Svaki odrastao muškarac je podjednako pozvan da tumači Kur'an, to jest Božiju reč. Nema crkve, nema kanona, nema klera. Znam da su hrišćani naviknuti da većinu razmišljanja umesto njih obavi crkva, ali mi muhamedanci nemamo taj luksuz.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Cornelius"Meho, pusti politiku. Sta je sa devicama? Jesu li stalno device ili nisu?

Erm.
Ne znam zašto, ali meni se čini da je to 'stalno sa devicama' vešto smišljena reklamna kampanja za pakao.

Meho Krljic

To, Miksi, znao sam da ima neko razuman ovde.

Cornelius

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Ne znam zašto, ali meni se čini da je to 'stalno sa devicama' vešto smišljena reklamna kampanja za pakao.

Mislis opet neka turska podvala, da lakse iskoriste rajetinu ili mislis da su device predvorje pakla (iz tehnickih razloga)?

Meho Krljic

Mislim da je mislio na tehniku.

A nisu Turci izmislili islam, oni su ga samo prihvatili.

ginger toxiqo 2 gafotas

...on the topic- glede statusa Kosova, zanimljivo je videti kako su zvanične vlasti i zagovornici nezavisnosti KiM iz  same Srbije invertirali zadate uloge- vlast(vlada, predsednik, pregovarački tim, savetnici...) su, mada sa ogromnim zakašnjenjem, zauzeli tipično WASPovski stav- dati sve od sebe u datim okvirima, pa onda kako nam dragi Bog da...; na drugoj strani, mondijalisti, pripadnici druge Srbije brane pozicije svojstvene azijatskom, kismetskom poimanju sveta-it's useless to fight, kasno je za sve, nek se nebo obruši na nas( tačnije,vas!) vazda grešene...mislim, kinda kinky!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."