• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Biljina galerija

Started by Boban, 23-05-2007, 17:44:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bilja

Quote from: "Meho Krljic"Pa, to se razume samo od sebe. Nego, sviđa mi se što ova žena dole ne nosi brushalter. Ali ovaj baja koji je s leđa zaskače je baš užasan. Nadam se da ga nisi crtala prema nekome koga poznaješ...

pa, na originalnom kadru postoje i oblacici i zena zapravo nema haljinu uopste :twisted:
ali to je strip a ovo je obrada jednog kadra. Sto se tice "baje" koji je, kako si dobro primetio, "zaskace" (ali bukvalno i u samoj prici  :evil: ), njegov lik je delimicno inspirisan likom jednog bubnjara, engleza, ne naseg tipa... samo toliko... ali samo inspirisan, inace tip iz mog stripa ne postoji.

Quote from: "EKSTREMISTA"Iako su mi lično draže Biljine razgolićene manekenke,usudio bih se reći da je ovaj prvi kadar iz stripa nešto najbolje što sam od njenih radova ovde mogao da vidim.Naročito je ženski profil dobro ispao i neodoljivo me podseća na rad velikog italijanskog majstora,crača Dilana Doga,Pikata.

Odlicno si to primetio!  :lol:  Neke cake JESAM zaista pokupila bas od Pikata narocito te linijice oko nosa, cela i ispod ociju. Meni se dopada Pikatov crtez, nekako je sav blesav, u pozitivnom smislu. A i pomalo sam se ucila na DIlanu DOgu, jos davno, dok je izlazio kod nas.

Quote from: "Boban"ne smem da kačim Biljine fotke bez dozvole, ali na njima bi se videlo da je ona identična tom profilu koji je nacrtan, tako da odnekud verujem da ona ipak sve vreme crta sebe, na ovaj ili onaj način.

da je barem. Moj nos nije bas mali, bolje receno, prilicno je izrazen (najfinije moguce receno), narocito iz profila. Devojka na mom crtezu ima izrazito mali nos. Ali hvala na komplimentu.  :)

Quote from: "Sivka"imala sam srecu i zadovoljstvo da upoznam Bilju i meni se cini da u crtezima zena ima dosta njenog lika, a i tela  

Biljo, lepo je sto si nastavila da postavljas slike...

Hvala, samo me podseti ko se krije iza pseudonima Sivka. Mislim da znam ko je  :)  ali da te znam pod drugim pseudonimom. Inace, hvala na komplimentu, ali mislim da nisam bas nalik na svoje "modele".
Mislim da manje vise svi znaju kako izgledam, vec sam pravila neke fotke sa promocija i kacila u galerije...
http://promocijastripalbumaelazardejananenadova.fotopic.net/c1086385.html
http://promocijastripalbumaelazardejananenadova.fotopic.net/c1236766.html
http://promocijastripalbumaelazardejananenadova.fotopic.net/c1089441.html
Bilja
----------------------------------------@

Bilja

Jos jedan kadric... obradjen, naravno, i bez oblacica...
Bilja

Meho Krljic

Boban

To kako ti vidiš sebe i kako crtaš sebe možda može da se dokazuje da nema veze jedno s drugim, ali ja bih svakako voleo da vidim taj dokaz.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

ako ništa drugo, bar si dosledan autor!
oči ovih tvojih junakinja NIKAD nisu u istoj horizontalnoj liniji, jedno je uvek više od drugog.
verovatno u tome ima neka poruka, smisao, skriveno značenje...
:?:
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

takođe, što se tiče dimenzija ove gore nadlanice, na poslednjeokačenom crtežu, mislim da je očigledan uzor za njene dimenzije i proporcije uzet direktno iz AMERIČKOG VUKODLAKA U LONDONU!

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Bilja

Nemam bas nekih dokaza, ali fotke su nastale prilicno kasnije od njima slicnih crteza. A i nebitno je...

Bilja

angel011

Ghoule, dosadan si. Bilja ne tvrdi ni da je umetnik ni da je ono što crta anatomski tačno. Crta zato što voli da crta, a nacrtano kači ovde zato što ima zainteresovanih koji žele to da vide i uživaju u njenim crtežima. Od svih koji su se oglasili na topiku jedino se tebi njeni crteži ne dopadaju. Ok, izrazio si svoje mišljenje, možeš li sad da se okaneš Bilje i njenih crteža i da prestaneš da smetaš?
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"Ok, izrazio si svoje mišljenje, možeš li sad da se okaneš Bilje i njenih crteža i da prestaneš da smetaš?

hmmm, let me think...

no.

:roll:

angel011

We're all mad here.

Ghoul

ne verujem u demokratiju.

angel011

Ni ja. Kakve to veze ima sa temom?
We're all mad here.

Bab Jaga

Quote from: "Bilja"Nemam bas nekih dokaza, ali fotke su nastale prilicno kasnije od njima slicnih crteza. A i nebitno je...

Sorry na OT-u ali imao je pravo Boban, da nisi možda moja izgubljena sestra:

Ghoul fhtagn!

Bilja

He, he, stvarno licimo...  :lol:
Narocito oci i usta. Vrlo neobicno.
Bilja

Bilja

Evo jos jedan "normalan" crtez (tj radjen rukom ne misem) ali takodje izvadjen iz kadra jednog veoma kratkog ali zato relativno novog stripa (od prosle godine).
Bilja

Meho Krljic

Sviđa mi se što se pored crteža ovde sad kače i fotke žena. Ghoule, zar ovom raju želiš da staneš na put, bezbožniče!!!

Boban

ghoule, nikad nisi bio bliže banovanju na ovom forumu.
A bilo bi bizarno, posle svega što si izrekao meni i ostalim časnim ljudima da padneš zbog ovako besmislenog razloga... a Bog u koga ne verujem mi je svedok da se neću libiti ni časa da se odlučim ukoliko se ikada i u naznakama postavi dilema Bilja ili ti.

Ghoul

ma samo ti radi sta mislis da treba, i ja radim sta mislim da treba, pa gde nas vec to odvede.
ja da se menjam necu, a ako treba da me banujes, izvoli, pretnje mi nista ne znace.
s tim sto bi to bilo za ozbiljno i zauvek, a ne kao fazon, salili smo se i te fore.

Boban

ja bih lako mogao da se složim s tvojim mišljenjem oko Biljinog crtanja i pisanja, ali činjenica je da ono, takvo kakvo je, za tri koplja premašuje tvoje nesrećne pokušaje na tom istom polju. Ispadaš zavidni, samoživi egoista, nesposoban da podnese razgovor za stolom u društvu koji se ne tiče tebe i nekog od tvojih oblika palamuđenja. Ako je i bilo nekoga da mu dosad nisi pao u očima do minimuma, ovim svojim prekovremenim angažovanjem, bližiš se cilju.

Ghoul

ne zanimaju me ni tvoji estetski sudovi, ni tvoja jeftina psihologija ni pokušaji pronicanja u moju motivaciju, i time ne želim da se bavim; ali neću da na mene budu primenjivani posebni kriterijumi koji nisu prizivani ni za mnogo uvredljivije i napastvenije učesnike ovde.

oterao si tolike ljude odavde pre mene, pa ako želiš, možeš i mene; pretvori ovaj forum u stecište domaćica, amatera, slučajnih prolaznika i užeg kruga tvojih još-neoteranih 'prijatelja'.

whatever.

:roll:

Boban

A ti se primio, vidim...

Meho Krljic

Less talk, more rock, gospodo. Da vidimo još slika.

Bilja

Kad malo bolje razmislim, uopste mi ne smeta to sto Ghoul pise, naprotiv, laska mi koliko je paznje poklonio mojim crtezima, pogotovo s obzirom da mislim da je veoma inteligentan covek iako ima i mozda pomalo (ili malo vise) nezgodnu narav (da budem iskrena, nisam ni ja bas cvece, daleko od toga  :twisted: , a i ovo se odnosi samo na on-line licnost, ne poznajem ga uzivo).
Mislim, vidim i ja da tu ima nekih gresaka, ali u nekom kontekstu koji sam sama razvila u glavi za taj crtez ili u kontekstu same price (u slucaju izdvojenih kadrova), to i nije toliko bitno. Ako pogledas radove nekih bas velikih i poznatih crtace stripova, mozes da pronadjes gresaka i kod njih. Sve zaivisi ko to kako i na koji nacin vidi. Kad sam napisala da volim da crtam i da to ima terapeutsko znacenje za mene, to sam mislila najozbiljnije, ali volim i da crtam za prijatelje, ukoliko im se svidja to sto im napravim (a to se moze lako proceniti), ako ne, onda se vise ni ne trudim. Ne moze se izmeniti neciji ukus, a ne treba biti nametljiv. Kakve veze ima da li je jedno oko nize od drugog (vidim i sama da nisu bas u ravni  :roll: ) i da li je saka donekle previse izduzena? Nemam ambicije da budem hiperrealista, novi Tapi (iako imam isto prezime, nisam u rodu sa pokojnim Tapijem) ili neko slican, vise sam u fazonu neke alternative, ponekad mi se cini da su mi crtezi cak previse slatkasti i komercijalni, i previse realisticni posto vise volim nesto stilizovanije i alternativnije (verovali ili ne, to je jako tesko za crtanje, mozda i teze od realizma iako ne izgleda tako). Nije ni bitno, sve sto sam nacrtala, bilo je vrlo iskreno i bez nekih posebnih ambicija, a negativne kritike i nisu tako lose, kad covek malo bolje razmisli...
Bilja

Bilja

Ok evo par "mracnjaka" za one koji takve vole, napravljeni u momentima kad sam bila u malo crnjem raspolozenju.
Ne mogu a da ne primetim da su i ove prilicno slatke, na malo bizarniji nacin, ali izgleda da je to jace od mene. K'o da ne umem drugacije.

Bilja

Ghoul

ova cura koja čuči, na prvoj slici, baš ima za žensku anatomiju neobičan oblik gaća, kao ispupčenje na gaćama: da nije she-male?!  :idea:

Meho Krljic

Mmmmmm... she-male....

Dopada mi se blagi zaokret ka BDSM i snuff tematici. Samo napred.

Bilja

Nije she-male, originalna verzija je kompletan zenski akt, samo sam u svrhu da prodje ostru cenzuru na imageshack morala malo da unesem ispravku, ali nisam imala nameru da crtam donji ves, pogotovo ne stilizovan ili ne daj boze cipkast, bar ne u tom orkuzenju...
Mada, ostavljam na mastu svakom da zamisli sta god zeli...  :evil:
Bilja

Boban

hm... ajde ti meni lepo pošalji sve što hoćeš da okačiš, pa ću ga ja podići u okviru svog prostora bez ikakve cenzure.

Bilja

Bilja

EKSTREMISTA

Auh! Mislim da ovakvoj anatomiji čak ni Gul ne bi mogao da nadje zamerku.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ghoul

Quote from: "EKSTREMISTA"Auh! Mislim da ovakvoj anatomiji čak ni Gul ne bi mogao da nadje zamerku.

moram da priznam, ova je najmanje loša!  :!:

Bilja

I treba da je. Mislim da je ovo neka 50-ta ili 60-verzija pocetnog crteza nakon milion ispravki i dorada.  :lol:

Jedna od mojih omiljenih.
Bilja

Boban

vidim da će na kraju ghoul postati posvećeni Biljin fan.
Već je viđen kako krišom uzima Biljin potpis na nekoj konvenciji, nekada, negde...

Biljo, ajde daj malo onih slika koje si morala da cenzurišeš, meni na mejl, pa ću ih postaviti kako zaslužuju.
znaksagite@yahoo.com

Bilja

Hvala, iako ima jos materijala za kacenje koji moze da prodje Imageshack pa zasad nema potrebe.  :lol:
Bilja

Ghoul

Quote from: "Bilja"Hvala, iako ima jos materijala za kacenje koji moze da prodje Imageshack pa zasad nema potrebe.  :lol:

ma pusti imageshack, vidiš da boban ne može da izdrži, daj mu nešto nad čime će da slini!

Boban

pokazavši da i stvorenja poput tebe mogu da bivstvuju na ovom svetu, bog je iskazao nestvarnu širokogrudost. ali mi, nesavršene tvorevine istoga, možda nećemo imati toliko obzira prema tebi.
Biljino i tvoje stvaralaštvo je neuporedivo; ona svoj cilj ispunjava, muškarci stoje u redu da bi videli njene radove, a tvoja crtačka nedonoščad ne izazivaju ni izbliza reakciju za kojom žudiš: da zgroze, užasnu, zgade... nema toga, poneka kap sažaljenja i to je otprilike sve.

Bilja

Hvala na komplimentima,  :)   :oops:  :oops:
Ali u stvari, nisam to crtala bas za muskarce, nego onako, vise za sebe i veoma cesto, za prijatelje, pogotovo one sa kojima sam u kontaktu preko e-mail-a, iako moram da priznam da sam daleko vise zadovoljna kako mi crtez izgleda kad ga napravim obicnom olovkom na papiru, bar sto se anatomije i preciznosti tice. I nedostaje mi jedna veoma vazna i ozbiljna osobina da bih se zaista bavila crtanjem a to je strpljenje. Na tome jos uvek treba da radim.
Bilja

Loengrin

:? E ako tebi nedostaje strpljenje ... crta mišem, bojadiše mišem, c-c-c :)
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Meho Krljic

Ja samo da izrazim svoju i dalje nepodeljenu podršku.

Bilja

Hvala  :)
evo jos jedan koji sam iskopala.
Bilja

Meho Krljic

Ovaj je malo previše devojački za moj brutalni ukus, ali dobro, shvatam da ne može sve da bude surovi fetish pr0n. :lol:  Kip em kaming!!!

Bilja

Bilja

džin tonik

Quote from: "Bilja"Jos jedan kadric... obradjen, naravno, i bez oblacica...
ova mi je do sada jedna od najboljih. mozes li staviti cijelu da se vidi i ostatak te sto lezi, a ne samo noge plz?

Bilja

Mislis na one kadrove iz stripa? Nazalost, ti su kadrovi na tim improvizovanim ilustracijama koje sam od njih napravila, cak i dopunjeni (bukvalno sam ih docrtala misem u Photoshopu). Na originalnim kadrovima se vidi isto ili manje.  :(
Tj ovaj kadar iznad je manje-vise identican s tim sto sam odstranila oblacic, a onaj drugi gde ona lezi je dopunjen, a izbaceni su oblacici i deo muskog lika koji se malo vidi s ledja a donekle ju je zaklanjao.
Imam ovu od malo vise celovitih  :oops:
Bilja

angel011

Quote from: "Bilja"Mozda ovo?

Ovo je zastrašujuće. Monstrum.
We're all mad here.

Bilja

Ne lupaj, pogledaj malo bolje. Ona ima normalne noge samo su u pozadini, hocu reci, u pitanju se skracenje, mozda ne najvestije, ali ako bolje pogledas, videces da je anatomija trebala da bude normalna samo u skracenju.
Bilja

angel011

Uopšte ne govorim o nogama.

Stomak (verovatno zbog senčenja), lice (opet verovatno zbog senčenja), šake koje deluju izobličeno...

Uz moje poznavanje crtanja, savršeno je moguće da lupam. Samo kažem da meni ovo deluje zastrašujuće.
We're all mad here.

Bilja

Nemam pojma, nisam planirala da bude zastrasujuce, ali nema veze, moze da bude malko i horor, skroz cool  8)
Malo sam je vise zasencila jer je na prvom crtezu odnosno onom pocetnom, od koga je ovaj nastao, ona zapravo crnkinja.
Bilja

Boban

toliko o crnkinjama, ajde dalje opet one bele.