• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PREDATOR 2

Started by crippled_avenger, 03-04-2003, 21:40:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Jedan od mojih najdrazih prijatelja mislili da je McTiernanov PREDATOR najveci film svih vremena. I misli da mu nijedan drugi film nije ni blizu.

Medjutim, on takodje misli da ukoliko bi neki film, eventualno, iako od PREDATORa boljeg filma nema, mozda, u nekom ludilu, bio veci od njega, to je PREDATOR 2.

Sta vi mislite?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Spider Jerusalem

It's an option.

To je vrhunski reziran film, u svakom slucaju, i licno ga pre gledam nego keca (blasphemy!)

Ghoul

PREDATOR 2 je za mene daleko bolji film od keca (eto, zaboravio sam ga kod teme o nastavcima!), jer nema toliko izražen i do groteske doveden mačizam McT-jevog filma, koji mi na prvo gledanje (kao klincu) nije smetao, ali nedavno nisam mogao a da se svako malo ne smeškam gledajući sve te mrtvoozbiljne imbecile tako pune sebe kako se frajerski šetkaju, poziraju namrštenih ili škiljećih uber-cool-dude faca i izbacuju (nenamerno?) komične one linere. Ta banda mi ide na jetra i jedva sam dočekao da budu utamanjeni.

PREDATOR 2 je 1 od najintenzivnijih, najstrašnijih, najmračnijih ne-horora (or is it?) koji mi trenutno padaju na um. Retko gde je pretnja (da ne zovem to Zlom, jer ovde to baš i nije...) delovala tako moćno i ubedljivo-nepobedivo kao Predatori usred te urbane džungle, i retko gde je grad (civilizacija) bio tako zastrašujuće mesto kao u tom filmu. Totalni haos i besmislene erupcije nasilja i čist nihilizam mračniji i od Verhovenovog, jer nema nimalo humora. Scena masakra u Vudu hramu (ili beše Santerija? Odavno sam ga gledao...) je jača od bilo čega u prvom filmu.
Jedino je kraj pomalo let-down (uključujući i neverovatno nedoterane vizuelne efekte!).
https://ljudska_splacina.com/

SANdMAN

promeni prijatelja...

Karl Rosman

Quote from: Ghoul on 03-04-2003, 22:24:38
PREDATOR 2 je za mene daleko bolji film od keca (eto, zaboravio sam ga kod teme o nastavcima!), jer nema toliko izražen i do groteske doveden mačizam McT-jevog filma, koji mi na prvo gledanje (kao klincu) nije smetao, ali nedavno nisam mogao a da se svako malo ne smeškam gledajući sve te mrtvoozbiljne imbecile tako pune sebe kako se frajerski šetkaju, poziraju namrštenih ili škiljećih uber-cool-dude faca i izbacuju (nenamerno?) komične one linere. Ta banda mi ide na jetra i jedva sam dočekao da budu utamanjeni.

PREDATOR 2 je 1 od najintenzivnijih, najstrašnijih, najmračnijih ne-horora (or is it?) koji mi trenutno padaju na um. Retko gde je pretnja (da ne zovem to Zlom, jer ovde to baš i nije...) delovala tako moćno i ubedljivo-nepobedivo kao Predatori usred te urbane džungle, i retko gde je grad (civilizacija) bio tako zastrašujuće mesto kao u tom filmu. Totalni haos i besmislene erupcije nasilja i čist nihilizam mračniji i od Verhovenovog, jer nema nimalo humora. Scena masakra u Vudu hramu (ili beše Santerija? Odavno sam ga gledao...) je jača od bilo čega u prvom filmu.
Jedino je kraj pomalo let-down (uključujući i neverovatno nedoterane vizuelne efekte!).

Dobro je ovo evociranje rahmetli postova. Evo, i ja da se slozim sa Gulom, samo sa manje "naj"-ova. Nekako, volim ovaj film, vise nego Tita. Taj fazon...
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"